HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mayıs 2024 Cuma - 12:06

Robot Olimpiyatı finali İzmir’de… 8 yıllık hayal gerçek oldu

Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Uluslararası Finali, 28-30 Kasım tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek. 2016’dan bu yana finalin İzmir’de yapılması için yoğun çaba harcandığı söyleyen İzmir Büyükşehir Beleidye Başkanı Cemil Tugay, “2016 yılından beri başlayan çalışmanın 8 yıllık sonucunda dünya finalini İzmir’de İZFAŞ’ın ev sahipliğinde yapacak olmak bizim için gurur verici bir durum” dedi. Diğer yandan final müsabakasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılacağı bildirildi.

Robot Olimpiyatı finali İzmir’de… 8 yıllık hayal gerçek oldu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliği ile 28-30 Kasım 2024 tarihleri arasında FUAR İzmir’de düzenlenecek Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Uluslararası Finali’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da katılım gösterdiği toplantı Kültürpark içerisinde yer alan İzmir Sanat’ta düzenlendi.

ÖZÇAĞDAŞ: CHP, İZMİR BÜYÜKŞEHİR İLE GURUR DUYUYOR 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş toplantıda yaptığı açıklamada “Türkiye'de 20 milyon öğrenci var. Bir biçimde 4 kişiden 1’i öğrenci. 1 milyon 175 bin öğretmen var. Eğitim ülkemizde herkesin ortak konusu. İletişim becerisi yüksek, bilmediğini nerede aramasını bilen bir gençliğe ve yetişkinler nüfusuna ihtiyacımız var. Bu da ancak çocuklukta başlar. Ben Bilim Kahramanları Derneği üyesiyim. Bilim her türlü düşünceyi birleştirir. Bu yapılan faaliyetler çocuklarımızın becerilerini geliştirmenin en temel enstrümanı. Bilim Derneği ile İzBB arasındaki işbirliği her boyutu ile ülke genlinde ele alınması gereken konu. 2016’dan bu yana benimde içinde bulundum ve zaman zaman gelip izleme fırsatı buldum bu etkinlikler kamu ile özelin nasıl iş birliği yapabileceğinin en önemli göstergesi. Biz CHP olarak ülke nüfusunu yüzde 65’ni, ülke ekonomisinin yüzde 80’inin toplandığı coğrafyaları yönetiyoruz. Sayın Genel Başkanımızın selamını getirdim. Sema Hocamız kendisini de davet eti ve kendisi de bilime meraklı biridir. 28-29 Kasım tarihinde sayın genel başkanımız da burada fuarda olacak. Bizim yönetim anlayışımız bu şekilde devam edecek. Bu nedenle uzun yıllardır İzmir’i biz yönetiyoruz. CHP olarak İzBB’den ve İZFAŞ’tan gurur duyuyoruz” dedi.

TUGAY: KENTİMİZİ TANITMADA VESİLE OLACAK
Program kapsamında İzmir tanıtımı içinde çalışmalar yürüteceklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “2016 yılından beri başlayan çalışmanın 8 yıllık sonucunda dünya finalini İzmir’de İZFAŞ’ın ev sahipliğinde yapacak olmak bizim için gurur verici bir durum. Bu tür organizasyonlar tanınırlığımızı doğal yoldan artıracak organizasyonlar. Dünyanın çok farklı yerlerinden katılımcılar gelecek, bunlarla ilgili haberler yapılacak. Şehrimizi tanıtacak organizasyonlar ile bu final kentimizi tanıtmak için vesile olacak. Diğer taraftan yapılmaya çalışanın ne kadar önemli bir eğitim çalışması olduğunu hatırlamak gerek” ifadelerini kullandı.

DEMİR:   İZMİR PROGRAMIMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Programın organizatörlerinden Bilim Kahramanları Derneği Sıdıka Semahat Demir, “ Kuruluşundan bu yana gönüllülerin paydaşlarından desteği ile daha fazla çocuğun erken yaşta bilim ile tanışması için faaliyetler sürdüren derneği. Biz bilim kahramanları yetiştiriyoruz bu güzel işbirliğiyle. Geliştirdiği yerel ve ulusal projeler yanı sıra dünyada 100'e yakın ülkede uygulanan fen teknoloji matematik programlarını ülkemizde hayata geçirmektedir. Ülkemizde 80 farklı ilde 80 bine yakın çocuğun hayatına dokunduk.Bu sayılar çok çok değerli.  İzmir'in programımız için önemi büyük. Programın Türkiye finali 8 yıldır İzBB ve İZFAŞ işbirliğinde FUAR İzmir ev sahipliğinde yürütülmektedir. Bugüne kadar39 şehirden 2 bin 500'e yakın öğrenci programa katılmış. 2024 yılı bizim için oldukça özel ve değerli bir yıl. Bunun için çok heyecanlıyız. Ülkemiz için oldukça önemli kapıyı araladığında düşünüyoruz. 3 bine yakın misafiri İzmir’de konuk edeceğiz etkinlik kapsamında. Etkinliği ayrıca ülkemizin ve İzmir’imizin tanıdığımı için önemli fırsat görüyoruz. Katılımcıların etkinlik takviminden daha uzun kalarak kentimizin güzelliklerini keşfetmesini umuyoruz” diye konuştu.

KARAOSMANOĞLU: BU HİKAYE 2016 YILINDA BAŞLADI 
İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu herkesi olimpiyatlara davet ederken, "Dünya Robot Olimpiyatları İzBB ev sahipliğinde kasıma yılında gerçekleşecek. Tarihimiz 28-30 Kasım. Bu hikaye 2016 yılında başlamıştı. Sonunda 2024 yılında Bilim Kahramanları Derneği'nin büyük çabaları ile İzmir’de dünya finalini yapacak duruma getirdi. Bilim kahramanları derneği ile lojistik planlaması ile ilgili çok iyi çalışma ritmimiz var. Çok fazla yerel ve ulusal şampiyonaya ev sahipliği yapmıştık. Ulusal ölçekte nasıl operasyon geçireceğimizi biliyoruz. İzBB ve  İZFAŞ olarak İzmir’deki konaklamaların yüzde 50’sini sağlayan olarak şehir merkezdeki otellerin doluluğunda büyük katkı sağlayan kurumlar olarak otellerle iletişimiz iyi. 3 bin 500-4 bin gibi genci ağırlayacağız. Bunun farkındayız. İzBB’mizin yer destek birimleri ile en doğru yerlerde konaklamasını sağlayacağız. İzmir’e gelecek olan öğrenci, çocuklara ve ailelerine de kentin çeşitli yerlerinde  turlarımız olacak. İzmir’de 3 bin 500 kişiyi aynı yerde konaklatabileceğimiz bir otel bulunmamakta ancak planlamamızı yapıyoruz” diye konuştu.

 
Bornova’da minikler ve annelerine Çilek Şenliği
 
Bilişim Vadisi İzmir'de hedef tersine göç!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da minikler ve annelerine Çilek Şenliği
Bornova Belediyesi’nin ilçenin dört bir yanında hizmet verdiği Çocuk ...
Başkan Çelik borcu açıkladı: Şirketlerle birlikte 700 milyon!
Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju ÇELİK, bölge gazetecileriyle ...
KODA’dan sezona muhteşem final
Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından kurulan ilk kadrolu oda orkestrası ...
 
CHP İzmir'den Başkan Duman'a ziyaret
CHP İzmir İl Yönetimi, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ı makamında ...
Seferihisar'da denize sıfır satış!
Seferihisar'da denize sıfır iki parsel 28 buçuk milyon TL'den satışa çıkarıldı.
Ege’nin Türküsü Konak’ta yankılandı
Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu ile İzmir Folklor Gençlik ...
 
Manda Çayı’nda temizlik seferberliği
Yerleşim alanları, sanayi ve ticaret merkezlerinden geçerek İzmir Körfezi ...
Çiğli'de dip bucak temizlik harekatı!
Çiğli Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı temizlik seferberliği kapsamında ...
Selçuk'ta halk oyunlarına destek artıyor
Gençlerin halk oyununa giderek artan ilgisine Selçuk Belediyesi destek ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva