HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
27 Mayıs 2024 Pazartesi - 08:48

Köyde ev kıyıda yazlığı olan yandı!

İkiden fazla evi olana katlamalı Emlak Vergisi getirilmesine yönelik düzenleme taslağı, yazlıkçılarla köyünde evi olanların vergi yükünü artırabilir.

Köyde ev kıyıda yazlığı olan yandı!

İktidarın hazırladığı yeni vergi reform paketinde 2 ve daha fazla konutu olanlara yüklü miktarda Emlak Vergisi ve tapu harcı getirilmesine yönelik maddelerin bulunması köyünde evi, kıyıda yazlığı olan milyonlarca vatandaşta büyük endişeye yol açtı. Katlamalı verginin konutun değerine göre ya da ‘köy evi’ ‘yazlık’ gibi sınıflara ayrılarak kapsam dışında bırakılmaması halinde milyonlarca vatandaş çoğu zaman kullanmadığı gayrimenkulleri için yüklü miktarlarda vergi ödeme durumuyla karşı karşıya kalacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın öncülüğünde ‘vergi reformu’ adı altında yürütülen çalışmaların en kritik maddelerinden birini 1’den daha fazla konutu olanlara getirilecek yeni vergiler oluşturuluyor. Önümüzdeki haziran ayının ilk haftasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) getirilmesi düşünülen taslak düzenlemeyle, Emlak Vergisi oranlarında ilk kez sayıya göre değişikliğe gidilmesi planlanıyor. Buna göre 1’den fazla evi olanlar, oturduğu evin vergisini her yıl normal ödemeye devam edecek. Ancak aynı kişinin 2’nci ve daha fazla evi varsa bu evler için katlanarak artan Emlak Vergisi ödemek zorunda kalacak. Bu evlere ne kadar ilave vergi yükü getirileceği henüz netleştirilmedi.

BABADAN KALMA KÖY EVİ
Ancak milyonlarca vatandaşın köylerde babadan, atadan kalma evleri tapu kaydında üzerlerinde görünüyor. Bu ev ve gayrimenkullerin büyük bölümü ise varislerin hisselerinde yer alıyor. Köy evlerinin dışında yazlık olarak kullanılan evler de tapu kayıtlarında bulunuyor. Köy evleri ile yazlıkların ‘ikinci ev’ olarak değerlendirilmesi halinde milyonlarca vatandaş yeni vergilerle karşılaşacak.

Konuyla ilgili bilgi veren kaynaklar, vergi reformuyla konuta yatırım yapan varlıklı kesimlerin gelirindeki artışın vergilendirilmek istendiğini, bu nedenle köy evlerinin ‘ikinci ev vergisi’ dışında tutulması gerektiğini ifade etti. Ancak yazlıkların durumunun köy evlerinden biraz daha farklı olduğuna işaret eden kaynaklar, “Yazlıkların önemli bölümü çalışırken alınmış, şimdi emeklilikte kullanılan evler. Bu evlerin ilave vergilendirilmesi adil olmaz. Yazlık adı altında sahip olunan değeri çok yüksek evlerin kapsam dışında kalacağını düşünüyoruz” dediler. (Sözcü)

 
Galatasaray’ın şampiyonluğu Manisa’da kutlandı
 
Youtube'dan yeni özellik: Mırıldanarak şarkı bul!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 27 Mayıs 2024 Pazartesi 12:46

Bir evi olandan vergi alınmamalı ancak iki veya daha fazla evi ve ek olarak yazlığı olanlardan artan oranda oldukça yüksek vergi alınmalı ki insanlar fazla mülke tamah etmesin, sahiller betonla dolmasın.

Yorumu oyla      2      2  
burak 27 Mayıs 2024 Pazartesi 11:30

eeee "Çeşme'de bizim ev 20 milyon TL oldu şekerim" diye ortalarda dolananlara bir zahmet yapıştırın vergiyi. Olması gereken bu zaten. Varlığı olan daha fazla ödeyecek!

Yorumu oyla      3      3  
hasan gürsel altuğ 27 Mayıs 2024 Pazartesi 11:21

bu çerez parası vergilerle ekonomi filan kurtarılmaz. ülke batık,belediyeler batık,esnaf,kobi,şirketler batık ,ahali batık yahu ülkede batık olmayan kimse yok nereden toplayacaksın bu vergileri.istediğin kadar trafik cezası kes kim ödüyor.adam sigortasız vizesiz araç kullanıyor. yapacağınız tek şey zaten yaptınız muhtemelen mitte hükümete böyle bir uyarı yapmış diyorlar ,önümüzde ki kış yaşanabilecek toplumsal olaylar karşısında kullanlılmak üzere cumhurbaşkanına verilen seferberlik emri. ülke bitti yahu.uyanın artık.

Yorumu oyla      1      0  
Lombak 27 Mayıs 2024 Pazartesi 11:06

Herkes vergisini ödüyor zaten babacım. 100 tane evi olan 100 evi için ayrı ayri vergi ödüyor. Bu katlamalı vergi. Saçmalık.

Yorumu oyla      1      1  
ANKARA 27 Mayıs 2024 Pazartesi 09:53

Nasil Ki Otomobili Olan Mtv Oduyorsa Evi Olan da Konut Vergisi Odemeli... Konutu 10 Milyon TL Belediyeye Odedigi Yillik Vergi 780 TL... Boyle Sacmalik Olmaz... Yillik En Az 5 Bin TL Odenmeli... Ve Bu Paydan da Sokak Hayvanlarina Odenek Verilmeli... Sokak Hayvanlarindan Mahalle Muhtarlari Sorumlu Olmali...

Yorumu oyla      3      2  
Lombak 27 Mayıs 2024 Pazartesi 09:44

Hadi bakalım sıkıyorsa gelire dayalı vergi koyun. Çok kazanandan çok. Az kazanandan az alın. Böyle delidumrul gibi mala mülke vergi salacağınıza AB modelini uygalayın bakalım. İşinize gelince AB üyeliği değil mi?

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emlakçıların başkanından dolandırıcılık uyarısı!
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut ...
70 yıllık bina bile 15 bin TL… İzmir’de kiraların en çok uçtuğu ilçe!
70 yıllık binalardaki 2+1 konutların 15 bin liradan kiralandığı turistik ...
Gökdelen projesini kriz vurdu!
İnşaat sektöründeki ekonomik kriz İzmir’deki dev gökdelen projesini de ...
 
Karabağlar TOKİ'de dördüncü raunt... Planlar yeniden askıda!
Daha önce 3 kez mahkemeden dönen Karabağlar TOKİ ve üniversite imar planları ...
Kira vergisinde düzenleme yolda
AK Partili milletvekillerinin haziran ayı başında TBMM’ye getirmeye hazırlandığı ...
Ev sahibi-kiracı arasında yeni kriz
Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda yaşanan "ev gösterme" ...
 
TÜİK verilerini yayımladı... İzmirliler hangi markayı tercih etti?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2024 Nisan ayı sonu ...
Özelleştirme kapsamına alınmıştı... Plan itirazlarına ret!
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından özelleştirme kapsamına alınan Çeşme ve ...
Oda Başkanı, son tabloyu yorumladı: Yabancılar İzmir’den alacağını aldı!
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, son 4 aylık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva