Tayfun MARO
Yoksunlar ve Yoksullar
4 Aralık 2023 Pazartesi

Vicdani ve ahlaki yoksunlukla malul muktedir yeryüzünde yaşamı cehenneme çevirdi. Dünya nüfusunun neredeyse dörtte üçü yoksulluğuyla baş etmeğe çalışıyor. Ve her geçen gün durum daha da kötüleşiyor.

Öyle uygun gördüler, Ortadoğu’yu kana buladılar, birbiriyle savaşmayan ülke neredeyse yok. Yetmedi, Afrika’yı birbirine kattılar, gözlerini Doğu Akdeniz’e diktiler. O da yetmedi, Ukrayna’da bilek güreşi yapıyorlar. Asya’yı da ihmal etmediler, Azerbaycan, Ermenistan, Uygur Türkleri derken Asya’yı da karıştıracaklar. Balkanlar ne zaman patlar belli değil.

Halkları yok etmeğe kararlılar. Kiminin tepesinde bomba patlıyor, kimini sefalet ücretiyle ölmekten beter ediyorlar. Emeklisini erken ölüme zorlayan bir ahlak ve vicdanla hiç karşılaşmamıştık. Yerinden yurdundan edilenlerin sefaleti akıllara ziyan. İnsanlığın ufku günbegün kararıyor.

Bu kadarla da kalmıyor. Uluslararası sistem neo liberal tüketim toplumunu inşa ederken küreselleşmeyle kendinden geçen insanlık, vasatlaşıyor, aptallaşıyor. Ve bu vasatların, aptalların düzende bütün köşeleri tuttuğuna tanıklık ediyoruz.

Efendiler ve modern köleler düzeni tam olarak yoksunlar ile yoksulların yeni düzenidir. Elbet de bu düzende halkların yeri olmayacak.

Siyasal partilerin çevresinde toplaşan seçmen adlı modern köleler her daim iktidar mücadelesinin figüranı ve mutlak kaybedenidir.

Siyasetin hedefi, sistem ile kitleler arasında, paraya çöken yoksunlar ile parasız yoksullar arasında denge oluşturmaktır. Bir tür dehşet dengesi…

Bu saatten sonra, siyasal parti ve siyasetçi sarmalında acı çeken insanlığın tek çıkışı, siyasal parti ve siyasetçiden kurtulmaktır.

Siyasal parti ve siyasetçiden kurtulmanın yolu da dijital devrimin getireceği akıllı sistemlerden geçiyor; akıllı devlet, akıllı şehir gibi…

İnsan kötülüğünün önüne geçmenin başka yolu kalmadı. Hazin ama gerçek; İnsan tekin bir yaratık değil.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Benzersiz ve çok tartışmalı bir açılış!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalplerde yaşıyor!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Zurnanın ‘zırt’ dediği yer!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İzmir’in Vahşi Batı’sı: Katırcı Yanni belası
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Attends-nous PARIS
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sözün haysiyeti
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Belediyelerin borç krizi siyasi krize dönüşüyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Farklı ahlak anlayışları, kültür, kontrol
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Bir zamanlar yaşananlar (1)
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Dönemi biterken Ekrem Bulgun…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva