HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mayıs 2024 Cuma - 08:33

Büyükşehir’de TİS zirvesi… Neler konuşuldu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşan memur toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesi Tüm Bel-Sen ile Başkan Tugay bir araya geldi.

Büyükşehir’de TİS zirvesi… Neler konuşuldu?

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kamu emekçileri arasında örgütlü KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube yaklaşan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşme yaptı.

Görüşmede, hükümetin ekonomi politikaları, yeni dönem TİS görüşmeleri, ödenmeyen Ramazan bayramı ve 1 Mayıs ikramiyeleri, belediye emekçilerinin diğer talepleri ele alındı. Görüşmede Başkan Tugay ise seçimlerin ardından büyük bir görev ve sorumluluğun üzerlerinde olduğunu söyleyerek, idari ve bütçe açısından sıkı bir disiplin uygulamaları gerektiğini dile getirdi. Ayrıca Başkan Tugay, belediye birimlerinde liyakat ve işleyiş açısından sıkıntılar yaratan koordinatör görevlendirmelerinin kaldırılacağı bilgisini verdi.

Sendikanın görüşmeye dair açıklaması şu şekilde:

Yapılan görüşmede öncelikle; yürütme kurulu üyelerimiz tarafından yerel seçimlerin ardından AKP iktidarının uzun bir süre sonra yenilgiye uğradığına vurgu yapılarak, bu yenilginin işçi ve emekçilerin, yoksul halkın bir tepkisinin sonucu olduğu ve bundan sonraki dönemde yerelde ve merkezde yürütülecek politikaların işçi ve emekçilerin hak ve kazanımlarının ilerletilmesine yönelik olması gerektiği ifade edilerek Sn. Cemil TUGAY’a başarı dileklerinde bulunulmuştur.

AKP iktidarının “acı reçete” diyerek işçi ve emekçilerin ücretlerine ve kazanılmış haklarına saldırarak krizin faturasını yüklemek istediği ama emekçilerin bu faturayı ödemeyi reddedecek bir mücadele içerisine gireceği ve iş kolumuz özelinde sendikamızın temel programının da bu olacağının aktarıldığı görüşmede; toplu sözleşmeye ilişkin de yıllardır olduğu gibi yine kazanımlarımızın ilerletildiği bir sözleşme imzalamak istediğimiz dile getirilmiştir.

Sn. Cemil TUGAY, seçimlerin ardından büyük bir görev ve sorumluluğun üzerlerinde olduğunu söyleyerek, idari ve bütçe açısından sıkı bir disiplin uygulamaları gerektiğini ve atacakları adımları ancak emekçilerle ve onların örgütlerinin desteği ile başarabileceklerini, emekçilerin emeğinin karşılığı olan taleplerini almaları için de mali imkanlar doğrultusunda gerekenin yapılacağını ifade etmiştir.

Gelecek hafta toplu sözleşme masasının kurularak görüşmelere başlanılması doğrultusunda gerekli talimatı vereceğini ifade eden Sn. Cemil TUGAY, belediyemizde yaratılmak istenen sendikal rekabete ve kendi isminin bu süreçte kullanılmasına kesinlikle karşı olduğunu, belediye başkanlarının ve CHP’nin bu süreçte herhangi bir tercihinin olamayacağını, bu durumun sendikal sürece ciddi zararlar da vereceğini söylemiştir.

Ödenmeyen Ramazan bayramı ve 1 Mayıs ikramiyelerinin geçmiş sözleşme hükümleri göz önüne alınarak ödenmesi, yemek ihalesinde yaşanan aksama nedeniyle yemekhane hizmetinin verilemediği birimlerde kumanya yardımının ödenmesi hususlarında gerekli görüşmeleri yaparak ödeme yapılmasına yönelik çalışma yapacaklarını ifade eden Sn. Cemil TUGAY, 10 yaşından küçük çocuğu olan emekçilerin mesai saatlerinin azaltılarak sabah ve akşam giriş çıkış saatlerinin düzenlenmesi hususunda bu konuyu çok önemsediğini belirterek Karşıyaka Belediyesi’ndeki uygulamayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de sürdüreceklerinin sözünü vermiştir. Masal evlerinin kreş statüsüne getirilerek sayısının arttırılması yönünde de çalışmalara başlandığı aktarılmıştır.

İtfaiye emekçilerinin Kasko talebi ile atölyelerde çalışan arkadaşlarımızla birlikte kaza derneklerine yaptıkları ödemelerin toplu sözleşme kapsamında karşılanması, tahsildar ve veznedar arkadaşlarımızın kasa tazminatı ve kadro değişikliği talepleri ile görevde yükselme, unvan değişikliği daha fazla sayıda ve düzenli açılması taleplerimizin tamamının sendikamız tarafından ifade edildiği görüşmede Sn. Cemil TUGAY tarafından belediye birimlerinde liyakat ve işleyiş açısından sıkıntılar yaratan koordinatör görevlendirmelerinin kaldırılacağı bilgisi de sendikamıza verilmiştir.

Sendikamız olarak, görüşülen konuların takipçisi olmaya ve siz değerli emekçileri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 
Siyasette özlenen tablo: Tarihi zirvenin detayları netleşti
 
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 3 Mayıs 2024 Cuma 18:18

mehmet isimli arkadaşım güvenliğin çalışma şartlarını övüyorum sen bana güvenlik kadar başına taş düşsün diyorsun . ya okuma yazma da yada okuduğunu anlamada bir problemin çözemedim.

Yorumu oyla      1      0  
ismet 3 Mayıs 2024 Cuma 17:05

hala işten çıkartın diye yorum var ,bu arkadaşlar 657 Memur savaş çıksa yine maaşlarını alırlar

Yorumu oyla      2      1  
3 Mayıs 2024 Cuma 16:14

Herkesi çıkarın.

Yorumu oyla      2      1  
bekir 3 Mayıs 2024 Cuma 12:52

karsıyaka belediyesi calısanlarının maaşlarını öde

Yorumu oyla      3      0  
Mehmet 3 Mayıs 2024 Cuma 12:43

Sezarın hakkı sezara diye badlık atan arkadas güvenlikler 3 vardiya calisiyor bu yüzden 12 saate gecirildi. Hem 8-5 calisiyorsunuz hala da guvenligin 12saatinde gözünüz kalıyor. Güvenlik kadar taş düşsün başına. Adiligi bırakın artık.

Yorumu oyla      1      2  
ferramuz 3 Mayıs 2024 Cuma 12:41

İzmir Büyükşehir ve bağlı Genel Müdürlüklerinde görev yapan Güvenlik görevlilerinin sayısı kesinlikle azaltılmalıdır. Takip edilsin ne demek istediğimiz anlaşılacak.

Yorumu oyla      2      0  
MSD (Milliyetçi Sosyal Demokrat) 3 Mayıs 2024 Cuma 12:07

Hâlâ cahil olup bilgili gibi yorum yapanlar var. Memurun maaşını hükümet öder belediyeler değil. Burada memurun talebi, her iş yerinde çalışan personel gibi ulaşım + yemek gibi bazı sosyal haklardır. Ve belediye memur alamaz, memur yapma kararını TBMM verir. Norm kadroyu aşamaz. Vesselam...

Yorumu oyla      13      1  
gerçekler 3 Mayıs 2024 Cuma 11:24

15 MAYIS SONRASI YETKİ KİMDEYSE O OTURUR TOPLU SÖZLEŞME MASASINA

Yorumu oyla      11      2  
murat 3 Mayıs 2024 Cuma 11:16

İBB işçiye memura para vermekten İzmire hizmet yapamaz hale gelecek.

Yorumu oyla      3      13  
sezarın hakkı sezara 3 Mayıs 2024 Cuma 10:49

işçi çıkarmak ,sözleşmeli memuru çıkarmak yerine zaten yapacağın bu ! mesai saatlerini yeniden düzenle maliyetleri azalt ve bunun yanında verimliliği arttır. Mesela güvenlik görevlilerini 8 saat 3 vardiya çalıştırıyorlardı. şimdi bir çok belediye iştirakinde 12 saat 2 çalış 2 izin şeklinde çalılştırıyorsunuz . hem maliyeti düşürmüş oldular hemde personelin verimliliğini arttırdılar. 8 saat 3 vardiyalık sistemde personel hem bayram tatili yapamıyor yapamasada 4 gün bayram tatili varsa hepsinin mesaisini alıyordu. buda 1/4 bayram mesaisi ödenmesine yol açıyordu. keza 1 personeli 6 gün boyunca gece çalışması yaptırmakta verimliliği düşürüyordu. aynı şeyi sözleşmeli personel ve diğer işçilerede uygularsanız (12 saat olmayabilir verimliliği artıtıracak başka bir şey bulunur) hem maliyeti düşürür hemde verimliliği arttırırsınız. işçi çıkarmak asla çözüm değildir. oy kaybına yol açacağınız gibi ekmekle oynayan başkan olarak anılırsınız.

Yorumu oyla      10      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı Meclisi’nde ‘siyasi nezaket’ polemiği!
Bayraklı Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı ilk oturumu Bayraklı Belediye ...
Çiğli’de komisyon seçimi gündemi: AK Parti’nin ‘çoğulcu demokrasi’ eleştirisine 'Can Atalay’lı yanıt!
Çiğli Belediye Meclisi’nden ihtisas komisyonları seçiminde AK Parti Grubu’nun ...
Belediye Meclisi’nden geçti... Bornova'ya yedi yeni müdürlük!
Bornova Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk birleşiminde, Tesisler, Ulaşım ...
 
Karşıyaka Meclisi’nde AK Partili üyelerden çağrı: Belediyeye borç pankartı asın!
Karşıyaka Meclisi’nde gündem belediye işçilerinin alacakları ile Hilltown ...
Konak'ta Mayıs oturumu tamam... 'Büyükşehir yerimizi aldı, paramızı ödemiyor'
Konak Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclisinin ilk oturumunu gerçekleştirdi. ...
Mecliste atama gündemi ve AK Parti'den eleştiri: Buca'yı Buca yönetsin!
Buca Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ...
 
Baro başkanlarından Çerçioğlu’na nezaket ziyareti
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği ...
Buca'da yönetim kadrosu belli oldu
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, belediye yönetim kadrosunu oluşturdu.
Kadro revizyonu sürüyor... Bir bayrak değişimi de ESHOT'ta!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT’ta görev değişimine gidildi. ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva