HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mayıs 2023 Çarşamba - 09:52

Bergama'da Millet Bahçesi tartışmaları tam gaz... Başkan Koştu'dan 'ihanet' çıkışı!

Bergama Belediyesi'nde Millet Bahçesi tartışmaları sürüyor. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, muhalefet meclis üyeleri ve muhalefet partilerine seslendi. Başkan Koştu, "Başaramayacaksınız. Vizyon projelerimizle, her güne bir yenisini eklediğimiz hizmetlerimizle yükseliş hızını yakalayan kadim şehrimiz Bergama’nın önünü tıkamaya gücünüz yetmeyecek. Yıllardır sosyal alanlara hasret bir şekilde 7’den 77’ye yaşayan tüm Bergama’mızda bu yaptıklarınızı hiç unutmayacak” dedi.

Bergama da Millet Bahçesi tartışmaları tam gaz... Başkan Koştu dan  ihanet  çıkışı!

Millet Bahçesi Projesi başladığında, bu kentsel dönüşümü yapamazsınız diyen muhalefete rağmen çalışmaların başladığını belirten Başkan Koştu, “Tüm süreçlerde hukuk, hep bizi haklı buldu. İşyeri tahliyelerinden, proje çalışmalarına kadar her süreçte engellemeye çalıştılar. Ama her defasında hukuk, yaptığımız iş ve işlemlerin doğru olduğunu söyledi. Fakat bu süreçler hizmet için çok değerli olan zamanımızı çaldı. Maliyet artışına neden olup, milli servetimizin boşa gitmesine neden oldu” dedi.

YAKALADIĞIMIZ BAŞARILARI SİYASETE KURBAN ETMEK İSTEYEN ZİHNİYETLER
Muhalefet partilerinin projeye engel olmak için çalıştığını iddia eden Başkan Koştu, "Görev süremiz içerisinde vizyon projelerimizle şehrimizi aydınlığa her çıkarmak istediğimizde engellemelerle karşılaştık. Ama hemşehrilerimizden aldığımız güç, bizi yolumuzdan döndürmek isteyenlerin yüzüne bir çarşaf gibi çarpmaya devam ediyor ve edecek. Biz yıllar sonra Bergama’mızın 50 yıllık hayallerini gerçekleştiren olarak anılırken, bu hizmetleri engellemeye çalışanlar da şehrimizin yakaladığı başarıları siyasete kurban etmek isteyen zihniyetler olarak anılacak. Şunu da unutmayın; Hiç kimse hemşehrilerimizden aldığımız güçle şehrimize hizmet etmeye, kangrene dönüşmüş sorunları çözmemize mani olamaz” dedi.

“BU ZİHNİYETE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Dün olduğu gibi bugün de hizmet edeceğiz diyen Başkan Koştu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Dün olduğu gibi bugün de Bergama’mıza ve hemşehrilerimize yapılan bu kötülüğe ne pahasına olursa olsun karşı duracağız. Dün olduğu gibi bugünde bu kötüler yenilmeye mahkûmdur. Tarihi proje olan ve heyecanla beklenen Millet Bahçesi ile ilgili halkımız şunu bilsin ki;  Stad dükkanları tahliyesi, bölgenin arsa haline getirilmesi, ardından Millet Bahçesi Projesi’ne başlanılmasına, yapamazsınız, edemezsiniz dediler, ama yaptık. İşte bugün de yaptırmayız diyorlar. Milletimize hizmet aşkıyla çıktığımız bu yolda bu hizmeti de hayata geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bunların siyasi ve şahsi hırsları yüzünden Millet Bahçe’mizin ihalesi ertelenmiş, hizmet bekleyen hemşehrilerimizin zamanından çalınmış ve 100 milyon TL. bir zarar meydana gelmiştir. Bugün de yine hemşehrilerimizin zamanından çalıyorlar ve yine zarara neden oluyorlar”

“HUKUKA, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE SİZDEN DAHA ÇOK BİZ İNANIYORUZ. BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARMANIZ ŞEHRİMİZE İHANETLE EŞ DEĞER”
Yaptığı açıklamada, hukukun üstünlüğüne herkesten daha çok inandıklarına, mahkeme kararlarına bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonrada uymaya devam edeceklerine işaret eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bahsi geçen yargı kararı şehrimize yapmış olduğumuz 50 yıllık yatırıma bedel dev projelerimizin külliyen ortadan kaldırılacağı anlamına gelmemektedir. Karar iptal olan imar planlarının yeniden revize edileceğinden ibarettir” dedi.

Çıkan mahkeme kararının esnaf ve kent düşmanı olan bazı küçük güruhlarca bireysel siyasi rant uğruna bayram havasında karşılandığına açıklamasında işaret eden Başkan Koştu, “Oysaki mahkeme kararına uygun imar planı revize edilebilir durumdadır. Sanki her şey bitmiş gibi gösterme hevesi, ihanetle eşdeğerdir. Yaklaşık 200 milyon lira değerindeki bir yatırımı engellemeye çalışmak, çocuklarımızın, yaşlılarımızın aileleri ile sosyalleşmesini sağlayacak bir projeyi basitleştirmeye çalışmak ihanet değil de, nedir ?” ifadelerini kullandı.

Muhalif çevrelerin her defasında olur olmaz meselelerle yargıyı oyalama amacında olduğunu açıklamasında ifade eden Başkan Koştu, “Bu kötü niyetlilere inat; esnaflarımızın ekmek teknelerine kavuşmalarını engellemek isteyenlere inat; yeni Bergama’mızın şehir merkezini kaba inşaat olarak yıllarca atıl durumda bırakmak isteyenlere inat; var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tüm bu gelişmeleri kıymetli hemşehrilerimin vicdani değerlendirmelerine ve bilgilerine saygıyla sunuyorum” şeklinde konuştu

 

 
Halit Ergenç ve Bergüzar Korel, Londra'da oy kullandı
 
Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine destek kararı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Mayıs 2023 Çarşamba 14:48

4 yıldır yaptığı bir şey yok, esnaf dava açar, engelliyorlar der. Hükümet değişirse kayyum atanmalıdır.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gelirleri depremzedelere... İzmir'den bir dayanışma kampanyası daha!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önderliğinde 1 Mayıs’ta ...
Menderes'te parke taşı mesaisi!
Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber Menderes Belediyesi yol onarım, bakım ...
Narlıdere'de asfalt çalışmaları tam gaz!
Narlıdere Belediyesi, ilçe genelindeki asfalt serim işlemleri ve tretuvar ...
 
Bayraklı Meclisi'nde afet tartışması... 'İduğ'a katılmam mümkün değil'
30 Ekim depreminde büyük felaketi yaşayan Bayraklı'da belediye bünyesinde ...
Başkan Gümrükçü'den AK Partililere çağrı: Ne oldu bizim planlar?
Çiğli Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan meclis oturumunda konuşan Çiğli ...
Karşıyaka’da örnek projeye onay... Tasarruf yapana katı atık bedeli iade!
Karşıyaka ilçesi sınırları içerisinde elektrik ve su tüketimini azaltarak ...
 
Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı
Aliağa Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Serkan ...
Karabağlar’da 151 milyonluk borçlanmaya onay... Selvitopu: Banka kredilerini sıfırladık!
Karabağlar Belediyesi Mayıs ayı meclis oturumunda ana gündemi borçlanma ...
Bornova Meclisi’nde ‘spor alanı-otopark’ tartışması ve rötar kararı!
Bornova Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu Bornova ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva