HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2022 Salı - 18:51

Başkan Batur'dan enerji zammı tepkisi: İnsanların ciğeri yanıyor!

Konak Belediyesi şubat ayı olağan meclisinde Zorlu Gökdeleni, Gültepe planları konuları gündemi oluştururken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un enerji zamlarına ilişkin sözleri dikkat çekti. Meclis oturumunun sonunda konuşan Batur, yapılan zamlara tepki gösterirken "İnsanların ciğeri yanıyor şu anda. Çok büyük bir sıkıntı var. Benim doğalgaz faturam bin 200 lira. 400-450 lira ödüyorduk. Elektrik örneğini zaten verdim. Bununla ilgili dün akşam Sayın Cumhurbaşkanı bir geri adım attı. Ama ne kadar? Bunlar yetmez" dedi.

Başkan Batur dan enerji zammı tepkisi: İnsanların ciğeri yanıyor!

EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi şubat ayı olağan meclisi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde gerçekleşti. Mecliste gündem, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görüşülmeden Konak Belediye'sine gönderilen, Zorlu Holding'e ait gökdelenin ruhsat süreci ve Türkiye gündemine oturan enerji zamları oldu.

Gündem maddelerine geçilmeden önce, geçtiğimiz günlerde Şehir Plancıları Odası'nın itirazları dolayısıyla iptal edilen Gültepe Kentsel Dönüşüm Planları hakkında konuşan Başkan Batur, dönüşümden vazgeçmeyeceklerine ve rezivyon çalışmalarına başladıklarına vurgu yaptı. Konak'ın birinci gündeminin Gültepe planları hakkındaki gelişmeler olduğunu ifade eden Batur, şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorsunuz planlarımız mecliste oy birliğiyle geçmiş ve Büyükşehir’de de oybirliğiyle onaylanmıştı. Askı müddetinden sonra vatandaşlarımızın itirazlarını değerlendirdik. ŞPO’nun mahkemeye taşımasıyla planlarımıza mahkeme tarafından önce yürütmeye durdurma daha sonra da planların iptali kararı verildi. İptal sürecinde gelen mahkeme kararlarını revize ettik. 5 ana maddeden oluşturulan itirazların çoğunun giderilebilmesi noktasında yeniden yol alacağız. Geçtiğimiz hafta yaptığımız toplantılarda görev paylaşımı yaptık ve çalışmalara başladık. Bundan sonraki sürecin yönetilmesi konusunda hem mahallede bu konuda oluşan kooperatifleri ve hem de ŞPO’yu davet ediyoruz.

BATUR: MAKUS KADERİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
Biz planların sunumlarını daha önce de yapmıştık. Biz sunum yapmaya hazırız. Ama sunum yapıldıktan sonra revizyon yapılması ve geri dönüşlerin yapılması noktasında samimiyet bekliyoruz. Artık insanların beklemeye tahammülü kalmadı. Bizim burada kaybettiğimiz şey zaman. Onun için daha dikkatli ve hızlı bir şekilde planları meclise getireceğiz. Gültepe’den vazgeçmeye niyetimiz yok. Çalışmalara devam edeceğiz. Bu çalışmalar oradaki insanların kaderini değiştirecek. Biz o makûs kaderi değiştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

6 MİLYONLUK FARK
Son dönemde Türkiye gündeminde kendine yer eden enerji zamları hakkında sitem eden Batur, “Aydın Erten Rekreasyon alanı tamamlanmak üzere. Sadece kafeterya bölümü kaldı. Çınarlı’daki bilim merkezimiz de tamamlandı. Kubbesi de kondu. Çocuklarımızın bilimsel deney yapacağı bir alan haline geldi... Bunların yanında silahhane binamız da tamamlandı. Orası da tarihsel çalışmaların yapılacağı bir alan olacak. Dışındaki bölümü de açık hava sineması haline getireceğiz. Nostaljik bir şey olacak. Bunların yanında diğer çalışmalarımız gayet iyi. Tek sıkıntımız arka arkaya gelen zamlar. Bugün yine benzin ve mazota zam geldi. Elektrik ve doğalgaz zammı gibi zamlar belediye çalışmalarımızı da etkileyecek boyuta geliyor. Örnek vereyim. Geçen yıl 2 milyon 980 bin liralık elektrik alım ihalesi yatık. Bu yıl bu rakam 8 milyon 900 bin liraya çıktı. Arada 6 milyonluk bir fark var. Ama elimizden gelen katkıyı tasarruflarla ve diğer çalışmalarla yürütmeye çalışacağız.” dedi.

'ZORLU' SÜRECİ
TMMOB’ye bağlı Mimarlar Odası ve Passtel Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama İnş. Müh. Tur. San. Ve Tic. A.Ş'nin Zorlu Holding'e ait Zorlu Gökdelen Projesi, meclis gündemine oturan konular arasında yer aldı. Konak Belediye Meclisi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen ilgili itirazlar, Büyükşehir meclisinde gündeme gelmemesinin ardından Konak Belediyesi Meclisi'ne geri gönderildi. Meclis oturumunda yeniden gündeme gelen itirazlar İmar ve Hukuk Komisyonlarına sevk edildi.

KATI ATIK MÜJDESİ
2022 katı atık tarife cetvelinde salgın ve Türkiye'deki ekonomik kriz nedeniyle zam yapılmamasının ardından; konut ve lokanta, kahvehane gibi küçük esnafı kapsayan katı atık tarife cetveline ilişkin önerge meclis üyelerine sunuldu. Bu bağlamda düzenlemeye dahil edilmeyen okul, otel, devlet okulları, aile hekimlikleri ve sağlık ocaklarında indirim uygulanması hususu meclis üyelerinin onayının ardından bütçe komisyonuna yönlendirildi.

Meclis oturumun sonunda yeniden enerji zamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Batur, "İnsanların ciğeri yanıyor şu anda. Çok büyük bir sıkıntı var. Benim doğalgaz faturam bin 200 lira. 400-450 lira ödüyorduk. Elektrik örneğini zaten verdim. Bununla ilgili dün akşam Sayın Cumhurbaşkanı bir geri adım attı. Ama ne kadar? Bunlar yetmez. Esnaflar dükkan kapatıyor. Bir kafeteryaya 15 bin lira gelen elektrik faturası 50 bin lira gelmiş" diyerek tepki gösterdi.

 
Karşıyaka'da 'tarikat' gerginliği
 
O hastane için sürpriz ara karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da 'tarikat' gerginliği
Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı ilk olağan meclisinde gündem son zamanlarda ...
Başkan Soyer, o işçilere müjdeyi verdi: Rekor zam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Dev Turizm-İş ...
Şadan Gökovalı Çiğli’de unutulmayacak
Çiğli Belediyesi, değerli sanat insanı Şadan Gökovalı’yı vefatının 1. ...
 
Başkan Pehlivan'dan odalara 'hayırlı olsun' ziyareti
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, olağan genel kurulları ...
Başkan Sandal 'Ne yapıldı?' diyenlere sordu: Deprem vergisini kim topladı?
Deprem sonrasında temel sorumluluğun hükümette olduğunu belirten Bayraklı ...
Başkan Koştu sahada inceleme yaptı
Bahçelievler ve Gaziosmanpaşa Mahalleleri'nde devam eden kilit parke yol ...
 
150 öğrenciyi buz pateniyle tanıştı... Kadifekaleli çocuklara karne hediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ara tatilde Kadifekaleli çocuklara karne hediyesi ...
Büyükşehir'in 56,6 milyonluk yatırımında ihale tamam!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçimden önce gündeme ...
Çeşme'nin ilk kapalı pazar yeri inşaatı devam ediyor
Çeşme’de bir ilke imza atarak, ilçenin ilk kapalı Pazar yeri projesini ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva