HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mayıs 2024 Cuma - 10:36

Başkan Tugay: İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve İZTO yönetimini ağırladı. Kente dair proje ve konuların aktarıldığı ziyarette Başkan Tugay, İzmir turizm master planından kentin yeniden planlanmasına kadar yol haritasını anlattı. Her ay istişare toplantısı yapılması yönünde karar alınan buluşmada Başkan Tugay, “İzmir için bir tasarım rehberi hazırlayacağız. Bunu İzmir’in mimarlarıyla yapacağız” dedi.

Başkan Tugay: İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası (İZTO) yönetimini konuk etti. Başkan Dr. Cemil Tugay’ın Egemenlik Evi’ndeki makamında düzenlenen ziyarete İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İZTO Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Dr. Zafer Levent Yıldır, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı  katıldı. Ziyarette İZTO yönetimi, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nin ardından göreve gelen Başkan Tugay’a tebriklerini iletirken İzmir’in geleceğine yönelik konular masaya yatırıldı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Kemalpaşa Lojistik Merkezi Projesi, sağlık turizmi başta olmak üzere kent turizminin geliştirilmesi, uluslararası fuarlara katılım, İzmir Tarım Organize İhtisas Bölgeleri gibi İZTO tarafından yürütülen projeler ve İzmir’in çözüm bekleyen sorunları hakkında görüş ve taleplerini aktardı.
 
'Kendimizden beklentimiz fazla'
Nezaket ziyaretinden dolayı tüm İZTO yönetimine teşekkür eden Başkan Tugay, “Sizleri burada görmek ve ağırlamak bizim için bir onur. Yeni bir döneme başladık. Öncesinde karşılıklı ziyaretlerimizde konuştuklarımız benim için çok değerli ve yol göstericiydi. Bundan sonra da sizlerle beraber ortak projelerde çalışarak, ihtiyaç duyduğumuzda sizin görüşlerinizle kararlar alarak önümüzdeki beş yılı geçirmek istiyorum. Dilerim çalışmalarımız şehrimiz için hayırlı olur. Kendimi sizlerle ve diğer kurumlarla çalıştığım için şanslı sayıyorum. Yılların biriktirdiği bir konsantrasyonla çalışıyoruz. Aramızda uyum var. Bundan İzmir kazanacaktır” diye konuştu.


 
'İzmir turizmi için master plan yapalım'
İzmir’in en önemli kalkınma potansiyelini tarım ve turizmde gördüğünü ifade eden Başkan Tugay, “Kemeraltı’nda çok önemli değerlendirmeler ve fikri oluşumlar ortaya çıkmış. Bizim biraz daha hızlı operasyonlara ihtiyacımız var. İzmir’de belediye şirketleri aracılığıyla hızlı bir şekilde tarihi yapıların restorasyonlarını sağlayacak bir oluşum hazırlığı içerisindeyiz. Bundan sonra birinci viteste giden iş, beşinci viteste ve bölgesel revizyonlarla dönüşecek. Arkeolojik çalışmalara ihtiyacımız var. İzmir’in dünyada hiçbir yere nasip olmayan arkeolojik birikimi var. Turizm için sizlerin de katılımıyla bir master plan yapalım” şeklinde konuştu.
 
'Dünyanın en güzel şehrine dönebilir'
Turizmin gelişmesi için temiz körfezin zorunluluğuna işaret eden Başkan Tugay, “Körfez temiz bir hale geldikten sonra marinalarıyla, yelkenlileriyle, kıyı düzenlemeleriyle dünyanın en güzel şehirlerinden birine dönebilir. Bugünden yarına olabilecek bir şey değil elbette ama önemli olan bu vizyonu ortaya koyalım ve adım adım o yolda ilerleyelim. Burada şehrin iradesi gerekiyor. Bir fikir birliği etrafında toplanıp onu talep etmemiz gerekiyor” diye konuştu.


 
'İzmir’in bir tasarım rehberine ihtiyacı var'
İzmir’in yeniden planlamasıyla ilgili konuya yanıt veren Başkan Tugay, kentin tarihi, kültürel ve doğal yapısının korunarak geliştirilmesi için tasarım rehberi çalışması yaptıklarını ifade etti. Tugay, “Güçlü bir planlama ekibimiz, katılımcı bir süreçle bir İzmir planlaması yapacak. Bir de İzmir’in bir tasarım rehberine ihtiyacı var. Hem yapı için hem kamusal alanlar için. Mesela pazar yeri anlayışını değiştirmemiz lazım. Pazar yerlerinin haftanın iki günü kullanılıp, daha sonra atıl kalan yapılara dönüşmesi, çok büyük bir kamusal israf. Bunun gibi bir sürü kamusal alanla ilgili bir tasarım rehberi yapmak istiyoruz. Bunu kendi bünyemizdeki üç, beş mimarla yapmayacağız; İzmir’in mimarlarıyla yapacağız. O çağrılar yapılacak” ifadelerini kullandı.
 
'KOBİ’leri ve kooperatifleri destekleyeceğiz'
Başkan Tugay son olarak ortak akıl konusundaki iradesini bir kez daha vurgulayarak, İzmir’in refahını eşit paylaşmak için küçük ölçekli işletme ve girişimlerin destekleneceğini ifade etti. Başkan Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak KOBİ’leri, kooperatifleri destekleme yönünde genel bir yaklaşımımız olacak. Bu süreçte markalaşma, tesisleşme, pazarlama konularında sizlerin yardımına ihtiyaç duyacağız” dedi.


 
Özgener: İş birliğinden büyük güçler doğacağına inanıyoruz
İZTO Başkanı Mahmut Özgener ise “Bu dönem sizin için aslında zor ve yoğun bir dönem. Bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bizlerle iletişimi hep üst düzey seviyede tuttunuz. Seçim sonrası da iş birlikleri ve iletişimin devam edeceği konusunda bizlere fikrinizi çok net bir şekilde ifade ettiniz. İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin en önemli kurumu. Biz de seçim sonrası sizi ziyaret etmek istedik. Bizlerden beklentilerinizi duymak istedik. Kurum olarak da kişiler olarak da iş birliğini önemseyen, iş birliğinden büyük güçler doğacağına inanan insanlarız. Sizin de o yöndeki düşüncelerinizi biliyoruz” dedi.
 
Büyükşehir ve İZTO her ay istişare toplantısında buluşacak
Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası’nın istişare toplantıları düzenlemesi talebinde bulunan Özgener, “Bu dönemde bizim en çok ihtiyacımız olan şey moral. Burada bize en çok morali verecek kişi, bu şehirde seçilmiş en büyük mülki amir olan sizsiniz. Uygun görürseniz farklı sektörlerin sıkıntılarını aktarabilmek isteriz. Bizim sorunları olan komitelerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve bürokratlarının istişare toplantıları yapmasını talep ediyoruz. Bizler, sizin ihtiyacınız olan her anınızda yanınızda olacağız. Kendimizi sizin bir paydaşınız olarak görüyoruz” diye konuştu.

Özgener’in talebi üzerine Başkan Tugay, “Toplantıları ayda bir yapalım. Zamanla yarışıyoruz. Bu koşuyu kazanmamız için zamanı iyi kullanmamız gerek” dedi.

Ziyaretin ardından Başkan Tugay ve İZTO yönetimi hatıra fotoğrafı çektirdi. İZTO Başkanı Özgener, 1940’lı yıllarda İzmir Halk Evi olan bugünkü devlet tiyatrosunun fotoğrafının yer aldığı tabloyu hediye ederken Başkan Tugay ise Saat Kulesi heykeli takdim etti.

 
28 yıllık eşine can oldu!
 
Doğa Kent Sanat Karma Sergisi İzmirlilerle buluştu
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kezban 4 Mayıs 2024 Cumartesi 07:53

Bu başkan da mesleklerin işlevlerinden habersiz. Mesela İZDENİZ’e de inşaat mühendisi atadı. Bir tarafta tıp, diğer tarafta diğerler ona göre herhalde. Bununla ve çevresindekilerle de çok işimiz var anlaşılan.

Yorumu oyla      1      1  
4 Mayıs 2024 Cumartesi 06:32

Hala bunlardan iş bekliyorsunuz. Allah akıl fikir versin. Bunlar nezaketli ziyeretler ve bibirlerine reverans yapmaktan başka bi halt bilmez.

Yorumu oyla      0      0  
Hüseyin zorlu 3 Mayıs 2024 Cuma 20:32

Izmir acilen imar alt yapı ulaşım çöp tesisi şart turizm imarı şart emsal verilerek çözülecek başka yolu yok heryeri kendi yenilenir ada bazlı imar verilmesi en kısa zamanda vakit kaybedilmeden izmir gecekondu ve cürük bina ve zemin izmiri depremde felakete sürükler yetkiler master plan yapması lazım en az 50 yıllık nüfusa dayalı projeler yapılması lazım

Yorumu oyla      0      0  
Alaattin Özlü 3 Mayıs 2024 Cuma 18:38

Güzel İzmir in acilen kentsel dönüşüme ihtiyacı var Bu konuda eski binaların krot numunesi alınmak kaydıyla mevcut imar durumuna ek 1 kat verilmesi gerekiyor Yani emsal artışını ifade ediyorum Şu an hiç bekleme zamanı değil

Yorumu oyla      0      0  
sezarın hakkı sezara 3 Mayıs 2024 Cuma 18:20

o değilde izmir ticaret odasının ve yönetiminin kendisine faydası yok ki izmire olsun . neyi planlıyacaksınız bunlarla?

Yorumu oyla      1      0  
levent haldun 3 Mayıs 2024 Cuma 17:13

sebeke suyu alt yapi deprem donusumunu yap kime yaptiriyorsan yaptir.gine dinozorlari toplamayin masanin etrafina yoksa hic bise yapamazsiniz vesselam...

Yorumu oyla      0      0  
Balçova 3 Mayıs 2024 Cuma 17:08

Sayın Başkan göreviniz hayırlı olsun seçim öncesi yaptığınız toplantıda Balçova arsa mağdurlarından bahsediyorum mazbatayı alır almaz ve namus şeref sözü vererek sorunlarınızla ilgileneceğim demiştiniz zaman çabuk geçiyor 53 yıllık bir süreç geçti zaten verilen sözleri ve kandırmacaları hiç anlatmayalım zaten biliyorsunuz 5 yıl kaybettik zaten bu işin beklenecek bir hali kalmamıştır artık şimdi yapalım deseniz nereden baksanız yine 5 yıla bitiremezsiniz bir seçim daha görürüz onun için siz bir an önce bu kronik sorundan başlayın işe

Yorumu oyla      0      0  
hüseyin 3 Mayıs 2024 Cuma 15:35

Şehir plancılar buna küstü.

Yorumu oyla      0      0  
kskli 3 Mayıs 2024 Cuma 15:13

Mimarlık kent estetiği ile planı karıştırmış

Yorumu oyla      0      0  
bucalı 3 Mayıs 2024 Cuma 14:42

master plan diye bişey yok planlamayı mimarlar yapmaz plancılar yapar kim bunları öğretip söyletiyor başkan acil dersine çalışmalı

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da Hıdırellez coşkusu yaşanacak
Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez’i ...
Büyükşehir’de TİS zirvesi… Neler konuşuldu?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşan memur toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ...
Bayraklı Meclisi’nde ‘siyasi nezaket’ polemiği!
Bayraklı Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı ilk oturumu Bayraklı Belediye ...
 
Çiğli’de komisyon seçimi gündemi: AK Parti’nin ‘çoğulcu demokrasi’ eleştirisine 'Can Atalay’lı yanıt!
Çiğli Belediye Meclisi’nden ihtisas komisyonları seçiminde AK Parti Grubu’nun ...
Belediye Meclisi’nden geçti... Bornova'ya yedi yeni müdürlük!
Bornova Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk birleşiminde, Tesisler, Ulaşım ...
Karşıyaka Meclisi’nde AK Partili üyelerden çağrı: Belediyeye borç pankartı asın!
Karşıyaka Meclisi’nde gündem belediye işçilerinin alacakları ile Hilltown ...
 
Konak'ta Mayıs oturumu tamam... 'Büyükşehir yerimizi aldı, paramızı ödemiyor'
Konak Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclisinin ilk oturumunu gerçekleştirdi. ...
Mecliste atama gündemi ve AK Parti'den eleştiri: Buca'yı Buca yönetsin!
Buca Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ...
Baro başkanlarından Çerçioğlu’na nezaket ziyareti
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva