HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mayıs 2024 Çarşamba - 15:31

İzmir Metro'da işten çıkarma ve mobbing iddiası... Sendikadan sivil itaatsizlik kararı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başlayan eylem dalgası Metro A.Ş’ye de sıçradı. Demiryol İş Sendikası’na üye çalışanlar bugün bir araya gelerek çalışma koşulları ve ücretlere tepki gösterdi. Katılımcılar adına basın açıklamasını düzenleyen Demiryol İş Sendika Başkanı Hamdullah Giral, “Sesimizi duyurana kadar yarın sabahtan itibaren sivil kıyafetle birlikte sakal eylemine başlıyoruz. Eğer sesimize kulak veren olmazsa eylemlerimiz artarak devam edecektir” ifadelerini kullandı

İzmir Metro da işten çıkarma ve mobbing iddiası... Sendikadan sivil itaatsizlik kararı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Yerel seçimler sonrası bir çok ilçede başlayan maaş krizi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de sıçramıştı. Bir çok personel maaşlarını tam alamadıkları yönünde tepki gösterirken bir tepki de İzmir Metro A.Ş’den geldi.

Çalışma koşulları ve maaş konusunda şikayetlerini dile getiren işçiler bugün İzmir Metro Ana Binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Katılımcılar adına açıklamayı  Demiryol İş Sendika Başkanı Hamdullah Giral gerçekleştirdi.

İŞİNİZDEN OLURSUNUZ DİYE TEHDİT EDİYORLAR
Sözlerine İzmir Metro A.Ş yönetimine tepki göstererek başlayan Giral, “Şu anda arkadaşlarımızın telefonlarına mesajlar geliyor. İşinizi bırakmayın, sendikanın yapacağı açıklamaya katılmayın, yoksa işinizden olursunuz diyerek tehdit ediyorlar. Onları buradan kınıyorum” dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ HEP YAPTIK 
Hazırladıkları basın metnini okuyan Giral ayrıca, "Bizler kurumumuzun çatısı altında 24 yıldır İzmir'imize ve İzmir halkına hizmet veren Metro A.Ş. işçileriyiz. Ölümüne çalışıyoruz, karşılığında da insanca yaşamak ve iş güvencesi istiyoruz. Ülkesini, şehrini ve işini seven Metro çalışanları olarak üzerimize düşeni hep en iyi şekilde yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Son imzaladığımız toplu sözleşmemizde haklarımızı almak için yaptığımız yasal grevden sonra Metro A.Ş. yönetimi intikam alma duygusuyla çalışanlara kin ve nefretle zulüm yapmaktadır. Metro A.Ş. yönetimine buradan bir kez daha sesleniyorum; Yaptığınız baskılardan, mobbingden ve işten atma tehditlerinizden vazgeçin artık... Sendika olarak biz ne dedik; İşçilerin sesine kulak verin, işçileri huzursuz etmeyin, işçileri görmezden gelmeyin dedik. Siz ne yaptınız? İletişim yollarının tamamını kapatıp baskıya ve tehditlerinize devam ederek çalışanları değersizleştirdiniz. Alnımızın teri hak edişlerimizi ödeyin dedik; hakkınız değil dediniz, eksik ödediniz Şimdi yetkililere soruyorum; Emekçinin hakkını eksik öderken Genel Müdür dahil kapsam dışı personel de maaşlarını aynı bahanelerle eksik alıyor mu? Yasal olmamasına rağmen kamera kayıtları aylarca geriye gidilip alınarak, çalışanlara ceza kesmek doğru bir davranış mı? Bu da yetmezmiş gibi kayıtlar usulsüz bir şekilde, yetkili olmayan kişilerce alınıp ve gene yetkili olmayan kişilerce cep telefonlarında birbirlerine servis edilmesi yasal mı? Yemekteki suyumuzu bile kesenlerden, kötü, kalitesiz, içinden çeşitli cisimler çıkan yemekleri bizlere layık görenlerden, baskı, zulüm, mobbing yapanlardan bunların hesabını sormak boynumuzun borcudur!” diye konuştu.

SESİMİZE KULAK VEREN OLMAZSA…
Sorunların çözüme ulaşmasını dilediklerini belirten Giral, “Sahada iş barışı bozuldu, adalet bozuldu, en ufak hatamızda bile işten atılırız korkusuyla çalışmak istemiyoruz artık. En son işten atılan; Mustafa Özçelik kardeşimizi, Cansu Erkaplan kardeşimizi,  Mustafa Akpınar kardeşimizi, Emrah Algın kardeşimizi de unutmadık, unutmaya da niyetimiz yok. Bunlarında hesabını sormak boynumuzun borcudur. Çalışan arkadaşlarımızın ödenmeyen mesai ücretleriyle ilgili talebimize bile tehditle cevap verip vardiyalarını değiştirdiniz, dinlenme günlerini çaldınız. Talebimiz; Emeğin ve emekçinin dostu Sayın Cemil Tugay Başkanımızın bu zulme bir an önce dur demesi ve Metro emekçisine sahip çıkmasıdır. Sesimizi duyurana kadar yarın sabahtan itibaren sivil kıyafetle birlikte sakal eylemine başlıyoruz. Eğer sesimize kulak veren olmazsa eylemlerimiz artarak devam edecektir. Daha iyi çalışma koşulları için vermiş olduğumuz mücadelemizde sıkıntılarımızın vakit kaybedilmeden çözüme ulaşmasını diliyoruz!” dedi. 

 
Manisa'da 222 kök haşhaş yakalandı
 
Karabağlar Belediyesi'nden 'dolandırıcılık' uyarısı
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kskli 24 Mayıs 2024 Cuma 00:12

Neden bu grev islerinde maasimiz bu kadar bu kadar istiyoruz diye soylenmiyor. Neticede bu para belediyeden devletten degil benim cebimden cikiyor.

Yorumu oyla      0      0  
izbb 23 Mayıs 2024 Perşembe 10:37

herkes başkanları tehdit etme küstahlığında. hayırdır, sizinle çalışmak zorundamı. Cemil bey lokavtı yapın, verin tazminatlarını yol verin gitsinler. kalan personelle emin olun işler daha güvende ve hızlı ilerler

Yorumu oyla      0      0  
hakan 23 Mayıs 2024 Perşembe 10:36

bu zorbalara artık gereken cevap verilmeli ve hepsi işten atılmalı. izmirin en güzel yerinde en güzelşartlarda çalışan bu yeteneği ve liyakati sorgulanması gereken kişiler bir de utanmadan sürekli belediyeyi ve halkı hizmet yapmamakla tehdit etmesi kabul edilebilir bir durum değil. artık yeter. yeni liyakatli kadrolar alınmalı bu tehdit eden sendikadaki bütün işçiler lav edilmeli. CEMİL BAŞKANIN BU KONUDA YANINDAYIZ

Yorumu oyla      0      0  
23 Mayıs 2024 Perşembe 08:46

bu belediyelerdeki bol maaşlar devletin tüm kademelerinde görev yapan memurlarla aynı seviyeye getirilmeli. üniversite memurları bedavaya çalışıyor hiçte grev yapmıyor ama üniversitelerdeki memurlardan iki kat maaş alan memurlar işçiler grev yapıyor. O zaman devlet dairesinde üniversitede çalışanlar ne yapsın? Belediyedeki maaşları diğer memur seviyelerine düşürün. tam kepazelik.

Yorumu oyla      3      1  
İZMİRLİ 23 Mayıs 2024 Perşembe 08:43

izmirli vatandaşlara yaşatığınız eziyet yüzünden insallah hepinizi işten atarlar

Yorumu oyla      2      1  
22 Mayıs 2024 Çarşamba 22:57

Allah korusun bu şehrin başına bir afet gelse emin olun bir kaç makina dışında doğru dürüst kaynakları dahi yok bunların hepsi batmış batırılmış. Kendi pisliklerini başka yere sıvamaya da hiç tereddüt etmezler. Karakterleri böyle

Yorumu oyla      3      3  
seferihisarlı 22 Mayıs 2024 Çarşamba 20:56

tunç bşk seferihisarı btırdı giderayak izmiri batırdı yazık değilmi işcilere insanlar haklarını alamıyorlar sebebi aday gösterilmedi diye haritada izmirin nerde olduğunu bilmeyen işciler aldı yazık yazıkki tam yazık esasında son alınan işilere ödenen maaşlar için tunç başkana zimmet çıkması lazım

Yorumu oyla      5      3  
Gaziemir 22 Mayıs 2024 Çarşamba 18:24

Gaziemirde bizi de işten çıkardılar ama başkan gelinini büyükşehire soktu, tabi oğlu da il yöneticisi olunca, gelin hanım şanslı, biz garibanı düşünen yok, yazıklar olsun

Yorumu oyla      7      2  
22 Mayıs 2024 Çarşamba 17:08

Bu şehrin çivisi çıkmış. Her defasında vaatler ile gelip yalanlar ile giden aynı takım; buna rağmen akla ziyan kafalar hala başka yerlerde suç arıyor.

Yorumu oyla      6      3  
22 Mayıs 2024 Çarşamba 17:00

Resmi Kurumlarda garantili iş kalkmalı performansa dayalı sözleşmeliye geçilmeli işte o zaman ne Sendika hokkabazlarına gösteri alanı olur, ne de işler aksar..

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da Başkan Balkan halk buluşmalarına başladı
Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan, seçimden önce verdiği ...
Büyükşehir’de kırmızı alarm... İZENERJİ’ye siber saldırı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İZENERJİ'nin geçtiğimiz ...
Yılmaz Erberk davasında yeni gelişme... Belediye personeli soruşturması genişletilecek!
İzmir'de 4 yıl önce yaşanan depremde 11 kişinin hayatını kaybettiği Yılmaz ...
 
Büyükşehir askıya çıkarmıştı... O ilçede planlara itiraz yağmuru!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Torbalı Ayrancılar’da yapılan yeni ...
OLIVTECH Fuarı ve İzmir Kahve Fuarı kapılarını açıyor
Bu yıl 11.’si düzenlenen OLIVTECH - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, ...
Sahaya indi... Başkan Ünsal sorunları Çarşı'da dinledi
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, kentin simgelerinden Karşıyaka ...
 
Bayraklı'dan ihtiyaç sahiplerine destek!
Bayraklı Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla ev eşyası ...
Buca'da kadınlar meslek sahibi oluyor
Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarına büyük önem veren Buca ...
Çiğli Belediyesi'nden 'SMS' uyarısı!
Çiğli Belediyesi, sosyal medyada yaptığı paylaşımla vatandaşları belediyenin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva