Tayfun MARO
Burada bir yanlışlık var
2 Temmuz 2022 Cumartesi

“Henüz, cahilden daha yıkıcı kitle imha silahı bulunamadı.”

Bana kalırsa bulundu...

Eğitimlilerden oluşan iktidar grupları, yönetenler, aydınlar, yarı aydınlar, ilericiler, gericiler, modernler, burjuvalar, muhafazakârlar; gerçek kitle imha silahıdır.

Cehaletin kitle imha silahına dönüşmesi, eğitimlilerin marifetidir.

Sistemin kendilerine sunduğu dünya nimetlerini tepe tepe kullanan eğitimliler salt itiraz eder gibi yaparken, mülkiyete dayalı piyasa düzeni, cehalet ve yoksulluk üreterek dinamiklerini güçlendiriyor.

Sistemden beslenenlerin kendilerini sağcı ve solcu olarak kategorize etmeleri sadece ve sadece sağdan ve soldan kuşatmanın gereğidir.

İktidar zümresi tektir. Muhalefet de bu zümrenin parçasıdır. Birbirlerinin yerine seçimle geçecek şekilde dizayn edilmişlerdir. Bu dizaynın adı, demokrasi oluyor.

Barınma ve beslenme, sağlık, güvenlik, çalışma, eğitim; temel insan haklarındandır. Toplumlar bu hakları doru dürüst kullanmak umuduyla seçimlerde bir tercih yapar, iktidarı belirler. Ve bir süre o haklarda görece iyileşme de görülür.

Ne ki sistem aklı güçlüyü daha güçlü kılmaya programlı olduğundan bir zaman sonra dengeler varsıllar lehine kontrolden çıkarak değişir. Bu durumda, muhalefet devreye sokulur, iktidar ile muhalefet yer değiştirir. Ve bu oyun böyle sürer gider.

Ülkede yirmi yıldır siyasal alanı parsellemiş sağcı ve solcu siyasal partilerin sahnelediği siyaset oyunları başarıyla sürüyordu.

Ancak iktidar yorgunluğu da metal yorgunluğu gibi tehlikeli yıkımlara yol açabiliyor. Bu nedenle, iktidarı değiştirmek veya bozup yeniden yapmak ihtiyacı zuhur edebiliyor.

İşte, ülkece tam da böyle zamanlardayız.

Sokaktaki insanın başındaki dertler çok büyüdü. Durum git gide kötülüyor. Haliyle, bu çorabı başımıza örenler de pozisyon aldı;

Fena halde kavgaya tutuşma sahneleriyle bezenmiş siyasi mücadeleye tanık olan toplum, baş efendiyi değiştirmek suretiyle rahatlayacak.

Rezil bir oyun… Burada bir yanlışlık var ama kime anlatacaksın!

Yeryüzünde 6 milyar dolayında yoksul ve 1,8 milyar kadar büyüklü küçüklü efendi yaşıyor. Açların sayısı şimdilik 1 milyar dolayında…

İnsanlık durumu en kötü zamanlarında.

Ortaya çıkan bu tabloda, cahil dediklerimizin rolü ve sorumluluğu, eğitimlilerin yaptıklarının ettiklerinin yanında yok hükmündedir.

Dahası köylülüğü cehaletle bir tuttuk. Onlar tabiattan öğrendiklerini hayata aktarıyordu. Bugün, görüyoruz ki köylüler haklıymış.

“Cehalet” şamatası yaparak gerçek cehaleti, ikiyüzlülüğü, karakter ve vicdan yoksunluğunu örtme gayreti, aptallığımızın karinesi olabilir mi?

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karaoğlan 4 Temmuz 2022 Pazartesi 08:44

Harika bir yazı, "kör gözüm parmağına" noktasına taşımışsınız. Teşekkürler.

Yorumu oyla      3      3  
Zafer Cengiz 3 Temmuz 2022 Pazar 09:54

Solculuk "kamusal çıkarları gözeten değişimi yaklaşımı" ve Sağcılık "kişisel veya dar çıkarları gözeten tutucu davranışı" ifade eder ve bu görüşler doğal olarak sürekli çatışma halinde. Eskiden demokrasinin defolarını ifade etmek için "göstermelik Demokrasi oyunu" sıfatı kullanılırdı. Fakat artık işin suyu çıktı ve her şey apaçık ortaya düştü. Taraflar ''adeta futbol takımları gibi'' kıyasıya kapışarak, maçı kazanmak için her türlü çareyi mubah görüyor ve ''ahlaktan hukuka kadar her kural ayaklar altına alınırken, taraftarlar da takımlarına sadece tezahürat yaparak, bu düzenin nasıl toplumsal yaralar açabildiği üzerinde bile hiç durulmuyor. #UyanTÜRKİYE

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva