HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2023 Salı - 20:13

Başkan Gümrükçü'den AK Partililere çağrı: Ne oldu bizim planlar?

Çiğli Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan meclis oturumunda konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü kentsel dönüşüm konusunda AK Parti’ye çağrıda bulunurken, “Bizim planlar ne oldu? Balatçık-Dağ Mahallesi'nde 3 yıl önce kentsel dönüşüm başvurusu yapıldı. Bugün yarın riskli alan ilan edilecek denildi Ankara'da bürokratlar. İktidar değişimi olabilir 15 gün sonra olur mu olmaz mı bilemem ancak o konunun netlik kazanması lazım. Oranın en azından riskli alan ilan edilmesi için desteğinize ihtiyacımız var” diye konuştu

Başkan Gümrükçü den AK Partililere çağrı: Ne oldu bizim planlar?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Utku Gümrükçü başkanlık yaptı.

Gündem maddelerinin oy birliği ile geçirildiği oturumun gündeminde kentsel dönüşüm çalışmaları yer aldı.

BOZTEPE: UMARIM İLK KAZMA VURULUR VE...
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, planlama süreçlerine dikkat çekerken “14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Çiğli’de ve İzmir’de tüm siyasi partiler saygı çerçevesinde çok güzel gidiyor. Umuyorum ki kalan sürede de en ufak bir sıkıntı olmanda seçimi yaparız. Bugün Ataşehir ve Ova kısmının planları askıya çıktı. Köyiçi ile ilgili de İmar Komisyonu’nda bir görüşme oldu. Sanırım önümüzdeki günlerde Çiğli Belediyesi çalışanları bize ve İzBB yetkililerine sunum yapacak. Mayıs ayındaki meclisten geçer diye düşünüyorum. Bunlarda bir sıkıntı görmüyorum. Ataşehir Planları da Çiğli’den geçtiği şekilde hemen hemen kabul edilmiş. Özellikle pazaryerinin yer değişikliğinin olması ve pazar yerinin Çiğli’ye kaydırılması konusunda çok emek verdik ancak İzBB’yi ikna edemedik. Umarım önümüzdeki günlerde sizde, bizde tekrar iletişime geçeriz ve kabul edilebilir. Köyiçi’nde de sorun olacağını sanmıyorum. Gönül ister ki diliyorum ki bizim dönemimizde ilk kazma vurulur ve 5 yıllık görev sürecimizi gönül rahatlığı ile bitirmiş oluruz” dedi.

GÜMRÜKÇÜ: AK PARTİ SIRALARINA SORMAK İSTİYORUM; BİZİM PLANLAR NE OLDU
Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ilçedeki kentsel dönüşüm konusunda yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada “Biz 4 yıllık süreçte neredeyse Çiğli’nin yarısından fazlasının imar planı kararını aldık. Gerek Çevre Şehircilik Bakanlığı olsun gerek İzBB olsun gerekli çalışmaları yaptık. Evraklar postada kaldı diyebileceğimiz bir konu bile yok. Esentepe hariç. Orası ile ilgili bakanlık ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Bunu da yakın sürede netleştirip paylaşacağız. 9 noktada imar sorunumuz vardı, 8 tanesinin çalışmasını yaptık. Bunlardan güncel olan 4-5 yer var. Bunlardan biri bizim yaptığımız İzBB tarafından onaylanan ve mahkeme tarafından iptal edilen Harmandalı Planları. Şu an yeniden İzBB gündeminde. Bununla ilgili İzBB ve Çiğli Belediyesi bürokratları toplantı yaptılar. Köyiçi için de süreç aynı şekilde devam ediyor. Diliyorum ki 2 planlarda İzBB meclisinden çıkacaktır. Biz konuyu netleştirdikten sonra meclisten geçmeden vatandaşlar ile bir araya geleceğim. Köyiçi'nde kulaktan dolma bilgiler var. Çiğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne gittim Köyiçi'ndeki zemin kattaki dükkanların hepsini belediye kendine alacakmış gibi söylemler vardı. Bizim böyle bir yetkimiz bile yok. Önemli olan Çiğli halkının durumu anlaması. İmar planında herkse eşit yüzde 30'luk emsal artışı koymuştuk. Bunun da Mayıs ayında İzBB'den geçmesini umuyorum. Hep bana diyorsunuz bizim planlar ne oldu diye. Bu sefer ben AK Parti sıralarına sormak istiyorum; Bizim planlar ne oldu? Balatçık Dağ Mahallesi'nde 3 yıl önce kentsel dönüşüm başvurusu yapıldı. Bugün yarın riskli alan ilan edilecek denildi Ankara'da bürokratlar. İktidar değişimi olabilir 15 gün sonra, olur olmaz bilemem ancak o konuda da netlik kazanması lazım. Oranın en azından riskli alan ilan edilmesi için desteğinize ihtiyacımız var. Bu konuda bize yardımcı olursanız seviniriz. Riskli alan ilan edilmesi bile çözümde çok büyük aşama kaybedeceğimizi düşünüyorum. Aynı şekilde kıyı kesimi konusu da sonuçlanmadı. Onun için de sizden destek istiyorum" dedi.

BOZTEPE: NE GEREKİRSE YAPARIZ
Son olarak söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Bizim Dağ Mahallesi ile ilgili bir bilgimiz yok. Siz sanırım Hamza Vekilimiz ile görüştünüz sanırım. Biz bu konuyu sorgulayacağız. Bize bilgi verilirse ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

 
Karşıyaka’da örnek projeye onay... Tasarruf yapana katı atık bedeli iade!
 
Kurdela İzmir'de kesildi... 55 bin kişiye istihdam!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismail 3 Mayıs 2023 Çarşamba 00:07

sen once belediyenın hemen yanındakı dereyi temizle hani tramvay martta acılıyordu

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da örnek projeye onay... Tasarruf yapana katı atık bedeli iade!
Karşıyaka ilçesi sınırları içerisinde elektrik ve su tüketimini azaltarak ...
Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı
Aliağa Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Serkan ...
Karabağlar’da 151 milyonluk borçlanmaya onay... Selvitopu: Banka kredilerini sıfırladık!
Karabağlar Belediyesi Mayıs ayı meclis oturumunda ana gündemi borçlanma ...
 
Bornova Meclisi’nde ‘spor alanı-otopark’ tartışması ve rötar kararı!
Bornova Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu Bornova ...
Konak'ta 'pilot bölge' hamlesi... Beslenme çantaları dolacak
Yoksulluk yaşayan ailelerin okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarının ...
Başkan Kılıç ‘tüm yükü biz çekiyoruz’ dedi, talep etti: Hipodrom geliri belediyeye!
 Buca Belediyesi Mayıs ayı olağan meclisi ilk oturumu gerçekleştirildi. ...
 
Menderesli kadınlar da sinemaya adım attı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar’da başlattığı ...
Aydın'da 'Bardakçı Baba' sanatseverlerle buluşuyor
Bugüne kadar binlerce tiyatroseveri birbirinden güzel oyunlarla buluşturan ...
KAF KAF belgeselinin prömiyeri Çiğli’de
Çiğli Belediyesi, 1966 yılında Varto’da meydana gelen depremde yaşananları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva