HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2014 Perşembe - 16:02

Erdoğan'ın hedefinde yine cemaat var: Saygımı kaybettim

Sakarya mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan'ın hedefinde cemaat vardı. İsim vermeden Fethullah Gülen'i eleştiren Erdoğan, ''10-15 yıl benim de bir saygım yok değil vardı ama ben bu saygılarımı falan kaybettim. Çünkü ben böyle bir insana saygı duyamam. Saygı duyarsam önce kendime saygısızlık yapmış olurum. Tüm insanlara saygısızlık yapmış olurum'' dedi.

Erdoğan ın hedefinde yine cemaat var: Saygımı kaybettim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sakarya'da düzenlediği mitingde konuştu. İşte o konuşmadan satır başları:

'MİLLET İFTİRA SİYASETİNE İTİRAZ EDİYOR'
"Millet, çirkin siyasete itiraz ediyor. Millet, kaset siyasetine, iftira siyasetine, montaj siyasetine itiraz ediyor. Millet, diniyle alay edenlere, dini değerlerini ayaklar altına alanlara, devlet içinde yapılanma, din içinde paralel din kurmaya çalışanlara itiraz ediyor" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Tek ceketim var' deyip o ceketin içine dünyayı sığdıranlara milletim itiraz ediyor. 'Pensilvanya'da inziyaya çekildim' deyip oradaki malikanesinden Türkiyemi karıştıranlara, Türkiye'de fitne çıkarmaya çalışanlara milletim itiraz ediyor. Ne diyor? 'Pensilvanya'da inzivaya çekildim'. Ya neden kendi ülkende inzivaya çekilmedin? Sakarya'da inzivaya çekilemez miydin? Bursa'da çekilemez miydin? Mekke'de, Medine'de inzivaya çekilemez miydin? Niye oralar değil de Pensilvanya?
Bu nasıl bir inziva Allah aşkına? 'İnzivadayım' diyor, holding yönetiyor, şirket yönetiyor, milyarlarca doları yönetiyor. 'İnzivayadayım' diyor, Türkiye'de insanların telefon konuşmalarını dinliyor, hatta yatak odalarını izliyor. 'İnzivadayım' diyor, spordan darbelere, MİT raporlarından Susurluk'a, hukuktan siyasete, atamalardan görev almalara kadar her meseleye müdahale ediyor."

'TÜRKİYE DÜŞMANI KİM VARSA YOL ARKADAŞLIĞI EDİYOR'
Erdoğan, "Çok dikkat edin Pensilvanya, tarihi dine ve dindarlara zulümle geçmiş CHP'yle yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya Said-i Nursi'nin dirisine de ölüsüne de zulmetmiş CHP'yle yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya, camileri ahıra, depoya çeviren, Kuran'ı yasaklayan, kitapları yasaklayan, başörtüsüne zulmeden CHP'yle yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya, MHP'yle yol arkadaşlığı yapıyor.

Pensilvanya, gezicilerle, marjinal sol örgütlerle yol arkadaşlığı yapıyor. Dünyada Türkiye düşmanı kim varsa, hangi uluslararası medya, örgüt varsa, Pensilvanya onlarla yol arkadaşlığı yapıyor. Manşetlerinden kan damlayan medyayla, rant peşinde koşan işverenlerle yol arkadaşlığı yapıyor. Niye biliyor musunuz? 'Yeter ki AK Parti'yi düşürelim, yeter ki AK Parti'yi indirelim' Ama başaramayacaklar. Niye? İşte tablo burada, cevap burada" dedi.

'HOCAEFENDİ MİSİN İSTİHBARAT ŞEFİ MİSİN?'
İsim vermeden Fethullah Gülen'i eleştiren Erdoğan şöyle konuştu:
Pensilvanya'nın piyonlarını kullanarak Türkiye'ye, devletimize, milletimize, ulusal güvenliğimize karşı bir saldırı var. Bir Başbakanı, Cumhurbaşkanı'nı, bakanları dinleyemezsiniz. Ama bunlar dinlediler. Dün akşam TRT ortak yayınında bunları açıkladım. Bunlarda ahlak, seviye diye bir şey yok. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Soruyorum, bunu, dini noktada otorite olanlar da hep konuştum. Biraz da biliriz. Bir Müslüman bir diğer Müslümanı veya insanı özel mahremine girip dinleyemez, gözetleyemez. Ama bunlar bunu yaptı. Neymiş, hocaefendi... Hocaefendi diyor ki 'Gece yarısı bir alüfteyi bir siyasetçiye kalktılar muhatap edeceklerdi. O alüfteyle bir araya gelmesini engelledim.' Sen bir hocaefendi misin istihbarat şefi misin? Nesin sen? Ve diyor ki 'Elimde daha buna benzer çok şeyler var.'

'10-15 YIL ÖNCE SAYGIM VARDI'
Bunlar bir şantaj şebekesi. Şu hale bak. 10-15 yıl benim de bir saygım yok değil vardı ama ben bu saygılarımı falan kaybettim. Çünkü ben böyle bir insana saygı duyamam. Saygı duyarsam önce kendime saygısızlık yapmış olurum. Tüm insanlara saygısızlık yapmış olurum. Böyle bir şey olamaz. Gece beddua seansları yapıyorlar. Allah ıslah etsin. Öğrenci yavrularımızı kaldırıyorlar, 'Başbakan'a beddua' diyorlar. Bu beddular tutmaz, bumerang gibi döner onları vurur. Bize buradaki ablaların, abilerin, dünyadaki Müslümanların, ülkemdeki vatandaşların, Myanmar'daki yavruların, Suriye'de mağdurların, mazlumların, Filistin'deki kardeşlerimizin, Gazze'dekilerin, Mısır'dakilarin, Libya'dakilerin, Tunus'takilerin duaları yeter. Sizin beddualarınız tutmaz. Ama bunlar Mavi Marmara vurulduğu zaman gülenlerdi."

'İFTİRALARA ASLA KULAK ASMAYACAĞIZ'
"Sandığın rengi belli. İftiralara kulak asmayacağız" diyen Erdoğan, "Dağıtılan o broşürlerdeki, o gazetelerdeki yalanlara asla kulak asmayacağız. Kapılara gelen, CHP'ye, MHP'ye oy isteyen zavallılara gereken cevabı vereceğiz" şeklinde konuştu.

'REKLAMIMIZI BEĞENDİNİZ Mİ?'
Kalabalığa, ''Reklamımızı beğendiniz mi? Nasıldı?'' diye soran Erdoğan, Güzeldi değil mi? Bu millet bayrağına nasıl sahip çıkıyor gördünüz. Kalkmışlar onu yasaklıyorlar. Neymiş, yasağa girermiş... Ya yeter ki diğer partiler de aynı şekilde buna yönelik propaganda yapsın... Propagandası yapılan bayrağımız olsun ya" değerlendirmesinde bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 20 Mart 2014 Perşembe 16:49

DÜN AKŞAM RECEP TAYYİP TELEVİZYONUNDA GENEL BAŞKANINIZ RTE VARDI. KARŞISINDA 3 SAKSI, ADI GAZETECİ. NELER DEMEDİ Kİ.. YOK HİZMETE DEĞİZ İDEOLOJİYE OY VERİYORMUŞUZ. YOK BİLMEM NE , SİZİN GENEL BAŞKANININIZ AĞZINI ACIYOR CE HA PE AĞZINI KAPATIYOR MENDERES AĞZINI AÇIYOR İNÖNÜ, AĞZINI AÇIYOR SAİD-İ NURSİ. YEREL SEÇİMDE EN FAZLA İDEOLOJİ SÖYLEMİ YAPAN KENDİSİ. SONRA KALKIYOR HİZMETE OY VERİN DİYOR. SİZ OLSANIZ BU KADAR TAKİYECİYE VE ONUN ADAYINA OY VERİRMİSİNİZ BİR KEREDE VİCDANINIZLA SÖYLEYİN SONRA BUNLAR BİR EKİP HERKES HERKESİN YEDİĞİNİ İÇTİĞİNİ BİLİYOR. KENDİSİNİ BAKANLARININ REZA İLE YAKIN İLİŞKİLERİ OLDUĞU KONUSUNDA MİT UYARMIŞ, NE YAPMIŞ BU RTE AÇILIŞLARDA REZA YI YANINA OTRUTMUŞ PROTOKOLDEN SAYMIŞ, HAYIRSEVER İŞ ADAMI DEMİŞ , BİLİYORSUNUZ Kİ YASİN EL KADI YA DA KEFİL KENDİSİ. DAHA NE YAZAYIM İDEOLOG KİNDAR DİNDAR, NARSİST

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: Meclis'i yönetme sırası bendeydi!
TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, TBMM'de ...
Günay ve iki vekilin toplantısını AK Partililer bastı!
AK Parti'den istifa eden Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, ...
Cemil Çiçek fezlekelerin neden okunmadığını açıkladı!
TBMM Başkanı Cemil Çiçek dün yaşanan Meclis'te büyük tartışmalara neden ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan şok Suriye iddiası!
Samanyolu Haber'e konuk olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın ...
Fidan-Gülen görüşmesinde önemli iddia!
Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, MİT Başkanı Hakan ...
Erdoğan 'Başbuğ'u tutuklattı' iddialarına yanıt verdi!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TRT’nin ortak yayınında soruları yanıtladı. ...
 
Susam'dan elektrik çıkışı: 100 liralık faturanın...
CHP İzmir Milletvekili ve Meclis Enerji Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Susam, ...
Meclis'te AK Parti'nin dediği oldu: Fezlekeler açılmadı
TBMM Genel Kurulu'nda, dört eski bakanla ilgili fezlekeler konusunda Genel ...
Flaş! YSK AK Parti’nin seçim reklamını durdurdu!
Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti’nin, Türk bayrağının yer aldığı reklam filminin ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva