HABERLER>İŞ DÜNYASI
27 Mayıs 2024 Pazartesi - 18:50

EBSO Başkanı Yorgancılar’dan memurlara ‘yeşil pasaport’ çıkışı: Sadece 21 yılı dolduranlara verilsin!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısında EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oda başkanlarına verdiği yeşil pasaport müjdesine karşılık olarak Yorgancılar, "2023 yılı itibarı ile kamuda çalışan 5.2 milyon kişi ve aile fertleri dikkate alındığında, kamuda 1. derece kademeden itibaren 21 yılını dolduran çalışanlar için veya müdür ve üstü şeklinde belirli unvanlara verilmeli" dedi.

EBSO Başkanı Yorgancılar’dan memurlara ‘yeşil pasaport’ çıkışı: Sadece 21 yılı dolduranlara verilsin!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu yönetiminde gerçekleşti.

Gerçekleştirilen toplantıda EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, açıklamalarda bulundu.

‘BEN DE KÜRSÜYE İLK DEFA ÇIKINCA ÇOK HEYECANLANMIŞTIM’
Yorgancılar, meclis üyelerini kürsüye daha çok çıkmaları gerektiğine vurgu yaparak, “TOBB gerçekten bir üniversite. EBSO da bir üniversite, farklı meslekler, ortak sıkıntılar var. Bu sıkıntıları bu kürsüde anlatıyoruz. Ben de bu kürsüye ilk defa çıkınca çok heyecanlanmıştım ama siz anlatın ki bizler de çözüm bulalım. Gerçek sorunları olanlar için kürsü burada açık. Çözüm için biz de elimizden gelen gayreti gösterelim” dedi.

‘KULÜPLERİN ÜST LİGE ÇIKMASI İZMİR’E PARA GETİRİYOR’
İzmir spor kulüplerini yaşadığı başarıların İzmir’e maddi bir kazanç sağladığını belirterek, “Karşıyakamız için uzun zamandır şampiyonluğu unuttuk. Basketbol ve voleybolda şampiyon olması bizim için bir gurur kaynağı oldu. Göztepe’nin çıkması bizim için bir gurur. Kulüplerin üst lige çıkması İzmir’e para bırakıyor. Deplasmana gelen kulüpler İzmir’de para harcıyor. Kupa şampiyonu olan Beşiktaş’a ve lig şampiyonu olan Galatasaray’ı da ayrıca kutluyorum. Milli takımımıza Avrupa Şampiyonası için de iyi dileklerimi aktarmak istiyorum” dedi.

‘DEVLET MEMUR ÜCRETLERİ İLE KARŞILAŞTIRINCA ÖZEL SEKTÖR MÜDAHALE EDEMEZ’
Ay içerisinde gerçekleşen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 80’inci mali genel kurul toplantısına değinen Yorgancılar, “TOBB’un 80’inci mali genel kurulunu gerçekleştirdik. Çok güzel bir toplantı oldu. Üst düzey bürokrasiden birçok katılım oldu. Elimizdeki kartla bürokratlara sorunlarımızı ilettik. Cumhurbaşkanımız iş dünyasına değinirken iki noktaya parmak bastı. Özel sektörün eleman eksikliğinden dolayı devlete yüklenilmesi vahim bir hata dedi. Bunun çözümü özel sektör dedi. Bekçilerin aldığı ücretleri, devlet memur ücretlerini özel sektör ile karşılaşınca mücadele edemez boyuta geliyor” ifadelerini kullandı.

'SADECE 21 YILI DOLDURANLARA VERİLSİN'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB toplantısında oda başkanlarına yeşil pasaport müjdesi verdi. Yeşil pasaportun verilmesine dair yeni bir güncelleme yapılması gerektiğini belirten Yorgancılar, “365 oda başkanına yeşil pasaport verilmesini müjdeledi. Yeşil pasaport aslında yeni baştan düzenlenmeli. Bugünkü güncel durum içerisinde toplam 34 milyon civarında pasaport sistemde. 2023 yılında yeşil pasaport 1 yılda 1 milyonu aşmış. Genel olarak 100 bin ila 300 bin civarında verilmiş bu pasaport yıllar içerisinde. Diğer ülkelerdeki pasaportlara baktık, sadece Brezilya’da kamu çalışanlarına pasaport veriliyor. Bugünkü durumda ihracatçı için verilecek yeşil pasaport için bazı hususlar var. Bize göre döviz getirmek için kazananlara verilmesi temel almalı. Kamuda sadece birinci derecede kademeden itibaren 21 yılını dolduran çalışanlara veya müdür ve üstü olanlara verilsin gerisinden geri alınsın. Şu anda 175 bin kişi Avrupa’ya kaçak bir şekilde yerleşmiş. AB bunu görüyor ve bundan dolayı rahatsız, bundan dolayı AB’den vize alamıyoruz. 5 milyon 800 bin yeşil pasaport sahibi var ve gitmiyor. Sadece başkanlara verilmesi de doğru değil. Pasaport işi meclis üyesi olunca silah ruhsatı alma durumuna benzememeli” ifadelerini kullandı.

‘CAMİNİN İKİ SOKAK İLERİSİNDEKİ ODA’ TABİRİ KRİZ YARATTI
Yorgancılar, ay içerisinde kendisine gelen eleştiriler doğrultusunda meslek komite karar sayılarını içeren tabloyu paylaştı. Paylaşılan tabloya göre; 53 komite 1046 toplantıdan 4 bin 180 adet karar alındı. 104 tanesi yönetim kuruluna iletildi. Bu kararlardan 95 tanesi ilgili kurumlara iletildi. Kalan 9 karar için bilgi edinildi olarak değerlendirildi. Odanın WhatsApp grubunda gelen eleştirilere yönelik olarak tabloları paylaştığını ifade eden Yorgancılar, “Ben her türlü eleştiriye açığım yeter ki nezaket sınırı içinde olsun. Elbette benim de hatalarım var, bu eleştirilerin yeri burası. Gruplarda yazmadan direkt olarak gelin buradan konuşun. Hatalı olduğum yer varsa özür dilemeyi bilirim. Bir ara WhatsApp Grubu’na baktım, bir sorun ifade edilmiş meslek komite karar sayıları ile ilgili. ‘Caminin iki sokak ilerisinde’ sağda diyerek dalga geçerek bahsetmiş sorunundan Burası caminin iki sokak ilerisinde diye tabir edilecek bir oda değil burası, ne böyle bir şaka olur ne de böyle bir üslup olur. Bu kadar iyi niyetle, çaba harcayarak, her işin peşinde koşarak ‘caminin yanındaki odada bilgi edinildi’ diye yazarsa üzülürüm. Bunu kimse hak etmiyor. Şakaysa bunun şakası olmaz. Şakanın olacağı yer ayrı bir yer. EBSO dalga geçilecek bir yer de değil. Biz buraya isteyerek geldik. Ne eleştiriniz varsa kürsü burada, gelin konuşun. Hata yaptıysak özür dilerim. Kurumla ilgili sizden ricam lütfen konuşurken birbirimizi üzmeyelim” dedi.

 
Katliam gibi kaza: Otobüs şoförü tutuklandı!
 
EBSO Meclis Başkanı’ndan ‘tasarruf’ çıkışı: Üst gelir grubu fedakarlık yapmıyor!
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuz Kaan 28 Mayıs 2024 Salı 16:11

Yeşil pasaport yıllardır memurların temel haklarından birisi. Son yıllarda yaşanan sıkıntılar yeşil pasaport sahibi memurlardan kaynaklanmıyor. Ne olduğu belirsiz müflis tütcarlara bir kere ihracat yaptı diye yeşil pasaport verilmesi sisteme olan güveni sarstı.

Yorumu oyla      0      0  
Hamdi Çoban 28 Mayıs 2024 Salı 10:14

Ender efendi babanın gölgesinde büyüdün zahmet çekmedin memurların yeşil pasaportunamı kafayı takdın yazıklar olsun.önce ihracat rakamlarınıza bakın

Yorumu oyla      2      0  
Kezban 28 Mayıs 2024 Salı 09:46

En gözü dönük iş adamları İzmir'de sanki. Üretmeden elalemin hakkına göz dikmede üstadlar. Kimi döviz kurlarını düşük bulur, kimi memurun onun önünü kestiğini düşünür. İşlerine baksalar yapacak çok şeyleri olduğunu görecekler memleket için.

Yorumu oyla      1      0  
izmirli 28 Mayıs 2024 Salı 09:18

lombak rumuzlu ve harun rumuzlu arkadaş memurlara verilen yeşil pasaport sizi neden bukadar ilgilendiriyor özellikle lombak rumuzlu arkadaş seçim zamanıda chp ile ilgili bir sürü itamda bulundun memurun yeşil pasaportu ve izmiri yine chp nin alması zorunamı gitti

Yorumu oyla      2      0  
Citizen 28 Mayıs 2024 Salı 09:14

Tornavida tüccarı bazı devlet memurlarına verilen bir takım haklar hakkında görüş bildiriyor. İhracat yapıyorum dediği de ucuz işgücü ile elde ettiği ürünleri kendisi gibi zaten yüzbinlerce üreticisi bulunan pazarlara minicik kazanç karşılığı biraz daha ucuza satabilmek.

Yorumu oyla      4      0  
Hakkı 28 Mayıs 2024 Salı 09:04

Boş konuşma.Zaten memur belli bir dereceye inince alıyor pasaportu ama senin buna bilgin sıfır

Yorumu oyla      3      0  
Vatandaş 28 Mayıs 2024 Salı 09:00

Yahu her şey bitti de değinecek bir tek bu mu kaldı yeter biraz ülkenin sorunlarını tartışın

Yorumu oyla      3      0  
yuhhh 28 Mayıs 2024 Salı 08:56

Sizler herşeyi sadece kendinize hak görüyorsunuz sizde olmayan memurda işçide nasıl olur anlayışına sahipsiniz. Bu ülke çalışanların ödediği vergilerle ayakta duruyor beyefendi sırtınızda yük gördüğünüz kesim aslında sizleri sırtında taşıyan kesimdir

Yorumu oyla      5      0  
MEMUR 28 Mayıs 2024 Salı 08:15

Memurun pasaportunun sana derdi nedir ? Yorgancı ? Ülkenin sorunu şu; Kendine hak arayacağına başkasının haklarına göz dikmek !

Yorumu oyla      19      2  
BİR KAMU ÇALIŞANI 28 Mayıs 2024 Salı 08:12

Tüm emekçilere sermayenin verdiği değer işte. Siz marabasınız marabalığınızı bilin mi demek istiyorsunuz Sayın YORGANCILAR?

Yorumu oyla      18      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koza Altın'a bilirkişi şoku!
Kayyım tarafından yönetilen Koza Altın’ın Manisa’da açmak istediği antimon ...
Lodos GES için peş peşe iptal kararı!
Lodos Elektrik’in ‘Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Yardımcı Kaynak Güneş ...
Ege'nin sağlık devinden konkordato talebi!
Hastaneler için diz, kalça ve omuz protezi imal eden Hipokrat Tıbbi Malzemeler ...
 
Türkiye'nin e-ticaret hacmi yüzde 115 arttı
Türkiye'nin e-ticaret hacmi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 115,15 ...
Torbalı'da eğitimde teknolojik atılım!
Torbalı Ticaret Odası, sanayi kuruluşunun desteği ile okullara robotik ...
Borsadan 46 bin yatırımcı çıktı
Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, pay senedi yatırımcı sayısı ...
 
OLIVTECH Fuarı'na söyleşiler renk kattı
Bu yıl 11'incisi düzenlenen OLIVTECH - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, ...
Borsaya yeni şirket geliyor
Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret AŞ halka arzında 29-30 Mayıs tarihlerinde ...
THY yöneticilerinin 'huzur hakkı'na büyük zam!
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakkı ücretlerine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sözün haysiyeti
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya yıldızı Erdoğan’ı neden uyardı?
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Bir polisin isyanı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Belediyelerin borç krizi siyasi krize dönüşüyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Farklı ahlak anlayışları, kültür, kontrol
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Bir zamanlar yaşananlar (1)
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çevre düşmanı hükümlü, savcıya karşı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Dönemi biterken Ekrem Bulgun…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Bu dünyadan Çetin Yetkin Hoca geçti
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Keşke bir kedi sevmiş olsaydınız…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva