HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Mayıs 2024 Perşembe - 11:03

Büyükşehir'de eylemin ikinci günü: Yakup'un düğünü mahşere kalmasın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ ve İZDOĞA’da çalışırken işten çıkarılan işçiler eylemlerinin ikinci gününde yeniden Egemenlik Binası önünde toplandı. 15 gün sonra düğününün olacağını söyleyen işçilerden Yakup Yıldırım “Maddi sorunlardan kaynaklı evlenememe gibi problemlerimiz var. Kredi borcum var. Mağduruz, Cemil Başkan’ın sesimizi duymasını istiyoruz” dedi.

Büyükşehir de eylemin ikinci günü: Yakup un düğünü mahşere kalmasın!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Cemil Tugay’ın gelmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nde Tunç Soyer döneminde işe alınanlar için işten çıkarılma kararı alınmıştı.

İşten çıkarma nedenleri olarak ise sağlık kontrolünden geçmeden işe girenler, güvenlik soruşturmasına girmeden işe girenler ve toplu sözleşme gereği emekli olan işçilerin yerine çocuklarının alınacağının belirtilmesi ile birlikte çocuklarını işe aldıran ancak yine de emekliliklerini vermeyen işçilerin çıkarılması olduğu vurgulanmıştı.

İşine son verilen ve İZENERJİ ve İZDOĞA’da çalışan 21 işçi ise dün itibariyle eyleme geçmişti. Egemenlik Binası’nın önündeki eylem ikinci günde de devam etti.

İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a işe iade taleplerini yineledi.

DÜĞÜN HEDİYESİ OLARAK İŞİMİZİ İSTİYORUZ
İşçilerden Yakup Yıldırım “Bugün eylemimizin ikinci günü… 1 Nisan’dan itibaren işimize başladık ve 40 günlük bir çalışmamız oldu. 40 günün sonunda işimize son verildi. Personel fazlalığı gerekçe gösterildi. Biz fazlalık personel olduğumuzu düşünmüyoruz. Bölümlerimizde gereğinden fazla mesai ile çalıştık. Seçim sonrası işe alındığımız için mağdur olduğumuzu düşünüyorum. 15 gün sonra düğünüm var. Herkesin çeşitli problemleri var. Maddi durumdan dolayı evlenememe gibi problemlerimiz var. Kredi borcum var. Mağduruz, Cemil Başkan’ın sesimizi duymasını istiyoruz. Kendisini düğünüme davet ediyorum. Düğün hediyesi olarak işimizi istiyoruz. 25 yaşındayım ve kendisi gençlere yol açacağını söylemişti” dedi.

İşçilerden Ercan Karasu ise “Evli ve 4 çocuk babasıyım. Evim kira, 15 Mart’ta İZSU’da göreve başladım. Başvurum daha da geçmiş bir tarihteydi. İş başı tarihim seçim sonrasına denk geldi. Seçim sürecinde yaşananların mağduruyuz. Bizim burada varoluş sebebimiz ve kararlılığımız işimize dönmek. Başka bir talebimiz yok. Başkanımızın göreve geldikten sonraki açıklamaların tamamen dışındayız, gerek evraksal gerekse fazlalık personel olarak n,itelendirilemeyiz. Tüm birimlerde ben bayram boyunca 5 gün çalıştım. İki aylık periyotta neredeyse her Pazar çalıştım. Fazla personel nasıl bu kadar çalıştık? Bir telefonla işten çıkarıldığımızı öğrendik. Bu ne kadar insanidir. Deneme sürecimizin tamamlanması gerekçe gösterildi. 60’ıncı gün sabahında kartımı bastım ve iş akdim sona erdi denildi. Bu ne kadar doğru? Biz işimizi istiyoruz, sonuna kadar direneceğiz, inşallah başkanımız sesimizi duyar” açıklamasını yaptı.

 
Bornova'da iklim değişikliği eğitimleri sürüyor
 
Emlakçılara pazarlama teknikleri semineri
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mitat 24 Mayıs 2024 Cuma 23:20

Görünüşe göre ise baslamis iscileri çıkarıp torpilli işçileri ise sokuyorlar isteyen arastirsin

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet 24 Mayıs 2024 Cuma 14:00

Cıkarilan işcilerin halkı nedene dayali cikarilmişa ozaman diyecek bır şeyi yok Belediyeler aile şirkeleri gibi bir ailede 8.9.10.kişi calışilirmi. Calişiyorlar taniğiyim böyle olunca adeletsizlik var kamunun olan bir yer birilerin çiftliği gibi yönetilmemeli yönetiliyorsa birileri el atmalidir ve gidisatı düzetilmelidir yoksa sorunlar büyur

Yorumu oyla      0      0  
ALBATROS 24 Mayıs 2024 Cuma 08:53

Bunlar soyer in parizanlari millet askeri ücrete is bulamiyor bunlara gider ayak 45 bin liraya iş başı yaptırıldı ikramiye ve diğer sosyal haklar haric

Yorumu oyla      0      0  
Yorgun arslan 24 Mayıs 2024 Cuma 07:16

Osman beyin görüşlerine ve yorumuna katılmıyorum sonuna kadar doğru öyle torpille işe girmek yok kimse kusura bakmasın ama aynen öyle

Yorumu oyla      0      0  
Gaziemir 23 Mayıs 2024 Perşembe 23:15

Gaziemir belediye başkanı da bizi çıkardı, ama gelinini, yani il yöneticisi olan oğlunun eşini 1 nisanda işe soktu, sonra ayıp olmasın diye çıkarmışlar, şimdi cemil bey tekrar işe almış. Bunlar mı sosyal demokrat,bunların gücü kimsesizlere yetiyor. Ey Özgür Özel duy sesimizi, kendini düşünen bu menfaatçileri at bu partiden.

Yorumu oyla      3      1  
İşci 23 Mayıs 2024 Perşembe 19:41

Ne sendıka ne başkan İşçinin arkasında duruyor Cemıl karşıyayı rezıl ettın Şimdide büyük sehıri

Yorumu oyla      3      4  
23 Mayıs 2024 Perşembe 17:19

İşten atılmış bu kişilere yorumlarda adeta nefret kusanlarin tam olarak amacı nedir? Belli merkezler mi bu yorumları yazdırıyor? Umarım siz de işsiz kalırsınız.

Yorumu oyla      3      9  
23 Mayıs 2024 Perşembe 15:52

İnsanları bu bedavacılık boşvermişlik ben merkezli bir hayata alıştırmaya çalıştıran popüler kültür görünümlü sefilllik virüsünü taşımakta chp her zaman başını çekmiştir. Bu şımarıklığı bu sefer kendini vurdu. Vermeden almak Allah a mahsustur. Bir üretim olmayan ne iş yaptığı bile belli olmayan yarı resmi kurumları kendi şehirlerine ve vatranlarına ihanet edip batırmayı adet edinmiş chp bu sefer fena çaktın; saçma sapan ideolojin felsefen ters tepti.

Yorumu oyla      10      1  
23 Mayıs 2024 Perşembe 15:32

Delikanlı adam böyle şaklabanlıklar yapmaz. Bak sağlığın sıhhatin yerinde! Böyle abiduk kubidik işlerle uğraşacağına kendine bir iş bul; bulamam deme bulursun! Ciddiyetle hayata sarıl.

Yorumu oyla      12      6  
sezarın hakkı sezara 23 Mayıs 2024 Perşembe 14:37

şu konu bir netlik kazanmalı. bu arkadaşların nasıl işe girdiği hiç bir şekilde belirtilmiyor. farklı gazetelerde de bunu belirtmiyorlar. eğer Cemil tugay'ın bahsettiği gibi güvenlik soruşturmasından geçmeden işe girdilerse işten çıkarılır. sağlık raporu almadan işe girdilerse işten çıkarılırlar. 1 pozisyona 5 kişi atanma gibi bir durum ise işten çıkarılırlar. bu zaten işe alınanların bir iş tanımı olmadığını alel acele işe alındıkalrın gösterir. Ancak gerekli şartlar yerine getirilipte işe alındılarsa o zaman sıkıntı var. birde şöyle bir şey var! şu an İzBB de alımların devam ettiği söyleniyor. bunu ne yapıcaksınız.burada millet torpille girmiş işten çıkarılsın yazıyorsunuz ama bir çok kaynak halen daha alımların devam ettiğini belirtiyor????

Yorumu oyla      9      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da iklim değişikliği eğitimleri sürüyor
Bornova Belediyesi, çevre bilincinin arttırılması ve iklim değişikliği ...
İzmir Büyükşehir Belediyesi 'evde bakım' ile şifa dağıtıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri ...
Başkan Eşki'den köylerde sabah mesaisi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sabahın erken saatlerinde başladığı ...
 
İşçi eylemine genel merkezden hamle: Sendikadan 'masada çözüm' çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden işten atılan işçiler başkanlık makamının ...
Konak'ta el emeği, göz nuru sergi
Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde açılan kurslara katılan kadınların ...
Metro raporu: 1 milyar 400 milyon yolcu taşındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 kilometrelik metro ve tramvay sistemini ...
 
Karşıyaka'da kriz sürüyor: İşçilere parça parça maaş!
Karşıyaka Belediyesi’nde uzun süredir devam eden maaş ve ikramiye problemi ...
Karabağlar Belediyesi'nden 'dolandırıcılık' uyarısı
Karabağlar Belediyesi, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, belediye ...
İzmir Metro'da işten çıkarma ve mobbing iddiası... Sendikadan sivil itaatsizlik kararı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başlayan eylem dalgası Metro A.Ş’ye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sözün haysiyeti
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya yıldızı Erdoğan’ı neden uyardı?
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Bir polisin isyanı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Belediyelerin borç krizi siyasi krize dönüşüyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Farklı ahlak anlayışları, kültür, kontrol
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Bir zamanlar yaşananlar (1)
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çevre düşmanı hükümlü, savcıya karşı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Dönemi biterken Ekrem Bulgun…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Bu dünyadan Çetin Yetkin Hoca geçti
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Keşke bir kedi sevmiş olsaydınız…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva