HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Eylül 2013 Cumartesi - 14:08

Kocaoğlu aday gibi konuştu: AK Parti’ye bombardıman!

Büyükşehir Belediye Başkanı, Buca’daki temel atma töreninde fena patladı! Başkan Kocaoğlu törende ‘CHP’nin İzmir adayı’ gibi konuşurken, AK Parti’ye ve Yamanlar’a yapılması planlanan çöp tesisi konusunda kendisini eleştiren İzmir Milletvekili İlknur Denizli’ye çok sert sözlerle yüklendi.

Kocaoğlu aday gibi konuştu: AK Parti’ye bombardıman!

EGEDESONSÖZ -  Buca’da yapılacak Sosyal Yaşam Kampüsü’nün temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sözleri damga vurdu!

Başkan Aziz Kocaoğlu törende ‘CHP’nin İzmir adayı’ gibi konuşurken, AK Parti’ye ve Yamanlar’a yapılması planlanan çöp tesisi konusunda kendisini eleştiren İzmir Milletvekili İlknur Denizli’ye çok sert sözlerle yüklendi.
 
Başkan Kocaoğlu “1.5 milyarlık yatırım yapacağız. ‘Bu Aziz burada bir çöp tesisi kurabilir, o zaman baştan yok edelim’ diye bir telaş içinde hareket ediyorlar. Bugünden itibaren seçim süreci başlamıştır. Bugünden itibaren kim İzmirli’ye Büyükşehir Belediyesi’ne, kim boyunu aşan, yüreğini, bilgisini, becerisini aşan laf ederse bizden cevabını en ağır şekilde alacaktır. Bu da bir milattır. Bunun böyle bilinmesi gerekmektedir. Hodri meydan. Kimin kucağında, hangi taş varsa gelsin. Hadi bakalım” dedi.


 
ÇÖPÜN ALTINDA KALACAKLAR!
Kocaoğlu, “Bütün çevre yatırımlarını toparladık.  Sadece çöp tesisi kaldı. Bu tesis üzerinden oynanan oyun, sağlanmaya çalışılan siyasi rant çöpü de aştı, milletin boyunu da aştı. Eğer bu mantıkla, bu siyasi yaklaşımla devam ederlerse çöpün altında kalacaklar. Kalmak zorundalar. Yeri buluyoruz. Geçerken bir bakanın önünü kesiyorlar, çalışmalar çöpe gidiyor. Yer bulurken, resmi kurumlarla ön görüşmeler yapıyoruz. Yazılı görüşler alıyoruz. Kimsenin kullanmadığı ve kullanmaya niyetli olmadığı, aklı ve bilimi kullanarak tesisin yerini belirlemeye çalışıyoruz. Görüşler normal gelirken, yerel seçim telaşıyla birisi oraya bir engel çıkartmak istiyor. 3- 4 gündür gazetelerde çöp davasıdır gidiyor. Raporlar alınmış, yayınlanmış. Bilirkişi raporlarına saygılıyız ancak onların bizimle bir irtibatı olmadı. Bilirkişiler bu çöp bertaraf tesisini, nasıl yapacağımızı bizden istemediler. Meslek odalarıyla alana gittik. Her meslek odası mensubu kendi penceresinden alan baktı ve herkesten de genel kabul gördü. İtiraz söz konusu olmadı. ‘Bu Aziz burada bir çöp tesisi kurabilir. O zaman baştan yok edelim’ diye bir telaş içinde hareket ediyorlar.  Çok yazık. Çok üzücü. Bu tesiste külden ve kumdan başka bir şey kalmayacak” dedi.
 
KİMİN NASIL DANS ETTİĞİNİ BİLİYORUM!
Tesisten maksimum enerji elde edileceğini söyleyen Kocaoğlu, eleştirilere çok sert yanıt verdi. Kocaoğlu “Dünyanın en modern tesisi kurulacak. Maliyeti de 1,5 milyar lira olacak. Onların bu paraya aklı ermez. Türkiye’de hiçbir kent 1,5 milyar lira para harcamayı göze alarak tesis kurmadı. Bunu biz kuracağız. Koskoca körfezi temizlemeye kalktığımız gibi. 400 milyon liraya fuar alanı yapmaya başladığımız gibi. Yer mi verdin? Fuar alanını parasıyla aldık. Eğer sizin bir idealiniz, bir hayaliniz varsa siz o yola emin adımlarla ve ayaklarınız yere basarak ve İzmirli’nin desteği ile gerçekleştirirsiniz. Onlar da destek olmadıkları için engellemeye kalkar. Gölge etmeyin. Biz 9,5 senedir bu koltukta oturuyoruz. Duymadığımız, bilmediğimiz, komplekslerini, hastalıklarını, rahatsızlıklarını, iyi ve kötü meziyetlerini bilmediğimiz bir Allahın kulu yok. Kimin hangi çıkar için nasıl bir tavır içinde olduğunu, kimin nasıl dans ettiğini biliyorum. Kim ne çıkar peşinde biliyorum. Kendinden menkul çeşitli söylentilerle, dikkate alınmayacak söylemlerle İzmirli hemşerilerimize, negatif enerji salgılıyorsunuz. Moral bozuyorsunuz. Zaten ülkenin morali bozuk. Siz de çöp tesisi kurmak isteyen belediye başkanına bile negatif olay yaratıyorsunuz. Bunu kullanmak cesaretini ve bedbahtlığını gösteriyorsunuz. Bu olacak iş midir” dedi.
 
SEÇİM SÜRECİ BAŞLADI, HODRİ MEYDAN!
Çöp eleştirileri üzerinden AK Parti Milletvekili İlknur Denizli’ye de ateş püsküren Kocaoğlu, “Bu kendinden menkul kişinin, ne düşündüğünü, ne yapacağını, hedefinin ne olduğunu, beyninin kılcal damarlarına kadar bilirim, biliyorum. Çeşitli ayak oyunlarıyla, manipülasyonlarla, atraksiyonlarla –kedi her zaman keş yemez-. Kedi bir defa keş yer- Bir defa yedirdin. Bundan sonra otur. İzmir’in işine karışma. Senin öyle bir hakkın ve birikimin yok. Emeğin yok. Milletin başına dert olma. Git bak işine. Bizden ırak ol. Nereye direk olursan, oraya ol. Bizim verilmeyecek hesabımız yok. Saldırıları göğüslemeyecek zayıflığımız yok. Konuşmuyorsak, bu kentliye olan saygımızdandır. Onların durumuna düşmemek ve kentin moralini bozmamak içindir. Bugünden itibaren seçim süreci başlamıştır. Bugünden itibaren kim İzmirliye, Büyükşehir Belediyesi’ne, kim boyunu aşan, yüreğini, bilgisini, becerisini aşan laf ederse bizden cevabını en ağır şekilde alacaktır. Bu da bir milattır. Bunun böyle bilinmesi gerekmektedir. Hodri meydan. Kimin kucağında, hangi taş varsa gelsin. Hadi bakalım.  Hadi buyurun” dedi.


 
İZMİR’İN KARŞISINA NASIL ÇIKACAKSINIZ?
Konuşması sırasında, alanda bulunanlarca ayakta alkışlanan ve sözleri sık sık sloganlarla kesilen Başkan Kocaoğlu, AK Partili Bakanları da hedef aldı. Kocaoğlu “Siz İzmirli’nin karşısına, çakma milletvekillerinizle, çakma 9 Eylül günleri ile mi çıkacaksınız. ‘Gavur İzmir’le mi çıkacaksınız? Faşist ve ‘sümüklü İzmir’ söylemleriyle mi çıkacaksınız. Siz ‘hicap’ duyduğunuz, ‘irfanı eksik’ İzmir’le mi çıkacaksınız bu vatandaşın karşısına. Siz İzmir’e ‘şaşı bakıyordunuz’. Şimdi kör bakıyorsunuz. İzmir’i görmüyorsunuz. İzmir’i ve İzmirliyi tanımıyorsunuz. Politika yaptığınızı sanıyorsunuz. Halbuki işkence yapıyorsunuz. Sakinliğimizde de çalışmamızda da ölçü yoktur. Ama haddini bilmeyene, haddini bildirmek de en tabi görevimizdir” dedi.
 
DENİZLİ’YE ‘ÖFKE PATLAMASI!
Kocaoğlu, kendisine ‘öfkeni kontrol et’ diyen İlknur Denizli’ye son olarak şu sözlerle yüklendi: “İnsanın öfkesi olur. İnsan haksızlığa karşı durur. O çünkü insandır. Etten kemikten yapılmıştır. O muhterem kişiyle ben her türlü doktorlar heyetinin karşısına çıkmaya hazırım. Kimin psikolojik problemi var. Kim obsesif? Onu da doktorlar belirlesin. Güveniyorsa gelsin. Tanıdığım, kılcal damarlarına kadar bildiğim adam bana konuşmasın”


 
PROJEDE NELER VAR?
Buca Tınaztepe’deki 65 bin 302 metrekarelik alanda kurulmaya başlanan “Sosyal Yaşam Kampüsü”nde huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi,  aşevi ve kapalı spor salonu bulunacak. Tesiste ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açıkhava spor alanları ile otopark alanları yapılacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan modern tesiste, engellilere eğitimin yanısıra spor yapma olanağı da sağlanacak. 3 katlı rehabilitasyon merkezinde engellilere ve yaşlılara hizmet sunulacak. Sadece rehabilitasyon amaçlı oluşturulacak merkezde ayrıca engelliler ve yaşılar için birer tane havuz oluşturulacak. Kapalı spor salonunda ise konferans salonu, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alacak.
 
Sosyal Yaşam Kampüsü’nde oluşturulacak 500 yatak kapasiteli 8 katlı huzurevinin 150 kişilik bölümünü yatağa bağımlı durumda olan yaşlılar, 350 kişilik bölümünü ise sağlıklı yaşlılar kullanacak. Çocuk ve Gençlik Merkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Sosyal, kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlanırken, eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 39 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmiri BİNALİ kurtarır 26 Eylül 2013 Perşembe 23:57

bir çöp bertaraf tesisi kuramayan adam dan ne beklenir aziz bursa, kayseri çöpü 10 kat aza düşürüp onuda gübre yapıyor. bizde harmandalının saatli bomba gibi patlama korkusuyla yaşıyoruz. yazık

Yorumu oyla      11      6  
23 Eylül 2013 Pazartesi 17:05

İZMİR'E VE BUCAMIZA İZMİRLİ VE BUCALI BELEDİYE BAŞKANI İSTİYORUZ!BİZİ FARKLI PARTİYE OY VERMEYE ZORLAMAYIN.BİYARBAKIRA BARIŞ SÜRECİNE DESTEK VEREN ZİHNİYET'E OY YOK!

Yorumu oyla      13      7  
hasan bozkurt 22 Eylül 2013 Pazar 21:09

büyüksün başkan...

Yorumu oyla      14      9  
AKP PARTİZAN 22 Eylül 2013 Pazar 19:59

KENDİSİNE TC PARTİZAN DİYEN AKP Lİ YURTTAŞA SESLENİYORUM. YAPTIĞIN AKP PARTİZANLIĞI. TÜRKİYEYE CHP2NİN ÖNERECEĞİ EN ÖNEMLİKENTİ BAŞKANINA VURMAK CHP'YE VURMAKTIR. CHP YE EVET AZİZ'E HAYIR SLOGANINI YARATAN TUNÇ SOYER'E SESLENİYORUM SİZİN SOSYAL MEDYA ASLAN PARÇALARI HEM PARTİNİN HEM SENİN AYAĞINA KURŞUN SIKIYOR YARATTIĞIN İLÜZYON ORTAYA ÇIKACAK DİYE SEFERİHİSAR'A ADAY OLAMIYORSUN BSEHİR ZATEN İMKANSIZ BAŞKA İLÇELERİDE HAYAL ETME SEN CHP'YE YANLIŞ YAPTIN

Yorumu oyla      11      10  
vicdan... 22 Eylül 2013 Pazar 14:05

ne yaptın deyip izmirden bi haber olan, tokatlı diyerek bölgecilik yapan, yorumculara tek söyleyeceğim şey şudur Allah tan korkun biraz vicdanınızı dinleyin bakın neler duyacaksınız.

Yorumu oyla      16      8  
Emre 22 Eylül 2013 Pazar 12:29

İstemezükçü makarnacılar!

Yorumu oyla      13      6  
SIDDIK SOYSAL 22 Eylül 2013 Pazar 00:29

YİNE AYNI TEZGAH.KAVGA ORTAMI YARAT VE MAZLUMU OYNA SAYIN BAŞKAN BU METOD ÇOKTAN ÇÖPE ATILDI BAŞKA SENARYOLAR DÜŞÜNÜN,AK PARTİLİ ADAYLAR PROJELERİ İLE KONUŞUYORLAR,LAF ÜRETMİYORLAR.HÜKÜMETTEN NE İSTEDİN DE VERMEDİ İZMİR HALKINI YANILTMAYA HAKKINIZ YOK,METROYLA ÖVÜNMEYİNİZ ÇÜNKÜ ALİAĞA HATTI HÜKÜMETİ EL ATMASI İLE BİTİRİLDİ,SİZ ÜÇYOL ÜÇKUYULAR ARASINI 7 YILDIR BİTİREMEDİNİZ EL İNSAF LÜTFEN İZMİRİN YAKASINDAN DÜŞÜNÜZ.

Yorumu oyla      24      13  
TC partizan 22 Eylül 2013 Pazar 00:03

TEHLİKENİN FARKINDAMISINIZ..! CHP YE EVET AZİZ KOCAOĞLUNA HAYIR ...!

Yorumu oyla      28      12  
Adem BALCI 21 Eylül 2013 Cumartesi 23:35

BİR VEKİL DEĞİL ONBİR VEKİLE BEDELDİR BU SAYFADAKİ SÖZLER SUSTU SUSTU MUTAVAZI OLALIM DEDİ KONUŞMUYLIM DEDEİ HATASINI ANLAR DEDİ AMA İŞİN UCU İZMİRLİ HALKA DOKUNUNCA BABAYI PATLATTILAR AZİZ BABAYLA DEVAM SONUNA KADAR

Yorumu oyla      15      18  
AA 21 Eylül 2013 Cumartesi 23:08

Peki Başbakan'a sonsuz teşekkür etmişti bunu geri alıyor mu almıyor mu? 64. akil adam olmaktan istifa ediyor mu?

Yorumu oyla      23      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EXPO’da Yunan Adaları İzmir’den yana!
Çeşme Esnaf Odası’nın Sakız Adası’na çıkarma yaptı. ‘Yunanistan EXPO’da ...
Çiğli’de toplu sünnet şöleni
Çeşitli sosyal projeleri aksatmadan devam ettiren Çiğli Belediyesi, geleneksel ...
İşte o rapor: Üniversiteler çöp tesisi için ne diyor?
Karşıyaka Belediyesi tarafından Yamanlar'a yapılması planlanan çöp tesisi ...
 
Bornova’da havuz keyfi tam gaz
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Tesislerindeki yarı olimpik açık ve kapalı ...
Öğrencilerden Başkan Ülgür’ü terleten sorular
Yeni eğitim-öğretim yılının ilk haftasında Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin ...
‘Çöp’te kritik açıklama: Odalardan yeşil ışık mı?
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Karşıyaka Yamanlar’da yapılması ...
 
İzmir’in Avrupa gecesinde gündem EXPO
İzmir’de gerçekleştirilen Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik ...
Konak'ta 'benzinlik' krizi tam gaz: Eski başkanlar ne dedi?
Konak Belediyesi’nin Üçkuyular’da bulunan benzin istasyonunu satmak için ...
Karşıyaka'da Harem rüzgarı
Karşıyaka Festivali’nin 2. gününde Harem rüzgarı esti. Bostanlı Rekreasyon ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva