HABERLER>EKONOMİ
27 Mayıs 2024 Pazartesi - 10:04

Başkan Mutlu'dan sorun yaşayan esnafa çağrı: Doğrudan bana ulaşın!

İESOB yöneticilerinin Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya ziyaretlerinde, esnafa hizmet ve kesimin sorunlarına çözüm getirecek projeler görüşüldü. Samimi bir ortamda geçen görüşmede Başkan Mutlu esnaf için yapılacak çalışmalara öncelik vereceklerini söyledi. Mutlu ile İESOB Başkanı Yalçın Ata, iki kurum arasındaki uyumu ve işbirliğini koruyarak verimli çalışmalar yapacaklarını dile getirdiler.

Başkan Mutlu dan sorun yaşayan esnafa çağrı: Doğrudan bana ulaşın!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata ve Birlik yöneticileri, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya tebrik ziyaretinde bulundu.

Son derece samimi bir atmosferde geçen ziyarette esnaf sanatkarların sorunları ve kesimin sıkıntılarının giderilmesi adına yapılabilecek işbirlikleri masaya yatırıldı. Konak Belediye Başkanı Mutlu, esnaf sanatkarlarayönelik olarak planlanacak hizmetlere öncelik vereceklerini dile getirdi.

Konak Belediyesi Esnaf Komisyonu Başkanı Erhan Kahraman ile meclis üyelerinin de katıldıkları toplantıda özellikle Konak merkez ve İnönü Caddesi’nde yoğun olan seyyarlar, Kemeraltı’ndaki işyerlerinin durumu ve ruhsat sorunu ele alındı.

SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZELİM
Esnaf komisyonu ile birlikte Esnaf Masası’nı canlandıracaklarını kaydeden Nilüfer Çınarlı Mutlu, ‘Birlik yöneticilerinin, oda başkanlarının her sorunda tereddüt etmeden bana ulaşmalarını istiyorum. Esnaf sanatkarlar Konak ilçesinde önemli bir nüfusu oluşturuyorlar.  İlçenin hayat damarı, Konak’a canlılık kazandıran en önemli unsur esnaf işletmeleri. Esnaf kesiminin sıkıntılarını teşkilatın idarecileri ile ortak çalışmalar yaparak çözebilirsek, Konak’taki ekonomik ve sosyal yaşama da önemli katkıda bulunuruz’ diye konuştu.

ESNAF MASALARI VERİMİ ARTIRIYOR
Geçen dönemlerde ruhsat konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatan İESOB Başkanı Yalçın Ata ise, iki aya yakın süredir bu konuda herhangi bir sorun yaşamadıklarına dikkat çekti.

Samimi yaklaşımlarından ötürü Başkan Mutlu’ya teşekkür eden Yalçın Ata, ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı ziyaretimizde de, İzmir’in her ilçe belediyesinde bir Esnaf Masası kurulması yönünde çalışmaları gündemimize almıştık. Kısa sürede bu hedefi hayata geçireceğiz. Konak’ta geçen dönemde de benzer oluşum vardı. Esnaf Masaları hem üyelerimizin sorunlarına hızlı ve kalıcı çözümler getiriyor, hem de yerel yönetimlerin iş yükünü azaltıyorlar. Toplumda sayısal çoğunluğa sahip esnaf sanatkarların rahat çalışma ortamlarına kavuşturulması, sosyal huzuru ve refahı da beraberinde getirecektir’ dedi.

Esnaf Komisyonu Başkanı Erhan Kahraman da, belediyenin esnafa yönelik çalışmaların esnaf sanatkarlara duyurulması ve sağlıklı iletişim kurulması için odalarla birlikte çalışmak istediklerini ifade etti.

Ziyaret sonunda Başkan Yalçın Ata kendi işyerinde ürettiği yaz sezonu ayakkabı modellerinden örnekleri günün anısına Başkan Mutlu’ya hediye etti.

 
Söke'de boğa güreşleri heyecanı
 
İzmir'de firari suç makineleri yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cevdet Yılmaz: Tersine göçü sağlamamız lazım
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'de "İş Dünyası Toplantısı"nda ...
İŞKUR'dan 400 bin liraya kadar hibe desteği!
İŞKUR'un, işini kurmak isteyen engellilere 400 bin liraya, eski hükümlülere ...
Konut satış fiyatlarındaki düşüş sürüyor
Konut fiyatlarında artış enflasyonun altında kalmaya devam ederken, başta ...
 
Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyeleri ...
Kara para aklama bildirimlerinde patlama!
MASAK'ın 2023 raporunu değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş ...
Vergi rekortmenlerinin her yıl açıklanacağı ay belli oldu!
Türkiye'de adına en fazla vergi tahakkuk eden gelir ve kurumlar vergisi ...
 
KVKK'dan çevrim içi oyun firmasına para cezası!
Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), Knight Online oyunun Türkiye'deki ...
Yeniden yapılandırmanın taksit süreleri düzenlendi
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve mücbir sebep hali uzatılan ...
Buca’ya zehir madeni yolda!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı İzmir’de 3 yeni maden ocağı açılması ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva