HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2014 Perşembe - 10:36

Cemil Çiçek fezlekelerin neden okunmadığını açıkladı!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek dün yaşanan Meclis'te büyük tartışmalara neden olan ve kamuoyunun büyük tepkisine neden olan 4 bakan hakkındaki yolsuzluk fezlekelerinin okunmaması nedeniyle çıkan tartışmalar üzerine açıklama yaptı.

Cemil Çiçek fezlekelerin neden okunmadığını açıkladı!

ANKARA - Çiçek'in konuşmasından satırbaşları:

Soruşturmanın metni 8 cümleden ibaret. Bir de deniliyor ki özel hayatın ihlali yaşanıyor diyor. Sayın milletvekilleri soruşturma istiyor, Meclis soruşturmasıyla yapılmasını istiyor. Meclis platformunda 105 soruşturma önergesinin 95'i iddiaları soruşturmak istiyor.4'ü Danıştay'dan 39'u da Sayıştay'dan olmak üzere yazılar geliyor. Meclis'e geliyor Genel Kurul'a sunuluyor. Meclis soruşturması nasıl bir işlem bunun iyi bilinmesi lazım. Meclis soruşturmasının da siyasi bir yöntem olduğu algısı var. Yazılmış yazıları okudum, arkadaşlarımızı dinledik.

Meclis soruşturması siyasi değil Meclisin yürüttüğü adli bir faaliyettir. İşlem yapmak noktasında olanlar hukuki işlem yapılacak. Bana gelen bir talep söz konusu olduğunda hukuken değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Kimilerinin hoşuna gider kimilerinin hoşuna gitmez. Karar verecek hukuktur.
"YADIRGANACAK BİR DURUM YOK"
Biz Meclis soruşturmasını değerlendirirken hukuken değerlendirmeye, adli işleme olduğunu göz ardı etmeden değerlendirmek zorundayız. Bir hukuk faaliyeti olduğuna göre elbette bize gelen talepleri ceza muhakamesi kurallarına göre değerlendirme zorunluluğumuz var. Hukukun önemli kısmını TBMM oluşturuyor bunda yadırganacak bir durum yok. Genel bir söylem olarak konuşuruz ama gözardı ettiğimiz durumlar var.
 
"İLK DEFA TBMM ÖNÜNE GELİYOR"
Meclis soruşturması yasamanın yargı faaliyettir. Ortada bir tereddüt varsa ilk defa karşılaştığımı bir durum ise kendi yorumumuzla birlikte diğer hukukçularla birlikte sormaya çalışırız. Böyle bir konu ilk defa TBMM önüne böyle bir şekilde geliyor. Savcılıktan Meclis'e ilk kez böyle yazı geldi. Yazılanlardan bakıyorum bir konu daha karışıyor. Bu yazı 4 bakanın dokunulmazlığının kaldırılması yazısı değildir. Bu yazılar 4 eski bakanla ilgili. Dokunulmazlığın kaldırılması değil.

"ORTALIK ZATEN KARIŞIK"
Yazının özü 4 eski bakan hakkındaki yazı bilgilendirmedir. Bu ilk defa geliyor dedik. Önceki yazılar açıklıkla geliyor. Ama bu gelen yazının bir özelliği var. Burada da bir hukuk tartışması yapılabilir ama bu tartışmayı bugün burada açmak istemiyorum. Topu oraya attı falan ortalık zaten karışık bir kapı da aralamak istemiyorum.

"SİZİN İSTEĞİNİZE GÖRE YÖNLENECEK DEĞİL"
Bu ülkede gerginliklerin azaltılması, siyasi ortamın bir şekilde sonlanması isteniyorsa kim ne diyorsa, ne karar veriyorsa hukuku baz almak zorundadır. Kuralı koyan da kurala uymuyor, böyle  bir tablo çıkıyor karşımıza işte. Bu kanundan doğan bir gizliliktir. Savcılıktan ortadan kaldırılamaz. Hazırlık soruşturması devam ediyor.Bu sizin isteğinize göre yönlenecek değildir. Hazırlık soruşturmasında gizlilik esastır.

"KURALI KOYUYORSANIZ UYACAKSINIZ"
Bir Meclis Başkanı dese ki ben başkanım, halkı temsil ediyorum, halkımda öğrense dese, kalksa yayınlamak istese yayınlayamaz.. Bunu diyemez hukuk izin vermez. Değiştirmek isterseniz 71. maddeyi değiştireceksiniz. Kuralı koyuyorsanız uyacaksınız.
Bir savcı soruşturmasıyla ilgili bu zamanda gizlilik mi olur, anlamı yok, soruşturmayı ortalıkta yapacağım diyemez 157. madde buna izin vermez.

"HUKUK O ZAMAN CİNAYETE DÖNÜŞÜR"
Gizliliğin 2 nedeni var. Biri insanları haklı haksız karalanmasını önlemek diğeri de delillerin karartılmasını önlemektir. Bu insanların itibarlarını hesaba kattığınızda, lekeleyeceksiniz 2 sene sonra kusura bakmayın mı diyeceksiniz. Hukuk o zaman cinayete dönüşür
Bu dosyalarda 2 dosya geldi. İstanbul'da dosyanın gizliliği devam ediyor. Ankara'da aleni olacaksa nasıl devam ettireceğiz.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ezilen Halk. 20 Mart 2014 Perşembe 17:56

Sen bu milletin üstündemisin, sen neyi kimden saklıyor açıklanmasını engelliyorsun. tabi açıklanırsa hepiniz naneyi yiyecek okkanın altına gideceksiniz, hadi seçim sonrasına sarkıttınız diyelim. Seçim sonrası ne yapacak nereye saklanacaksınız, önümüzde C. başkanlığı ve akabinde genel seçim var. o zaman nereye kaçacak nereye saklanacaksınız. yolun sonu göründü ve hepiniz yüce divanda bunların hesabını dirhem dirhem vereceksiniz.

Yorumu oyla      12      5  
20 Mart 2014 Perşembe 14:15

Yatacak yeriniz yok be arkadaş, işinize gelince özel hayatın gizliliğ, işinize gelince özel hayat falan yok, tamamen ben yaptım oldu mantığı ile yürüyen sistemin sonu hüsrandır, mutlak bir gün çökecekdir.

Yorumu oyla      12      5  
baytak 20 Mart 2014 Perşembe 13:28

Aslında AÇIKLAYAMADI. Demek ki FEZLEKELERDE MEDYA, INTERNETTEN öğrendiklerimizden çok daha VAHİM, çok daha KORKUNÇ şeyler var.

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 20 Mart 2014 Perşembe 11:23

NÖBETÇİ SAVCI, NÖBETÇİ HAKİMDEN SONRA BİR DE NÖBETÇİ MECLİS BAŞKANIMIZ OLDU. OKU MUHARREM OKU... ADAM ŞAŞIRDI MUAMMER GÜLER'İ MUHARREM GÜLER YAPTI.. NE ÇOK KORKUTMUŞSUNUZ ADAMLARI.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan şok Suriye iddiası!
Samanyolu Haber'e konuk olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın ...
Fidan-Gülen görüşmesinde önemli iddia!
Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, MİT Başkanı Hakan ...
Erdoğan 'Başbuğ'u tutuklattı' iddialarına yanıt verdi!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TRT’nin ortak yayınında soruları yanıtladı. ...
 
Susam'dan elektrik çıkışı: 100 liralık faturanın...
CHP İzmir Milletvekili ve Meclis Enerji Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Susam, ...
Meclis'te AK Parti'nin dediği oldu: Fezlekeler açılmadı
TBMM Genel Kurulu'nda, dört eski bakanla ilgili fezlekeler konusunda Genel ...
Flaş! YSK AK Parti’nin seçim reklamını durdurdu!
Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti’nin, Türk bayrağının yer aldığı reklam filminin ...
 
Bakan Bozdağ’ın fezlekesine takipsizlik!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkındaki fezlekeyi Meclis'e göndermeyen Adana ...
Meclis’te tarihi oturum: Fezlekeler okunacak mı?
Meclis’te adları yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karışan dört eski bakanla ...
AK Partili Soylu: Şaşıya çevirdiler bizi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, dinlemelerle ilgili olarak, ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva