HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2022 Salı - 18:41

Karşıyaka'da 'tarikat' gerginliği

Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı ilk olağan meclisinde gündem son zamanlarda kamuoyunda yer alan Enes Kara’nın intiharı oldu. CHP’li Meclis Üyesi Hayati Doğan’ın bu konuyu hatırlatarak tarikat ve cemaat yurtlarına yönelik yaptığı açıklamalar üzerine AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk islami eğitim veren kurumları karalamaya çalıştığı gerekçesiyle eleştirdi. Bunun üzerine Başkanvekili Atilla Baysak, “Anayasaya göre olmaması gereken tarikatlarla ilgili yapılan eleştirilere sonuna kadar katılıyorum” dedi.

Karşıyaka da  tarikat  gerginliği

Ceren Korkmaz'ın haberine göre, Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı ilk olağan meclis toplantısı Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın yokluğunda Başkanvekili Atilla Baysak’ın yönetiminde gerçekleştirildi.

Mecliste oylamaya sunulan gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilirken son dönemde kamuoyunda tartışmalara neden olan Enes Kara’nın intiharı gündeme oturdu. CHP’li Meclis Üyesi Hayati Doğan’ın tarikat ve cemaat yurtlarına yönelik yaptığı açıklamalar üzerine AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, islami eğitim veren kurumları kötülediği gerekçesiyle eleştirilerde bulundu.

DİLE GETİRELİM Kİ İLERİDE...
Meclis toplantısında gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edikten sonra dilek ve temenni kısmına geçildi. Bu esnada söz alan Doğan, geçtiğimiz ay Elazığ’daki Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara’nın kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı sıkıntılar, gelecek kaygısı ve ailesinin baskıları nedeniyle yaşamına son vermesi hakkında konuştu. Cemaat ve tarikat yurtlarında kalan gençlerin yaşadığı sıkıntıları dile getirmek istediğini söyleyen Doğan, “Bazı tarikat ve cemaat yurtlarının tek amacı gençlerin inançlarına baskı yaparak sömürüp, maddi ve manevi çıkar elde etmektir. Enes Kara gibi pırıl pırıl gençlerimiz baskılara dayanamayıp canından vazgeçerek 'imdat' diyor. Merhumun intiharını dile getirelim ki; ileride gençlerimiz bunu yapmak zorunda kalmasın” ifadelerini kullandı. 

İSLAMİ KURUMLARI KARALAMAK HİÇBİR İLKEYE SIĞMAZ
Doğan’ın konuşması üzerine söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, “Sayın Doğan’ın konuşmaları artık toplantılarımızda rüku haline geldi. Meclisin akışı içinde biz de bundan sonra kendi inanç değerlerimize göre vefat edenleri konuşacağız. Çünkü meclis buna dönüştü. Bunu yapması sıkıntı değil ancak yaparken toplumun bir kesiminin inanç temellerine perde tutup, saldırması bizi rahatsız eder pozisyona geldi. Enes Kara olayını baştan sona gidişatıyla ve sonucuyla alakalı bilgi sahibi olan bir insan olarak; ‘Hiçbir islama ait inan sistemi kimseyi intihara sürüklemez. Kendi babasının deyimiyle de; ‘Oğlumu intihara sürükleyen inanç değil, inançsızlık ve ateizmdir, kötü arkadaşlardır. Onların vasıtasıyla oğlum kendi inanç dünyasını kaybettiği için intihara kadar sürüklenmiştir.’ Kişisel bir olayı alıp, islami eğitimleri aşılamaya çalışan kurumları karalamak, kötülemek, onlara bağnaz ve yobaz demek hiçbir ilkeye sığmaz. O yüzden Hayatı Bey’in çeşitli meclislerde yaptığı bu konuşmalarda arada verdiği bu sübliminal mesajlar bizleri rencide noktasına getirmiştir. Eğer bu tavır devam ederse... Biz de meclisin çalışma aritmetiğine kendi inanç dünyamızı esas alarak o zamanlar içinde ölen kişileri bir iki tane özgeçmişiyle beraber anlatarak sübliminal mesaj mı verelim? Artık buna bir son verilmeli” şeklinde konuştu.

TARİKATLARA YAPILAN ELEŞTİRİLERE KATILIYORUM
Başkanvekili Baysak ise tartışmaya dair “Anayasaya göre olmaması gereken tarikatlarla ilgili yapılan eleştirilere sonuna kadar katılıyorum” sözlerini kullanarak konuya noktayı koydu ve meclisi sonlandırdı.

 
Sezen cinayetinde tanık konuştu: Sahte hesaplarla tehdit ediyordu!
 
Başkan Batur'dan enerji zammı tepkisi: İnsanların ciğeri yanıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer, o işçilere müjdeyi verdi: Rekor zam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Dev Turizm-İş ...
Şadan Gökovalı Çiğli’de unutulmayacak
Çiğli Belediyesi, değerli sanat insanı Şadan Gökovalı’yı vefatının 1. ...
Başkan Pehlivan'dan odalara 'hayırlı olsun' ziyareti
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, olağan genel kurulları ...
 
Başkan Sandal 'Ne yapıldı?' diyenlere sordu: Deprem vergisini kim topladı?
Deprem sonrasında temel sorumluluğun hükümette olduğunu belirten Bayraklı ...
Başkan Koştu sahada inceleme yaptı
Bahçelievler ve Gaziosmanpaşa Mahalleleri'nde devam eden kilit parke yol ...
150 öğrenciyi buz pateniyle tanıştı... Kadifekaleli çocuklara karne hediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ara tatilde Kadifekaleli çocuklara karne hediyesi ...
 
Büyükşehir'in 56,6 milyonluk yatırımında ihale tamam!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçimden önce gündeme ...
Çeşme'nin ilk kapalı pazar yeri inşaatı devam ediyor
Çeşme’de bir ilke imza atarak, ilçenin ilk kapalı Pazar yeri projesini ...
İzmirli su altı fotoğrafçısı dünya birincisi oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Su Altı Görüntüleme ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva