HABERLER>GÜNCEL
1 Ocak 2013 Salı - 20:47

İzmir’de 2012/2: Tüm detaylarıyla yılın ikinci üç ayı…

Kentte 2012’nin ilk üç ayında gündem olan gelişmeler, yaşanan olaylara detaylı bakış…

İzmir’de 2012/2: Tüm detaylarıyla yılın ikinci üç ayı…

EGEDESONSÖZ - Tarihi Büyükşehir davası, hararetli kongreler, bitmeyen çöp-metro-stat tartışmaları, gündeme damga vuran asayiş vakaları… İzmir 2012’de bu olayları yaşadı/konuştu…

1 NİSAN 2012: ‘İZMİR’İN GELECEĞİ’ GÖRÜCÜYE ÇIKTI        
Kentin yetiştirdiği önemli mimar ve tasarımcıları bir araya getirerek Körfez ve kıyıların tasarımı konusunda aylardır “kapalı devre” çalışan Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmaları ilk kez ilgili meslek odaları ve belediyelerle paylaştı. Başkan Kocaoğlu, “Katılımın gerçek anlamıyla hayata geçmesini istiyoruz. İzmir’in geleceğini değiştirecek bu önemli projeyi, toplumun farklı kesimleriyle paylaşmayı sürdüreceğiz” dedi.
 
 
4 NİSAN 2012: VE TARİHİ DAVA BAŞLADI…
Ülkenin ve kentin gözü Bayraklı Adliye binasındaydı.. Tarihi davanın ilk duruşması geride kaldı. Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasıyla geçen, savunmanın görevsizlik talebinin reddedildiği ilk güne Başkan Kocaoğlu'nun savunmasının bir bölümü de sığdı.
- Tarihi dava Kocaoğlu’nun savunmasıyla başladı…
 
 
 
 
 
 
13 NİSAN 2012: TARİHİ DAVADA HAYAL KIRIKLIĞI: SADECE İKİ TAHLİYE
Büyükşehir davasında 9 gün süren mesai sonunda mahkeme heyeti kararı açıkladı. Heyet Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey ile Grand Plaza eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğulları'nın tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verdi.
19 NİSAN 2012: ‘28 ŞUBAT’ İZMİR’E DE SIÇRADI
28 Şubat soruşturmasının ikinci dalgası kapsamında 7 ildeki bazı adreslerde arama yapıldı. İzmir’de emekli Albay Osman Bülbül'ü Karşıyaka ilçesi Donanmacı Mahallesi'ndeki evinde gözaltına aldı. Evde yapılan aramada Bülbül'ün dizüstü bilgisayarı ve bazı evraka el konuldu.
 
 
19 NİSAN 2012: TARİHİ İHALE: YENİ FUAR MERKEZİNE 9 TEKLİF
Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir’de 26 milyon liraya kamulaştırılan bölge üzerinde kurulacak yeni fuar kompleksi için yapım ihalesi tamamlandı.
 


 
25 NİSAN 2012: İTO’DA TARİHİ MECLİS
İzmir Ticaret Odası Nisan ayı olağan meclisinde tarihi bir gün yaşandı. Gergin mecliste 4 üyeye uyarı cezası verilmesi için oylama yapılmadı.
 
  
29 NİSAN 2012: İZMİR’İN EN İYİSİ ‘NAR’
İzmir Film Festivali'nde geceye damgasını vuran film, 'En İyi Film' dahil 4 dalda ödül kazanan 'Nar' oldu...
 


 
1 MAYIS 2012: İZMİR’İN EXPO ALANINA ERDOĞAN ONAYI
EXPO 2020 Organizasyonu’na adaylık sürecinin en önemli aşamalarından biri olan İnciraltı ile ilgili kanun teklifi meclise gönderildi.

- EXPO alanına Erdoğan onayı...
 
3 MAYIS 2012: EXPO’DA KRİTİK GÜN: BAŞKENT’DE İZMİR ZİRVESİ
BIE Genel Sekreteri ilk gün temaslarında İzmir heyeti ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi… İlk izlenimler oldukça olumlu…
 
 
5 MAYIS 2012: TARTIŞMALI GEMİ İHALESİ TÜRK FİRMANIN
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez yolcu taşımacığında kullanacağı 15 adet vapur için çıktığı ihaleyi Türk Firması Öz Ata kazandı.
 
 
8 MAYIS 2012: OKUL SÜTÜ İZMİR’İ DE VURDU
Buca'da iki ilköğretim okulunda dağıtılan sütler nedeniyle 28 çocuk soluğu acil serviste aldı.
 
 
 
10 MAYIS 2012: ‘ESKORT AJAN’ OPERASYONU…
Emniyetin düzenlediği operasyonda şantaj, fuhuş, insan ticareti özel hayatının gizliliğini ihlal, suçlamasıyla, dokuzu muvazzaf asker, 26 kişi gözaltına alındı. Operasyonun yıl sonuna kadar süren artçıları yaşandı.
 
 
 
15 MAYIS 2012: TÜRKİYE İTİRAZ ETTİ EXPO’DA SİSTEM DEĞİŞTİ
EXPO 2015'te İtalya'nın Milano kenti ile EXPO yarışında eleştirilere neden olan oylama sistemi, Türkiye'nin isteği üzerine Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) tarafından değiştirildi.
 


 
17 MAYIS 2012: EXPO’DA DEPREM: ÜÇ ÖNEMLİ İSİM İSTİFA ETTİ
İzmir’in EXPO yürüyüşü büyük bir depremle sarsıldı. Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar ve Üye Işınsu Kestelli görevlerinden istifa etti.
 
 
20 MAYIS 2012: ‘YÜZÜLEBİLİR KÖRFEZ’DE BÜYÜK ADIM
İzmir Körfezi'ne balık girişini ve su sirkülasyonunu önleyen Ragıp Paşa Dalyanı'nın su altında kalan duvarları yıkıldı. Büyükşehir ve DLH işbirliğiyle sürdürülen derinleştirme çalışmaları da tamamlandığında, dalyan artık “Temiz Körfez” hedefi önünde engel olmaktan çıkacak.
 
 
24 MAYIS 2012: UÇAKTAN BOMBA APARATI DÜŞTÜ!
Seferihisar İlçesi Doğanbey Mevkii'nde devam eden 'Efes 2012 Tatbikatı'na katılan uçaklardan birinden düşen bomba aparatı Urla’da korkuya neden oldu.
 
 
26 MAYIS 2012: SU ZAMMINDAN DÖNÜŞ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu su zammı nedeniyle gelen tepkiler üzerine zam oranını düşürmek için harekete geçti. Su 1 Temmuz’dan itibaren maliyetine satılacak.
 
 
30 MAYIS 2012: KSK’DA YENİ BAŞKAN CİHAN BÜYÜKORAL
Hüseyin Çalışkan’ın görevi bırakmasının ardından yapılan olağanüstü kongrede zafer Cihan Büyükoral’ın oldu oldu.
 


 
4 HAZİRAN 2012: 25 SAATLİK KONGRE: CHP’DE ZAFER ENGİN’İN
CHP İl Örgütü Celal Atik Spor Salonu’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapılan kongre sonunda ipi Ali Engin göğüsledi… 12 yıl sonra çarşaf listeyle sandık başına giden delege sabaha kadar uyumadı, 25 saatlik maraton tarihe geçti.
 
 
6 HAZİRAN 2012: MECLİS’TEN İZMİR’E EXPO ONAYI
Meclis oturumunda EXPO Fuar Organizasyonu yapılacağı alanın İnciraltı olarak belirlenmesine ilişkin tasarı kabul edildi. 4 partinin vekilleri söz alarak İzmir’i ve EXPO’yu konuştu.

- Meclis'ten İzmir'e EXPO onayı...


 
9 HAZİRAN 2012: AK PARTİ ‘AKAY’LA DEVAM’ DEDİ AMA…
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti İl Kongresi büyük bir şölene sahne oldu. Halkapınar Spor Salonu’nda 15 bini aşkın AK Partili’nin katılımıyla gerçekleşen kongrede Erdoğan’dan ‘göreve devam’ vizesi alan Ömer Cihat Akay delegeden de güvenoyu aldı ve Abdullah Tekbaş’a sandıkta fark atarak yeniden AK Parti İl Başkanı oldu. Ancak kongreden üç gün sonra sabıka kaydı nedeniyle başkanlığı düşürüldü. Akay hukuk zaferini kazanarak koltuğuna geri döndü.
 
 
 



12 HAZİRAN 2012: PARİS’TE İKİNCİ TANGO: ÖZ ŞOV!
Kentin gözü kulağı Fransa’nın başkentinde… BIE’nin 151.Genel Kurulu’nda İzmir Heyeti kritik ikinci sunum için sahne aldı. Günün yıldızı Dr.Mehmet Öz’dü, İzmir muhteşem sunumla rakiplerine hatrı-sayılır bir gözdağı verdi.

- Paris’te ikinci tango: İzmir yine sahnede…

18 HAZİRAN 2012: İZMİR YİNE FACİADAN DÖNDÜ
Kuzey Irak'ta, bölücü terör örgütü PKK'nın kamplarında eğitim aldıktan sonra eylem için geldiği İzmir'de dün 1 kilo 900 gram C-4 patlayıcı ile yakalanann canlı bombayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, Gaziemir İlçesi Evka- 7 semtinde kazı başlattı. Polis, 6 kilogram daha patlayıcı ele geçirdi.

- Toprağın altında 6 kilo C4!..
 
20 HAZİRAN 2012: YENİ FAYTONLAR KORDON’DA…
Büyükşehir Belediyesi’nin özel atlarla koşulan Victoria Klasik tarzındaki faytonları, Temmuz ayından itibaren Kordon’da boy gösterecek. Kentin turistik imajına renk katması beklenen yeni faytonları yabancı dil ve davranış eğitimi almış özel kıyafetli sürücüler kullanacak.
 
 
21 HAZİRAN 2012: YENİ FUAR ALANI DA KİK’LİK…
Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de 300 dönüm alan üzerine kurmayı planladığı Yeni Fuar Alanı’nın ihalesi Varyap Varlıbaşlar Yapı San. Turz. Yatırımları Tic. Elk. Üre. A.Ş. tarafından Kamu İhale Kurumu’na taşındı.
 
 
27 HAZİRAN 2012: ADIMINI AT TRAFİK DURSUN!
EXPO 2020 yolunda dünya kenti olmayı hedefleyen İzmir, yine bir ilke imza atıyor. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı (DTO) Geza Dologh önderliğinde "Adımını at, trafik dursun" sloganıyla hazırlanan proje ile yerel yönetimler ve üniversiteler ortaklığında Avrupa'daki gibi yaya geçişine öncelik veren sistemin altyapısı kuruluyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ek.. 1 Ocak 2013 Salı 22:11

Bence bu yıl ender görülen olaylardan biri de; CHP Konak seçimlerinde Aytekin Tunus'un listesi kazanmasına rağmen, örgütün kendisine "Hayır" diyerek çizmesi ve Aytekin Tunus2un kendisinin kaybetmesiydi..Siyaseten pek görülecek bir olay olmadığından Mart ayına bu eklenmeli bence.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Düşürülen’ Türk jeti için soruşturma
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Suriye semalarında düşürülen Türk jeti ...
Kaybettiği kimliği yüzünden 13 gün yattı!
İzmir'de 6.5 yıl önce kimliğini kaybeden ve işlemediği suç yüzünden cezaevine ...
Ayşenur'un hayatının bedeli: 18 ay hapis ve 14 bin lira!
İzmir'de, 1.37 promil alkollü olarak direksiyonuna geçtiği otomobille ...
 
2013'ün ilk mucizesi: Minik Büşra ailesini kurtardı!
Kastamonu'nun Abana ilçesinde 40 metrelik şarampole uçan araçtan çıkıp ...
Düşürülen uçağımızla ilgili iki flaş gelişme
Suriye tarafından düşürülen Türk savaş uçağıyla ilgili iki flaş gelişme ...
Yeni yıl hediyeleri işsizlik oldu!
İzmir'de, bir hastanenin taşeron şirketinde çalışan 10 yıllık temizlik ...
 
Konak'ta kahreden kaza: 1 işçi öldü
Konak’ta Yeşildere Viyadük’ü için yapılan çalışmada görevli işçi, 37 yaşındaki ...
İzmir'in yeni yıldaki ilk bebeği Ensar
İzmir'in yeni yıldaki ilk bebeği İzmir Özel Su Hospital Hastanesi'nde ...
İzmir 2013'e maganda dehşetiyle girdi!
Bornova’da, akrabaları ile çıktığı 3'üncü kat terasında havai fişek göstesini ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva