HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Şubat 2022 Salı - 21:37

Gaziemir'de mezarlık sorunu... 'Defin işlemi için 108 kilometre yol yapılıyor!'

Gaziemir Belediyesi'nin Şubat ayı olağan meclis oturumunda gündem Porta Kafe ve mezarlık sorunu oldu. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda meclis açılışında AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'ya yaptığı açıklamalarla Porta Kafe'nin reklamını  yaptığını söylemesi sonrası mecliste tartışmalar yaşandı. Arda'nın Gaziemir'de bulunan 3 mezarlığın 3'ünün de dolu olduğunu ifade etmesi üzerine ise Cumhur İttifakı cephesinden tepki geldi. Arda konuyla ilgili, "Gaziemirli vefat eden vatandaşlarımız cenazeleri 54 kilometre öteye gönderiliyor. Cenazeyi gömmek için 108 kilometre yol yapılıyor" dedi

Gaziemir de mezarlık sorunu...  Defin işlemi için 108 kilometre yol yapılıyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen oturuma Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise Gaziemir'de uzun süredir tartışmalara neden olan Porta Kafe ve İzmir'de bir çok ilçe için önemli bir sorun teşkil eden 'mezarlık' sorunu yer aldı.

ARDA: 74 AİLEYİ İŞ SAHİBİ YAPTIK
Meclis açılışında açıklamalarda bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediye bünyesinde bulunan CV bank için teşekkür ederken, "Belediye bünyemizde görev yapan CV Bank birimi aylardır çok iyi çalışmalar sergiliyorlar. Bu anlamda Ocak ayında tam 74 kişiye yeni iş imkanı yarattılar. Ekonominin bu kadar kötü gittiği bir dönemde 74 ailenin bütçesine katkıda bulunmak bence çok kıymetli. 74 firmada bizim isteklerimize cevap vermiş" dedi.

CİRO REKORLARI KIRIYOR
AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'nın Porta Kafe üzerinden yaptığı siyasetin kafenin reklamını sağladığını vurgulayan Arda, "Gaziemir'in sorunlarını ne zaman dile getirsem meclis üyemiz Uğur İnan Atmaca Porta Kafe diye bir açıklama yapıyor ve Porta Kafe'nin reklamına bir kuruş para harcamıyoruz. Ben Emrez Mahallesi'ndeki nükleer atıklar temizlenmeli diyorum, Sarnıç'taki tapu sorunlarından bahsediyorum, Gaziemir'in mezarlık problemi ile ilgili açıklamalar yapıyorum Uğur Bey sağolsun Porta Kafe diyor. Porta Kafe sizin sayenizde yaptığınız basına servislerle ulusal medyaya taşınıyor. Porta Kafe'nin önünden geçmiyorsunuz belki ama sizin seçmenleriniz kafeyi dolduruyor ve ciro rekorları kırıyor. Yaptığınız şikayetler hem Sayıştay hem İçişleri Bakanlığı'ndan geri dönüyor. Ben sizden bu performansı Porta 2 için de bekliyorum. Gaziemir'in şu anki en büyük problemi mezarlık. Üç mezarlığımızın üçü de doldu. Gaziemirli vefat eden vatandaşlarımız cenazeleri 54 kilometre öteye gönderiliyor. Cenazeyi gömmek için 108 kilometre yol yapılıyor. Bu konuda İBB'nin Orman Bakanlığı ile yaptığı yazışmalar var. Sarnıç'ta 2016'ta yanmış bir alan var. Burayı İBB Orman Bakanlığı'ndan istiyor mezarlık yapılması için. Ön tahsisler yapılıyor ancak son tahsise gelindiğinde burası korunma altına alınmıştır denilerek 6 Temmuz 2021'de ret cevabı geliyor. Daha sonra İBB 30 Temmuz'da bir daha kent mezarlık alanı ihtiyacı ve kamu kaynağını göz önünde bulundurarak tekrar konunun değerlendirilmesi  için müracaatta bulunuyor. Orman Genel Müdürlüğü 25 Ağustos 2020 tarihinde müracaat sahanın ormancılık faaliyetlerini engelleyeceği yönünde bir yazı ile reddediyor. Hafta sonu bir haber okudum. Aliağa'da ağaçlandırılacak bir alan sanayi imarına açılıyor. Bir tarafta ağaçlandırılacak alan sanayiye açılırken, diğer yandan 64 bin metrekarelik yer, mezarlık alanı olarak tahsis edilmiyor. Oranın ormana dönüşmesi kısa sürede sağlanacak. Bunlar yapılmadığı halde bir İzmir Milletvekili çıkıp belediyenin tüm isteklerinin yerine getirildiğini söylüyor. Bunlar doğru değil" dedi.

YANITI İÇİŞLERİ VERDİ
Sarnıç'ta uzun yıllardır çözülemeyen arsa sorunlarının sonuçlanması ile ilgili tartışmalara da yanıt veren Arda sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü:

"Geçmiş meclislerde Sayın Uğur İnan Atmaca bizle ilgili birçok iddiaları olmuştu. Bir inşaat firması yüksekliğinin arttırılması için başvuruda bulunmuştu ve mecliste oy birliği ile reddedilmişti. Ancak Sayın Atmaca sanki yalan söylemişiz evrakta sahtecilik yapmışız gibi bir gazeteye haber servisi yapmış. İçişleri Bakanlığına şikayette bulunmuşsunuz ancak oradan gelen konuda 'Burada bir yanlış yoktur, soruşturmaya gerek yoktur' yanıtı veriyor. Size en iyi cevabı İçişleri Bakanlığınız vermiş. Bir diğer konu da Sarnıç'ta alanların rezerv alana çevrilmesi. Tapuların 'rezerv alan olmasını istediğiniz' gibi ifadelerinizi okudum. 38 parselin rezerv alan ilan edildiğinde vatandaşlar beni aradığında gidip orada toplantı yaptık. Ben rezerv alan ilan edilmesi ne demek bilmiyorum o nedenle anlayayım araştırayım dedim. Çalışmayı yaptıktan sonra bir sonraki toplantıda 38 parselin daha ucuz bedele vatandaşa satılması için TOKİ'ye devredildiği söylendiği için bizzat 'Bütün parselleri rezerv alana dönüştürün, bu rayiçleri düşürün ben Gaziemir Belediyesi olarak bir kuruş para istemiyorum' dedim. Oraların TOKİ'ye geçmesi normalde Gaziemir Belediyesi'ne 30 milyon TL kaybettirdi. Ancak biz bu paradan vazgeçtik vatandaşların sorunu çözülsün diye. Gaziemir Belediyesi iyi şekilde yönetiliyor. Diğer belediyeleri takip ediyorum borç almaya çalışıyorlar yer satmaya çalışıyorlar. Burada yaratılmaya çalışılan algıya rağmen Gaziemir Belediyesi'nin ne borç bulmaya ne de yer satmaya ihtiyacı var uyguladığı para politikaları nedeniyle dimdik ayakta ne piyasaya ne çalışanlarına bir kuruş borcu yoktur."

ATMACA: YILLARDIR ÜÇ MEZARLIĞI KULLANIMA KAPATMAYARAK…
AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ise Porta Kafe ve 'mezarlık' sorunları ile ilgili Arda'nın iddialarına yanıt verirken "Çok teşekkür ederim 20 dakika boyunca benim bir meclis üyesi olarak yapmam gerekenleri yaptığımı söylediniz. Benim itirazım Porta Kafe'ye değil SEYDAŞ'a. Bizim 2020 yılında yazılı bir soru önergemiz var. Tepe Kafe'nin hangi şartlarla yıkıldığı ne kadara yıkıldığı yönünde yazılı bir cevap verilmesini istedi nacak bize elimizde yazılı bir bilgi yok denildi. Biz bununla ilgili sormayalım da neyle ilgili soralım? Belediyenin mülkiyetinde bulunan alanda inşaat yapma hakkı sadece belediyededir. Belediye şirketinin tamamı size ait olsa da belediye şirketinin orada inşaat yapma hakkı yoktur. Bu binanın EKAP'ta kaydı yok. SEYDAŞ'tan baktıktan sonra üç tane parçalı pazarlık usulü iş yapılmış. Binanın temelleri nerede elektrik düzenlemesi mobilyaları nerede? Hangi koşullarda aldınız bunu? Bunlara cevap vermediğiniz sürece soracağız. Yoksa bana da kafeden. Yıllardır Gaziemir in 3 mezarlığını dışarıdan gömüye kapatmamak ile bu sorunu yarattınız. Bende mezarlığı en az sizin kadar istiyorum ve kendi çapımda mücadele ediyorum. Ancak her konuda topu taca atıp sonra bu konu neden yapılmıyor demek doğru değil" dedi.

ARDA:  MECLİS ÜYESİ DEĞİL MÜFETTİŞ OLMANIZI TAVSİYE EDİYORUM
Atmaca'nın söylemlerine yanıt veren Başkan Arda ise, "Bir defa bakanlığınız soruşturma iznine gerek yok diyor siz bana görev yapıyorum diyorsunuz. Siz iftira atıyorsunuz. Bakanlığınız soruşturmaya gerek yok diyor. SEYDAŞ şirketi denetime tabi. Bu konuda hiçbir yanlış yok. Ayni sermaye ile ilgili işlemler yapıldı. Gecikmesi pandemi döneminde hakimlerin çalışmamasından kaynaklı. Mezarlıklar yetki alanınızda değil ancak konuşuyorsunuz diyorsunuz... Bu Gaziemirli'nin sorunu. Ben Gaziemirli'nin sorunu ve her platformda dile getireceğim. Bu vatandaşların en büyük sorunudur. Çok istiyorsanız bu tahsislerin yapılmasını sağlayacaksınız. Siz müfettişlerin görevine soyunmuşsunuz ben size meclis üyesi değil müfettiş olmanızı tavsiye ediyorum" diye konuştu.

ÇAĞLARSU: KEŞKE GAZİ KAFE DE HAYATA GEÇSEYDİ
Söz alarak sözlü soru önergesini sunan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ise, "Meclis toplantıları duyurularda halka kapalı olarak belirtiliyor bunun nedeni nedir? Sarnıç'ta kapalı alanda herkes üst üste konser verilirken meclis kimin önerisi ile kapatılıyor. Sayın Başkanın bir AVM'de ziyaret ettiği ve otizmlilerin çalıştığı kafede hayatının en keyifli çayını içtiğini belirtti. Bundan 1 sene önce mecliste aldığımız önerge ile Gazi Kafe keşke hayata geçseydi de bizde burada çayımızı keyifle içseydik" ifadelerini kullandı.
 

ATMACA: İZMİR'E HİÇBİRİMİZ İHANET ETMEDİK
Gündem dışı konuşmalarda söz alarak İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer'in  “İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar” ifadelerine tepki gösteren AK Parti Grup Sözcüsü Uğur İnan Atmaca"Sıktı Şükürer'in söylemlerini buradan kınamak istiyorum. Mübadele ile gelen Anadolu'dan gelen insanlarımız hakkında kullandığı ifadeler son derece yakışıksız ve çirkin. Benim eşim de mübadele ile gelen vatandaşımızdır. Bende Van'dan geldim. İzmir'e hiçbirimiz ihanet etmedik. Bunu şiddetle ve esefle kınıyorum" dedi ve sözlerine Başkan Arda'nın iddiaları ile devam ederek şu ifadeleri kullandı:

 

 "Başkan iki defa algı yaptı. Bir tanesi daha önce benim hakaret ettiğime dair bir müracaatı vardı. Bununla ilgili mahkeme kararı kesinleşmeden burada davul zurna çalmadığı kaldı. Gaziemir'in sorunlarını dile getiriyorum çünkü mahkeme süreci devam ediyor. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun soruşturmaya gerek yoktur dediği konu imar tadilatı ile ilgili. Bununla ilgili bizim 10 gün itiraz etme hakkımız var yani bu süreçler bitmiş değil. Sorularımız yine pas geçildi. Geçmişte başkan farklı partili olduğumuz halde bizi çağırır sorardı. Ancak siz hiç bize sormuyorsunuz. Sonra 'git bunu yap' diyorsunuz. Kusura bakmayın kimse kimsenin emir eri değil. Belediyemizin piyasaya borcu yokmuş… Denetim komisyonumuzda yine Reyhan Pastanesi'ni gördük. Demek ki geçen seneden değişen bir şey yokmuş. Gaziemir Belediyesi'nin toplam borcu Sayıştay Raporu'na göre 411 milyon TL. Emrez konusunda da… Milli Emlak Müdürlüğü'nden İBB kanun gereği 80 bin metrekare mülk almış. Planlar yapılsa vatandaşa yüzde 3,5 emsal verildiğinde vatandaş yarısını isteyecek. Bunu vermemek için vatandaşa yüzde 1,5 emsal veriliyor. Böyle olunca yüzde 50'lik oran yüzde 22'lere düşüyor. Bu nedenle planları yapmıyorlar. Biz göreve geldiğimiz günden bu güne soruyoruz. Neden plan yapmıyorsunuz? Bu kadar insanları saf yerine koymayın. Bunu normal vatandaşlarımız bilmiyor olabilir ama biz bunu ısrarla anlatacağız."

 

ARDA: SİZE NİYE GELECEĞİZ?
Söz alarak iddialara yanıt veren Başkan Arda, "Aktepe-Emrez'de kentsel dönüşüm başlayacak hiç merak etmeyin. Sayıştay Raporuna tabiiyiz neye uymuyoruz? Denetlene denetlene bir hal olduk. 3 yıldır buradayız Milli Eğitim müfettişleri bile geldi. Ben buna mobbing diyorum. AKP'li belediyeleri bu kadar denetliyor mı acaba? Evet kamuya borcumuz var. 1994 yılından gelen borcumuz bile var. SEYDAŞ'ın 1 kuruş borcu bile yok. Asla borcu yok. Reyhan Pastanesi Optimum'dan... Gaziemir firması. Mezarlık sorunu benim ilçemin sorunu sahip çıkacağız. Siz bize gelin diyorsunuz. Size niye geleceğiz? Sizin içinde sıkıntıysa sizde bir ucundan tutun. Kamu kaynaklarını hoyratça harcamıyoruz. Kuruşunun hesabını yapıyoruz Gaziemir'in. Süleyman Soylu'nun yazısının neyinde Danıştay süreci devam ediyor? İçişleri Bakanınız demiş araştırmaya gerek yok" dedi.

TÜRKBAY: HERKES KAÇ PARA HUZUR HAKKI ALMIŞ ORTAYA KOYALIM
Söz alan CHP'li Meclis Üyesi Tahir Türkbay ise AK Partili Atmaca'nın 'komisyon üyeleri sayısında yanlışlık var' ifadelerini değerlendirirken, "İki gün önce Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon'da 3-5 oy devşirme uğruna bir çocuk tarafından söylenen sözlerle taciz edildi. Ülkemizin gençlerine önce aileler olarak sonra bu ülkenin büyükleri olarak nefret ve kin dilini değil sevgi barış ve hoşgörü dilini aşılmakla mükellefiz. Burada bulunan bütün meclis üyesi arkadaşlarımızın amacı Gaziemir'e hizmet etmektir. 10 Ocak 2022 tarihinde Uğur İnan Atmaca'nın bir medya kuruluşuna vermiş olduğu beyanat var. Gaziemir'de fazladan komisyon üyesi bulunduğu konusunda... Sayın Atmaca 3 yıldır imar komisyonunda görev yapıyor. CHP'li hiçbir meclis üyesi üst üste Denetim Komisyonu'nda görev almadı. Siz burada oturuyorsunuz ancak burada verilen önergelerin hangi komisyonlara gittiğinin farkında değilsiniz. 14 komisyonun 4'ü haricinde kaç tane diğer komisyonlara önerge gönderildi? 19 CHP'li meclis üyesinden herkes birer defa komisyonlara girdi siz 3 kez giriyorsunuz. Herkes kaç para huzur hakkı almış koyalım ortaya" diye konuştu.

DERİNSU:  MÜBADİLLER OLARAK İZMİR'E HİÇBİR ZAMAN İHANET ETMEDİK
CHP'li Meclis Üyesi İzel Zenginobuz Derinsu da Şükürer'in açıklamalarını kınarken, "Sıtkı Şükürer ile ilgili Uğur Beyin söylemlerine ilk kez katılıyorum. Mübadillerle ilgili söylemlerini kınıyorum. Biz mübadiller olarak İzmir'e hiçbir zaman ihanet etmedik. Kentsel dönüşüm senelerce uzamasının en büyük sebebi kanunun gereğini yerine getirmeyen hükümettir. Siz o insanların karşısına çıkıp sorularına yanıt verebiliyor musunuz? Önce 10 yılı aşkın süreçte neden sonuçlanmadı bunların cevabını verin. Sarnıç'ın tapu sorunları dile getirdikçe çözüme kavuştu. Biz her mecliste İzmir'deki mezarlık problemini dile getireceğiz. Eğer çözümü buysa biz vatandaşımızın isyanını her gün dile getireceğiz" ifadelerini kullandı.

ÇAĞLARSU: CHP'Lİ SEÇMENE VE GAZİEMİRLİ SEÇMENE SAYGISIZLIKTIR
Söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ise Başkan Arda'nın söylemlerini eleştirerek tepki gösterirken, "Reyhan Pastanesi belediyenin karşısına açılsa daha iyi daha fazla kazanır ve en azından bizde benzin parasından tasarruf etmiş oluruz. Başkan Halil Arda meclis üyelerine göstermediği saygı ve üslup bozukluğunu meclis üyelerinden istemesi toplantılarda gerginliğe sebep olmaktadır. Kendi meclis üyelerini dahil karşısına alarak meclisi üç parçaya bölmüştür.  Başkan Arda benim bağımsız meclis üyesi kimliğimi bugüne kadar kabul etmemiştir. Benim fikrimi sormadan gündemleri oylamaya sunması saygısızlıktır. Kendisini Gaziemir halkı oy verip buraya seçtiyse beni Japon halkı seçim buraya göndermemiştir. Yapılan bu söylem bana oy veren CHP'li seçmene ve Gaziemirli seçmene saygısızlıktır. Belediye başkanımız Halil Arda 3 yıllık kötü yönetimine kılıf uydurmak için meclis gündemine hep alakasız konular getirmeye devam ediyor. Ben dışarıda AKP'nin bitmesi için elimden geleni yapıyorum. Ancak aynı zamanda Halil Arda'nın tekrar seçilmemesi içinde elimden geleni yapacağım" dedi.

ARDA: MAHKEMEYE VERİLECEKSİNİZ
Söz alarak Çağlarsu'ya tepki gösteren Başkan Arda, "Sayın kelimesi hak edene söyleniyor. Hak etmeyene söylenmez. Çocuklar bunu yapmaz. Siz köşenizden iftiralar atacaksınız… Mahkemeye verileceksiniz zaten. Neymiş haraç toplanıyormuş… Ağzınıza alamayacaksınız. Halil Arda'nın belediye başkanlığı size çok koyuyor biliyoruz. İki yıl sonra ben yine bu meclis salonunda olacağım ancak siz bu koltuklarda olmayacaksınız. Halkta karşılığınız yok. Varsa yoksa ayda bir kere gelip burada içinizi dökeceksiniz. Sizi çocuk meclisine almamız lazım" diye konuştu.

KEMAHLI: 13 YILDIR DIŞ GÖMÜYE NEDEN KAPATILMADI?
MHP sıralarından söz alan Aydın Kemahlı ise mezarlık sorunu ile ilgili meclis kararı alınması gerektiğini belirtirken, "Sıtkı Şükürer'i şiddetle kınıyorum. Bizim atalarımız oradan geldi. Bizim atalarımız İzmir'e değer kattı. Bu nedenle saçma fikri şiddetle kınıyoruz. Mezarlık sorunumuz evet var, ancak bunu kısa sürede çözüleceğini düşünüyorum. Mezarlık sorununu söylerken başka bir şeyi irdelememiz lazım. 13 senedir siz buradaydınız. Bizim eski mezarlığımız Sarnıç mezarlığı. Niye dış gömüye kapattırmadınız? Mezarlıklar şube müdürlüğü de sizin. Bugün mezarlık yeri verilse ortalama İzmir'de 80 vefat oluyor, her gün 10 cenaze gelse 2 senede dolduracak. Böyle böyle Pancarlı değil Bayındır'a doğru gideceğiz. Bu konu bizim gündemimize geliyorsa gerekiyorsa meclis kararı çıkaralım ve mezarlığı dış gömüye kapatalım" dedi.

 
Bayraklı'nın tanıtım çalışmaları meclise taşındı... Sandal son noktayı koydu!
 
O mahallelerin plan revizyonu yola çıktı: Çiğli'nin silüeti değişecek!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gaziemirli 2 Şubat 2022 Çarşamba 11:26

Yine Gaziemir yine aksiyon,Levent Çağlarsu ne demiş adam doğruları söylemiş

Yorumu oyla      19      4  
2 Şubat 2022 Çarşamba 10:23

Arda başkanı beğeniyorum, kim ne derse desin adam dimdik yürüyor

Yorumu oyla      3      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'nın tanıtım çalışmaları meclise taşındı... Sandal son noktayı koydu!
"İzmir'in Kalbi Bayraklı" sloganıyla başlatılan Bayraklı Belediyesi reklam ...
Bornova'da 'ahlak' polemiği!
Bornova Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı ilk oturumu gerçekleşti. ...
Karabağlar'da gündem kardeş şehir desteği... Başkan Selvitopu: Meydan projemizden vazgeçmedik!
Karabağlar’da Şubat ayı olağan meclis oturumunda ana gündem kardeş belediyelere ...
 
Menemen'de borçlanma tartışması!
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan’a, yarım kalan projelerin ...
Başkan Batur'dan enerji zammı tepkisi: İnsanların ciğeri yanıyor!
Konak Belediyesi şubat ayı olağan meclisinde Zorlu Gökdeleni, Gültepe ...
Karşıyaka'da 'tarikat' gerginliği
Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı ilk olağan meclisinde gündem son zamanlarda ...
 
Başkan Soyer, o işçilere müjdeyi verdi: Rekor zam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Dev Turizm-İş ...
Şadan Gökovalı Çiğli’de unutulmayacak
Çiğli Belediyesi, değerli sanat insanı Şadan Gökovalı’yı vefatının 1. ...
Başkan Pehlivan'dan odalara 'hayırlı olsun' ziyareti
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, olağan genel kurulları ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva