HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Eylül 2013 Cuma - 17:24

Konak'ta 'benzinlik' krizi tam gaz: Eski başkanlar ne dedi?

Konak Belediyesi’nin Üçkuyular’da bulunan benzin istasyonunu satmak için çıktığı ihalenin tartışması büyüyor. İlçenin eski belediye başkanları Egedesonsöz’e kararı değerlendirirken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu arada olağanüstü meclis toplantısı gündemde!

Konak ta  benzinlik  krizi tam gaz: Eski başkanlar ne dedi?

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ -  Konak Belediyesi’nin geçen yıl Ağustos ayında meclis kararı ile belediye şirketi Merbel A.Ş’ye ‘ayni sermaye’ olarak devrettiği benzin istasyonunun satış kararı nedeniyle başlayan tartışmalar sürüyor.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın ısrarla üçüncü bir şahsa satışını istediği Üçkuyular’daki benzin istasyonu CHP Grubu’nda kavgalara neden olmuştu.

Belediyenin 23 milyon TL’ye ihaleye bedeli tespit ettiği, ihale sırasında 50 milyon TL’ye kadar fiyatı çıkması beklenen İzmir’in en çok satış yapan benzin istasyonu partiyi karıştırmıştı.

- CHP Konak Grubu'nda benzin istasyonu kavgası!..

Satış kararı eski başkanlardan gelen açıklamalarla yeni bir boyuta taşındı. Egedesonsöz’e konuşan Konak Belediyesi Eski Başkanları kararı eleştirdi. Bu arada meclisin bu maddeyle olağanüstü toplanması da gündemde!

İŞTE O AÇIKLAMALAR

Ahmet Sarışın: Belediye başkanlığım dönemimde yaptığı en önemli işlerden ikisi Üçkuyular ve Karabağlar Uğur Mumcu Parkı’nın yanına benzin istasyonu yapmaktır. Buraların satışını doğru bulmuyorum. İki yer de İzmir’in en çok satış yapan benzin istasyonları arasında geliyor. Çıkıp ‘AKP her yeri satıyor, kamu kaynakları gidiyor’ diyeceksiniz sonra da satış kararı alacaksınız. Bu mantıksızdır. Oranın geliri yıllık 100-150 milyon TL’yi buluyor. Bu para ile belediyenin tüm sosyal işlerini, yardımları, halka doğrudan ulaşacak işleri yaparsınız. Parti grup toplantısında tartışma yaşanmasının nedeni buranın satışına karşı çıkan isimlerin olmasıdır. Eğer belediyenin mülkü olan benzin istasyonlarının satışına kim onay verirse vebal altında kalır.


 
Erdal İzgi: Burası İzmir’in yüzük taşı değerinde bir noktasıdır. Kentin hava alan, körfeze hakim bir yerdir. Üçkuyular bölgesinin çok iyi korunup kamu hizmetinde kalmasında yarar vardır. Pazar yeri dahil bölgenin güzel bir yeridir. Geçmişte yanlış plan değişiklikleri ile maalesef bu bölge yüksek emsalli yapılaşmaya açılmıştır. Belediyenin benzin istasyonu dahil kendisine ait bölgeyi satması son derece yanlıştı. Benim dönemimde çok cazip teklif geldi ve elimin tersini ile ittim. Kim buraları satarsa tarih önünde yargılar. Belediyenin mülkünü satmamı isteyenler oldu. Onlara ‘kamunun malı’ dedim. Milyon dolarları ret ettiğimin şahitleri vardır. Para hiçbir şey değildir. Hakan Tartan da vakit varken kararını gözden geçirmelidir
 
Muzaffer Tunçağ: Belediye başkanı olduğumda hem Konbel hem de Merbel şirketi sağlam bir yapıda aldım. Önemli işler yaptık. 2009 yılında bıraktığımda ise şirketlerin hiçbir sorunu yoktu. Konbel kar ederken Merbel ise kendini döndürüyordu. Sistemin hiçbir sıkıntılı bulunmuyordu. İşçilerimizin maaşlarını bir gün bile geç vermedik. Buna çalışanların tamamı şahittir.  Benim dönemimde şirketler için bir kere bile sermaye artırımı kararı alınmadı. Bu şirketlerin mali yapısının güçlü olduğunu gösterir. Bizim gayrimenkul satmaya ihtiyacımız yoktu ki bunu yapalım. Bu da bizim belediyeyi nasıl yönettiğimizin göstergesidir.
 


OLAĞANÜSTÜ MECLİS TALEBİ
Benzin istasyonunun satış kararına karşı çıkan meclis üyeleri olağanüstü meclis toplantısı için girişim başlattı. Meclis üyeleri imza toplamaya başladı. Yeterli çoğunluk sağlandıktan sonra meclis tek gündem maddesi ile bir araya gelecek. Daha önce parti grup toplantısında yaşananlar ve konuşulanlar mecliste masaya yatırılacak.

Bu arada dünkü grup toplantısında Belediye Meclis Üyesi Mümtaz Rodos'a yumruk atarak yaralayan diğer Meclis Üyesi Gürsoy Özdamar yaşananlara açıklık getirdi. Özdamar, "Benzin istasyonunun satışına başından bu yana karşıyım. Bu tavrımı herkes biliyor. Yaşanan olayın ardından sanki belediye başkanını destekliyor ve satışa onay veriyormuşum algısı yaratıldı. Böyle birşey yok! Olay anında Mümtaz Rodos beni çok tahrik etti. Bu nedenle böyle bir durum ortaya çıktı" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet d. 21 Eylül 2013 Cumartesi 23:48

hizmet sadece reklam değildir kamu mallarını korumaktır, büyütmektir satmak en kolayı..

Yorumu oyla      13      5  
21 Eylül 2013 Cumartesi 16:15

hakan tartan konak ı çok değiştirdi.şimdi büyükşehire aday:))

Yorumu oyla      12      5  
semih d. 21 Eylül 2013 Cumartesi 13:27

para kazanan bir yer neden satılır rant var meclis üyeleri paylaşamadı ama seçimlerde biz paylaştırcaz

Yorumu oyla      14      8  
mustafa yılmaz 21 Eylül 2013 Cumartesi 01:10

Sayın TARTAN, SEÇİME GİDEN BAŞKANLAR ÖNEMLİ KARARLAR ALMAZLAR VE BU KONUDA GELECEK BELEDİYE BAŞKANINA İNSİYATİF BIRAKIRLAR. SİZİN ALELACELE BU SATIŞI SEÇİM ÜSTÜ YAPMAYA ÇALIŞMANIZDAKİ MAKSAT NEDİR?

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da Harem rüzgarı
Karşıyaka Festivali’nin 2. gününde Harem rüzgarı esti. Bostanlı Rekreasyon ...
Balçova'da gazilere özel gece
Balçova’da törenlerle katlanmaya başlanan Gaziler Günü, akşam Balçova ...
Çiğli Nostalji “İpek” Turnuvası başlıyor
Çiğli Belediyesi tarafından, düzenlendiği ilk günden itibaren büyük coşkuyla ...
 
Dev sağlık zirvesi: Avrupa İzmir’le buluştu
37 Avrupa ülkesindeki 97 kentten 400’e yakın konuk, Avrupa Sağlıklı Kentler ...
Flaş! ‘Karşıyaka’ya marina’da kurul raundu Bakanlığın!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir iç körfezde yapılmasını ...
Gaziemir’de toplu nikah coşkusu
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği toplu nikah töreninde kimi çiftler ...
 
Konak'ta gazilere özel şehir turu
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Şehit ve Gaziler Günü’nde İzmirli gazileri unutmadı.
Mizahi nesnede ödül zamanı
Konak Belediyesi’nin düzenlediği Neşe ve Karikatür Müzesi’nin ev sahipliği ...
ADD’li gençler Bornova'yı seçti
Gençlere yönelik projeleriyle dikkat çeken Bornova Belediyesi, Atatürkçü ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva