HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mayıs 2024 Perşembe - 13:16

Gevrek, kuru ekmek, sefer tasları... Bayraklı Belediyesi eylem alanı!

Bayraklı Belediyesi’nde yaşanan maaş ve yemek ücretleri krizi hız kesmeden devam ediyor. Çalışan memurların ücretlerinin eksik yatırılması sonrası yemek ücretlerinin de yatırılmaması ile birlikte işçiler bugün belediye binası önünde yer sofrası kurarak yemek yedi. Öğle yemeği öncesi konuşan sendika yetkilileri ise TİS hakları konusunda Belediye Başkanı İrfan Önal’a çağrıda bulundu.

Gevrek, kuru ekmek, sefer tasları... Bayraklı Belediyesi eylem alanı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Yerel seçim sonuçlarının ardından bir çok belediyede ekonomik kriz yaşanıyor.

Bayraklı Belediyesi’de görevi devreden Serdar Sandal’ın ardından mali yapıyı düzeltmek için çalışmalar sürerken maaş ödemelerinde yaşanan sorunlar çözülemiyor.

Maaşlardan yüzde 30-40 oranında kesintinin yapılacağı belirtilirken memur statüsünde olan personellerin Sosyal Denge Tazminatı ücretlerinde kesintiye gitme kararı alındığı iddia edilmişti.

Maaşlardaki eksik ücretlerin yatmaması sonrası ise belediye memurları bugün yeniden eylem yaparken ‘yeryüzü sofrası’ kurarak belediye binası önünde yemek ücretlerinin kesilmesini protesto etti.

FİLİZ: BİRİLERİNİN KEYFİ İSTEDİ DİYE BIRAKMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL
İlk olarak konuşan Tüm Bel-Sen 2 No'lu Şube Temsilcisi Nihat Filiz, “bu ay toplu iş sözleşmelerimizin iyileştirmeleri yatırılmadı. Ve dün burada bir demokratik tepki gösterdik. Ve dedik ki yarın da yeryüzü sofrası kurarak ikinci adımı atıyoruz. Bunu ikonik bir nedeni vardı. Biliyorsunuz yemek paralarımız yatmadı. Ya sadece toplu iş sözleşmesi paralarımız değil, aynı zamanda yemek paralarımız da yatmadı. Arkadaşlarımız aldıkları iyileştirmenin bir kısmını yemek parasıyla birlikte öğlenleri mesai saatinden sonra yemek için kullanıyordu. O da kalkınca arkadaşlar evlerinden karınca kararınca bir şeyler getirdi ve burada yeryüzü sofrası kurduk.  Toplu iş sözleşmelerimiz uzun, önemli bir mücadelenin sonucunda ortaya çıktı. Bugün geldiğimiz noktada bu ağır bedeller ödenerek elde edilen kazanımlarımız bir çırpıda elimizden alınmaya çalışıyor gibi bir hissiyat taşıyoruz. Bu toplu iş sözleşmesinin kazanımlarını öyle birilerinin keyfi istedi diye bırakmamız mümkün değildir. Biz şöyle bir hissiyat içerisindeyiz; Sanki merkezi bir yerden bir karar alınmış ve önümüzdeki döneme ilişkin toplu iş sözleşmeleri yasal sürecin  hapsedilerek örgütün toplu pazarlık yapma hakkı elimizden alınacak… Gittiğimiz her yerde TİS  sözü yüksek olduğu bunun sınıra çekilmesi gerektiği üzerine çokça vurgu yapılıyor. Biz Sayın Belediye Başkanımızla da görüştük. Ona da ilettik. Kendince haklı noktalar olabilir. O başka bir şey. Göreve yeni geldi. Önceki belediyelerden gelen enkaz devralmış  olabilir. Bir mali durum da olabilir. Fakat burada bunun yaratıcısı her zaman söylediğimiz gibi bizler değiliz. Bizler gerçek anlamda burada hizmet üretiyoruz. Gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Ve onurlu bir yaşam sürmek için de çocuklarımızın refah durumunu düzeltmek için de ekonomik anlamda fazla miktarda para almak istiyoruz. Burada toplu iş sözleşmelerine çağırıyoruz. Toplu iş sözleşmelerin yeniden gündeme getirilmesi, yeniden bunu aşağı çekilmesi, bir daha gündeme gelirse biz sadece bugün, yarın değil, bundan sonraki süreçte de sürekli  iletişim halinde olacağız” dedi.

ÜCRETLER ABARTILDIĞI KADAR DEĞİL
Tüm şubeler bir araya gelerek bir karar alacaklarını belirten Filiz “Önümüzdeki günlerde bir şubeyle birlikte yöneticiler olarak karar alacağız. Çünkü bu sadece Bayraklı Belediyesi'nde yaşanan bir durum değil. Bütün belediyelerde benzer sorunlar yaşıyoruz. Dolayısıyla da bundan sonraki süreçte merkezi İzmir'de olmak üzere bütün belediyelerin, İzmir 1 Nolu ve 2 Nolu şubelere bağlı bütün belediyelerin katılacağı arkadaşlarımızın katılacağı bir basın açıklaması yapacağız. Ve ondan sonra da yol haritamızı genişleterek devam edeceğiz. TİS  haklarımızı kimse elimizden alamaz. Nokta! Maaşlar sanki abatılıyormuş gibi bir izlenim var. Bayraklı'da yol, yemek dahil aldıklar ücret 14 bin 200 TL civarındadır. İkramiye biliyorsunuz 4 tane. Dolayısıyla öyle gerçekten de medyada şişirildiği gibi ya da sağda solda spekülasyon yapacak şekilde öyle abartıldığı gibi rakamlar söz konusu değildir. Bugün İzmir'de herhangi bir evin kirası on beş binle elli bin arasında değişiyor arkadaşlar. Dolayısıyla burada elde edilen rakam yüksek para değildir. Biz önümüzdeki dönemlerde yapacağımız toplu sözleşmelerle gerçekten de insan onuruna yaraşır bir rakamı ortaya çıkması lazım, bunun mücadelesini veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.

KELEŞ: SAKIN O HATAYA KAPILMAYIN
Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, “Evet ülkede bir kriz var. Evet ülkede yoksulluk var. Bu krizin faturasını hükümet çıkardığı tasarruf tedbirleriyle emekçilere çıkarmak istiyor. İşte belediyelerde şu anda toplu sözleşme haklarımız gasp edilmek istiyor. Hemen servis iptal edildi. İşte büyükşehir belediyesinde çalışan işçi arkadaşlarımız işten atılıyor. Buradan ilan ediyoruz. Bu krizi biz çıkarmadık, faturasını da biz ödeyemeyeceğiz! Bizler toplu sözleşmedeki taleplerimizle belediyeleri zora sokan, onların ödeme dengelerini bozan taleplerde bulunmuyoruz. Aksine belediye emekçilerinin insanca yaşayabilecekleri bir nebze olsun nefes alabilecekleriniz miktarları talep ediyoruz. Buradan, haklarımızı gasp eden Bayraklı Belediye başkanına tekrar sesleniyoruz; Buna müsaade etmeyeceğiz. Haklarımıza yapılan saldırılarda beraber mücadele edeceğiz. İş yerlerinde işçi arkadaşlarımızla, memurlarla beraber mücadeleyi ortaklaştırarak yapılan saldırıları hep beraber püskürteceğiz. Belediyelerde, İzmir belediye başkanlarında sosyal dengeleri yasal sınıra çekmek gibi bir tutum var. Sakın böyle bir hata yapmayın. Emekçilerin kazanılmış hakkına el uzatmayın. Siz değil misiniz? Emek en yüce değerdir diyen. Belediyelere geldiğiniz zaman İlk önce el attığınız emekçilerin hakkı mı olacak? Sakın, sakın ola bu hataya düşmeyin. Emekçiler bunun bedelini size ağır ödetir” diye konuştu.

 
İzmir'de bir aileyi mahveden ihmal!
 
Oda'dan Seferihisar Belediyesi'ne 'rant' uyarısı!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Mayıs 2024 Perşembe 16:54

Beğenmeyen bırakabilir. Zorla değil ya!

Yorumu oyla      0      2  
Fıro35 16 Mayıs 2024 Perşembe 15:57

ne 14bin 30 bin sdt alıyorlar

Yorumu oyla      1      2  
BOŞ SENDİKA 16 Mayıs 2024 Perşembe 15:51

göreceksiniz eyy memurlar Tüm yerelsen herkesi satacak. bu sendikanın bütün yöneticileri bildiğin chp de mevki tapulamıştır. izleyin eskileri görün. bu sendikayla hiçbir hakkınızı alamazsınız

Yorumu oyla      2      4  
KOVUN 16 Mayıs 2024 Perşembe 15:29

BİLMEDİĞİMDEN SORUYORUM. HEPSİ BUGÜN KOVULSA; YARINA DÜZ ASGARİ MAAŞLA ÇALIŞACAK NAMUSLU SENDİKASIZ BİNLERCE İNSANI 24 SAATTE TOPLARIM. KOVUNSUN GİTSİN BU YENİÇERİLERİNİ...KOVUN BE KOVUN.

Yorumu oyla      1      4  
Misafir 16 Mayıs 2024 Perşembe 15:15

Bilmeden, işin iç yüzünü öğrenmeden klavyeden ne güzel sizin çalıştığınız paranın yarısına çalışacak bir sürü insan var diye işkembeden atmak ne kadar kolay. Yaşamadığınız hayatlar hakkında yorum yapmayın. Bi gün sizin başınıza gelir, üzülürsünüz.

Yorumu oyla      2      0  
sendikaa 16 Mayıs 2024 Perşembe 15:10

tüm bel sen önce fikrini ve zikrini düzeltecek yoksa söylem ve eylemleri ile sadece hdp li belediyelerde tis yetkisi alır. bu saatten sonra izmir ve ilçelerinde işleri zor. piro ve çetesi gitti bunlarda 1-2 yıla tamamen silinir giderler. piro ve ekibinin başkanlara baskısıyla her yerde tis yaptılar ama bu son artık onlar için

Yorumu oyla      0      0  
murat 16 Mayıs 2024 Perşembe 14:59

Eylem yapan bu memurlar hakkında derhal soruşturma açılmalı.

Yorumu oyla      1      3  
Özgür bey 16 Mayıs 2024 Perşembe 14:35

Acil acil İZMİR ve İlçelerine özel talimat vermelisin Hangi belediye çalışanlarını sokağa indiriyorsa beni ARAMASIN talimatını vermelisin tam bir orta oyunu ÜLKEDE EN ÇOK OY KAYIP EDEN METROPOL BUNU İYİ ANALİZ ET

Yorumu oyla      3      1  
hüdaverdi kılıç 16 Mayıs 2024 Perşembe 14:29

sosyal demokrat (!) belediye başkanları aracılığıyla belediye çalışanları tüm yerel sen adlı sarı sendikaya teslim edildi. o sendikanın olduğu belediyeler para vermemesine rağmen oralarda her şey güllük gülistanlık. çünkü yöneticilerinin her birine makam, müdürlük, araç vb bir sürü güzellik yapıldı. geçin tüm yerel sene, siz de huzura erin...

Yorumu oyla      10      4  
METEHAN İZMİRLİ 16 Mayıs 2024 Perşembe 14:15

Yasal sınırın üzerinde sds almak ne kadar ahlaki ve bunu nasıl savunuyorsunuz anlamış değiliz.

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği... HPV Aşı Kampanyası başlıyor!
Karşıyaka Belediyesi; Karşıyaka Spor Kulübü Voleybol Şubesi tarafından ...
Bornova’nın parkları renkleniyor
Bornova Belediyesi, mevsimlik bitki, çiçek ve ağaç dikimlerine başladı. ...
Başkanlar buluşması... Esnafın sorunları masada!
İESOB Başkanı Yalçın Ata, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a ...
 
Başkan Duman miniklerle fidan dikti
Sürdürülebilir bir çevre yaratma hedefiyle projeler geliştiren Buca Belediye ...
İzmir’de 19 Mayıs'ta Sıla rüzgarı esecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor ...
3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali heyecanı başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi çoksesli koro müziğini özendirmek ve Türk ...
 
Balçova’dan Özel’e 'engelsiz' rapor
Balçova Belediyesi Engelliler Merkezi Koordinatörü Rıza Mutkılioğlu, CHP ...
Başkan Eşki’den işçilere gece yarısı sürprizi
Güne sabahın ilk ışıklarında çıktığı mahalle gezileriyle başlayan Bornova ...
19 Mayıs Selçuk'ta coşkuyla kutlanacak
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Selçuk'ta büyük bir ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva