HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2024 Perşembe - 17:47

Mecliste atama gündemi ve AK Parti'den eleştiri: Buca'yı Buca yönetsin!

Buca Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil, önceki dönem belediye başkanlarının gittiğini ve geriye borçlarının kaldığını söyledi. Sevil, yönetici atamalarının olduğu önerge ile ilgili tartışmaların olmasına rağmen şans tanıyarak kabul edeceklerini dile getirerek, "Buca’yı Buca yönetsin. Buca’yı Buca halkının seçtiği, Buca’nın mahallesinde yetişmiş Görkem Duman yönetsin istiyoruz" dedi. Belediye Başkanı Görkem Duman ilgili yönetmeliklerden yönetici atamalarını çıkararak onaya sundu ve önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste atama gündemi ve AK Parti den eleştiri: Buca yı Buca yönetsin!

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ – Buca Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı belediye binasında gerçekleşti. Toplantının ilk oturumu Belediye Başkanı Görkem Duman başkanlığında yapıldı.  Başkanlık önergelerinin görüşülerek oy birliğiyle tüm önergeler kabul edildi.

AYDIN: ARTIK 1 KİŞİ 1 MÜDÜRLÜĞE BAKIYOR
Önergeler görüşülmeye başlamadan önce söz alan CHP Grup Başkanvekili Uğur Aydın, “Aldığım bilgi kadarıyla müdürlerimizin yaş ortalaması 40’ın altında. Daha önceki dönemde 1 müdürümüz 3 müdürlüğe bakarken şimdi 1 kişi 1 müdürlüğe bakıyor. Kadınlara karşı pozitif ayrımcılık uygulandı. Bu konuda belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Dün 1 Mayıs’tı, belediye başkanımız da işçilere destek oldu birlikte Gündoğdu’ya yürüdük” dedi.

ELEŞTİRİDE SAMİMİYSEK ÖNCE KOMİSYONLARA AKTARALIM
Aydın şöyle devam etti:
“Muhalefet meclis üyemiz paylaşım yaptı. O paylaşımın yapılmasından ziyade komisyonlara bildirilmesi gerekiyor. Bahsedilen çöplük iki gün önce belediye tarafından temizlenmişti. Esnafın yanlış alışkanlığından dolayı tekrar pislenmiştir. Meclis üyeleri olarak gelip geçiciyiz. Buca halkı bakidir. Samimiysek önce müdürlüklere aktaralım eğer çözülmüyorsa oturup eleştirisini yapalım. Müdürlerimiz bugün göreve başladı. Belediye Başkanımıza izin ve destek verelim. Ona rağmen çözülmüyorsa o zaman hep bir ağızdan aynı şeyi söyleriz. Müdürlerde yapılan revizyonlarda gördüğümüz üzere Buca’nın sorunları çözmeye yönelik çalıştığını görüyoruz.”

SEVİL: BUCA’YI BUCA YÖNETSİN
AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil söz alarak şunları söyledi:

“3-4-5 numaralı önergelerde şirket yönetiminin atamalarında size yetki verilmesinde oy birliği vereceğiz. O şansın, hakkın tanınması için. Buca’nın kaybettiği yılların geri gelip gelemeyeceği sorularının cevaplanması asıl amaç.

Tartışmalara girmeyeceğim ama isimlerin nerelerde kimlerin talebiyle görev aldığı basında ve halkın arasında konuşulan bir konu. 23 Nisan’da stadyumda çocukların gösterilerini izlerken aileler de oradaydı. Protokolde isminiz okunduğunda aldığınız ıslığı ve alkışı duymuşsunuzdur. Güzel ve ılımlı bir tepki aldınız. Diğer meclis üyelerimizle de görüştüm. Buca’nın evladısınız ve bu söylemle yola çıktınız. Geçen ay mecliste ‘Belediyenin borçları Buca’daki halkın değil sorunlar devam ediyor’  dediğimde siz dediniz ki ‘Ben burada doğdum, buralıyım ve bu sorunları bilerek yola çıktım. Bir önceki başkan doğru yapsaydı onun koluna girerdim’ dediniz. Erhan Kılıç, Levent Piriştina nerede? Bu borçlar sıkıntılar şu an bizim değil mi? Önceki dönem belediye başkanları bazı işlerin altına imza attılar ve şu an burada yoklar. Bu sorunlar hala bizimle. Siz bir sonraki dönem CHP’deki sistem gereği yapılan atamalar ve işlemler sonucunda değişen bir isim de olsanız Görkem Duman da gittiğinde siz hala Buca’nın sokaklarında dolaşan bir vatandaş olacaksınız. Bunun bilincinde olduğunuz kanaatindeyim. Bu şekilde hareket edeceğinize inanmak istiyoruz. Lütfen Buca’yı Buca yönetsin. Buca’yı Buca halkının seçtiği, Buca’nın mahallesinde yetişmiş Görkem Duman yönetsin istiyoruz.”

DUMAN, YÖNETİCİ ATAMALARINI ÖNERGEDEN ÇIKARDI
Bunun üzerine Belediye Başkanı Görkem Duman, yönetim kurulu ve şirket yöneticileri atamalarını önergeden çıkarılmasını isteyerek düzeltilmiş haliyle onaya sundu ve ilgili önergeler oy birliğiyle kabul edildi. 

Olağan ve olağanüstü açık yapılacak olan meclis toplantılarının canlı yayınlanması istemine dair Başkanlık önergesi verildi. Görüşmeler sonrası önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Uygulamanın biraz zaman alacağını belirten Başkan Duman, “Teknik alt yapı ve belli bir ödeme planını hazırlandıktan sonra yapacağız. Birkaç ayı alabilir. İleride tartışma noktası olmasın, önceden ifade etmiş olayım” dedi.

LOJMANLARIN SATILMASI ÖNERGESİ VERİLDİ
Oturumda, belediyeye ait olan lojmanların misafirhane ve daire olarak kullanılan taşınmazların satışının yapılmasına ilişkin önerge geldi.

SEVİL: KOMİSYONLARA GÖNDERİLSİN
Önergenin komisyonlara gönderilmesini talep eden AK Parti Grup Başkanvekili Sevil, “Biz ilgili komisyonlara gönderilmesini talep ediyoruz. Çünkü ivedi gelen bir önergeydi. Kaç tane yer satılacak? Nerede satılacak? Ve ne için satıldığı konusunda bir bilgimiz olmadığı için komisyonlarda meclis üyelerimizin bu konuları çalışmasına, olacak bilgileri edindikten sonra daha sağlıklı bir karar verebileceğimizi bildiriyoruz” diye konuştu.

Önerge yarın görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi.

Buca Belediyesi’nde hizmet verecek birimlerin başına getirilen isimler:
Özel Kalem Müdürü - Serkan Uçma
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü – Melek Per Üstündağ
Zabıta Müdürü – Murat Kartal
Ulaşım Hizmetleri Müdürü – Çağdaş Cevrem
Ruhsat ve Denetim Müdürü – İlker Bilici
Fen İşleri Müdürü – Murat Gürkan Atbaşı
Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü – Mehmet Ali Tanyeri
Araştırma ve Geliştirme Müdürü – Özkan Kalmaz
Mali Hizmetler Müdürü – Özlem Öztekin
Emlak ve İstimlak Müdürü – Hakan Tütüncü
Hukuk İşleri Müdürü – Eylem Kutluer Türker
İşletme Müdürü – Beyhan Kuyucak
Teftiş Kurulu Müdürü – Yunus Darboğaz
Yazı İşleri Müdürü – Lale Metin
Afet İşleri Müdürü – Hüseyin Gündem
Park Bahçeler Müdürü – İrfan Akman
Temizlik İşleri Müdürü – İbrahim Tuncol
Yapı Kontrol Müdürü – İpek Erdi Kaya
Bilgi İşlem Müdürü – Özgür Koç
Arşiv Müdürü – Mahmut Bulut
Kültür ve sosyal İşler Müdürü – Asiye Avcı
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü – Emin Emre Döker
Sosyal Yardım İşleri Müdürü – Fadime Altun
İmar ve Şehircilik Müdürü – Hakan Okutucu
Plan ve Proje müdürü – Ayşe Kalafat 
Veteriner İşleri Müdürü – Birol Topal
Strateji Geliştirme Müdürü – Tülin Arna
İklim Değişikliği ve sıfır Atık Müdürü – Mert Bartu Işık
Koordinasyon İşleri Müdürü – Aykut Doğan
Kütüphane ve Müzeler Müdürü – Deniz Eski 
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü – Belkız Özdemir
Tarımsal hizmetler Müdürü – Yeşim Malatyalıoğlu
Kentsel Tasarım Müdürü – Arzu Bayram
Muhtarlık İşleri Müdürü – Tülay Güngüney
İşletmeler ve İştiraklar Müdürü – Sinem Öznur
Sağlık İşleri Müdürü –Hülya Demir
Destek Hizmetleri Müdürü – Engin Güzel
Sivil Savunma Uzmanı – Nermin Seçen

KOMİSYON GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ TARTIŞMASI
Mecliste CHP Grup Başkanvekili Uğur Aydın ile AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil komisyon grup başkavekilliği ile ilgili çıkan tartışma yaşandı. Aydın, grup olarak bu görevi ilk sene AK Parti’ye vermeme kararı aldıklarını söyledi. AK Parti Grupbaşkanvekili Sevil ise bunun bir ‘niyet okuması’ olduğunu dile getirdi. 

AYDIN: İNSANLARI ZAN ALTINDA BIRAKMAYIN
CHP Grup Başkanvekili Uğur Aydın, meclis üyesi Mustafa Genç ile ilgili iddialar hakkında şunları söyledi:
“ Önerge kısmında sorulan soruya cevap vermej istiyorum. Öncelikle her sene denetim komisyonu Ocak ayında seçiliyor. Ocak’tan Nisan’a kadar görev yapıyor. Belediyenin bir önceki sene yaptığı ihaleleleri denetliyor. Üç tane bizden 2 tane de size gelecek. Büyükşehir Meclis Üyesi olan Mustafa Genç’in geçen dönem attığı yapı ruhsat işlemlerindeki imzaları istemişsiniz.Söz konusu arkadaşımız şu an mesai arkadaşımız. Soruyu ne niyetle sorduğunuzu anlayamadım. Bu soruya gelecekseniz benim de geçen sene aldığım davaları soracaksınız. Ben de size sorayım davaları doğrudan alan var mı başka bir şey yapan var mı? 5 sene birbirimizin yüzüne bakacağız. Yaptığı işler de belki de meclis üyesi olacağını bilmmden yaptığı işlemlerdir ve bu meclisin görev yetkisinde değildir. Cevabı olmayan soruları sorarak insanları zan altında bırakmayalım.”

KEŞKE BİZİ UTANDIRSAYDINIZ
Komisyon Grupbaşkavekilliği ile ilgili çıkan tartışmada Aydın, grup olarak grupbaşkanvekilliğinin ilk sene AK Parti’ye vermeme kararı aldıklarını söyleyerek “Sayın meslektaşım da komisyon başkanvekillerini bize vermediniz, nezaket gösterip de diyor. Biz seçimden çıktık. Her seçimden çıktığımızda nasıl kazandığımızı asla unutmadık. Haklarımızda söylediklerinizi de unutmadık. Seçimden çıktığımız için ilk sene komisyon başkanvekilliklerinin AK Parti’ye verilmemesi sonraki senelerde değerlendirilmesi gerektiği hakkında grup kararı aldık. Keşke siz de geçen meclis konuşmalarında bizim grup kararı aldığımız gün bizi utandırsaydınız. O kadar birlik beraberlik mesajları verildi diyerek neden böyle bir karar aldık diye utansaydık. Siz belediye başkanımızı 23 Nisan’da tanımış olabilirsiniz ama biz yıllardır tanıyoruz, sizler de tanıyacaksınız” dedi.

SEVİL: NİYET OKUMASI YAPIYORSUNUZ
Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil, “Meclis üyemiz soru önergesi verebilir içeriğine karışmak müdahale etmek kimsenin de görevi değildir. Gayet cevaplandırılabilir. Belediye Başkanına sunulan bir belgedir. Bizim grubumuzun talep ettiği bilgiler belediyenin rutin işleriyle ilgili. İktidar meclis üyesi tarafından hukuki bir değerlendirme yapılarak böyle bir üslupla konuşulması doğru değil. Bir niyet okuması yapıyorsunuz. Nasıl bir niyet arıyorsunuz? Yıllardır CHP yöneten bir belediye. Eğer AK Parti kaybetmiş olsaydı bunu yapabilirdik. Bizim bir öfkemiz varsa Buca’nın bir 5 yıl daha kaybetmemesi için. Her geçen gün Buca’nın aleyhine. 5 yıl sonra yaşanılamaz bir Buca olacak böyle giderse. Bizim derdimiz, talebimiz bu. Bu yüzden bu sertlikte söylüyoruz. Geçen dönemde güzel dille söylüyoruz anlaşılmadı. Şimdi bu sertlikte söylüyoruz umarım anlaşılmıştır. Yoksa muhalefet etmeye devam edeceğiz. 20 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin muhalif meclis üyesi olarak oturuyorum. Komisyonda başkanvekilliğini verip vermemek konusunda değerlendirme yapabileceğinizi düşünmüyorum. Sizin değerlendirmenizde değildir. Bunu bahşetme, bir sunma gibi değerlendirmiyoruz. Yerel dinamikler nezdinde değerlendirmiştik. Bu üslupla gelirseniz ben Genel Başkanının Recep Tayyip Erdoğan olduğu bir partinin Grup Başkanvekili olarak bunları söylüyorum. Böyle bir olguyu asla kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

MÜDÜRLÜKLERİN YARISI KADINLARDA
Genç ve dinamik isimlerin yer aldığı kadroda kadın yöneticilerin sayısı da dikkat çekti. Başkan Duman toplam 38 müdürlüğün yer aldığı Buca Belediyesi'ne 18 kadın yönetici atadı.

Müdürlüğe görevlendirilen en genç isim ise 34 yaşında İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Mert Bartu Işık oldu.

Başkan Görkem Duman, Başkan Yardımcısı olarak Hatice Güral, Halit Kurt gibi deneyimli isimlere yer verirken yeni atadığı isimler arasında Filiz Yurtkoru, Gazi Çırak, İbrahim Tuncol da bulunuyor.

ÖZEL KALEM UÇMA'YA EMANET
Başkan Duman, Özel Kalem Müdürlüğü'nü ise deneyimli bürokrat Serkan Uçma'ya emanet etti. Uzun yıllar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN'da Genel Müdür Yardımcılığı yapan Uçma yeni dönemde Buca Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürü olarak görev alacak.

 
TFF'den imza sayısı açıklamasına jet yanıt!
 
Instagram'ın algoritması baştan aşağı değişiyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bir Chp'li.. 3 Mayıs 2024 Cuma 08:32

Haber başlığına bakar mısınız.. Atanan bazı kişiler Buca da bile oturmuyor. Buca'nın mahallelerinden birini sorsanız gösteremez. Yazık bu dönemi de heba edecek anlaşılan başkan..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baro başkanlarından Çerçioğlu’na nezaket ziyareti
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği ...
Buca'da yönetim kadrosu belli oldu
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, belediye yönetim kadrosunu oluşturdu.
Kadro revizyonu sürüyor... Bir bayrak değişimi de ESHOT'ta!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT’ta görev değişimine gidildi. ...
 
Başkan Yıldız'dan 'Harmandalı' mesajı: Çöp sorunu takibimizde!
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, 26 mahalle muhtarı ile bir araya ...
Olgun Atila’dan Başkan Eşki’ye ziyaret
2014-2019 yılları arasında Bornova Belediye Başkanlığı yapan Olgun Atila, ...
Büyükşehir’de kadro krizi: Denizde fırtına çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın kadrolardaki revizyon ...
 
Aydın milletvekillerinden Çerçioğlu’na hayırlı olsun ziyareti
CHP Aydın milletvekilleri yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ...
Karşıyaka'daki halk buluşmasında komşu başkandan tele çözüm
Karşıyakalıların talep ve önerilerini ilk ağızdan dinlemek isteyen Karşıyaka ...
Buca Belediyesi’nden üreticiye fidan desteği
Buca Belediyesi, tarımsal üretimde çeşitliliği artırmak amacıyla köyler ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim için çok mu 'erken'?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva