HABERLER>POLİTİKA
23 Mayıs 2024 Perşembe - 12:01

Dev mitinge İzmir çıkarması… Hedef 10 bin kişi!

Ankara’da gerçekleştirilecek Büyük Emekli Mitingi için konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Tüm ilçelerimizde emekli sendika ve derneklerine gidiyoruz gelmek isteyen vatandaşlar ilçe başkanlıklarımıza gelip bildiriyor ve not alıyoruz. Burada Ankara’ya gitmek isteyen tek bir yurttaşımızı bırakmadan Ankara’ya gideceğiz. Yaklaşık olarak 200 otobüs hedefimiz var. Buda yaklaşık olarak 10 bin kişiye tekabül ediyor” dedi.

Dev mitinge İzmir çıkarması… Hedef 10 bin kişi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı Pazar günü Ankara’da gerçekleştirilecek olan Büyük Emekli Mitingi öncesi Gaziemir’de basın açıklaması düzenledi. İlk olarak Abdullah Arda Meydanı’nda bir araya gelen CHP İzmir örgütü basın açıklamasını yoğun yağış nedeniyle Gaziemir İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen basın açıklamasına İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanı sıra  Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, İlçe Başkanı Kasım Özkan ve il başkan yardımcıları katıldı. Açıklamayı katılımcılar adına İl Başkanı Aslanoğlu gerçekleştirdi.

İNSANLAR AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ
Almanya ve Türkiye örneği vererek ekonomik eleştirilerini yönelten Aslanoğlu, “Yıllarca çalışarak ülkesine emek veren ancak bugün düşük emekli geliriyle yaşamaya çalışan 16 milyonun üzerinde yurttaşımızın sesini duyurmak, haklı taleplerini dile getirmek ve mücadelelerine destek vermek amacıyla karşınızdayız. Derinleşen ekonomik krizin faturasını emekliye, emekçiye, işçiye, memura, ücretliye, esnafa, öğrenciye yani topyekûn vatandaşlarımıza ödetmeye niyetlenen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çözüm değil kriz üreten siyasetine dur demek için alanlardayız. Enflasyon yükselirken eriyen maaşları görmezden gelen, milyonlarca kişiyi “insanca yaşam” yerine “sefalet koşullarında yaşam”a mahkûm eden iktidara, “bu büyük adaletsizliğe son verin” demek için meydanlardayız.  5 bin liralık dul-yetim aylığıyla geçinmeye çalışırken ev kirası 10 bin liraya çıkan Hülya teyzenin hakkını aramak için bir aradayız.  “Açım, aç” diyen emeklilerimizin isyanını dile getirmek için aranızdayız. Sefalete mahkûm edilen emeklilerimizin adalet ve insanca yaşam taleplerini dile getirmek için buradayız. Arkasında borç listesi bırakarak intihar eden emekli Hasan Amca için buradayız. Anımsayacaksınız; bu yılın başında büyük bir nimetmiş gibi en düşük emekli aylığını 10 bin TL’ye tamamladılar. Miting miting dolaşıp, “Gönlümüz emeklinin hayatını daha iyi şartlarda sürdürmesinden yanadır” dediler. Dedikleri ile yaptıkları örtüşmeyince 10 bin lira aylıkla hayata tutunmaya çalışan milyonlarca emekli için yoksulluğu bile artık lüks hale getirdiler. En düşük emekli aylığı, yılın henüz ilk 4 ayında çoktan eridi. Mayıs Ayı Enflasyonu geldiğinde daha da eriyecek. Aylıkları günden güne buharlaşan emekliler bırakın 100 gram et almayı, pazar manav tezgahlarına bile bütçe yetiştiremez hale geldiler. Oysa İktidar; 2024 yılını “Emekliler Yılı” ilan etmiş, "Türkiye Yüzyılının Emektarları Programı"nı hayata geçirmekle övünmüştü. Gelin şimdi övündükleri emeklilerin “yüzyılına” bir bakalım. Bizi kıskanıyor dedikleri İsviçre ve Hollanda’da ortalama emekli maaşı 2 bin avronun üzerinde! Almanya’da ise 1.552 avro olan emekli aylığı ülkemizde sadece 237 avro. Alman Hans, emekli aylığı ile ülkemize gelip en iyi otellerde tatilini yaparken bizim emeklimiz Hasan Amca aynı otelin mutfağında bulaşık yıkıyor. Hasan amcamız tatil yapmak istediğinde ise Kredi Yurtlar Kurumu’nun ranzalı 8 kişilik odaları reva görülüyor. Çalışma Bakanı, çıkıp bunu müjde olarak sunmaktan, milyonlarca emeklimizin kalbini kırmaktan çekinmiyor!” dedi.

TANDOĞAN’A BEKLİYORUZ
Vatandaşları Ankara’ya davet eden Aslanoğlu, “Derin bir hayat pahalılığıyla baş başa bırakılan, kaderine terk edilen emekliler bugün olağanüstü yoksulluğun pençesindeler. Gelirinin tümünü harcadıkları halde asgari gıdaenerji-barınma-sağlık-tüketim gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emekli yurttaşlarımız bu manada sosyal ölüme terk edilmiştir! Bu sebeple binlerce, on binlerce emeklimizle omuz omuza aynı talepleri dile getirmek üzere hafta sonu Ankara’da toplanacağız. “Emekliler lütuf değil, hakkını istiyor” diyeceğiz. En düşük emekli aylığı asgari ücretle aynı seviyede olana dek mücadele edeceğiz. Emekli bayram ikramiyeleri en az asgari ücret düzeyinde olana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Emekli aylıkları arasındaki farklılıkları giderecek intibak yasasını hayata geçirdiğimiz gün, “kazandık” diyeceğiz. Onurlu yaşam hakça bölüşüm için tüm emeklilerimizi ve yarının emeklisi olacak tüm emekçileri 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara’da Tandoğan meydanına bekliyoruz” dedi.

10 BİN KİŞİ İLE ORADAYIZ
Ankara’ya gitmek isteyen vatandaşlar için ulaşım imkanı sağlayacaklarını belirten Aslanoğlu, “Tüm ilçelerimizde emekli sendika ve derneklerine gidiyoruz gelmek isteyen vatandaşlar ilçe başkanlıklarımıza gelip bildiriyor ve not alıyoruz. Burada Ankara’ya gitmek isteyen tek bir yurttaşımızı bırakmadan Ankara’ya gideceğiz. Yaklaşık olarak 200 otobüs hedefimiz var. Buda yaklaşık olarak 10 bin kişiye tekabül ediyor. Buna uçak ve kendi araçları ile gidecekler dahil değildir” ifadelerini kullandı.

 
Karşıyakalı kadın kursiyerlerden sergi
 
TİS görüşmelerinde kriz ve eylem: Büyükşehir masaya oturmuyor!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Iz7 24 Mayıs 2024 Cuma 10:49

Sayın Aslanoğlu bu miting için kendi bütçenizden kaç tane otobüs tuttunuz? Son model Mercedes arabanız ile mi gideceksiniz? Amerika da aileniz sefa sürerken gerçekten emekli ve ekonomik yönden sorunları olanları sözle destek ile bu işler olmaz birileri istakoz paylaşır birileride son model araba ile saltanat sürüyorsunuz bırakın bu işleri ramazan ayında oruç tutar gibi yalandan oruçlu gibi görünmek bitti yeni gösteriler hazırlanıyor....

Yorumu oyla      0      0  
EY İKTİDAR 23 Mayıs 2024 Perşembe 17:34

YANDI BİTTİ TÜKENDİ DEDİĞİN YUNANİSTANIN BİLE ASGARİ ÜCRETİ 855 EURO HABERİNİZ VAMI

Yorumu oyla      1      3  
sami selçuk 23 Mayıs 2024 Perşembe 17:33

İzmir örgütü için çok az bir sayı bu.İzmirdeki kırılma devam ediyor demek.CHP İZmiri tekrar bir gözden geçeirmesinde yarar var

Yorumu oyla      1      2  
liyakat 23 Mayıs 2024 Perşembe 17:24

toplumun sorunlarına duyarlılık gösteren ses getiren halkın mutluluğu için sebep olan kim varsa tebrik eder ve kutluyorum bekle bizi A N G A R A

Yorumu oyla      1      2  
öde öde öde 23 Mayıs 2024 Perşembe 17:11

Belediyede çalışan işçinin parasını ödeme sonra emekiler için dilenciliğe çık. Ayıp

Yorumu oyla      3      1  
izmirli 23 Mayıs 2024 Perşembe 13:54

sayın il başkanı siz önce izmirdeki belediyelerde emekçilerin hakkını savunun unutmayınki o emkeçiler ve aileri olmasa siz buradaki belediye başkanlıklarınını anca rüyanızda görürsünüz

Yorumu oyla      4      3  
izmir 23 Mayıs 2024 Perşembe 12:36

siz önce kendi belediyelerinizin adaletsizlikleri düzeltin. işçilerin maaşlarını verin.

Yorumu oyla      9      3  
23 Mayıs 2024 Perşembe 12:14

Len yürü git oradan 5 bin tl aylığım olsa ya da hiç olmasa yine sizinle yürümem.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl başkanlığına talipli yok... 'Gelecek' karanlık!
4,5 yıl önce kurulan Gelecek Partisi’nin ana yönetiminden üç önemli ismin ...
Çelik: Bazı yerlerde görev değişimi olacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti ...
AK Partili Saygılı Bayraklı’daki krizi eleştirdi: Maaş eksik algı tam!
Bayraklı Belediyesi’nde yaşanan ekonomik kriz sonrasında maaş ödeme konusunda ...
 
CHP'li Arslan'dan fahiş fiyat ve stokçuluk tepkisi!
 CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaların ...
Dervişoğlu'ndan bürokrasi ve yargı eleştirisi
Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, ...
AK Parti MKYK toplanıyor
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
 
Seferberlik hali değişti: Yetki Cumhurbaşkanı'nda!
Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir karara göre, 'Seferberlik ve Savaş ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Acil çözüm şart!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Acil çözüm şart!'
Türkiye ile Romanya arasında 6 anlaşma
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva