Tayfun MARO
Tunç Soyer ile yola devam etmek gerek
21 Kasım 2023 Salı

Mesele şudur; Tunç Soyer’den önceki Büyükşehir Belediye Başkanları ikinci dönemlerinde aday gösterildiler. O halde, Tunç Soyer’in performansı hiçbirinin altında değilken, hangi gerekçeyle önü kesilmek isteniyor? Hem de gerçekten olağanüstü koşullarda görevini sürdürdüğü meçhulümüz değilken.

Tunç Soyer, Nisan 2019’da göreve başladı.

COVİD-19’un yol açtığı Pandemi yasakları Nisan 2020’de başladı, Temmuz 2021’den itibaren kademeli olarak kısıtlamalar kaldırıldı. Tunç Soyer, göreve başladıktan bir yıl sonra pandemi önlemlerinin getirdiği olağan dışı koşullarla baş etmek zorunda kaldı.

2020 Ekim ayında meydana gelen depremde, başta Bayraklı ve Bornova, İzmir ciddi hasar gördü. Büyükşehir, depremin yol açtığı sorunlarla elan mücadele ediyor.

2021 ve 2023 yıllarında yaşanan sel felaketlerinin vahim sonuçları oldu. Altyapı yatırımları, yeni iklim koşullarında yeniden ele alındı. Nitekim, süren altyapı çalışmaları sonucu, hafta sonunda yaşanan sağanak ve fırtınada Kemeraltı çok az zarar gördü.

20 Şubat 2023’te yaşanan iki büyük deprem sonrasında yerle bir olan bölgede, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Osmaniye’ye hizmet götürdü.

İklim krizi ve kuraklık nedeniyle tarımda sulama ve ürün tercihleri üzerine çalışmalar başlatıldı. Tunç Soyer’in sık sık dile getirdiği gibi, “başka tarımı mümkün kılmak” hayati önem taşıyor. Ve “dirençli şehir”artık bir zarurettir.

Her Başkan gibi ilk beş yılında hatalarından aldığı derslerin de verdiği güçle, başlayan altyapı yatırımlarının, projelerin, hizmetlerin devamını sağlamak yerine, Tunç Soyer’i engelleme çabaları hangi akla hizmettir, anlamak mümkün değil.

AKP’nin muhalefetini anlamak mümkün de CHP’nin kendi içindeki haksız ve çirkin muhalefet düşündürücüdür. CHP İzmir’in önde gelenleri, boşalması muhtemel koltuğa iştahla yöneldi; “memlekette ne olunacaksa biz oluruz” kafası hemen tezahür etti. Dahası, İstanbul’un İzmir’i “uzak ilçesi” gibi görmesi, tahammülleri ziyadesiyle zorluyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu centilmenliğe aykırı şekilde koltuktan indirdikten sonra, Tunç Soyer’in adaylığına yönelen haksız saldırılar sonuç verirse, yerel seçimlerde CHP’nin İzmir’de kayda değer oy kaybı kuvvetle muhtemeldir.

Değişim dedikleri, “sen kalk, ben oturayım” ise, işimiz çok zor.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 25 Kasım 2023 Cumartesi 21:08

Özetle yanlış bir düşünce izmir iyi bir yönetimi hak ediyor.

Yorumu oyla      3      3  
şenol 22 Kasım 2023 Çarşamba 23:03

özetle güzel bir yazı ve yorum olmuş

Yorumu oyla      3      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva