HABERLER>POLİTİKA
9 Haziran 2012 Cumartesi - 10:17

AK Parti İzmir Akay’la yola devam!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti İl Kongresi büyük bir şölene sahne oldu. Halkapınar Spor Salonu’nda 15 bini aşkın AK Partili’nin katılımıyla gerçekleşen kongrede Erdoğan’dan ‘göreve devam’ vizesi alan Ömer Cihat Akay delegeden de güvenoyu aldı ve Abdullah Tekbaş’a sandıkta fark atarak yeniden AK Parti İl Başkanı oldu.

AK Parti İzmir Akay’la yola devam!

Can ÖZLÜ-Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir İl Teşkilatı Halkapınar Spor Salonu’nda tek yürek oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilecek olan 4. Olağan AK Parti İzmir İl Kongresi, teşkilata bayram havası yarattı. Kongreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile bakan yardımcıları ve çok sayıda Genel Merkez yöneticisi katıldı.

- Kongreden en güzel kareler için tıklayınız…

- Erdoğan’ı İzmir’de kimler karşıladı?.. tıklayınız…

- Erdoğan’ın kongre konuşmasının tüm detayları için tıklayınız…

- Ümit Yaldız yazdı: AK Parti İzmir kongresinin ardından... tıklayınız...

Halkapınar Spor Salonu’nda 15 bin AK Partili’nin katılımıyla şölene dönen kongre sonunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘göreve devam’ vizesi alan Ömer Cihat Akay sandıktan da delegenin güvenoyunu alarak yeni dönemde de AK Parti İl Başkanı oldu. Koltuğa bu kez ‘seçilerek’ oturan Ömer Cihat Akay, rakibi Abdullah Tekbaş’a açık ara fark atarak zafere uzandı.
 
616 delegenin sandık başına gittiği seçimde 6 sandıkta kullanılan oy sayısının 510 olması katılımın düşüklüğünün fotoğrafıydı... 473 oyun geçerli sayıldığı seçimde Ömer Cihat Akay'ın beyaz listesi 379 oy alırken, Abdullah Tekbaş'ın mavi listesi 84 oyda kaldı. Akay'ın kazanan listesi 4 çizik yedi. 



AKAY: USTALIK DÖNEMİMİ YAŞAYACAĞIM
Zaferin ardından bir konuşma yapan İl Başkanı Ömer Cihat Akay şunları söyledi:
Coşkumuzu paylaşan herkese teşekkür ederiz. Atanmış olarak geldiğim göreve seçilerek devam etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Başbakanımız zaten daha önce de beni işaret etmişti. Buna rağmen bir arkadaşımız aday oldu. Bu demokratik seçimin örneğidir. Kongre bizim için bu salonda bitmiştir. Bundan sonra hep birlikte kol kola yürüyeceğiz. Bazı kırgınlıklarım var ama burada sonlandıracağım. Kaybedenler de rakip olanlar da aynı partiden. Teşkilatımızla büyüyerek yerel ve genel seçimlerde başarıya ulaşacağız. Geçtiğimiz dönem kalfalık dönemimdi. Yeni dönemde ise ustalık dönemini yaşayacağım. Kongre saatini geciktirdiğimiz için ve Başbakanımızın açılış törenleri nedeniyle, kongreye katılım biraz düştü. Muhalif oyların yüzü bulacağını bekliyorduk ama 84'te kaldı. Mesuliyetimiz daha da arttı. Daha çok çalışacağız

AKAY’IN YÖNETİM KURULUNDA SÜRPRİZ İSİMLER
Ömer Cihat Akay'ın yönetim kurulu listesi: Mahmut Badem, Atilla Kaya, Refik Uzun, Aziz Demir, Fırat Aytekin, Sinan Aydın, Habib Sünbül, Ahmet Kurtuluş, Kemal Erim, Nazmi Kalyoncu, Kenan Çakar, Jale Taşoğlu, Faika Altunay, Saliha Tekin, Kamile Akgün Aydaş, Şule Özdin, Gerçek Tekin, Vahide Yılmaz, Mesut Demirkaya, Hamdi Erdem, Filiz Satar, Emine Yenen, Gözde Keskin, Remzi Dinç, Çağlar Ay, İsmail Akdağ, Uğur Türkan, Bekir Pakdemirli, Fevzi Bayram, Adnan Yüksel, Emrun Sulayıcı, Mustafa Gedikoğlu, Nilüfer Karadal, Rahmi Taştan, Ahmet Şimşek, Özlem Coşan, Ayşenur Çetin, Hüseyin Uzun, Kazım Erten, Erol Bekar, Veysel Gündoğan, Cevdet Çayır, Melek Eroğlu, İbrahim Ölmez, İzzettin Mizan, Mirhan Bedir, Osman Başterzi, Mustafa Cenger, Ercan Turan.
 
KAZANAN KURULTAY DELEGE LİSTESİ
Mahmut Badem, Atilla Kaya, Refik Uzun, Aziz Demir, Fırat Aytekin, Sinan Aydın, Habib Sünbül, Ahmet Kurtuluş, Özen Kızılırmak, Bilal Kırkpınar, Kazım Ulaş, Oktay Duru, Erdal Seyitler, Necdet Yılmaz, Raşit Ürper, Ali Özer, Mustafa Solmaz, Hüseyin Özkan, Fatma Özen, Adnan Yılmaz, Önder Akşengür, Kadir Özgirgin, Hasan Şahin, Sabır Telingün, Kerem Ali Sürekli, Kadir Uçar, Adil Soyer, Yaşar Kırkpınar, Yaşar Ötnü, Sami Molla Ahmet, İbrahim Yılmaz, Arif Kuran, Mustafa Bahar, Mehmet Acar, Ali Hadim, Sema Yeşilçimen, Ümit Cingöz, Mehmet Çeltikçioğlu, Adnan Görmez, Tarkan Bakırlı, Mehmet Kertiş, Faruk Niğde, Salih Kılıç, Kenan Çakar, Nazmi Kalyoncu, Özer Ataç, Hikmet Tınaztepe, Gülsüm Satoğlu, Hacer Özcan
 
YENİ DİSİPLİN KURULU LİSTESİ
Ömer Cihat Akay'ın İl Disiplin Kurulu Listesi: Özgür Hızal, Derya Türkgülü, Serkan Ayan, Mustafa Gökçe, Hişaşettin Demirbaş…



İŞTE AK PARTİ İL KONGRESİNDE YAŞANANLAR
- HALKAPINAR BAYRAM YERİ GİBİ
Halkapınar Spor Salonu'nu şenli alanını çeviren il başkanlığı salonu bayraklarla donattı. Salona 30 ilçeden ve çevre illerden on binlerce partili geldi. Başbakan Erdoğan'ın coşkusuna, görsel şov da ekleyen AK Partililer salonu; mavi, turuncu ve beyaz AK Parti bayrakları ile donattı.
 
Kürsünün arka kısmında Saat Kulesi ve Efe figürü dikkat çekerken, üst kısımda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Başbakan Erdoğan'ın dev posterlerine yer verildi.
 
Salonun farklı köşelerinde, “İzmir hasta, İzmirli yasta, İzmir seni bekliyor büyük usta" "Her şey İzmir için”, “Gözlerinde umudu, sözlerinde gerçeği bulduk, Büyük Usta biz senin duruşuna hayran olduk” pankartları asıldı.
 
Erdoğan'ın, konuşmasını yapmak üzere sahneye geleceği sırada karşı tribünleri boydan boya kaplayacak olan “Bir olduk, birlik olduk, birlikte Türkiye olduk” pankartının asılacağı belirtildi.
 
Kongre öncesinde mehter takımı tarafından sunulan gösteri de beğeni topladı. Salona katılan tüm ilçeler için 'yoklama' yapıldı.

 
- BARKODLU PANKART SÜRPRİZİ
Kongrede salon gelin gibi süslenirken en dikkat çekici pankart ‘yeşil-kırmızı’ renkteki barkodlu pankart oldu. Karşıyaka-Göztepe maçında Karşıyakalı taraftarlar tarafından ‘küfürü gizlemek’ için uygulanan metod AK Parti Kongresi’ne taşındı. Karşıyaka Teşkilatı akıllı telefon uygulamalarıyla okunabilen pankartla “Sayın Başbakanım İzmir Büyükşehir Belediyesini ve Karşıyaka'yı size hediye etmek için canla başla çalışacağız” mesajı verdi. Ayrıca 'şifreli yazıda' "Durmak yok yola devam" ibaresi de yer aldı.
 
- SALONA GİREMEYEN 'EKRAN BAŞINDA'
Halkapınar'da coşku salon içiyle sınırlı kalmadı. Binlerce AK Partili kongreyi salon dışına kurulan barkovizyonlardan takip ediyor. 'Dış takipçiler' için çok sayıda soğuk sandviç, su ve dondurma dağıtıldı.

- AKAY'A SEVGİ SELİ
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay saat 14.00 sularında salona giriş yaptı. Akay'ın girişiyle salondaki coşku da zirveye çıktı. Partililer Akay'ı ayakta alkışladı.

- ERDOĞAN 'RÖTAR' YAPTI
14.00'te başlaması beklenen AK Parti İl Kongresi'ne, Başbakan Erdoğan'ın, 15.00 sularında
katılacağı öğrenildi.


- AÇILIŞ KONUŞMASI AKAY’DAN
Kongrenin açılış konuşmasını mevcut başkan Ömer Cihat Akay yaptı. “Düğünümüze hoşgeldiniz" sözleri ile konuşmasına başlayan Akay, "İzmir'de tarihi bir gün yaşıyoruz. Geçen yıl yaptığımız meydan mitingi bir yıl konuşuldu. Bugünkü coşkulu kongremiz de bir yıl konuşulacak. Biz daha büyük salonlarda kongre yapmayı kendimize ilke edinmek istiyoruz. 18 ay boyunca sizlere hizmet etmeye gayret ettik. Uç beylerim ilçe başkanlarıma, kadın ve gençlik kollarıma teşekkür ederim” dedi.

- DİVAN BAŞKANI MÜEZZİNOĞLU
Bu arada kongrenin Divan Başkanı Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu seçildi. Divan başkan yardımcıları ise Milletvekili ve İzmir Koordinatörü Mehmet Erdem, Eski İl Başkanı Ömür Kabak, İzmir Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak ve İzmir Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar oldu.
 
- VE ERDOĞAN AK PARTİ İZMİR'LE BULUŞTU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan saat 15.05 sularında Halkapınar Spor Salonu'na giriş yaptı. Erdoğan'ın salona girişiyle alkış tufanı koptu. Partililer Başbakan'ı ayakta alkışladı. Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.

- BAKAN YILDIRIM: HİZMET İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ
Kürsüye ilk olarak Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım çıktı. Yıldırım "Başbakanımızın aramızda olmasından onur duyuyoruz. 10 yıllık aktif siyaset hayatımda bir şey öğrendim. O da ‘hizmet konu olunca siyaset teferruattır’ dediniz. Bu anlayışla 10 yıl boyunca Türkiye'nin her tarafında halkımıza hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün İzmir'de 2023 İzmir'inin şekilleneceği, AK Parti kadrolarının seçileceği kongrede bir aradayız. Bu kadro ile İzmir, 2023 Türkiye hedeflerine, 2020 EXPO hedeflerine ve ‘35 İzmir'e 35 Proje’ çalışmalarını yürütüyor ve hazırlıklarını yapıyor" dedi.

- GÜNAY: İZMİR’DE HER EV BİZİ DİNLEDİ
Kongrede Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da bir konuşma yaptı. Günay, “1922 yılının 9 Eylül'ün de ateşin ve ihanetin içerisinden çıkarılarak bir kutlu mücadeleyi başarıya kazandıran sevgili ve rahmetli Mustafa Kemal Atatürk'ü bağrına basan, 14 Mayıs 1950'de halkın üzerinde bir baskı haline gelen tek parti dönemine son verip, demokrasi yürüyüşünü başlatan, Menderes ve arkadaşlarına sahip çıkan İzmir'e hoş geldiniz. Bütün milletvekili arkadaşlarımızla, tüm partililerimizle sokak sokak meydan meydan dolaştık ve İzmir’de AK Parti'nin inancını Ankara'ya götürme fırsatı bulabildik. Bir yılı doldurmayan sürede bizi İzmir hane hane, sokak sokak, meydan meydan dinledi" dedi.



- ERDOĞAN'A TGB’Lİ İKİ KIZDAN PROTESTO
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Halkapınar Spor Salonu'na gelip konuşma yapmaya başladığı sırada dinleyicilerin arasına oturan iki kız protesto gösterisi yaptı. Hemen müdahale eden polis, protestocu kızları salon dışına çıkardı. Protestocu kızları Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi oldukları öğrenildi.
 
- ERDOĞAN İZMİR’DE İZMİR PROJELERİNİ ANLATTI
- Başbakan Erdoğan AK Parti İl Kongresi’nde yaklaşık iki saat süren bir konuşma yaptı. Erdoğan, İl Teşkilatı’nı Genel Seçim başarısı nedeniyle överek başladığı konuşmasında, gündemi değerlendirip muhalefeti eleştirdi, ’35 İzmir-35 Proje’ kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Erdoğan konuşmasını yine ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ sloganını tüm partililerle birlikte söyleyerek bitirdi. Daha sonra büyük bir kalabalık eşliğinde salondan ayrılarak, toplu açılış töreninin yapılacağı alana geçti.

 
ERDOĞAN’IN ARDINDAN KONGRE HEYECANI
Başbakan Erdoğan'ın konuşmaının ardından, AK Parti İl Kongre sürecine girildi. Divan Başkanı Müezzinoğlu; adayların ve listelerin tanıtılması için yönetim kurulu üyelerini sahneye davet etti. Sahneye ilk olarak il başkan adayı Abdullah Tekbaş ve yönetim kuruluna aday olan arkadaşları çıktı. Tekbaş'ın ardından, il başkanlığına yeniden aday olan Ömer Cihat Akay ve yönetim kuruluna aday gösterdiği isimler sahneye çıkarak, delegelere kendilerini tanıttı.
 
Tekbaş'ın, kürsüden inmesinin ardından, listesinde bulunan 17 istifa dilekçesi vererek, isimlerinin listeden silinmesini istedi. Tekbaş’ın yönetim listesinden istifa edenler: Celal Yıldız, Arif Özen, Turgay Güney, Necat Eroğlu, Vasfi Denizli, Cemal Helvacı, Zeki Atman, Halime Kocaman, İdris Akça, Ahmet Değirmenci, Ahmet Koğ, İhsan Arat, Mustafa Melek, Abdülmuttalip Savar, Erdem Özdemir, Şakir Kaya, Hüseyin Tahakuşçuoğlu 
 
Bunun üzerine divana dilekçe veren Abdullah Tekbaş, listesinde bulunan ancak istifa eden adayların kimlik tespitinin yapılmasını istedi.

Divan Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, böyle bir görevlerinin bulunmadığını söyleyerek dilekçeyi reddetti. Salonda gerginlik yaratan istifaların ardından oylama aşamasına geçildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 34 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gültekin TEKİN 13 Haziran 2012 Çarşamba 16:30

Başkan Abdullah Tekbaş'ı yürekten kutluyorum,sanırım hak yerini bulmuştur,yalancının mumu çok çabuk sönmüştür,eğer sicilinde kaçakçılıkla ilgili bir suçu varda,siyasi gücünü kullanarak adli sicili temiz olduğuna ilişkin sahte bir belge almışsa müstehakkını bulmuştur,üstelik AKAY ilahiyat mezunu...yakışmaz...her şeyde olduğu gibi siyasette de dürüstlük temel esastır...

Yorumu oyla      11      8  
KAOS 10 Haziran 2012 Pazar 17:14

Kaliteden ödün verdi partim yazık sayın başbakanı elinde bu kadar bilgi varken bile böyle bir adayla devam demesi......siz kimsiniz ben istediğimi yaparım demek

Yorumu oyla      14      9  
Kongre 10 Haziran 2012 Pazar 13:49

Bakıyorumda istemezükçüler peka rahatsız olmuş kongreden.Beyler korkununun ecele faydası yok :)

Yorumu oyla      16      8  
musti 10 Haziran 2012 Pazar 13:00

listede kürt yok diyen şahıs kemal erim dıyarbakırlı değilmi yoksa kayserilimi

Yorumu oyla      15      7  
Engin 10 Haziran 2012 Pazar 09:23

Akp'ye para nereden geliyor acep ? Siz üye yaparken birini aidat almıyorsunuz üyeler para vermiyor tonlan para harcıyorsunuz! Nereden geliyor bu değirmenin suyu arkadaş ? Siyesi partilerin 2 geliri var bir üye aidatları 2.hazine yardımı üyelerden para almıyorsunuz,hazine yardımı zaten bu harcama ile size 1 ay yetmez 300.000,300.000 harcıyorsunuz maşallah! O paraalrın içinde benim,milletin,devletin 1 kuruşu var ise zehir zıkkım olsun!!!!!!!!!!!!!

Yorumu oyla      19      8  
Rıza 10 Haziran 2012 Pazar 09:20

Akp de seçim yok ki kongre olsun :D Yahu arkadaş başbakan kimi istedyse o il başkanı oluyor 2.bir aday karşısına çıkarmıyorsunuz bile oldu da çıktı bir aday örgüt hemen dışlıyor o adayı! Sırf siyasi partiler kanunu gereği göstermelik kongre yapıyorlar aslında rica edelim de akp istisna tutulsun bu kanundan nasılsa gerçek bir kongre yapmıyorlar Milletin parasını boş yere harcamasınlar bari!

Yorumu oyla      21      8  
2014'ün Galibi...? 10 Haziran 2012 Pazar 03:05

sayın tekbaş'ı kutluyorum.... büyük bir cesaret örneği sergiledi.. helal olsun...2014 yerel seçim sonucunu açıklıyorum.CHP'açık ara seçimleri kazanır tabi akp'nin adayınada bağlı fakat, aynı tas aynı hamam, izmir'i siyasette kim temsil eder? yahu bu soruyu hep sormuşumdur ... kendime...

Yorumu oyla      21      8  
ah nerede vah nerede 10 Haziran 2012 Pazar 02:52

salonda sayın akay biraz keyfi kaçık gibi sayın başbakanın tek adayı ömer c.akaydı sayın akbaş medeni cesaretini gösterdi aday oldu zaten seçilemiyeceğini o ve ekibide biliyordu bu yarış fil ile kedinin boğuşmasına benzedi fil ezdi inşa allah fil korkutmadan halkın içine girer akpartiyi yerelde izmiri iktidara taşır bekleyip göreceğizikongere izmire hayırlı olsun

Yorumu oyla      14      7  
metin camlı 10 Haziran 2012 Pazar 02:16

Şaibeli ve başta milletvekilleri olmak üzere aklı selim kimselerin onay vermedigi birine genel merkezin destek vermesi; buna ragmen rakip listenin 84 oy alması utanç vericidir. Akay bırak GİT. izmir'i heba etmeyin

Yorumu oyla      20      9  
karşıyaka 10 Haziran 2012 Pazar 02:12

zaten başbakana tavır alması gerekiyordu.eğer bu operasyonun siyasi olduğunu nisan ayı boyunca söylüyorsanız,suçladığınız kişi başbakandır! genel başkanı,alman vakıfları nedeniyle dava açılması talimatı vermiş ve yine aziz kocaoğlu başbakana dava açmamıştı.uyanın artık!!

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Yeni açılım’ı açıkladı: Silah bırakma gündemde
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kürt açılımı konusunda yürüyen yoğun ...
Türeli: İlk Kurşun Tepesi “sit alanı” ilan edilsin
Şehitlerin anıtlarının yer aldığı Ödemiş’teki tarihi tepedeki çalışmalar ...
Bakan son sözü söyledi: Bedellide değişiklik yok
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, 'bedelli askerlik başvuru süresinin 1 hafta ...
 
RTÜK’e eleştiri: Hop oturup hop kalkıyoruz
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bir arkadaşımız bir dizide bir yanlışlık, ...
AK Parti Bornova: Sındır stat değil hizmet binası peşinde!
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, Bornova Belediye Başkanı ...
Ulema'dan KSK'ye ve Büyükoral'a destek sözü
Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, zorlu geçen kongrenin ardından ...
 
Denizli’de polis Erdoğan posterine izin vermeyince…
Denizli'de kongre öncesi AK Partili gençlerin tribünlerde yerden yukarı ...
Matkap’la zirve: Eyipişiren istifa edecek mi?
CHP İzmir’deki yarışı Ali Engin’e kaybeden PM Üyesi Levent Eyipişiren, ...
CHP İzmir’de ‘resmen’ Ali Engin dönemi
CHP İzmir il kongresinin ardından yeni seçilen Ali Engin, görevi kongrede ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva