HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Eylül 2013 Cumartesi - 11:51

Çiğli’de toplu sünnet şöleni

Çeşitli sosyal projeleri aksatmadan devam ettiren Çiğli Belediyesi, geleneksel hale getirdiği toplu sünnet şölenini bu yıl da düzenledi. Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan 6. Toplu Sünnet Şöleninde 100 minik erkekliğe ilk adımı attı.

Çiğli’de toplu sünnet şöleni

İZMİR - Çiğli Belediyesi bu yıl 6. kez minikler için toplu sünnet şöleni düzenlendi. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile eşi Ayfer Solak’ın ev sahipliği yaptığı şölende 100 sünnet çocuğu ve ailesi için şölen düzenlendi. Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile sünnet çocuklarının yakınlarının katıldığı şölende minikler eğlenceye ilk olarak kendileri için verilen yemekle başladılar. Ardından gecenin eğlence bölümü başladı.  Gece boyunca Türk halk müziği ve pop müzik şarkıcıları, çocuklar ve yakınları için konser verirken, illüzyonist Ahmet Küçükdoğan yaptığı gösterilerle minikleri kendine adeta hayran bıraktı. Gece boyunca taht üzerinde minikler ücretsiz olarak fotoğraf çektirirken, sünnet çocuklarının yakınları da müzik eşliğinde bol bol halaylar çekti.

DANS GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ
Bir televizyon kanalında düzenlenen “Yetenek Sizsiniz” yarışma programının finalisti Grup Dir şölende oldukça hareketli dans ve davul şovlarıyla büyük alkış topladılar. Şölen boyunca çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Solak, sünnet pastasını, eşi Ayfer Solak ve sünnet çocuklarıyla birlikte kesti, ardından çocuklara kendi elleriyle yedirdi. Gece boyunca çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı da çektiren Başkan Solak, daha sonra tüm sünnet çocuklarına okul ve beslenme çantası, boya seti, oyun hamuru ve kırtasiye setinden oluşan hediyeler dağıttı. Oldukça eğlenceli bir gece geçiren miniklere ayrıca gece boyunca sınırsız pamuk şeker ve sünnet şerbeti ikram edildi. Gecenin sürprizi ise havai fişek gösterisi oldu.

SOSYAL PROJELERE DEVAM
Belediyenin yaptığı sosyal projelerle halkın yanında olduğunu belirten Başkan Metin Solak, geleneksel hale gelen sünnet şölenleriyle de önemli bir geleneği yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Belediyenin görevinin sadece yol kaldırım yapmak olmadığını vurgulayan Solak şöyle konuştu; “Başarıyla uyguladığımız sosyal projelerimizi devam ettireceğiz. 65 yaş üstü yaşlılarımızın evlerini temizliyoruz. Birçok aileye sıcak yemek yardımı yapıyoruz. Evlerinin boya badana tamirat işlerine destek oluyoruz. Yine toplu sünnetlerle birçok ailemizle bir araya gelerek, çocuklarımızın önemli bir gününe şahitlik ediyoruz. Bu törenler erkek çocuklarımızın gelecek yaşamlarını şekillendiren birkaç önemli andan biri. Bizler de geleneklere önem veren hizmet anlayışımızla her yıl çocuklarımız için toplu sünnet şölenleri düzenliyoruz. İnşallah bu çocuklarımızın damatlıklarını da görürüz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte o rapor: Üniversiteler çöp tesisi için ne diyor?
Karşıyaka Belediyesi tarafından Yamanlar'a yapılması planlanan çöp tesisi ...
Bornova’da havuz keyfi tam gaz
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Tesislerindeki yarı olimpik açık ve kapalı ...
Öğrencilerden Başkan Ülgür’ü terleten sorular
Yeni eğitim-öğretim yılının ilk haftasında Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin ...
 
‘Çöp’te kritik açıklama: Odalardan yeşil ışık mı?
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Karşıyaka Yamanlar’da yapılması ...
İzmir’in Avrupa gecesinde gündem EXPO
İzmir’de gerçekleştirilen Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik ...
Konak'ta 'benzinlik' krizi tam gaz: Eski başkanlar ne dedi?
Konak Belediyesi’nin Üçkuyular’da bulunan benzin istasyonunu satmak için ...
 
Karşıyaka'da Harem rüzgarı
Karşıyaka Festivali’nin 2. gününde Harem rüzgarı esti. Bostanlı Rekreasyon ...
Balçova'da gazilere özel gece
Balçova’da törenlerle katlanmaya başlanan Gaziler Günü, akşam Balçova ...
Çiğli Nostalji “İpek” Turnuvası başlıyor
Çiğli Belediyesi tarafından, düzenlendiği ilk günden itibaren büyük coşkuyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva