HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Eylül 2013 Cumartesi - 09:56

Öğrencilerden Başkan Ülgür’ü terleten sorular

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk haftasında Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’ü ziyaret eden 19 Mayıs İlköğretim Okulu’ndan bir grup öğrenci sorularıyla başkanı terletti.

Öğrencilerden Başkan Ülgür’ü terleten sorular

İZMİR - Sınıf öğretmenleri Zeliha Araslanhan ile birlikte ziyarette bulunan dördüncü sınıf öğrencileri Ata Uygar Günday, Yiğit Bayraklı ve Beyza Ayruş  Başkan Ülgür’ü soru bombardımanına tuttu.  Öğrencilerle bir süre sohbet eden  Başkan Ülgür yeni eğitim – öğretim yılının hem öğrenciler hem de öğretmenler açısından sağlıklı, başarılı ve verimli geçmesini diledi.
 
 Yaşadıkları kent ile ilgili birçok konuyu merak eden öğrenciler Başkan Ülgür’e neden belediye Başkanı olduğunu sordu. Bu keyifli ve uzun sohbet sayesinde Başkan Ülgür Selçuk ile ilgili bilgileri öğrencilere aktardı.
 
Doğalgazdan adaylığa
Belediye başkanı olmanın zorlukları konusundaki sorulara, “Hayatta bazı şeyleri planlayamazsınız. Bu da benim planlamadığım işlerden biri” diye yanıt veren başkan Ülgür, Selçuk’a doğalgazın
 
2015- 2016 yılında geleceğini, gecikmenin nedeninin ise, İzmir merkezde doğalgaz çalışmalarının tamamlanamamış olmasını gösterdi. Doğalgaz çalışmaları öncesinde Selçuk’taki tüm içme suyu hatlarının da yenileneceğini vurguladı. Öğrencilerin yeniden aday olup olmayacağı konusundaki soruya karşılık ise başkan Ülgür, “Bazı şeyleri ben istiyorum demek ile olmuyor. Bazı şeyleri ben yapmayacağım artık demekle de olmuyor. Büyüyünce bunu daha iyi anlayacaksınız. Bakalım zaman neyi gösterecek” dedi.
 
“Selçuk büyümeye devam edecek”
Selçuk’un gelişmini de merak eden öğrencilerin sorusu üzerine belediye başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Selçuk dengeli bir şekilde büyümeye devam edecek. Ekonomik sosyal ve  kültürel anlamda kentin gelişimi iyi yönde ilerliyor. Karmaşık bir kent olmaktansa dengeli büyümeye devam etmesi Selçuk’un gelecek yıllarda daha da keyifli bir kent olmasını sağlar” diye konuştu.
 
Eski hal binalarının olduğu yere spor ve kültür merkezi yapmayı planladıklarını belirten Ülgür, “Projeleri tamamlandı. Bahsettiğimiz noktaya bir kütüphane de açacağız. Üst katında ise kafeteryalar ve el sanatlarının yapılacağı atölyeler yer alacak. Kültür merkezinin yan tarafına da büyük spor salonu yapacağız. Belediye Havuz Restoranı yeniden açılacak. Proje çalışmaları tamamlandı. Fakat ondan önce Gezi Park  Cafe ve Ayasuluk Cafe projelerini bitirmeyi planlıyoruz. Kentimizde Carpouza Cafe yaz kış misafirlerini ağırlıyor. Buna alternatif olarak farklı noktalarda sosyal alanlar oluşturuyoruz. Eskiden Emlak Park olarak bilinen alanda Gezi Cafe hizmete girecek. Kalenin eteğinde yer alan eski Girne Köftecisi olarak bilinen alan da ise ev yemekleri yapılan Ayasuluk Cafe’yi açacağız. Çalışmalarımız tüm hızla devam ediyor. Önümüzdeki sezonda ise belediye havuz restoranı hizmete sunacağız” dedi
 
“Eğitime katkı artarak sürecek”
Belediyenin eğitime katkısı konusunu çok merak ettiklerini söyleyen öğrencilere başkan Ülgür’ün verdiği mesaj ise şöyle oldu: “Kentimize üniversite kazandırmak için ciddi anlamda emek harcadık. Meslek Yüksek Okulu’nu ilçemize kazandırdık. Bu yıl fakülte de gelecek. Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu için ise bina inşaatımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçte Selçuk’ta bir üniversite adı daha olacak ve kentimiz öğrencilerle değer kazanacak.  Selçuk’a üniversite kazandırmanın yanı sıra eğitimin hemen hemen her dalında rol aldığımızı düşünüyorum. Okullarımızın onarımlarını yaparak öğrencilerimize daha iyi şartlar hazırlıyoruz.  Selçuk’ta eğitim konusunda da atılımlara devam edeceğiz.  Çocuklarımız, gençlerimiz bizim geleceğimizdir.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çöp’te kritik açıklama: Odalardan yeşil ışık mı?
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Karşıyaka Yamanlar’da yapılması ...
İzmir’in Avrupa gecesinde gündem EXPO
İzmir’de gerçekleştirilen Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik ...
Konak'ta 'benzinlik' krizi tam gaz: Eski başkanlar ne dedi?
Konak Belediyesi’nin Üçkuyular’da bulunan benzin istasyonunu satmak için ...
 
Karşıyaka'da Harem rüzgarı
Karşıyaka Festivali’nin 2. gününde Harem rüzgarı esti. Bostanlı Rekreasyon ...
Balçova'da gazilere özel gece
Balçova’da törenlerle katlanmaya başlanan Gaziler Günü, akşam Balçova ...
Çiğli Nostalji “İpek” Turnuvası başlıyor
Çiğli Belediyesi tarafından, düzenlendiği ilk günden itibaren büyük coşkuyla ...
 
Dev sağlık zirvesi: Avrupa İzmir’le buluştu
37 Avrupa ülkesindeki 97 kentten 400’e yakın konuk, Avrupa Sağlıklı Kentler ...
Flaş! ‘Karşıyaka’ya marina’da kurul raundu Bakanlığın!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir iç körfezde yapılmasını ...
Gaziemir’de toplu nikah coşkusu
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği toplu nikah töreninde kimi çiftler ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva