HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2012 Pazartesi - 04:58

CHP İzmir'de 25 saatlik kongre maratonu

CHP İl Örgütü Celal Atik Spor Salonu’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapılan kongre sonunda ipi Ali Engin göğüsledi… 12 yıl sonra çarşaf listeyle sandık başına giden delege sabaha kadar uyumadı, 25 saatlik maraton tarihe geçti.

CHP İzmir de 25 saatlik kongre maratonu

Can ÖZLÜ-Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Örgütü’nün günlerdir merakla beklediği an geldi çattı. 21 Ocak’ta delege seçimleriyle başlayan kongre takvimine nokta kondu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen kongrede CHP İzmir örgütü yeni başkanını seçti: Ali Engin...

CHP İzmir'de kongre heyecanı... Foto Galeri için tıklayınız...

ÜMİT YALDIZ YAZDI: SOLUK SOLUĞA KONGRE... tıklayınız...

Gelin gibi süslenen Celal Atik Spor Salonu’nda büyük bir coşkuya sahne olan kongre çarşaf liste kararı sonrası yeni haftaya sarktı! Divan Kurulu’na imzalarını sunan üç aday; Tacettin Bayır, Ali Engin ve Levent Eyipişiren arasından kimin başkan olacağına geceyi uykusuz geçiren delegeler karar verdi. Salona tarihi günlerinden birini yaşatan CHP İl Kongresi’ne çarşaf liste kararı sonrası 25 saati bulan seçim maratonu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması, 619 delegeden 428’inin görevlere aday olması ve Eski İl Başkanı ve partinin emektar ismi Ekrem Bulgun’un duygulandıran vedası damga vurdu.

Pazartesi sabahının ikinci bölümüne sarkan kongre sonunda zafer, Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu ekibini desteklediği Ali Engin'in oldu. Engin sandıkta iki rakibi Eyipişiren ve Bayır'a büyük üstünlük kurdu. 

CHP İzmir'de yeni patron Ali Engin: İlk kez Egedesonsöz'e konuştu... haber için tıklayınız...

İŞTE KONGRENİN ‘PAZAR BÖLÜMÜNDE’ YAŞANANLAR

Celal Atik Spor Salonu'nda düzenlenen kongreye Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanısıra Genel Başkan Yardımcıları Birgül Ayman Güler, Nihat Matkap, Erdoğan Toprak ve Perihan Sarı, geçtiğimiz günlerde MYK'daki görevinden istifa eden Gürsel Tekin de katılıyor. İzmir Örgütü, milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanları olmak üzere tam kadro salondaki yerini aldı. Salonda izleyici koltukları da tamamen doldu. Milletvekili Musa Çam, THY'deki grev yasağına atıfta bulunarak kongreye 'Grev yasağına hayır' yazılı bir tişörtle katıldı.

KOCAOĞLU GEÇ GELDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan Körfez Kıyı Tasarımı tanıtımının ardından kongreye saat 12.45 sularında Kılıçdaroğlu kürsüden partililere seslendiği sırada geldi.

KILIÇDAROĞLU ÖNCE FUARI GEZDİ
Kılıçdaroğlu Körfez tanıtım toplantısının ardından İzmir İl Kongresine katılmak için Kültürpark Fuar Alanı’na geldi. Otoparktan çıktıktan sonra yürüyerek fuar alanını gezdi. Genel Başkan saat 12.20 sularında salona girdi ve coşku tavan yaptı. 



GELİN GİBİ SÜSLENDİ
Kongrenin düzenlendiği Celal Atik Spor Salonu'nun içi ve dışı bayraklar, balonlar ve afişlerle gelin gibi süslendi. Salona 60 metrekarelik bir sahne kuruldu. Sahnenin iki tarafında barkovizyonlar hazır bulundu. Baştan başa CHP amblemlerine bürünen salonda kurulan sahnenin arkadasında Ulu Önder Atatürk'ün ve Kılıçdaroğlu'nun dev posterleri asıldı. Sahnenin iki tarafında Kılıçdaroğlu'nun ‘Korkma Türkiye İzmir var, CHP var’ , ‘Benim için yandaş yok sadece vatandaş var’ sözlerini yazılı olduğu afişler yer aldı.

DIŞARDA İSYAN!
Salondaki aşırı yığılma nedeniyle partililerin bir çoğu dışarıda beklemek zorunda kaldı. Dışarıya barkovizyon kurulmaması gölgeliklerin yapılmaması nedeniyle pek çok partili isyan etti.

ADAYLARDAN KUMANYA
Adaylardan Levent Eyipişiren salon dışına kurdurduğu çadırda kendi ismini ve fotoğrafını taşıyan rozetler ve kumanya dağıttı.
 
BAYIR'DAN KAŞKOL ATAĞI
Kongrede tüm partililere salona girişte CHP kaşkolları dağıtıldı. Bu arada adaylardan Tacettin Bayır da üzerinde kendi adı yazılı kaşkollardan dağıttı. Bayır'ı desteklemeyen delegeler kaşkolu Bayır'ı ismini çıkartarak taktı.

DİVAN BAŞKANI GÜLER
Kongrede ilk olarak Divan Başkanlığı seçimi yapıldı. Tacettin Bayır ve Levent Eyipişiren tarafından önerilen Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler İzmir Kongresi'nin Divan Başkanı oldu. Öneriye Ali Engin'in imza atmaması dikkatlerden kaçmadı. Engin Nihat Matkap'ın Divan Başkanı olmasından yanaydı...

KISA SÜRELİ GERGİNLİK
Kongre gergin başladı. Olağanüstü tüzük kurultayı için imza veren il delegelerinin arasında yer alan Nuri Batuhan, salona girişi sırasında bazı partililerin tepkisi ile karşılaştı. Kısa süreli arbedeye Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de katılınca partililer kavganın eşiğine geldi.

KÜRSÜYE İLK BAYIR ÇIKTI
Kongrenin açılış konuşmasını İl Başkanı Tacettin Bayır yaptı. "Adam gibi adam" "Atadın, Atadığının yolunda ölürüz" pankartları ve tezahüratlar işliğinde kürsüye gelen "CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, "Parti içi demokrasinin örneğini veren İzmir il örgütü olarak hepinize, gösterdiğiniz anlayışa, kavgasız, gürültüsüz kongreler yaptığınız için teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

VE SAHNE LİDER’İN
Bayır’ın konuşması sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Başbakan Kemal’ sloganlarıyla kürsüye çıktı. Genel Başkan’ın sahneye çıkmasıyla birlikte oturma sıraları arasındaki boşluklar partililer tarafından tamamen dolduruldu.



Tacettin Bayır, Ali Engin, Levent Eyipişiren, Hasan Nebi ve Mustafa Çevikel’in arkasında beklediği konuşmasına “Yeniden İzmir’deyiz” sözleriyle başlayan Kılıçdaroğlu, “Sadece Akdeniz, Türkiye’nin değil, dünyanın incisi İzmir’deyiz... Aydınlık insanların yaşadığı, düşünce özgürlüğünün olduğu, insana saygının duyulduğu bir kentteyiz” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun konuşması ‘Başbakan Kemal, Gün gelecek devran dönecek AK Parti hesap verecek’ sloganları ile sık sık kesildi.

- Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının tüm detayları için tıklayınız...
 
CHP Genel Başkanı İzmir'e övgüler yağdırarak AK Parti hükümetine sert eleştirilerde bulundu konuşmasının ardından alkışlarla kürsüden indi ve Kocaeli İl Kongresi'ne katılmak için salonu terk etti.

SERTEL: TUTUKLU GAZETECİLERİ DİRENE DİRENE ÇIKARTMALIYIZ
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından faaliyet raporu okunmadan önce gündem dışı konuşmalara yer ayrıldı. Söz alan İzmir Gazeteciler Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Fededasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, konuşma yaptığı kürsünün önüne, tutuklu Milletvekili ve Gazeteci Mustafa Balbay'ın fotoğrafının olduğu tişörtü astı.
 
Tutuklu gazetecilerin sorunlarından bahseden Sertel, "Uzun yıllardır Türkiye'de yaşanan ağır sıkıntıların, son yıllarda gazeteciler üzerinde yoğunlaşmasının ötesinde, Türkiye'nin gelişmesinde gazetecileri tutuklatan o anlayış, değerli arkadaşımız ve milletvekilimiz Balbay ile özdeşleşti. Biz gazeteciler, arkadaşlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Her ay düzenli olarak kendilerini ziyaret ediyoruz. Balbay, hücresinde aslanlar gibi direniyor. Biz tutuklu gazetecileri, direne direne, mücadele ede ede çıkartmalıyız" dedi.
 
BULGUN’DAN DUYGULANDIRAN VEDA
Uzun yıllardır CHP’nin çeşitli kademelerinde görev yapan Eski İl Başkanı Ekrem Bulgun bu kongreyle birlikte aktif siyasi yaşamına son verdi. İl Başkanı Bayır tarafından plaketle ödüllendirilen Bulgun, “Eğer ölürsem tabutumun üzerine altı oklu bayrak asın” dedi. Bulgun’un konuşması salondakilerce ayakta alkışlanırken, duygusal anlar da yaşandı.

ÇARŞAF LİSTE KARARI ÇIKTI
CHP İzmir İl Kongresi'nin çarşaf listeyle yapılması kararlaştırıldı. Divan Kurulu'na blok liste talebi gelmeyince çarşaf liste kararı çıktı. Adaylar ve herhangi bir göreve talip isimler saat 17.30'ye kadar Divan'a isim bildirdi.

ENGİN: EN KISA ZAMANDA 150 BİN ÜYE
Listelerin tamamlanmasının ardından saat 18.00 itibariyle adaylar delegelerin karşısında çıktı. İlk sözü Ali Engin aldı. Engin şu sıralarda Celal Atik Spor Salonu'nu dolduran CHP'lilere seslendi.



Engin konuşmasında örgüte 150 bin hedefi koyduklarını söyledi. Engin, “Bu kongre halkın iktidarını kuracağımız yürüyüşümüzde yolumuzu aydınlatacaktır. Demokrasi ve özgürlük istiyoruz. Engelleri ancak sol bir partiyle aşacağımızı düşünüyoruz. Üretebilenin ürettiğini hakça paylaşan bir cumhuriyet istiyoruz. Biz bu yüzden Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Kadınlara ve gençlere inanan, onlara saygıyla sevgiyle yaklaşan bir partiyiz. İzmir Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin onurudur. Aziz Kocaoğlu’na yapılan haksızlık İzmir halkına yapılmaktadır. Tek bir hedefimiz var o da yerel de ve genelde CHP’yi yapmaktır. Üye sayısını artıracağız. En kısa zamanda 150 bin üyeye ulaşacağız” diye konuştu.

EYİPİŞİREN’DEN ÖZELEŞTİRİ VE ÖN SEÇİM VURGUSU
Engin’in ardından Levent Eyipişiren partililerin karşısına çıktı. Eyipişiren seçilmesi durumunda örgütte nasıl bir yol haritası çizeceğini anlattı.


Eyipişiren şunları söyledi: Beni seçerseniz, 15. 40 yaş altı il başkanı olacağım. Yeni il başkanlarını büyük kısmı partimizin gençlik kollarından gelen arkadaşlarımızdır. Partimizdeki bir diğer değişi konusu ise artık kimsenin ötekileştirilmeyecek ve dışlanmayacak olmasıdır. Asıl mücadeleyi AKP'ye karşı vereceğiz. Biz siyasetçiler, kamu görevlileriyiz. Büyükşehir davalarında adliye önüne gidip kalabalık yapıyoruz ama hala seçmene, orada yargılananın CHP belediyelerinin başarılı hizmetlerinin olduğunu anlatamıyoruz. Aktif üyemizi daha da artırmalıyız. Parti Meclisi’nde ön seçim için oy kullanan üyeden biri olmanın olmamın gururunu yaşıyorum. Son milletvekili seçimlerinde gördük ki listelerde yapılan yanlışlıklar, CHP'ye İzmir'de çok oy kaybettirdi. Bu da gösteriyor ki parti içi demokrasiyi İzmir'den başlatmalıyız. CHP üyeleri, partisinden gurur duyar ancak mutlu üyeler değildir. Çünkü çalıştıkları zaman nereye gelebileceklerine dair kadrolar çok kısıtlıdır. İzmir'de küçük bir kasabada 6 bin önseçim delegesinin vereceği karar, genel merkezdeki 6 kişinin vereceği karardan daha iyidir. CHP, siyaset tabanını genişletmek zorundadır. Gecekondudaki vatandaşın, CHP'de siyaset yapmasının yolunu açmalıyız. Partiyi, arkadaşlık gruplarından ve dar kadrolaşmadan çıkartmalıyız. Her CHP'li bilmelidir ki bu partide ötekileştirme sona erecektir. Genel başkanımın bize her zaman verdiği talimat şudur: ‘Esas rakibimiz AKP'dir. Birimizin kolu, birimizin bacağı koptuğunda emekler işe yaramayacaktır.’ Bizler belediyelerimizin icraatlarını sokak sokak taçlandırmalıyız. Bizler bunları halka ne kadar anlatabiliyoruz? Belediye meclis üyelerimiz ne kadar toplumun içinde? Toplumun bütün ezilen kesimlerin yanında yer almalıyız bizler devrimciyiz. CHP İzmir'de hane hane örgütlenmeye geçmelidir.
 
CHP'nin yüzünü dışarı döndürmek zorundayız. İzmir'de, AKP'nin kadına bakışını doğru
örgütleyebilmeliyiz. 17 aylık dönemde İl yönetimimiz çok başarılı çalışmalar yürüttüler. Teşekkür ediyorum. Türkiye'de, tüm mahallelerine sandık kuran tek örgüt CHP İzmir'dedir. CHP'de yoldaşlık ve akrabalık bağlarını yeniden kurmalıyız.



BAYIR: KİMSENİN ADAMI OLMADIM!
Kongrede son olarak mevcut İl Başkanı Tacettin Bayır söz aldı. 17 aylık görev sürecinde oldukça sıkıntılı zamanlar yaşadığını ancak her birini kısa sürede aştıklarını ifade eden Bayır, “17 ay önce göreve geldiğimde birçok sıkıntıyı kucağımda buldum. Bir uyumsuzluk sıkıntımız vardı. Bir ekonomik sıkıntımız vardı. Bir de üzerimize abanan AK Parti vardı. 29 yıldır siyasette çapa yapan birisi olarak zorlandığımı itiraf etmeliyim. 17 aylık görev sürecinde hiçbir ilçe başkanını görevden almadım. Kimseyi dışlamadan kucakladım. AK Parti seçimlerin hemen arkasından bir algı yarattı. Bizim seçim bütçemizin 10 katını seçimden sonra harcadı ve ‘Teşekkürler İzmir’ pankartları astı. Gerçek bu değildi. 2007 milletvekili seçimlerinde CHP ile AK Parti arasındaki oy farkı 101 bindi. 2011 seçimlerinde bu farkı 174 bine çıkardık. Önümüzdeki seçimlerde bu farkı 250 bine çıkartacağız. 29 yıllık siyasi hayatımda kimsenin adamı olmadım. Adamcılığı da reddettim. Omurgalı durdum. Emek verenlere bu örgüt değerini bulacaktır. Yaptıklarım yapacaklarımın garantisidir. Bir il başkanı olarak son güne kadar ön seçim için direttim. PM sayısına takıldık. Örgüt listesini çıkaramadık. Örgüt kendisinin elini sıktığını gören insanları milletvekili görmek istiyor. Örgüt ön seçim için bağırırken, neden bize atamayı dayattılar? ‘Siyasi gurmeler’in verdiği notlar üzerinden rota belirleme dönemi bitmiştir. Hiç kimsenin adamı olmadan, omurgalı duruşumla, örgütümün adamı olarak karşınıza çıktım. Biliyorum ki siz CHP'liler, özgür iradelerinize ipotek koydurmazsınız. Çalışanı ve alışmayanı ayırt edebilirsiniz” diye konuştu.

EYİPİŞİREN ATEŞİ YÜKSELDİ!
Kongrede liste teslim çalışmaları sürerken adaylardan PM Üyesi Levent Eyipişiren'in rahatsızlık geçirdi. Yoğun tempoda yorgunluğa bağlı ateş yükselmesi yaşayan Eyipişiren iğne olmak için hastaneye gitti. Eyipişiren'in müdahale sonrası yeniden kongre salonuna geldi.

ENGİN’İN LİSTE ÜSSÜ İZFAŞ
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği aday olan Ali Engin ve ekibinin liste çalışmaları için İZFAŞ’ı üs olarak kullandıkları ve çalışmaların bu arada hararetli olarak sürdüğü öğrenildi. Kendisini ilçe kongresinde çizen partililer ile birlikte Ali Engin safında yer alan Aytekin Tunus’un ‘çizikçilerle’ sorun yaşadığı, liste çalışmasının bu yüzden uzadığı belirtildi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın kurultay delegeliği için zamanında Divan’a başvurmadığı bu nedenle şansını kaybettiği ortaya çıktı.
 
SEÇİM 'PROTESTO' EŞLİĞİNDE BAŞLADI
Büyük seçim Pazartesi gününün ilk dakikalarında start alacak. Bu arada oylama işleminin geç başlaması salondaki delegelerden tepki gördü. Delegeler yaklaşık 10 dakika süren bir alkış protestosu yaptı.

619 DELEGE 428 ADAY!
Kongrede aday listeleri belli oldu. 52 kurultay delegeliği için 210 partili başvurdu. 30 kişilik il yönetimi için 169 partili talepte bulunurken, 9 kişilik il disiplin kurulu üyeliği için 49 partili dilekçe verdi. Kurultay delegeliği listesinde milletvekillerinin, belediye başkanlarının ve ilçe başkanlarının neredeyse tamamı yer aldı. Kontenjana hangi önemli isimlerin gireceği, kimlerin liste dışı kalacağı merak konusu...
CHP İl Kongresi'nde, oylamaya saatler kala delegeler arasındaki sıra yarışları da hız kazandı. Anahtar listede yer alan ya da kendi istekleri ile aday olan partililer, bastırdıkları tanıtım kartları ile oy toplamaya çalıştı. Kimisi kendi el yazısı ile kartvizit hazırladı, kimisi ise fotoğraflı ve sloganlı kart bastırarak destek aradı.


ELEKTRİK KESİNTİSİ PANİĞİ!
İmzaların toplanmasının ardından sandıklar kuruldu. Kentte aniden bastıran yağmur CHP İl Kongresi'ne de aksaklık yaşattı. Ses kabinleri kurulurken salonda bir anda elektrik kesildi. Kısa süreli bir panik yaşandı. Ardından arıza yine kısa sürede giderildi.



VE GÜNÜN KARESİ: ÇARŞAF UYUTTU!
Çarşaf liste kararı kongre sonucunu haftanın ilk gününe taşıdı. Gece yarısından sonra başlayan oy kullanma işlemi sırasında Celal Atik Spor Salonu oldukça yorgundu... Bitkin düşen partililer çareyi sandalyeleri yatak olarak kullanmakta buldu. 

- CHP KONGRESİNDE UYUYAN UYUYANA... foto galeri... tıklayınız...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 44 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAYKİM 4 Haziran 2012 Pazartesi 22:43

dersimli duygularıma tercüman oldun yeter artık söz gerçek chplilerde

Yorumu oyla      18      5  
dersimli 4 Haziran 2012 Pazartesi 18:03

ersin ve izmir e cevap..biraz cicdanlı olun vicdanlı bir aydır insanların mezhepleriyle uğraş verenler neden karşı çıkmadınız.bumu sizin eşitlik adalet anlayışınız.hepiniz rant kapılarındanmı oldunuz yoksa?o sebeptenmi bu feryadınız.korkmayın bizim felsefemizde hak var adalet ver eşiktlik var.bunuda göreceksiniz emin olun.siyasetide istediğimiz yerde yaparız.böylede yapıp kazanırız.sizinde uykularınız kaçar.izmir sen burdan atıp tutacağına gelsene dersime orda konuş.ersin sen kimsin???

Yorumu oyla      17      5  
SEMİRAMİS LEWİS 4 Haziran 2012 Pazartesi 16:58

Gerçek CHP liye cevap ırkçılık yapma ali bey sapına kadar TÜRKTÜR

Yorumu oyla      19      5  
SEMİRAMİS LEWİS 4 Haziran 2012 Pazartesi 16:55

ersine cevap babanın partisine oy ver chpnin senin oyuna ihtiyacı yok

Yorumu oyla      18      5  
İSMAİL YÜZER 4 Haziran 2012 Pazartesi 13:11

Başkana ve yeni yönetime başarılar dilerim.

Yorumu oyla      17      11  
Kazım EMİR 4 Haziran 2012 Pazartesi 10:50

herkes eteğindeki taşı döktü bundan sonra ileriye bakmal lazım eleştiler güzel ama seviyeli olmayanları biraz daha kucaklaşmacı olamaya, ANADOLUDA başka illeri nasıl kazanır diye yoğunlaşmaya davet ediyorum ANADOLUDAN İZMİRE gelenler haydi herkes oradaki yakınları arayarak partimize katkı koymaları için görüşmeye hemen başlamalı

Yorumu oyla      15      7  
yazıkk 4 Haziran 2012 Pazartesi 09:47

çok yazık oldu chp nin izmirde bittiğinin resmidir bu

Yorumu oyla      24      16  
Ödemişli Muhalifler 4 Haziran 2012 Pazartesi 09:41

Yar Saçların Lüle Lüle Tacettin Bey sana güle güle! Davulları, zurnaları bu gece senin gidişine çaldıracağız...

Yorumu oyla      20      17  
UmT 4 Haziran 2012 Pazartesi 09:37

Çarşaf liste ne kadar demokrat ise o kadar da EZİYET! türkiye geneli seçimleri bu kadar uzun sürmüyor :)

Yorumu oyla      16      8  
4 Haziran 2012 Pazartesi 09:31

ALİ ENGİN ZAFER SENİNDE HADİ BEKLİYORUZ ÜYE SAYIMIZI TAVAN YAP.BAŞARILAR DİLERİM.CHP KAZANSIN.

Yorumu oyla      18      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Terör görüşmesi Çarşamba saat: 15.00'te!
CHP Genel Başkanı Kılıçdardoğlu, terörü bitirecek yol haritasını Meclis ...
Denizli öncülük etti dünya Romanlar için birleşti
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin öncülüğünde kurulan Roman ...
Köşk'ten 'havada grev yasağı'na jet onay
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'hava iş koluna grev yasağı' getiren yasanın ...
 
'Türk takımları gitsin şimdi kumda oynasınlar'
Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, UEFA'nın Türkiye'den 3 kulübe verdiği ...
Kadınlardan Gökçek'e yumurtalı kürtaj protestosu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i yumurta atarak protesto ...
CHP İzmir’de gözler ‘Büyük Pazar’da: İşte son gelişmeler
CHP İzmir İl Kongresine bir gün kala hazırlıklar tamamlandı. Üç adayın; ...
 
"BDP bölgenin CHP'si olmaya çalışıyor!"
Diyarbakır'da kürtaj tartışmasına değinen Erdoğan, 'Benim bedenim, benim ...
Ve Kılıçdaroğlu İzmir'de: Otelde kongre zirvesi
İzmir İl Kongresi’ne katılmak için kente gelen CHP Genel Başkanı’na 40 ...
Bakan Yıldırım EXPO’da kıtalar arası destek arıyor
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EXPO 2020’nin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva