HABERLER>OTOMOBİL
27 Mayıs 2024 Pazartesi - 08:21

1 milyon TL’ye elektrikli geliyor

Citroen’in 2022 yılından bu yana ürettiği B hatchback modeli C3’ün dördüncü nesli neredeyse bir B SUV olarak yollara çıkıyor. Eylülde Türkiye’de elektrikli versiyonu e-C3’le satışına başlanacak olan modelin fiyatını Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “1 milyon TL seviyesinde olacak” diye açıkladı.

1 milyon TL’ye elektrikli geliyor

Elbette bu fiyat, döviz kurlarının bugünkü seviyelerde kalmasıyla mümkün olacak. E-C3’ün 44 kWh bataryalı versiyonunun Avrupa’da başlangıç fiyatı 23.300 Avro olarak açıklanırken, Alkım, bu modelin zengin donanımlı versiyonunu getireceklerini açıkladı. İddialı olduklarını söyleyen Alkım, “Eylül ayında sadece elektrikli modeli ile yollarda olacak Citroën e-C3’ün sunmayı planladığımız fiyat seviyesi ile de ne kadar iddialı bir model olduğunu gözler önüne sereceğini düşünüyorum” diye konuştu. 

2. ELDE REEL FİYATLAR DÜŞTÜ
Sıfır km otomobil piyasasında daralma sinyalleri gelirken 2. el otomobil pazarı da durgunluğunu sürdürüyor. 2. el otomobil pazarıyla ilgili açıklanan iki ayrı raporda da fiyatların biraz yükseldiği ama satışların gerilediği ortaya çıkıyor. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından sahibinden. com’da yayımlanan ilanlardan hareketle hazırlanan “Otomobil Piyasası Görünümü’’ raporuna göre 2. el otomobil piyasasında enflasyondan arındırıldığında reel fiyatlardaki düşüşün sürdüğü görülüyor. Yılın geri kalanında ikinci el otomobil piyasasının canlanacağını vurgulayan VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, “Var olan koşullar ve gelecek dönem öngörüleri dahilinde, mevcut reel ikinci el fiyatları cazip konumda olmayı sürdürecek” dedi. 

YENİ MODELE ONLİNE REZERVASYON
Lexus’un ilk tam elektrikli modeli olan UX 300e, Executive donanımında 1 milyon 750 bin TL ve Exclusive donanımında 1 milyon 920 TL’den satışa sunuldu. UX 300e, online.lexus. com.tr adresinden online olarak rezervasyona da açıldı. 72.8 kWs’lik lityum iyon bataryası, 50 kW DC şarjda 1 saat 20 dakikada yüzde 80 kapasiteye kadar şarj edilebiliyor. 

AİLECE YENİLENDİLER
Citroen’nin hafif ticari araç ailesini oluşturan, Berlingo Kombi, Berlingo Van, Spacetourer, Jumpy Panelvan ve Jumper hem görsel hem de teknolojik açıdan elden geçirildi. Feel Bold, Shine ve Shine Bold olarak 3 farklı donanımla pazara sunulan yeni Berlingo Kombi’de 130 HP’lik 1.5 BlueHDi motor, 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle, Feel ve Feel Bold donanım seçenekleriyle satışa sunulan Berlingo Van ise 100 ve 130 HP gücündeki 1.5 BlueHDi motorla yollara çıkıyor. 

PAZAR LİDERİ MAKYAJ TAZELEDİ
Fiat’ın uzun süre Türkiye’de ürettiği ve pazar lideri olduğu hafi f ticari modeli Doblo, makyajlı haliyle satışa sunuldu. Doblo Cargo 839 bin 900 TL’den, Doblo Combi 1 milyon 64 bin 900 TL’den başlayan fi yatlarla satışa sunulurken E-Doblo Cargo 1 milyon 471 bin 900 bin TL’den, binek otomobil sınıfındaki 5 kişilik E-Doblo ise 1 milyon 656 bin 900 TL’den başlayan fi yatlarla satılıyor. Yeni Doblo, Cargo gövdede ve Combi’nin Easy versiyonlarında 1.5 litrelik, 100 HP gücündeki dizel motor seçeneği ve 6 ileri manuel şanzımanla satışa sunuluyor.(Cumhuriyet)

 
Mehmet KARABEL yazdı... Ölüm fermanı neden şimdi?
 
Suç örgütüne 'Mahzen-49' baskını: 30 gözaltı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski ehliyeti olanlar dikkat: Yıl sonunda iptal!
Eski tip sürücü belgelerinin geçerlilik süresi 31 Aralık 2024'te sona ...
TOGG, 800 bin liralık kredi kampanyasını uzattı
Yoğun istek üzerine 26 Mayıs gün sonuna kadar uzatılan kampanya, T10X ...
Kalite yerle bir… Üçüncü vitesi bilmeden ehliyet alanlar var!
Sürücü kursu fiyatlarına Haziran’dan itibaren geçerli olacak şekilde zam ...
 
İkinci el online oto pazarında düşüş
Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar ...
5 ayrı oto galeriye kurşun yağmuru… Kurtlar Vadisi İzmir!
Son bir ay içerisinde 5 ayrı oto galerinin kurşunlanması ile ilgili olarak ...
Otomotivde yeni regülasyon krizi
Geçmişte ABS, havayastığı, ESP, lastik basınç uyarı sistemi gibi güvenlik ...
 
İzmir'in 'Şoför Nebahat'i... 15 yıldır direksiyon başında!
Vefat eden babasının mesleğini sürdürmek için minibüs kullanmaya başlayan ...
Akaryakıt fiyatlarına çifte indirim!
Akaryakıt fiyatları zam ve indirim haberleriyle değişkenlik gösteriyor. ...
Araç satışları neden düştü?
Nisan ayında araç satışlarının yüzde 22,3 oranında azalmasını değerlendiren ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva