HABERLER>GÜNCEL
1 Ocak 2013 Salı - 14:10

Ayşenur'un hayatının bedeli: 18 ay hapis ve 14 bin lira!

İzmir'de, 1.37 promil alkollü olarak direksiyonuna geçtiği otomobille kaza yapıp, kentin ilk kadın futbol takımı Elit Spor'un kalesini koruyan 19 yaşındaki Ayşenur Yanık'ın ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan sürücü Ali Turan, 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ayşenur un hayatının bedeli: 18 ay hapis ve 14 bin lira!

İZMİR - Geriye melek kanatlı fotoğrafları kalan kızları Ayşegül için sigorta şirketinin sadece 14 bin lira tazminat ödemek istemesiyle büyük üzüntü yaşayan acılı aile, alkollü olarak ölümüne neden sürücünün aldığı cezaya da isyan etti. Baba Zeki Yanık "Yargı, hukuk, kızımın hesabını soramadı. Bizi acımızla baş başa bıraktı" dedi.

İlkokul yıllarından beri futbola merak sarıp sokak aralarında erkek arkadaşlarıyla top peşinde koşan Ayşenur Yanık, 12 yaşındayken İzmir'in ilk kadın futbol takımı olan Elit Spor'a katıldı. Ardından da kendisini geliştirip takımın kalesini korumaya başladı. Ayşenur, futbol takımındaki başarısının yanı sıra sevecenliğiyle de bayan futbolcu arkadaşlarının sevgilisi oldu. Takım arkadaşlarının 'Ayşe kuşu' lakabını taktıkları Ayşenur Yanık, ailesinin geçimine katkıda bulunmak için de tanıtımlarda görev almaya başladı. 2009 yılının Ağustos ayında Kuşadası'nda gidip hem çalışan, hem de tatil yapan Ayşenur, bir süre sonra arkadaşlarıyla İzmir'e dönmek için yola çıktı.
 
1.37 PROMİL ALKOLLÜ SÜRÜCÜ KAZA YAPTI
Ayşenur'un mutlu hayatı Kuşadası'ndan dönüş yolunda acı bitti. İzmir- Aydın otoyolunun Buca kavşağında meydana gelen trafik kazasında, barmenlik yapan 33 yaşındaki Ali Turan 1.37 promil alkollü olarak direksiyonuna geçtiği ve aşırı hız yaptığı 35 AJ 3476 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirdi. Hızla bariyerlere çarpan otomobil daha sonra savrularak ormanlık alana girdi. Kazada otomobilde bulunan Ayşenur Yanık öldü, sürücü Ali Turan ile Hülya Gülhan, Cenk Yıldız, İlke Taşçılar ve Onur Deveci yaralandı.

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/428/Geride%20melek%20kanatlar%c4%b1%20kald%c4%b1/D011312470.jpg

AĞABEYE ŞİİR
Ayşenur'dan geriye İzmir'in deniz kenarında çekilen ve melek kanatları montajlanmış fotoğrafı ile ağabeyi için yazdığı, 'Dün küçücük ellerimizle birbirimize kenetlendik/ Küçük umutlarımızla büyüdük el ele/ Bugün büyüdük umutlarımız ve hayallerimiz de büyüdü/ Canım abim benim, yokluğunla ben bir hiçim/ Bize hayat veren ailemizle ne kadar zorluklarla da büyüsek/ BiZ kardeşiz, unutma ki ölsek de birlikteyiz/ İyi ki varsın canım abim, her şeyim' şiiri kaldı.(DHA)
 
SİGORTA 14 BİN LİRA DEĞER BİÇTİ
Türkiye'nin önde gelen kadın futbolcularından birisi olmanın hayalini kurduğu sırada trafik canavarının kurbanı olan Ayşenur Yanık için, sigorta şirketinin sadece 14 bin lira değer biçmesi aileyi üzüntüye boğdu.  Bu sırada tedavisinin ardından 45 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan sürücü Ali Turan hakkında, 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'Taksirli olarak ölüme sebebiyet vermek' suçundan dava açıldı. Yaklaşık 3 yıl süren yargılama sonrasında sürücü Ali Turan 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.  Sürücünün aldığı cezayı az bularak ikinci kez yıkılan ve eşi Hülya Yanık ile yaşadıklarına isyan eden baba Zeki Yanık, "Yargı, hukuk kızımın hesabını soramadı. Bizi acımızla baş başa bıraktı. Kararın Yargıtay'dan bozularak dönmesi geriye kalan umudumuz oldu" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hsan 2 Ocak 2013 Çarşamba 02:41

cezalar caydırıcı değil alkollü araç kullanan bir kişi doğrudan cinayetden yargılanmalı ve cezası da ölüm olmalı sörümsüz ve akılsızca davranan insanın bu toplumda yeri olmamalı derim ...

Yorumu oyla      12      5  
yazık 2 Ocak 2013 Çarşamba 00:51

bu ülkenin "adalet" sisteminin bittiğinin kanıtıdır...

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2013'ün ilk mucizesi: Minik Büşra ailesini kurtardı!
Kastamonu'nun Abana ilçesinde 40 metrelik şarampole uçan araçtan çıkıp ...
Düşürülen uçağımızla ilgili iki flaş gelişme
Suriye tarafından düşürülen Türk savaş uçağıyla ilgili iki flaş gelişme ...
Yeni yıl hediyeleri işsizlik oldu!
İzmir'de, bir hastanenin taşeron şirketinde çalışan 10 yıllık temizlik ...
 
Konak'ta kahreden kaza: 1 işçi öldü
Konak’ta Yeşildere Viyadük’ü için yapılan çalışmada görevli işçi, 37 yaşındaki ...
İzmir'in yeni yıldaki ilk bebeği Ensar
İzmir'in yeni yıldaki ilk bebeği İzmir Özel Su Hospital Hastanesi'nde ...
İzmir 2013'e maganda dehşetiyle girdi!
Bornova’da, akrabaları ile çıktığı 3'üncü kat terasında havai fişek göstesini ...
 
İzmirli gazeteci hayatını kaybetti oğlu ve eşi yaralı!
Konak’ta meydana gelen trafik kazasında gazeteci Fethi Doğan Öner öldü, ...
Bir İzmirli milyoner oldu: İşte tam liste
Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde 45 milyon liralık büyük ikramiye, ...
Gediz Nehri’nden kirliliğe oltalı protesto!
İl Genel Meclisi üyeleri ile İzmir Kent Konseyi üyeleri, Gediz Nehri’ndeki ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva