HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mayıs 2024 Cuma - 13:15

Tarihte ilk... Ayrı sendikalar, tek direniş!

İzmir Büyükşehir’de işten çıkarılan işçilerin Egemenlik Evi’nin önündeki eylemi devam ederken işçilerin üyesi olduğu Belediye-İş ve Genel-İş İzmir şube başkanları direniştekileri işçileri ziyaret ederek destek mesajı verdi. 

Tarihte ilk... Ayrı sendikalar, tek direniş!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye’sinden seçim sürecinde işe alındıkları için işten çıkarılan İZDOĞA ve İZNERJİ işçilerin işe geri dönmek için başkanlık makamının bulunduğu Egemenlik Evi önünde başlatmış olduğu oturma eylemi üçüncü gününde de sürdü. 

İşçileri bugün üyesi oldukları Belediye-İş İzmir 2 Nolu Şube'nin başkanı Savaş Atalay, Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube'nin başkanı Ercan Gül ve şube yöneticileri işçileri ziyaret etti. Sendikacılar işçilere destek mesajları verdi. 

TARİHTE BİR İLKTİR
İlk olarak işçilere seslenen Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül “Biz de üzerimize düşen neyse yanınızda olacağız ve ilk günden beri yanınızdayız. Bugün Belediye-İş ve Genel-İş üyelerinin birlikte direniş yapması tarihte bir ilktir. Belediye-İş Şube Başkanı ile birlikte direnişinizi selamlamaya geldik” dedi. 

SINIF DAYANIŞMASI İLE BAŞARABİLİRİZ
Belediye-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay, “A şirketi B şirketi önemli değil. Burada bir işçi kıyımı var. Sınıf dayanışması ile birlikte başarabiliriz. Biz bu işin masada bitmesini isteriz. Cemil Tugay başkanımıza sesleniyoruz gelin oturalım bu işi masada bitirelim” ifadelerini kullandı.



EMEP'TEN ZİYARET: İŞÇİ KIYIMI

Emek Partisi ve Emek Gençliği direnen işçilere destek ve dayanışma ziyaretinde bulundu. “Atılan İşçiler Geri Alınsın” ve “İş Ekmek Özgürlük” sloganları ile alana gelen Emek Partililer, işçilerle sohbet etti. Ziyarette söz alan Emek Partisi İzmir İl Başkanı Elif Çuhadar, her direniş alanının bir okulolduğunu ve buradan öğrenilecek çok şeyin bulunduğunu belirterek sözlerine başladı. Yönetim değişikliği sonrası yeni gelenin bir önceki dönem işe alınanları personel fazlası gösterdiğini belirten Çuhadar, “Hiçbir işçiişten atılmayı hak etmez. Gösterilen hiçbir gerekçeyi kabul etmiyoruz. Ekmekleri için bu belediyede işe başladılarsa hangi siyasi parti kazanırsa kazansın işlerine devam etmeliler ve onların çalışma alanlarını belirleyecek olan da belediyenin kendisidir. Kaldı ki, eski yönetim de CHP’deydi, yeni gelen yönetim de CHP’de. Siyasi partinin kimliğine bakmaksızın, maalesef her yerel yönetim sonrası işçi kıyımları kendini gösteriyor. Ancak buna karşı duracak olan da işçi ve emekçilerin yan yana mücadelesidir” diye konuştu.

‘SİZLERİN DİRENİŞİ ÇALIŞAN İŞÇİLERİN DE GÜVENCESİDİR’
Diğer belediyelerde ve belediyeye bağlı şirketlerde de liste dolaştığına dair iddialara değinen Çuhadar, “Bunların tamamı korkutma amaçlıdır ve sizlerin direnişi de o arkadaşlarınızın iş güvencesidir. Dolayısıyla tüm atılan işçiler geri dönene kadar bu birliğinizi korumak en büyük silahınız ve güvencenizdir. Sendika ayrımı yapmaksızın dayanışmayı ve mücadeleyi büyüterek ilerlemek gerekir. Biz de bu anlamda dayanışmak için yanınızdayız” diyerek sözlerini tamamladı.

 
Baba katiline en ağır ceza!
 
Üzümün merkezinde hasar raporu: 10 bin dekarlık zarar!
YORUMLAR
Toplam 34 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reşat ksk 24 Mayıs 2024 Cuma 23:55

Boş muhabbet harwarsmis 70.000 mis buzdolabiymis farkli sehirmis ya size bu yapilanlar az bile milleti boyle hor gorup maskeniz dusuyor be siz masa basinda da boylesiniz Insanin yuzune bile bakmiyorsunjz oooop 40.000 cebe allahın adaletini cemil baskan sagliyor beter olun

Yorumu oyla      8      2  
Rıza 24 Mayıs 2024 Cuma 23:51

Bu asagida sallayan sahis bende farkli sehirde calisiyorum mecburum kusura bakmada SENKN GIBI TORPILLE BIR YERE GIREMIYORUM simdi.nolacak var mi bi cevabin salliyon bos kese

Yorumu oyla      8      1  
Ali Ünlü Ünlüoğlu Terzi 24 Mayıs 2024 Cuma 23:41

İsimsız yorum lara o bahaettiginiz insanlar iel dalga gecerek kendinizin su an ki durumunu goz ojune almiyorsunuz adam suan iste buzdolabida tasida firinda tasisa isini yapiyor ama sizler. Nasil İNSANLARSINIZ? AĞZINIZ PISLIKTEN GECMIYOR! Dogru diyo adam 2 tane eleman calisiyor yanimda yemin billah ciglide oturuyorum belediyeye gidip is yaptirmak hayal. benim elemanlar onlari katlar. adam dogru diyo belkide ver asgari ucret yada 20.000 birde onlari denesin SAYIN BASKAN!Kuyruk aciniz dilinize vurmasin!

Yorumu oyla      7      1  
Cahit Doğan Bayraklı 24 Mayıs 2024 Cuma 23:34

***Farklı şehirde oturup, farklı şehirde çalışmak da ayrı bir zeka örneği.*** simdi sende issizsin Allahimdan diliyorum DAHA DA BETER OLURSUN İNŞALLAH ki daha daha farklı sehirlerde de İS BULAMAZSIN İNŞALLAH millet le alay etmek neymis gorursun bravo len CEMIL TUGAY ellerinden öperim

Yorumu oyla      7      0  
Emir Yağan 24 Mayıs 2024 Cuma 23:31

Neyin korkusu bu bende hazirim 20.000 tl verin turizm mezunuyum geleyim yarin badlayayim nolduuu? 70.000.mis mis mis? hadi bakalım bende ozel sektor calisaniyim fabrikada calisiyorum oyle 40bin almak yok gel bakalim 20.000 e yapacagim diyorum senin isini! Sen grev yap. Buzdolabı da tasir adam camasir makinasida senin gibi BANKAMATIK MEMURLUGU yapmaz en azindan Sen once kimin torpillisisin onu soyle ezilsinmis? bak hele hayrim mubarek gunde kotu soz kendien hastir.

Yorumu oyla      7      0  
Kuyumcu Fırat 24 Mayıs 2024 Cuma 23:26

Yani Cemil Baskan liyakatı getir bu arkadaslar asagida mesnetsizce millete sallamis bakin görün özel sektöre, vestel işçisine adam size açık çek vermiş yiyorsa gelin 25.000 e ben yapayım diye neden bu zorunuza gidiyor ağırmı geldi elemanın dedikleri!!!!!

Yorumu oyla      8      0  
İdris Bey Buca 24 Mayıs 2024 Cuma 23:23

Niye okumadın mi? 2 uni mezunuyum seni apkali sapkali satmazsam adam degilim. Tüm gün masa basinda yaptigin isi 3 saate yaparim. ama iste 70.000 alsaymis okusaymis mis mis! at bakalim.alan bos! Cemil Başkan im bunu cikamak ile dogru yapmissin LAFIM SADECE ISMI CISMI BELLI OLMAYAN BU SAHSA digerlerine sozum yok. İnsan olabilmissin ama ADAM ASLA olamamışsın hadi yat uyu yarin miting var

Yorumu oyla      7      0  
Naci Tokur Bayraklı Taksi 24 Mayıs 2024 Cuma 23:18

Cemil Başkan bravo inan sana oy vermedim ilk secim oyum sana yeminle bu manisaya giden isci arkadasa sallayan harwardlı 70.000 al diyene sozum yavrum 3 uni bitir bende 20 senedir şoförlük yapiyorum ama isterdim belediyede çalışmak? senin gibi insanlar torpille bir yere gelir o cocuklar emegi ile. Hadi simdi uzaa ozel sektör yemesin seni.

Yorumu oyla      8      0  
AOSB 24 Mayıs 2024 Cuma 23:13

Siz hiç işci olmadiginiz icin boyle sallarsiniz neymis kiskaniyormus 2 uni mezunuyum seni cebimden cikarmaz isem adam degilim iste halep orda! AMA CALISMAM LAZIM senin gibi 1 odada 5 kisi calisacak rahat bie isim yok manisada kemalpasada ciglide torbalida ki iscilere sen kurban ol koç..!Bir gün düşme buralara iyi olmaz

Yorumu oyla      7      0  
24 Mayıs 2024 Cuma 23:10

Murat Bey doğru söylemısler niye isinize gelmiyor bu vestel iscisi arkadaslarin dedikleri? acaba torpille girdiginiz icin mi? birde beddua okuyorsunuz demekki Cemil Bey sizi cikarmak ile dogru bir karat vermis!

Yorumu oyla      8      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'in tesisinde öğrencilere sürdürülebilirlik eğitimi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında Menemen’de hizmete ...
Robot Olimpiyatı finali İzmir’de… 8 yıllık hayal gerçek oldu
Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Uluslararası Finali, 28-30 Kasım tarihlerinde ...
Bornova’da minikler ve annelerine Çilek Şenliği
Bornova Belediyesi’nin ilçenin dört bir yanında hizmet verdiği Çocuk ...
 
Başkan Çelik borcu açıkladı: Şirketlerle birlikte 700 milyon!
Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju ÇELİK, bölge gazetecileriyle ...
KODA’dan sezona muhteşem final
Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk kadrolu oda orkestrası ...
CHP İzmir'den Başkan Duman'a ziyaret
CHP İzmir İl Yönetimi, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ı makamında ...
 
Seferihisar'da denize sıfır satış!
Seferihisar'da denize sıfır iki parsel 28 buçuk milyon TL'den satışa çıkarıldı.
Ege’nin Türküsü Konak’ta yankılandı
Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu ile İzmir Folklor Gençlik ...
Manda Çayı’nda temizlik seferberliği
Yerleşim alanları, sanayi ve ticaret merkezlerinden geçerek İzmir Körfezi ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva