HABERLER>POLİTİKA
27 Mayıs 2024 Pazartesi - 10:43

Kasapoğlu: 27 Mayıs Türkiye'de bir kara delik!

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu 27 Mayıs darbesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kasapoğlu: 27 Mayıs Türkiye de bir kara delik!

Dr. Kasapoğlu, 27 Mayıs 1960 tarihinin 30. Yılını yaşayan genç Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kara leke olarak tarihe geçecek ilk darbesini yaşadığını hatırlattığı açıklamasında; “Kendilerine Milli Birlik komitesi adını veren Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bazı general ve subayların oluşturduğu 38 kişilik bir grup tarafından gerçekleştirilen darbe sonrasında, bütün antidemokratik yöntemler devreye sokuldu. Anayasa ve TBMM feshedildi, siyasi faaliyetleri askıya alındı. Dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Başbakan Adnan Menderes, hükümet üyeleri, DP'li milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rüştü Erdelhun ile asker ve bazı üst düzey kamu görevlileri gözaltına alındı. Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan 16 Eylül , Adnan Menderes ise İmralı Adası'nda 17 Eylül 1961'de sağlık muayenesini yapan doktor heyetinden sağlam raporu alındıktan sonra saat 13.21'de idam edildi.” hatırlatmasını yaptı.

27 Mayıs bir Kara Delik açtı
“Türk demokrasisini uzun yıllar etkisinde tutacak Türkiye’nin Kara Deliği de tüm bu olaylarla açılmış oldu. Kara Deliklerin ışık dahil etrafındaki her şeyi emmesi, değişime uğratması gibi, 27 Mayıs darbesi demokrasiyi yutan, özgürlükleri yok eden ve toplumu karanlığa sürükleyen bir hareket olarak ortaya çıktı. Normal siyasi süreçlerin dışında gerçekleşen her olay kendi kaotik etkilerini de beraberinde getirir. Zayıflatılan demokrasi ve insan hakları, kısıtlanan ifade özgürlükleri ve artan toplumsal huzursuzluk, darbenin siyasi çekim gücünün kaotik bir sonucuydu.” diyen Dr. Mehmet Kasapoğlu, “27 Mayıs darbesinin ardından, kara deliğin etkisine giren Türkiye'nin siyasi sahnesi de benzer bir şekilde değişime uğradı. Demokratik kurumlar zayıfladı, ifade özgürlüğü kısıtlandı ve toplumsal huzursuzluk arttı. Bu, darbenin siyasi çekim gücünün bir sonucuydu ve daha uzun yıllar bu etki Damoklesin kılıcı gibi Türk siyasetinin üzerinde sallanmaya devam etti. 

Demokrasi adına Demokrasi askıya almak
Açıklamasının devamında eski zihniyetin zaman zaman kendini göstermeye çalıştığını ifade eden Kasapoğlu; “Tarih içinde zaman zaman bu zihinsel kara deliğin etkisine giren ve ülke yönetiminde söz sahibi olmak isteyen dahili ve harici gerek siyasi gerekse siyaset dışı kurumların ilk aklından geçen şey “demokrasi adına” demokrasiyi askıya almak, hukukun üstünlüğünü ihlal etmek, insan hakları ihlalleri yapmak ve adalet yok saymak oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nde artık darbelerin, kalkışmaların ve muhtıraların gölgesinde yaşamıyoruz. Cumhuriyetimiz, milli iradenin, insan hak ve hürriyetlerinin, ifade özgürlüklerinin savunulduğu ve baş tacı edildiği, tüm bu olmazsa olmaz değerlerimize karşı çıkmaya çalışanların ise hukuk önünde hesap verdiği, yarattıkları kara delikler içine kendilerinin atıldığı ve tarihten silindiği demokratik olgunluk dönemini yaşıyor.” Dedi.

Yeni Kara delikler gençlerimizin geleceğini yutamayacak
Açıklamasının son bölümünde kararlılıklarından bahseden Dr. Mehmet Kasapoğlu “Her ne şekilde olsun bu güzel vatanı yeniden kaosa sürüklemeye, baskı altına almaya ve karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı dimdik duracağımızdan ve yeni kara deliklerin gençlerimizin geleceğini yutamaması için çok çalışmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

 
Afyonkarahisar'da baca yangını söndürüldü
 
Güven endeksleri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan Gazze için yoğun diplomasi trafiği
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de diplomasi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Galatasaray'a tebrik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trendyol Süper Lig Şampiyonu Galatasaray’ı ...
AK Partili isim duyurdu... Ziyaret için tarih açıklandı!
AK Partili Abdullah Güler, Erdoğan'ın CHP'yi haziranın ilk haftasında ziyaret edebileceğini söyledi.
 
Özgür Özel, ilk 'iktidar' vaadini açıkladı!
CHP, 'Büyük Eğitim Mitingi'nin ardından bugün de Ankara’da 'Büyük Emekli ...
Seçim sonrası görevden ayrılmak istedi... DSP İzmir İl Başkanı'nın istifasına ret!
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 30 ilçede de aday çıkaran DSP’nin aldığı ...
AK Parti binasına saldırıda yeni gelişme!
Geçtiğimiz yıl Adana'da AK Parti Çukurova İlçe binasına silahlı saldırı ...
 
Özel'den 'Büyük Emekli Mitingi'ne çağrı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da düzenlenen 'Büyük Eğitim Mitingi'nin ...
Dervişoğlu: Tencerede yemek değil, dert kaynıyor!
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, "Emekli tenceresini kaynatamıyor. ...
'Dövizde karamsar senaryolar gerçekleşmedi!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrasında dövizde karamsar senaryoların ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva