HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Mayıs 2024 Perşembe - 12:09

TİS görüşmelerinde kriz ve eylem: Büyükşehir masaya oturmuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bir kriz de kamu emekçilerinin toplu iş sözleşmelerinde yaşanıyor. TÜM BEL-SEN’in çağrılarına rağmen Başkan Tugay ve büyükşehir bürokratları masaya oturmadığı bildirildi. Eylem yapan sendika üyeleri, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında çalışan 6100’ü aşan sayıda belediye emekçisinin talepleri ve iradesi ile hazırlanan toplu iş sözleşmesi taslağına yönelik görüşmeler ciddiyet ile bir an evvel başlamalı ve emekçilerin haklı talepleri hızla karşılanmalıdır" açıklamasını yaptı.

TİS görüşmelerinde kriz ve eylem: Büyükşehir masaya oturmuyor!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ  - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ilerleyemediği öğrenildi.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen ilk görüşmenin ardından sendikanın çağrılarına rağmen bir kez daha yeni TİS görüşmesi gerçekleştirilemedi.

TİS masasının oluşturulamaması üzerine sendika üyeleri bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark içindeki hollerinde basın açıklaması yaptı. Başkan Tugay’ın ve büyükşehir bürokratlarının masaya oturma çağrısı yapıldığı çıklamada ödenmeyen Ramazan Bayramı ve 1 Mayıs ikramiyelerinin de yatırılması da istendi. 

Sendikanın açıklaması şu şekilde:

Bilindiği üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sendikamız Tüm Bel-Sen İzmir 1 No.lu Şube arasında 1 Ocak–31 Mart 2024 tarihlerini kapsayan üç aylık toplu iş sözleşmesi 23.01.2024 tarihinde imzalanmıştır. 

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel yönetim seçimlerinin sonrasında ise sendikamız 1 Nisan–31 Aralık 2024 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesi taslağını hazırlayarak belediye yönetimine sunmuştur. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Cemil TUGAY ile 02.05.2024 tarihinde yapılan görüşmede ise toplu sözleşme görüşmelerinin başlatılmasını, ayrıca kazanılmış hak olan altı adet ikramiyemizden Ramazan Bayramı ve 1 Mayıs ikramiyelerinin ivedilikle ödenmesini talep etmiştir. 

Ardından 07.05.2024 tarihinde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlamış, ancak alışılanın aksine işveren heyetinin başkanlığında bulunması beklenen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış KARCI’nın bulunmadığı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüklerini temsil etmesi beklenen Genel Müdür veya Genel Müdür Yardımcıları da yer almamıştır. 

Yani sendika heyetimizin karşısında inisiyatif alarak, taslak maddeleri hakkında görüş ve hüküm bildirme yetkisine sahip bir işveren heyeti yer almamış olup, ikramiyelerin ödenmesi talebimize ilişkin de henüz bir cevap verilmemiştir. 

Son günlerde ise Bayraklı Belediyesi’nde kamu emekçilere ve işçilere yönelik yaşatılan hak gaspları sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU’da çalışan kamu emekçilerinin elde etmiş oldukları kazanımlara ilişkin hak gaspları olacağı yönünde kimi gerçek dışı haber ve söylentiler emekçileri huzursuz etmektedir. 

Bayraklı ve Karşıyaka belediyeleri başta olmak üzere emekçilerin aylık ücretlerinin geciktirilerek parça parça ödenmesi veya toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre eksik olarak ödenmesi emekçilere yönelik kabul edilemez bir hak gaspıdır.

Seçimler sona erdiğinden bu yana mazbata alan hemen her belediye başkanı, başkanlık koltuğunu kendi partisinin başkanından devralanlar bile belediye bütçelerinin batık olduğunu, kasanın boş olduğunu söyleyerek, belediye emekçilerine ekonomiyi düzeltene kadar mali disiplin uygulanması çağrısında bulunuyor.
Sendikamız toplu sözleşme hakkını mücadele ederek, bedeller ödeyerek kazanmış olup, toplu sözleşme hakkımıza yönelik hukuki olmayan düzenlemeleri, sınırlamaları ve başta Sayıştay olmak üzere uygulanan baskıları her dönemde bertaraf etmiştir.

Mali disiplin uygulamalarının ve AKP hükümetinin ekonomi programı ile uyum gösteren tasarruf tedbirlerinin emekçilerin kazanılmış haklarına yönelik saldırısını kabul etmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz!
Sebebi olmadığımız suni bütçe krizlerinin bedelini ödemeyeceğiz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında çalışan 6100’ü aşan sayıda belediye emekçisinin talepleri ve iradesi ile hazırlanan toplu iş sözleşmesi taslağına yönelik görüşmeler ciddiyet ile bir an evvel başlamalı ve emekçilerin haklı talepleri hızla karşılanmalıdır.

Unutulmasın ki doğumdan ölüme kentin tüm hizmetlerini üreten belediye emekçileri, haklarını alabilmek adına emekten, hizmetten gelen gücünü kullanmaktan bir an bile kaçınmayacaktır.

Belediye yönetimini ve belediye başkanımız Sn. Cemil TUGAY’ı emekçilerin taleplerini hızla karşılamaya ve toplu sözleşme görüşmelerini hızla sonuçlandırmaya davet ediyoruz!

 
Dev mitinge İzmir çıkarması… Hedef 10 bin kişi!
 
Bayraklılı karateci Katar yolcusu
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MERT 25 Mayıs 2024 Cumartesi 00:39

CEMİL BAŞKAN 6100 NEDEMEK BU KADAR MEMURU NE YAPACAKSIN SÖZLEŞMELİDEN(TORPİL) GEÇENLERE KPSS ŞARTI KOY ÖYLE OTUR MASAYA YADA KENDİLERİNE İŞ BULSUNLAR BİRDE SDS Yİ KALDIR BAŞKAN MİLLET O PARAYA BİR AY GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR YAZIK VALLA BU MİLLETİN PARASINA..

Yorumu oyla      0      0  
Çiğli.li 24 Mayıs 2024 Cuma 22:18

Yatan bankamatikçi memurları sürsünler yatmayanlara lafım yok onlar hakediyor aldığı paraları kenar köşede yatanları ortaya çıkarsınlar

Yorumu oyla      2      0  
murat 24 Mayıs 2024 Cuma 19:47

Sayın başkan izulaş ta başarısız olan genel müdürü tekrar aynı göreve getirmenin adı değişim mi oldu bence basarisiz olan burokrat larin sayısını azalt arda sekercioglu kararını gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum size

Yorumu oyla      1      0  
Ercan 24 Mayıs 2024 Cuma 11:00

Alti adet ikramiye nedir ya.Bu sendikalar belediyeri batırmaya ant içmiş.Boyle anlaşma mı olur.Nasil kabul ediliyor bu teklifler.Grev yapacaksa yapsın.Bu yüzden seçim kaybedilecekse de kaybedilsin.Böyle giderse on iki ikramiye de ister bunlar.istemenin sonu yok.Birde işten çıkartmalar oldumu isyan ediyorlar.Başını sonunu hesap etmeden grev korkusuyla yapılan anlaşmalar bunlar Bu ülkede ayar falan kalmamış.

Yorumu oyla      0      0  
İZMİRLİ 23 Mayıs 2024 Perşembe 23:00

Cemil başkan memurun hakkına el uzatırsa resmen kendi ayağına çelme takmış olur. O memurlar belediyedeki bütün işleri yürüten, bütün sorumluluğa imza atan, yeri gelince milyonların denetimini üstlenen, disiplin sahibi, belediyedeki tek kemik kamu kadrosudur. Hiç bir vasfı olmayan, bütün gün fuarda kahve içen, hiç bir iş yapmayan 20.000 kişiyi gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum. Geçen haberlerde okuduk yine vasıfsız işçiyi memurun tepesine çıkarmışsınız? Böyle saçmalık olabilir mi? Sen memura herşeyi yükleyeceksin, bütün sorumluluk dolu iş yükünü sırtlatacaksın adamlara, vasıfsız şahısları üstmüş gibi görevlendireceksin bir de utanmadan memurun maaşından keseceksin. Bence belediyedeki hiyerarşiyi bozarsın. Bu sefer işleri yürütemezsin Cemil başkan. Yanlış yerden akıl alıyorsun. Tasarrufu yatan vasıfsızlardan yapmalısın kemik kadrodan değil.

Yorumu oyla      6      3  
23 Mayıs 2024 Perşembe 21:13

Babam 35 yıl Anadolu'da memurluk yapmıştı, pantolonu, kravatı hep ütülü, beyaz gömleği pırıl pırıldı. Ayakkabısını kendi boyar, arka cebinden tertemiz mendilini eksik etmezdi. Ne çok şey kaybetmişiz. Hak, hukuk alınırda, yitirdiğimiz kamu kültürü geri gelir mi, bilemedim.

Yorumu oyla      3      2  
23 Mayıs 2024 Perşembe 20:20

Herhangi biri ne emek verdin de ne istiyorsun? İnsanların sırtında sülük gibi yapıştığının farkında değil misin? İdeolojik zırvalarını başka bir ortamda söylesen belki tutardı. Boş beleş hasbelkader birilerinin referansı ile kaptığın o yerde sana ömür boyu garanti mi verildi?

Yorumu oyla      2      2  
Her hangi biri 23 Mayıs 2024 Perşembe 19:37

Gurup yorum dinliyoruz evet ne onları dinlemekten ne ekmeğimizden nede onurlu duruşumuzdan vaz geçmeyeceğiz hak mücadelesi bu ekmek kavgası o boş yorumlar yapanlara söylüyorum emeğin emekçinin gücü var bu bilinçle yaşadık öylede yaşayacağız

Yorumu oyla      2      7  
Serious 23 Mayıs 2024 Perşembe 17:33

Bakıyorum ne kadar kıskanç ve fesat insan varsa yorumlarda kusmuş.arkadaşlar kendinize gelin belediyeye girmek için kim bilir ne taklalar attınız ama giremediniz.boş yaptığınızın farkında bile değilsiniz.kimseyi kıskanmayın burda emekçiler hakkını istiyor sadaka değil.kasa boşmuş yok bilmemne bırakın bunların hepsi hikâye o masaya oturmayan bürokratların alacaksın hepsinin altından arabalarını işçinin paraları ödenir rahat olun.

Yorumu oyla      5      6  
Chpli 23 Mayıs 2024 Perşembe 16:35

Bugün bir devlet memuru bile bu kadar maaş almıyor nedir bu hergun eylem her gün hizmet kısıtlaması kardeşim beğenmiyorsan bırak başkası çalışsın kasada para yok ver bu belediyelere gökten para yağmıyor ondan sonra para odemesi akşamında haydi in meydanlara bir öğretmen yıllarını veriyor dünya para harcıyor aldığı uret 39binlira vallahi ben birsey anlamadım sendika eğer ben yaparım diyorsa gitsin belediyeyi o yönetsin

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı kadın kursiyerlerden sergi
Karşıyaka Belediyesi Ali Rıza Bodur Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kurslara ...
Çiğli'de kaçak barınak ve iskele operasyonu
Çiğli Belediyesi, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki dere kenarına ...
Büyükşehir'den İzmirli kadınlara ulaşım desteği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında ...
 
Büyükşehir'de eylemin ikinci günü: Yakup'un düğünü mahşere kalmasın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ ve İZDOĞA’da çalışırken ...
Bornova'da iklim değişikliği eğitimleri sürüyor
Bornova Belediyesi, çevre bilincinin arttırılması ve iklim değişikliği ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi 'evde bakım' ile şifa dağıtıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri ...
 
Başkan Eşki'den köylerde sabah mesaisi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sabahın erken saatlerinde başladığı ...
İşçi eylemine genel merkezden hamle: Sendikadan 'masada çözüm' çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden işten atılan işçiler başkanlık makamının ...
Konak'ta el emeği, göz nuru sergi
Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde açılan kurslara katılan kadınların ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva