HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2023 Salı - 19:18

Bornova Meclisi’nde ‘spor alanı-otopark’ tartışması ve rötar kararı!

Bornova Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündeminde komisyonlardan oy çokluğu ile gelen Doğanlar’da bulunan alanın imar planı değişikliği yer aldı. AK Parti Grubu bu değişikliğin çarpık kentleşmeye sebep olacağını, bunun yerine 500 metre yukarıda benzer bir alan olduğunu belirtti. İlgili önerge görüşülmek için bir ay daha bekletildi.

Bornova Meclisi’nde ‘spor alanı-otopark’ tartışması ve rötar kararı!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı ilk oturumu gerçekleşti. Oturumu Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yönetti.

Meclis oturumu başlamadan önce belediyenin Nisan ayında yaptıklarına dair sinevizyon gösterisi meclis üyelerine sunuldu.

Sinevizyon gösteriminin ardından başlayan mecliste, başkanlıktan gelen önergeler ilgili komisyonlara oybirliği ile gönderildi.

Başkanlıktan gelen önergenin ardından meclis üyelerinden gelen sözlü önergeler görüşüldü. AK Parti Grubu, “Bornova Doğanlar Mahallesi 19115 ada 1 parselin kuzeyinde yer alan tescil harici alanda spor alanı belirlenmesiyle ilgili imar planı çalışması ve tescile konu olmasıyla ilgili önerge”yi sözlü olarak meclise sundu. Komisyonlarda oyçokluğu ile geçen raporla ilgili olduğu belirtilen önerge için, “Bahsettiğimiz bölgenin etrafında yine illegal olarak yapılmış bir spor tesisi de var ruhsatlı ve izinli olmayan. Böyle bir eğilim varsa bu bölgede düzenli, derli toplu kampüs gibi otopark ve diğer donatı alanları ile beraber bir alan oluşturulmasını talep ediyoruz” ifadeleri ile sunum yapıldı.

İlgili önerge ilgili komisyonlara ilgili komisyonlara oybirliği ile gönderildi.

Sözlü önergelerin görüşülmesinin ardından komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Komisyonlardan oybirliği ile gelen raporlar komisyonlardan geldiği şekliyle oybirliği ile kabul edildi.

Komisyonlardan gelen ve oy çokluğu ile geçen Fen İşleri Müdürlüğü 22.03.2023 tarihli E-153050 sayılı yazısı ile Bornova ilçesi, Doğanlar Mahallesi, 129/19 sokağın 129/18 sokak kesişimi ile 129/17 sokak arasında yer alan, mevcut imar planında Park alanı ve Otopark Alanı olarak planlı kamuya terkli alanda, Açık Spor Tesisi Alanı belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği yapılması talebi mecliste bir kez daha görüşüldü.

AK PARTİ NEDEN RET VERDİ?
AK Parti Meclis Üyesi olan Mehmet Turu, “Gençlik Spor Komisyonu olarak görüştük ama biz alanın zemin altının otopark olması üstünün spor alanı yapılması ile ilgili görüş bildirdik. Konunun maliyetli olacağı bildirildiği için konunun alternatif bir alanla değerlendirilmesini daha uygun gördük. Bu yüzden ret vermiş durumdayız” ifadeleri ile grup olarak neden ret verdiklerini açıkladı.

SÖZLÜ ÖNERGE ALANA DAİR FARKLI BAKIŞ AÇISI SUNDU
AK Parti Meclis Üyesi Ethem Ok ise sözlü verilen önerge ile konunun farklı bir açıdan yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

Biz de bu alanda Kent Yenileme Komisyonu olarak panoda da gördüğümüz gibi Okyanus Koleji’nin tam üzerinde bulunan bir alanda belediye olarak buradan daha büyük bir yerimiz var. Buranın artı olarak arka tarafında da Evka 3 Mahallesi’nde ortaklaşa kullanılan rekreasyon alanı var. İki tarafın birden daha rahat kullanılabileceğini umarak oranın yapılmasının daha uygun olduğunu düşündük. Burası şu anda zaten bir park alanımız olarak gözüküyor. Otoparka ihtiyacımız var. Hemen 500 metre ilerisinde böyle bir alanımız olduğu için burayı tekrar park halinde bırakıp spor tesisini oraya yapmayı düşünüyoruz onun için böyle bir önerge hazırladık. Bu konu üzerinde de ret verdik.

BAŞKAN İDUĞ’A CELAL BAYARLI YANIT
Başkan İduğ’un ‘Bölgede otoparka ihtiyaç var mı?’ sorusu üzerine Ok, “Bugün için olmayabilir ama siz de çok iyi biliyorsunuz Celal Bayar Çimentaş Fabrikası’nı açtığı zaman yaptığı ilk konuşmada ‘Burası hani şehir dışındaydı’ diye söylemişti açılışında ama bugün Çimentaş şehrin göbeğinde kaldı. 15 yıl sonra belki çocuklarımızın orada daha geniş alanlara ihtiyacı olacak” diye yanıt verdi.

‘İNSANLARIN BİRAZ YÜRÜMEYİ ÖĞRENMESİ GEREKİYOR’
AK Parti Meclis Üyesi Fatih Taştan, “Burayla ilgili olarak söylemiyorum ama genel olarak zaten otopark ihtiyacımız var. Burayı sadece bu sokakların değil bölge olarak düzenlenmesi gerekiyor. Aynı bölge içerisinde gidelim sağa sola park etmiş TIR’lar, kamyonlar göreceğiz. Bu araçların zaten bir park alanları olmadığı için etrafta bulabildikleri boşluklara araçlarını park ediyorlar. Keza yavaş yavaş cep otoparkları da kalmadığı için esnaf da dükkanların önünü kapatıyor. Bu noktada bir yerde artık bizim bölgesel otoparklar planlamamız gerekiyor. İnsanların da biraz yürümeyi öğrenmesi gerekiyor. Biz teşvik eden olmak zorundayız” diyerek otoparka dair genel olarak kentte ihtiyaç olduğunu belirtti.

‘KAMUSAL FAYDA SAĞLARKEN ÇARPIK KENTLEŞMEYE NEDEN OLUYORUZ’
AK Parti Meclis Üyesi Selma Kısa, yapılacak olan işe karşı olmadıklarını ancak planlamalar doğrultusunda kenti çarpık kentleşmeye götürmek istemediklerini belirterek şunları söyledi:

Bu konuyu incelerken belediyemizin spor tesisi kazanmasını gönülden destekleriz. Yapılacak olan işe karşıyız diye bir durum yok. Şu tabloda imar planlarında asıl spor alanı olarak belirlenen yerde şu anda belediyemize ait olan GES var. Dönüp baktığımızda GES yapılması bizim belediye olarak buradan enerji elde ediyor olmamız inanılmaz bir kamu faydası ama dönüp baktığımızda imar planındaki spor alanını GES yapmışız. Dönüp bakınca bu alan 4. Sanayi Sitesi’nin ihtiyaçları yetmediği için ilave gelen bir alan. Bu alanda küçük sanayi sitesine dönüp baktığımızda orada yerleşmiş olan özel eğitim tesisi alanlarını görüyoruz. Bunların hiçbirini biz öngörmedik ama eğitim tesisi alanları orada var. Her iki kullanım bir arada olduğundan orada inanılmaz bir araç trafiği ve otopark sıkıntısı var. Bizim kendi kendimize kamusal fayda sağlarken çarpık kentleşmemize neden olan bir şey. O yüzden de önergeyi vermemizin nedeni de o. Böyle bir alanın oluşmasını kesinlikle isteriz ama madem böyle bir alan oluşturuyoruz bunun kuzeyinde bulunan alanlardan kendimize bir alan yaratalım. Otoparkı yerinde bırakalım. Ret verdik ama daha iyi ve sağlıklı bir alan için ret verdik.

‘PROJE BÖLGEYİ CANLANDIRACAK’
CHP Meclis Üyesi Bahar Gürsul ise, “Şu anda projenin yapılacağı alan atıl bir alan. Sanayi gerçekten çok çoraklaştırmış. Yeşillikten yoksun bir alan olduğunu görüyoruz. Özel okullara yakınlığı sebebiyle Fen İşleri Müdürlüğümüz çok güzel bir çalışma yapmış. O bölgeyi bu anlamda çok canlandıracak. Kaldı ki böyle bir ihtiyaç olduğu için çok güzel çalışılmış bir proje. Dolayısıyla biz olumlu görüyoruz. Bir an önce hayata geçmesini temenni ediyoruz. O bölgede buna ihtiyaç var” ifadelerini kullanarak projenin olumlu sonuçlarından bahsetti.

‘BİZ OYÇOKLUĞU İLE GEÇİRSEK BİLE BÜYÜKŞEHİRDEN GEÇMEZ’
İYİ Parti Meclis Üyesi Kemal Sevinç ise yeniden görüşülmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

Burada belediyemiz iyi niyetli bir proje çalışmış. O bölgedeki spor ihtiyacını karşılasın ve boş arazinin değerlendirilmesi üzerine. Otopark da çok büyük bir ihtiyaç. Bu imar planı da park ve otopark lekeli. Otoparkı kaldırıp spor tesisine dönüştürüyoruz. Oy çokluğu ile geçmiş olabilir ama büyükşehirden geçmeyecek. Büyükşehirden geçmeyecek bir planı burada biz oy çokluğu ile geçirsek emeğimize de yazık olur. Kaldı ki AK Partili kardeşlerimiz bir önerge verdi. Uygun görürseniz biz burada bir ay kaybederiz hep birlikte inceleyelim. Sağduyulu bir şekilde düzgün bir tesis yapalım. Ben gündemde kalmasını öneriyorum.

‘BEN ORAYA ÖYLE BİR KAYNAK AYIRMAM’
Son olarak söz alan Başkan İduğ ise konunun bir ay sonra yeniden görüşülmesinde sakınca olmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

Otopark ile yapılacak olan çalışma buraya yapılamaz. Ben oraya öyle bir kaynak ayırmam. Burada imar planına uygun bir çalışma yapılması bir ay sonra karar verilmesinde hiçbir sakınca görmüyorum. Meclisin ortak kararı neyse o şekilde hareket edilmesinde fayda var. Bizim yapmaya çalıştığımız birçok çocuğun spor yapmasına olanak sağlayacak atıl olan alanların değerlendirilmesi. Belediye kaynaklarımız da buna uygun. Bu konuyu gündemde bırakarak önümüzdeki ay konunun tekrar gündemde kalmasında sakınca görmüyorum.

Görüşlerin ardından ilgili maddenin komisyonda kalması oybirliği ile kabul edildi.

Meclis dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

 
Karşıyaka’da Zafer Partisi-Yeşil Sol gerilimi!
 
Karabağlar’da 151 milyonluk borçlanmaya onay... Selvitopu: Banka kredilerini sıfırladık!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta 'pilot bölge' hamlesi... Beslenme çantaları dolacak
Yoksulluk yaşayan ailelerin okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarının ...
Başkan Kılıç ‘tüm yükü biz çekiyoruz’ dedi, talep etti: Hipodrom geliri belediyeye!
 Buca Belediyesi Mayıs ayı olağan meclisi ilk oturumu gerçekleştirildi. ...
Menderesli kadınlar da sinemaya adım attı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar’da başlattığı ...
 
Aydın'da 'Bardakçı Baba' sanatseverlerle buluşuyor
Bugüne kadar binlerce tiyatroseveri birbirinden güzel oyunlarla buluşturan ...
KAF KAF belgeselinin prömiyeri Çiğli’de
Çiğli Belediyesi, 1966 yılında Varto’da meydana gelen depremde yaşananları ...
İzmir'de bir devir kapanıyor!
Buca’da geleceği yılan hikayesine dönen eski Buca Stadı için İzmir Gençlik ...
 
11. İzmir Felsefe Günleri heyecanı başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü ...
Siren Bora, İzmir Yahudilerini anlatacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Musevi Cemaati Vakfı'nın işbirliğiyle ...
Yılda 10 bin ton... Bayraklı geri dönüşümde fark yarattı!
Doğaya ve çevreye duyarlı çalışmalarıyla örnek olan Bayraklı Belediyesi, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva