HABERLER>POLİTİKA
24 Mayıs 2024 Cuma - 12:58

Nalbantoğlu'ndan Özhaseki'ye deprem konutları çıkışı: İzmir'de 125 aile mağdur!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'yi İzmir'de teslim edilmeyen deprem konutları ile ilgili eleştirilerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu " İzmir depremi mağdurları platformu tarafından yapılan açıklamada yaklaşık 125 ailenin bu konuda mağduriyet yaşadığı ve konutların ne zaman tamamlanıp ne zaman teslim edileceği konusunda belirsizlik yaşandığı ifade edilmiştir." dedi.

Nalbantoğlu ndan Özhaseki ye deprem konutları çıkışı: İzmir de 125 aile mağdur!

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminden sonra yapımına başlanan deprem konutlarından hala teslim edilmeyenler olduğunu belirterek Bakan Mehmet Özhaseki’ye seslendi.

Depremin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen hala ev ve dükkanlarını teslim alamayan hak sahipleri olduğunu ve bu depremzedelerin bütün girişimlerinin yanıtsız kaldığına ileri süren Nalbantoğlu yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti.

“Sayın bakan, bu süreçte Hatay’a yoğunlaştığınızı biliyoruz. Tartışmalıda olsa bir sonuç da aldınız. Hatay, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş da bizim, İzmir de bizim. Biraz da İzmir’e bakın. Yapımına 4 yıl önce başlanmasına karşın hala evlerini, dükkanlarını alamayan hak sahipleri var. Teslim edilen evlerde de birçok sorun tespit edilmekte. Sizler unutsanız dahi bizler unutmayacağız. Hak sahipleri konut ve dükkanlarını alıncaya kadar konunun takipçisi olacağız.”

Nalbantoğlu, TOKİ tarafından yapılan evlerin büyük çoğunluğunun hak sahiplerine teslim edildiğini ancak ev ve işyerleri teslim edilmeyenlerin mağduriyetinin devam ettiğini ifade ederek konuyu Meclis gündemine de taşıdı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlanması istenen önergede şu ifadelere ve sorulara yer verildi:

“Bakanlığınızca 18 Mart 2023 tarihinde yapılan açıklamada, İzmir'de 30 Ekim 2020 depreminin ardından afetzedeler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen 4 bin 602 konutun tamamlandığı, geriye kalan 459 konutun inşaatının ise mayıs ayında biteceği açıklanmıştır. Ancak 22 Mayıs 2024 tarihi itibariyle yani bakanlığınızın açıklamasının üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen hem konutlarını hem de dükkanlarını teslim alamayan depremzedeler bulunmaktadır.  İzmir depremi mağdurları platformu tarafından yapılan açıklamada yaklaşık 125 ailenin bu konuda mağduriyet yaşadığı ve konutların ne zaman tamamlanıp ne zaman teslim edileceği konusunda belirsizlik yaşandığı ifade edilmiştir.

Bu bağlamda;

-  30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de yaşanan depremin ardından 2021 yılında yapımına başlanan konut ve dükkanların ne kadarı tamamlanarak hak sahiplerine dağıtılmıştır?

- Konut ve dükkanları teslim edilmeyen hak sahiplerinin sayısı ne kadardır?

- Söz konusu konut ve dükkanların teslim edilmeme gerekçeleri nelerdir?

- Bakanlığınızca 18 Mart 2023 tarihinde yapılan açıklamada teslim edilenlerin dışında geriye kalanların mayıs ayında biteceği ifade edilmişken aradan bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen bu yapılar neden bitirilememiştir?

- Teslim edilen konutlarda yaşanan çatı akma, elektrik ve su tesisatı, doğalgaz gibi donanım eksikliklerinin onarım ve bakım sorumluluğu Bakanlığınıza mı yoksa hak sahiplerine mi aittir?

- Konut ve dükkanları teslim edilmeyenlerle ilgili ne gibi bir çalışma yapılmaktadır? Bunların yapımının tamamlanması ve hak sahiplerine teslimi konusunda öngörülen bir tarih var mıdır?”

 
Erbakan: Biz hayvanların uyutulmasına karşıyız
 
Kızılcık Şerbeti'nde 'makyöz' krizi: İşine son veriliyor
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KEMAL OĞUZ 25 Mayıs 2024 Cumartesi 14:36

Depremzede olnayan_Konuyu inleyen,mağduriyet yaşamayan,lütfen iş bilmez müktediriniktidarın savunuculuğunu yapmayınız.....EMPATİ.Belgeliyorum Toki,Çevre lehirçilik ve Afadı mahkemeye verip adaleti sağlayacağım.İktidardan düştükleri gün Adliyedeyim...Bilgilerinize sayın azalan troller...

Yorumu oyla      0      0  
24 Mayıs 2024 Cuma 18:59

Kabahat bunda değil bunu vekil yapıp seçende

Yorumu oyla      2      1  
Fuat 24 Mayıs 2024 Cuma 18:19

Onu bile bilmiyorsun izmirle alalakasız tipler varsa milletvekili izmirde kentsel dönüşüme itiraz eden aziz kocaoglu ve takımı dır mağdurlar binlerce kişi mahkemelerde itiraz edildi bayraklı depremzede emsal verilmedi ve kendi hallerine bırakıldı ne yazık ki belediye başkanları sayesinde kentsel dönüşüm engellendi bunu da Bi araştırsın vekil 35tlye mecliste kavurma yemeğe Bi ara versinler izmirin halinigorup harekete geçsinler

Yorumu oyla      2      2  
24 Mayıs 2024 Cuma 15:32

Ne demiş ne demiş? Senin genel başkanın beld. varken devlete ihtiyaç yok demedi mi?

Yorumu oyla      3      1  
24 Mayıs 2024 Cuma 15:23

Koskoca İzmir beld. 125 aileye ev veremiyor mu? Yuh artık. Konserlerde dağıttığı para kadar bile tutmaz. İzmir beld. yıkmayı bilir Toki ye jayır demeyi bilir. Bunların yatacak yeri yok

Yorumu oyla      3      1  
Ne 24 Mayıs 2024 Cuma 14:28

Bu adam kime ne dedi…

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbakan: Biz hayvanların uyutulmasına karşıyız
Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, "Cenabıallah'ın verdiği bir ...
Konak'taki devir mahkemelik!
Konak Belediyesi’nnden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen taşınmazları ...
CHP'li Kılıç'tan müfredat çıkışı: Atatürk yok!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 67 ...
 
Bakan Güler'den Efes-2024 Tatbikatı hazırlıkları için İzmir ziyareti!
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin ...
'Seçim' hesaplaşması: Derinsu disiplin yolcusu!
Geçmiş dönem Gaziemir Belediye Başkan Yardımcılığı ve Gaziemir Belediye ...
Özgür Özel, Mustafa Destici ile bir araya geldi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Büyük Birlik Partisi ...
 
Ses sistemi krizi: BAL'a veto!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in mezun olduğu Bornova Anadolu Lisesi’nin ...
Dev mitinge İzmir çıkarması… Hedef 10 bin kişi!
Ankara’da gerçekleştirilecek Büyük Emekli Mitingi için konuşan CHP İzmir ...
İl başkanlığına talipli yok... 'Gelecek' karanlık!
4,5 yıl önce kurulan Gelecek Partisi’nin ana yönetiminden üç önemli ismin ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva