Doğal afet denilince ilk aklımıza gelen sel, deprem gibi insanın elinde olmayan durumlardan kaynaklanan afetleri bilirdik. Öğrendik ki Askerdeki gençlerimiz mühimmat sayarken ortaya çıkan patlamada doğal afet kategorisindeymiş.
Şehitlerimizin evlerine gönderilen yazıyla patlamada ölen Askerlerimizin şehitlere verilen haklardan yararlanamayacağı, toplamda alacakları tazminatın 33 Bin TL olduğu ailelerine tebliğ edilmiş.
Haberi duyunca üzüldük. Görev sırasında şehit olmuş olan askerlerimizin aileleri acılarını en derin şekilde yaşarken, şehitlerin doğal afet şehidi olarak ifade edilmesi, yaraya tuz basmak gibi bir şey olsa gerek.
5 Eylül Tarihinde 25 Askerimizin şehit olması tüm Türkiye'yi yasa boğmuş, halen nedeni belli olmayan bir patlamanın bir deprem, bir sel baskını gibi değerlendirilmesinin izah edilebilir bir yanı yoktur.
Gece yarısı 76 Yıllık el bombalarının sayıldığı sırada patlamanın olduğunu basın yayın organlarından öğrendik. Elbette 76 Yıllık el bombaları mutlaka yıpranmıştır. Yıpranan bombanın ne şekilde infilak ettiği bilinmemekle birlikte olay dışarıdan bakıldığında bir eksikliğin yada ihmalin olduğu yönünde şüpheler içermekte.
Ve ülkemizin imkanları, hak etmeyen kişi, kurum ve kuruluşlar için hoyratça kullanılırken 25 şehidimiz için mi tasarruf gerekti.
Bizim şehitlerimiz Suriye'den gelen 100 Bin mülteciden daha mı değersiz. Her türlü imkan sağlanan Suriyeli mültecilere kredi kartları verilirken, sınavsız üniversitelere alınırken 25 askerimiz neden şehitlik haklarından faydalanmaz?
Bizim şehitlerimiz gecenin saat 10:30'unda Irak sınırında öldürülen terörist mi? Kaçakçı mı? ne olduğu belirsiz kişilerden daha mı değersiz. Onlara 125 Milyar tazminat verilirken, Afyon şehitlerine 33 Milyar tazminat veriyoruz.
Bizim askerimiz Türk Milleti için değerlidir. Askerimiz asker ocağına adımını attığı andan itibaren askerdir. Ölümü ne şekilde olursa olsun ŞEHİTTİR.

Bilesiniz ki şehit ailelerine gönderilen yazıdaki 'doğal afet şehidi' ibaresi Ülkesini, Milletini seven her vatandaşımızı derinden yaralamıştır.

Kimlikleri DNA testiyle belirlenen şehitlerimize ve yakınlarına bu davranış yapılmamalıydı. Yapılan yanlışın en kısa sürede düzeltilmesi temennisiyle…