HABERLER>POLİTİKA
26 Mayıs 2024 Pazar - 15:29

Özgür Özel, ilk 'iktidar' vaadini açıkladı!

CHP, 'Büyük Eğitim Mitingi'nin ardından bugün de Ankara’da 'Büyük Emekli Mitingi' düzenledi. CHP lideri Özgür Özel'in çağrılarının ardından, yurttaşlar Tandoğan Meydanı'nı doldurdu. Mitingde iktidar vaadini açıklayan Özel, "Başımızda bir gulyabani var. Gulyabani IMF değil. Ama IMF hayaleti aramıza dolaşıyor. Mehmet Şimşek, bu gulyabanini al Saray’a git" dedi. CHP lideri ayrıca Erdoğan ve Bahçeli'ye de çağrı yaptı.

Özgür Özel, ilk  iktidar  vaadini açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) geçen hafta gerçekleştirilen Büyük Eğitim Mitingi’nin ardından bu hafta da 26 Mayıs’ta Ankara Tandoğan Meydanı’nda “Büyük Emekli Mitingi” düzenliedi.

CHP lideri Özgür Özel Ankara Tandoğan meydanında emeklilerle bir araya geldi.

TANDOĞAN MEYDANI DOLDU
Farklı illerden gelerek sabah erken saatlerden itibaren meydanı doldurmaya başlayan emekliler, taleplerini dile getiren sloganlar attı.

Mitinge, CHP lideri Özgür Özel'in yanı sıra, DİSK Emekli-Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası, Bağımsız Emekliler Sendikası, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşunun üyeleri de katıldı.

Meydanda, katılımcıların ellerindeki "Emekliler için zordur geçim, Özgür Özel acele seçim", "Onurlu yaşam hakça paylaşım", "insanca hakça bir yaşam için", "Mutfakta yangın var, bıçak kemiğe dayandı", "Biz torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız ya siz" , "Krizin bedelini biz ödemeyeceğiz" yazılı döviz ve pankartlar göze çarptı.

Miting saat 14.00 itibarıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer’in konuşmasıyla başladı.

CHP’Lİ TAŞÇIER: BU İKTİDAR EMEKLİNİN SIRTINDA YÜK”
Taşçıer, "Emekli iktidarın değil bu iktidar emeklinin sırtında bir yük. Ve biz CHP olarak sonuna kadar yanınızdayız. Bugün genel başkanımız Özgür Özel'in çağrısıyla karanlığa karşı aydınlığı yoksulluğa karşı refahı, çaresizliğe karşı umudu yücelten büyük değişim için bir aradayız" dedi.

DİSK EMEKLİ SEN GENEL BAŞKANI YAVUZ: ÖFKEMİZ BÜYÜYOR
Daha sonra kürsüye gelen DİSK Emekli-SEN Genel Başkanı Cengiz Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

"Kendimiz, çocuklarımız, torunlarımızın emeklilik hakkı için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün burada on binleriz, yarın milyonlar olacağız. Buzdolabımız, market torbalarımız boş. Soframızda kuru ekmek yarım, buna karşılık öfkemiz büyüyor, sesimiz gürleşiyor. Emekliler direniyor."

BİRLEŞİK EMEKLİLER SENDİKASI BAŞKANI ŞENGÜL, ERDOĞAN’A SESLENDİ
Birleşik Emekliler Sendikası Başkanı Mahmut Şengül de şu ifadeleri kullandı:

"Bir an önce yönetemiyorsanız istifa edin. Emekliler olarak talebimiz var. Sayın Cumhurbaşkanı emeklilere ne verirsek verelim dipsiz kuyu diyor. Biz de diyoruz ki kuyu dipsiz değil kuyunun altından tünel kazıp 3-5 yandaş müteahhite bağlamışsınız, onun için emekli aç ve perişan."

TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ BAŞKANI ÇALIŞKAN: BİZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ
Tüm Emekliler Derneği Başkanı Satılmış Çalışkan ise "Emeklilik lütuf değil haktır, biz bu emekliliği alnımızın teriyle aldık!" dedi.

Çalışkan, "Biz hakkımızı istiyoruz. Biz hizmet ve prime dayalı eşit aylık istiyoruz. Geçinebileceğimiz bir emekli aylığı istiyoruz. Biz fazla bir şey istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

EMEKLİ AYNUR TEKE: BİZ ÖLMEMEK İÇİN YAŞIYORUZ
61 yaşındaki emekli yurttaş Aynur Teke ise “Sosyal yardım alabilmek için kaç defa gidip geldiğimi hatırlamıyorum. Ne şartlarda yaşıyoruz bir bakın. Sizin hiç elektriğiniz, suyunuz kesildi mi? Bizi yönetenlerin vicdanı rahat mı? Biz ölmemek için yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.  

ÖZEL KÜRSÜYE ÇIKTI: AÇIKLANAN EMEKLİ MAAŞLARI, GELECEK YOKSULLUĞUN HABERCİSİYDİ
Sendika temsilcilerinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasına başladı.

Özel, "Açıklanan emekli maaşları, gelecek yoksulluğun habercisiydi. Türkiye'nin 81 ilinden gelen emeklilerin sesi olacağız" dedi.

CHP lideri’nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

* Biz konuştuk, biz anlattık, siz geldiniz. Kendi meselenize sahip çıktınız. Bugün Ankara’da iğne atsan yere düşmüyorsa bunun sahibi sizlersiniz. Dünyanın en büyük korusunun söylediği en acıklı şarkıdır bu. Emeklinin sorununu çözmezseniz meydanlar, sokaklar bizimdir dedik. Bu sesi ya duyacaklar ya da durmayacağım, hakkınızı söke söke alacağım. Hans’ın yaşadığı hayatı Hasan’dan esirgeyenlere yazıklar olsun.

"HER AY 5.5 ÇEYREK ALTINI  ALIP KAÇAN BİR DÜZEN VAR"
* Emekli açım diyor onlar yurda git tatil yap diyor. Bu iktidar geldiği gün en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Şimdi 10 bin lira 2.5 altın almıyor. Her birinizin her ay 5.5 çeyrek altınını alıp kaçan bir düzen var. Sesinizi duymazlarsa onlardan hesabı ilk sandıkta soracaksınız. 

* Burada emeklilerin dışında bir de emekli olamayanlar var. Staj ve çıraklık mağdurları. Çocuk stajyer olarak gitmiş, sigortası başlamış parası yatmış. Ama o günden başlatmayız deyip emekli edilmeyen mağdurlar. Astsubaylar emekli olamıyor. Emekli olunca maaş yarıya düşüyor. Yaşı dolduğunda da sefalete sürükleniyor. Her kademede görev yapanların özlük haklarını savunuyoruz.

"48 MİLYON KİŞİYE ÖDENEN PARA FAİZE ÖDENENDEN AZ"
* OYAK’ta sözde TÜİK enflasyonu kadar portföy yönettik diyorlar. Bunun adı haksızlık değil, bunun adı hırsızlıktır. Yazıklar olsun. Ekonomi öncelik belirleme işidir. Ekonomik tercihler sizi kimin hükumeti olduğunuzu gösterir. Toplam 48 milyon kişiye ödenen para bütçede faize ödenenden çok daha az.

ŞİMŞEK'E SESLENDİ: GULYABANİNİ AL 
* Başımızda bir gulyabani var. Gulyabani IMF değil. Ama IMF hayaleti aramıza dolaşıyor. Mehmet Şimşek, bu gulyabanini al Saray’a git. Biraz da zenginlerin penceresine gitsin o.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'YE ÇAĞRI: 15 MADDE SAYDI
* Sayın Erdoğan’a, Sayın Bahçeli’ye bir çağrıda bulunuyorum. 15 madde, 15’ini yapacağız, el birliğiyle yapacağız. Bu meydanın yüzünü güldüreceğiz. Var mısınız? Başlıyorum...

En düşük emekli aylığı hiçbir dönemde asgari ücretten az olamayacağını yasal düzenlemeye bağlayalım.

Prim düzenleme katsayısı aylık bağlama oranı, aylıkların alt sınırını hakkaniyetle ölçüde artıralım.

İntibak yasası çıkararak 2000 öncesi, 2000-2008 arası, 2008 sonrası ayrımları ortada kaldıralım.

Emeklilerimize ciddi yük oluşturan ilaç katılım paylarını fiyat farklarını muayene ücretlerini mutlaka artık ortadan kaldıralım.

Emeklinin ortezlerinden protezlerine ayağını kaybetmiş bu vatan için çalışırken, protezi var eskimiş verdikleri para olması gerekenin 30'da 1'i; ortezde protezde en iyisi emekliye hemen ödenmeli

Emeklilere sendikal örgütlenme hakkı tanınmalı.

Emekli bayram ikramiyeleri asgari ücret seviyesine çıkarılmalı.

Kurumların özel sandıklarından emekli olanlar banka gibi kuruluşlar, özel bankaların kendi sandıklarından emekli olanları bayram ikramiyeleri eşitlenmeli, ilaç katkı payları düşürülmeli. Onlara promosyon ödemesi yapılmalı.

Emekliler için emekli kart çıkarılmalı.

Elektrik ve doğalgaz faturalarında yüzde 25 ile 40 arasında indirim yapılmalıdır.

Emeklilikte kademe bekleyenlerin, staj ve çıraklık mağdurlarının emekli askerlerin sorunları çözülmelidir.

65 yaş üstü ulaşım sorunu asla bir daha hiçbir emeklimizi rencide etmeyecek şekilde şoför esnafını da düşünerek onları karşı karşıya bırakmadan kanun yoluyla devlet eliyle devletin cebinden çözülmelidir.

Çalışmak zorunda kalan emeklilerden SGK destek uygulaması kesintisi bitirilmeli.

Emeklilerin kredi ve kredi kartı borçları bir defaya mahsus bütün faizleri silinerek 5 yıla bölünmeli, bu kamburdan emekliler kurtarılmalıdır.

Vergide adalet mutlaka sağlanmalı, dolaylı vergi kademeli olarak sıfırlanmalı.

CHP İKTİDAR OLURSA İLK SEÇİM VAADİNİ AÇIKLADI
* CHP iktidarının ilk seçim vaadini açıklıyorum. Bir an önce yasal düzenlemeler tamamlanıp emekli maaşı ilk önce asgari ücrete, 2 yıl sonra da 1,5 asgari ücrete çıkarılacaktır.

Özgür Özel, ardından "İktidar, iktidar" sloganları eşliğinde sahneden indi.

İSTANBUL’DAN 39 İLÇEDEN OTOBÜS KALKTI
Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Emeklinin hakkını Cumhuriyet Halk Partisi alacak!” ifadelerine yer vermişti.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise miting için İstanbul’un 39 ilçesinden otobüs kaldırılacağını belirtmişti.

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI
Ankara Emniyet Müdürlüğü, miting nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını bildirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, 26 Mayıs Pazar günü saat 13.00 – 17.00 arasında düzenlenecek “Büyük Emekli Mitingi” nedeniyle bugün saat 22.00’dan itibaren ihtiyaç olması durumunda, Anıt Caddesi’nin Turgut Reis Caddesi ile Anadolu Meydanı arasında kalan bölüm ve buraya açılan cadde ve sokakların tamamı, GMK Bulvarı’ndan Kazım Karabekir Caddesi’ne bağlanan varyantın tamamı çift yönlü trafiğe kapatıldı.

OCAK AYINDA “EMEKLİ BULUŞMASI” YAPILMIŞTI
Özel, 19 Ocak’ta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıda emeklilerle bir araya gelmiş, burada emeklilerin sorunlarını dinlemişti.

Özel, toplantının ardından emeklilerin aldığı maaşlara değinerek, “emekliler haklarını almasını bilir. hep beraber hakkımızı alana kadar birlikte mücadele edeceğiz” demişti.

Özel, emeklilerin açlık sınırının altında bir maaş aldığını belirterek “iyileştirme” talebinde bulunmuş, en düşük emekli maaşının asgari ücretten az olmaması gerektiğini söylemişti.

CHP lideri, “Çok farklı siyasi görüşlerden emekliler bugün burada misafirimiz. Bu memlekette esas konuşulması gereken şey, hayat pahalılığı, enflasyon ve onun en başta ezdiği emeklilerken hep isterler ki başka şey konuşulsun. Bu seneyi emekli yılı ilan ettiler, emekli yılının başında emekli ile dalga geçecek rakamlar ilan ettiler. Madem ‘emekli yılı’ dediniz ama gereği yapılmadı, hiç olmazsa bugün emeklilerin günü başka bir şey konuşmayacağım, sırf emeklileri konuşacağım” ifadesini kullanmıştı.(Cumhuriyet)

 
Gazze'de can kaybı 35 bin 984'e yükseldi
 
Hücresindeki yangında yaralanmıştı... Yaşam savaşını kaybetti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçim sonrası görevden ayrılmak istedi... DSP İzmir İl Başkanı'nın istifasına ret!
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 30 ilçede de aday çıkaran DSP’nin aldığı ...
AK Parti binasına saldırıda yeni gelişme!
Geçtiğimiz yıl Adana'da AK Parti Çukurova İlçe binasına silahlı saldırı ...
Özel'den 'Büyük Emekli Mitingi'ne çağrı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da düzenlenen 'Büyük Eğitim Mitingi'nin ...
 
Dervişoğlu: Tencerede yemek değil, dert kaynıyor!
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, "Emekli tenceresini kaynatamıyor. ...
'Dövizde karamsar senaryolar gerçekleşmedi!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrasında dövizde karamsar senaryoların ...
Asgari ücret sorusuna yanıt: Gerekli katkıları sağlarız!
Ülkü Ocakları Eğitim Toplantısı'nda konuşan MHP lideri Bahçeli "Onun için ...
 
Kurtulmuş'tan yeni anayasa mesajı!
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa hakkında, "Buna karşıyım, engelleyeceğim, ...
'Ülkücü hareketin veremeyeceği hesap yoktur'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Derelerin sığ yerlerinde balık avına ...
TİP eski vekilinin annesi CHP'de kadın kolları başkanı oldu
CHP Selçuk Kadın Kolları yeni Başkanı siyaset dünyasının ünlü ismi eski ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva