HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2012 Cumartesi - 22:07

Denizli öncülük etti dünya Romanlar için birleşti

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin öncülüğünde kurulan Roman Etüt Merkezi’nde eğitim gören Romanlar için dünya buluştu.

Denizli öncülük etti dünya Romanlar için birleşti

İZMİR - AK Parti Hükümeti’nin “Milli Birlik ve Beraberlik Projesi” kapsamında Türkiye’nin birçok yerinde Roman Açılımı kapsamında hayata geçirdiği çalışmalar devam ederken İzmir’de çok önemli bir adım atıldı. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin öncülüğünde oluşturulan Konak Yenişehir’deki ‘Roman Etüt Merkezi’i son teknoloji bilgisayarlarla donatıldı.
 
Birleşmiş Milletler, Habitat, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Microsoft’un Türkiye’de uyguladığı “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” başlıklı ortak proje ilk kez İzmir’de Romanlara yönelik olarak start aldı. Bölgede oturan çocuklara, gençlere, kadın ve erkeklere bilgisayar okur-yazarlığı öğretmek, girişimcilik eğitimi vermek, meslek eğitimi sağlamak üzere oluşturulan merkez, proje yöneticileri tarafından işletilecek ve Türkiye’nin bundan sonra farklı kentlerinde ve dezavantajlı gruplarına yönelik olarak genişletilerek uygulamasında da model olacak.
 
İzmir İl Özel İdaresi’ne ait binada hayata geçirilen projenin açılışına projenin öncüsü Denizli ile birlikte AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, Habitat Kalkınma ve Yönetim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır, Microsoft Kamu İşleri Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Erdem Erkul, Birleşmiş Milletler Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Ofisi Direktör Yardımcısı Hansın Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Zekeriya Ertaş, İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu, roman dernekleri temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda kişi katıldı.



“HAYALLERİMİZİN ÖTESİNDE…”
Törende konuşan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, “Bazen hayallerimizin bile ötesine geçiyoruz. Romanlar için bu toplum merkezinin hayalini kurduğumda böyle bir yer olabileceğini, özel şirketlerden, Birleşmiş Milletlerden, Habitat’tan böylesine destek göreceğini inanın hayal etmemiştim. Bugün Romanlarla ilgili bir ilke imza atıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu ülkede kalkınma bu ülkeyi oluşturan tüm değerlerin topyekün mücadelesiyle olur. Kimseyi ötekileştirmeden bu ülkede yaşayan herkesin tüm imkanlara ulaşabilmesi gerekiyor. Bütün mücadelemiz bunun için… İzmir’de yaşayan Roman vatandaşlarımız için” dedi.

DÜNYAYA MODEL OLACAK
Romanların İzmir’deki demografik yapısına da değinen Milletvekili Denizli, “İzmir’in nüfusunun yaklaşık onda biri Roman... Olumsuz bütün algıları el birliği ile yıkacağız. Burada yetişenler, eğitim gören Roman vatandaşlarımız daha büyük bir İzmir ve Türkiye hayalimizin de yapı taşı olacaktır. Proje ortaklarımızın ifade ettiği biçimiyle burada yakaladığımız başarı Türkiye’nin birçok yerinde uygulanacağı gibi dünyanın dört bir yanındaki dezavantajlı toplumları için de örnek olarak hayata geçirilecektir. Katkı koyan herkese, emek harcayanlara sonsuz teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürüm bu merkezi gözünün nuru gibi koruyan bölgede yaşayan Roman vatandaşlarımıza…” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köşk'ten 'havada grev yasağı'na jet onay
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'hava iş koluna grev yasağı' getiren yasanın ...
'Türk takımları gitsin şimdi kumda oynasınlar'
Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, UEFA'nın Türkiye'den 3 kulübe verdiği ...
Kadınlardan Gökçek'e yumurtalı kürtaj protestosu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i yumurta atarak protesto ...
 
CHP İzmir’de gözler ‘Büyük Pazar’da: İşte son gelişmeler
CHP İzmir İl Kongresine bir gün kala hazırlıklar tamamlandı. Üç adayın; ...
"BDP bölgenin CHP'si olmaya çalışıyor!"
Diyarbakır'da kürtaj tartışmasına değinen Erdoğan, 'Benim bedenim, benim ...
Ve Kılıçdaroğlu İzmir'de: Otelde kongre zirvesi
İzmir İl Kongresi’ne katılmak için kente gelen CHP Genel Başkanı’na 40 ...
 
Bakan Yıldırım EXPO’da kıtalar arası destek arıyor
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EXPO 2020’nin ...
Gökçek'ten kadınları çılgına çevirecek yorum!
Melih Gökçek, Samanyolu Haber'de ekrana gelen Günlük programında gündemi değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu’ndan Ege mesaisi
Yarın İzmir’deki kritik il kongresine katılacak Kılıçdaroğlu’nun haftasonu mesaisi hızlı başladı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva