HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2022 Salı - 22:03

O mahallelerin plan revizyonu yola çıktı: Çiğli'nin silüeti değişecek!

Çiğli'de Köyiçi, Yakakent, Ahmet Efendi, Balatçık, Küçük Çiğli, Yenimahalle ve Ataşehir mahallelerini kapsayan uygulama imar planı revizyonu; Çiğli Belediyesi'nin Şubat ayı meclisinde görüşülerek oybirliği ile komisyonlara havale edildi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Teknik kurallara uygun, hakkaniyetli ve oy birliği ile meclisten geçeceğini düşündüğüm bu uygulama revizyon imar planlarıyla Çiğlimizin gelecek 50 yılını sorunsuz geçirmesini sağlayacağız" dedi.

O mahallelerin plan revizyonu yola çıktı: Çiğli nin silüeti değişecek!

Ceren Korkmaz'ın haberine göre, Çiğli Belediyesi Meclisi’nin Ağustos ayı ikinci oturumu Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü başkanlığında, Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Meclis gündeminde ise imar planı revizyonu hazırlanan mahalleler ve Kaklıç Havalimanı'nın akıbeti konuları yer aldı.

8 MAHALLENİN İMAR PLANI YOLA ÇIKTI
Köyiçi ve Yakakent Mahallerinde 50 hektarlık alanda hazırlanan Köyiçi 1/5000 uygulama imar planı revizyonu, Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli Mahallerinde 166 hektarlık alanda hazırlanan Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli 1/5000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu ile Yenimahalle ve Ataşehir Mahallelerinde 330 hektarlık alanda hazırlanan 1/5000 ölçekli ova kesim ve uygulama imar planı revizyonu üç madde de hukuk, imar, kentsel dönüşüm ile deprem ve afet komisyonlarına gönderildi.

BOZTEPE: SİZİ TEBRİK EDERİM
Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, teşekkürlerini sunarak “Bu üç maddenin Çiğli’ye hayırlı olmasını diliyoruz, uzun yıllardır beklenen bir şeydi. İnşallah bu sefer bu iş olur. geçmiş yıllarda  yapılan planlar var. Özellikle Erzurum Mahallesi dediğimiz yerde bir çocuk arabasını bile yürütemeyecek kadar dar kaldırımlar olduğunu gördük. Özellikle Balatçık ve Köyiçi Mahallelerinde olanların en iyi şekilde uygulanacağına inancımız tam. 3 senedir dile getirdik. Size de çalışma arkadaşlarınıza da teşekkür ederiz. Çünkü birçok plan iptal oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de gördük. Şehir Plancıları Odası Gültepe Planlarına dava açtı ve iptal oldu. Bizim de temennimiz; burada en iyi planı çıkarır ve insanlarımıza en iyi şekilde sonuçlandırırız. Sizleri tebrik ederim” diye konuştu.

GÜMRÜKÇÜ: UMARIM BUNUN GURURUNU YAŞARIZ
Bu planların hayata geçmesiyle Çiğli’ye hak ettiğini verme noktasında gurur yaşayacağını dile getiren Gümrükçü, “Teknik kurallara uygun, hakkaniyetli ve oy birliği ile meclisten geçeceğini düşündüğüm bu uygulama revizyon imar planlarıyla Çiğlimizin gelecek 50 yılını sorunsuz geçirmesini sağlayacağız. Sürecin başlangıcını da bu adımla atacağız. Bu kararı da kamuoyuna, Çiğli halkına sunarak detaylı bilgiyi verip her zaman aldığımız gibi fikirlerini alacağız. Ve sonrasında umarım İzmir Büyükşehir Belediyesi genel gündemi ve imar komisyonundan geçirme ve Çiğli’ye hak ettiğini kazandırma noktasında bunun onurunu ve gururunu yaşarız” ifadelerini kullandı.

KAKLIÇ HAVAALANI’NI ÇİĞLİ’YE KAZANDIRMALIYIZ
AK Partili Meclis Üyesi Harun Dursun ise Kaklıç Havaalanı’nın geri kazandırılması konusunu gündeme getirdi. Gümrükçü’nün geçtiğimiz günlerde Kaklıç Havaalanı’nın sivilleştirilmesi ile ilgili medyaya bir demeç verdiğini hatırlatarak “O demeç bizleri çok heyecanlandırdı. Aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesi de bu konuyu takip etmiş ve çok büyük destek veriyorlar. Zaten Eski Başbakanımız Binali Yıldırım buranın açılacağını söylemişti. Cumhur İttifakı olarak bu konunun ileriye taşınması gerektiğini düşünüyoruz. Hep beraber el ele vererek Çiğli’ye kazandırmalıyız” diye konuştu.

BURANIN SİVİLLEŞTİRİLMESİ İÇİN BÜYÜKŞEHİR’E TALEPTE BULUNALIM
Bu konu üzerine düşüncelerini ifade eden Gümrükçü, bu havaalanının sivilleştirilmesi için Büyükşehir’e ve devlete talepte bulunduğunu söyleyerek “Bizler Çiğli halkı olarak bunu hep konuşuyorduk. Uçaklar 12 Eylül Darbesi’ne kadar Çiğli’ye iniyordu. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir büyüğümüzle konuşurken Çiğli Belediye Başkanıyım deyince ‘ben oraya uçakla gelmiştim’ dedi. Aslında Çiğli’nin havacılık tarihiyle İzmir örtüşmüştür. Ancak maalesef Darbezede olan Çiğli’ye bir darbe de havaalanın Gaziemir’e taşınması oldu. Bugün geldiğimiz noktada tüm siyasi partilerin bu konu üzerine birleşmesinden mutluyum. Son Başkanımız Sayın Binali Yıldırım, İyi Parti İl Başkanımız Hüsmen Kırkpınar, Cumhur İttifakı, Millet İttifakı bu toplumsal talebi gündeme getiriyor. Yaz aylarında Bergama’ya gittik ve Bergama Ticaret Odası Başkanı da havaalanına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Eğer Bergama’ya bir havaalanı açılamayacaksa Kaklıç Havaalanı sivilleştirilmesinin tüm Bakırçay Ovası’na faydası olacağını ve desteklerini ifade etti. Çiğlimizde İZBAN var, tramvay çalışmamız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir de buna bir deniz yolu ile hava yolu ulaşımının eklenmesini de meclis olarak Büyükşehir Belediyemize, devletimize talep olarak iletme çalışmalarına başlayalım. Bu da Belediye Başkanı olarak benim dilek ve temennim olsun ” ifadelerini kullandı.

 
Gaziemir'de mezarlık sorunu... 'Defin işlemi için 108 kilometre yol yapılıyor!'
 
Norveç'te Covid-19 önlemleri tamamen kaldırılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de mezarlık sorunu... 'Defin işlemi için 108 kilometre yol yapılıyor!'
Gaziemir Belediyesi'nin Şubat ayı olağan meclis oturumunda gündem Porta ...
Bayraklı'nın tanıtım çalışmaları meclise taşındı... Sandal son noktayı koydu!
"İzmir'in Kalbi Bayraklı" sloganıyla başlatılan Bayraklı Belediyesi reklam ...
Bornova'da 'ahlak' polemiği!
Bornova Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı ilk oturumu gerçekleşti. ...
 
Karabağlar'da gündem kardeş şehir desteği... Başkan Selvitopu: Meydan projemizden vazgeçmedik!
Karabağlar’da Şubat ayı olağan meclis oturumunda ana gündem kardeş belediyelere ...
Menemen'de borçlanma tartışması!
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan’a, yarım kalan projelerin ...
Başkan Batur'dan enerji zammı tepkisi: İnsanların ciğeri yanıyor!
Konak Belediyesi şubat ayı olağan meclisinde Zorlu Gökdeleni, Gültepe ...
 
Karşıyaka'da 'tarikat' gerginliği
Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı ilk olağan meclisinde gündem son zamanlarda ...
Başkan Soyer, o işçilere müjdeyi verdi: Rekor zam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Dev Turizm-İş ...
Şadan Gökovalı Çiğli’de unutulmayacak
Çiğli Belediyesi, değerli sanat insanı Şadan Gökovalı’yı vefatının 1. ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva