HABERLER>SEÇİM 2015
13 Ocak 2014 Pazartesi - 18:51

Yıldırım listeyi sundu: Erdoğan’ın önünde hangi isimler var?

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul’a giderek ilçelerin listesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. Yıldırım birçok ilçede adayı belirlerken listeyi alternatifleri ile birlikte götürdü.

Yıldırım listeyi sundu: Erdoğan’ın önünde hangi isimler var?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’e geldikten sonra önce STK’larla bir araya gelen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Menderes Havzası’ndaki ziyaretlerinin ardından şimdi de Bakırçay Havzası’nda alana çıkıyor. Programlarına üç günlük İstanbul ziyareti arası veren Yıldırım, Uzakdoğu’dan dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Son kamuoyu araştırmaları, genel siyasi yapılanma ve birçok konunun görüşüldüğü temaslarda ilçelerin büyük bölümünün netleştiği bazılarının ise çift isimli sunulduğu dile getirildi.


 
Yıldırım, İstanbul’a gitmeden önce hem parti teşkilatlarından hem de milletvekillerinden geniş rapor aldı. İlçe ilçe görüşlerini alan Yıldırım, bazı ilçelerde sayıyı bire kadar düşürdü. Aday ilan edilmesine kesin gözüyle bakılan kişilere de ‘hazır ol’ mesajını önceden verdi. Yıldırım’ın İstanbul turu öncesindeki listesinde öne çıkan isimlerin arasında alternatifler de yer aldı.
 
Buca’da eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy ve Seferihisar’da eski Belediye Başkanı Hamit Nişancı’da kesin karar veren Yıldırım’ın listesinde Bornova için eski İlçe Başkanı Hüseyin Özkan ve İl Genel Meclis Üyesi İlhan Kaya’nın olduğu öğrenildi.

VEKİL ADAY RAFA KALKTI
Bayraklı’da milletvekili Hamza Dağ, Konak’ta Milletvekili İlknur Denizli’nin gündeme gelmesiyle ortaya çıkan ‘Vekil başkan adayı’ formülü şimdilik rafa kalktı. Görüşmelerden sonra Dağ’ın, ismi geri plana düşerken eski İlçe Başkanı İsmail Sarı’nın adı öne çıktı. Yıldırım’ın listesinde Sarı birinci sırada yer aldı. Milletvekili adaylar arasında İlknur Denizli’nin geri plana çekilebileceği ifade edilirken yerine konulabilecek isimler arasında Yıldırım Ulupınar da yer aldı.
 
Aliağa’da eski Belediye Başkanı Tansu Kaya listede tek isim olarak giderken Bakırçay Havzası’nın önemli ilçelerinin başında gelen Bergama’da durum netleştirilemedi.

Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen ile Mustafa Durmaz arasında karar kılamayan partinin kamuoyu yoklaması ile durumu netleştireceği öğrenildi. Dikili’de ise Zafer Afyon listede kendisine yer bulurken Kınık’ta Dr. Sadık Doğruer, Foça’da CHP’den istifa eden Meclis Üyesi Haydar Çelebi ve Foça Devlet Hastanesi Eski Başhekimi Salih Keleş, Menemen’de Dr. Bilal Kaplangı ve İlçe eski Başkanı Arif Kuran listede sunulan kişiler oldu.


 
Metropolde yer alan ilçelerde ise Yıldırım’ın listesinde Karşıyaka eski Teşkilat Başkanı Tanfer Kemerli’ye alternatif olarak Bülent Tercan dahil oldu. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcılığı görevini de sürdüren Tercan’ın Karşıyaka eski Belediye Başkanı Kemal Baysak’ın da desteğini aldığı öğrenildi. Baysak’ın yeğeni olan Tercan’ın Çeşme’de yatırımları bulunurken partinin hem göçmen yapısına hem de parti dışında kitlelere ulaşabilecek mesaj vermeyi planladığı ifade edildi.



Karabağlar’da Bilal Doğan ve Nazmi Kalyoncu ismi dışında son görüşmeler sonrasında İzmir Ticaret Odası eski Meclis Başkanı Necip Kalkan da öne çıktı. Kalkan’a Konak ve Karabağlar ilçelerinden birisi önerilirken Kalkan’ın süre istediği belirtildi. Kalkan Yıldırım’ın listesinde yer aldı.
 
Çiğli’de Adnan Yılmaz’ın dışında başka bir ismin listede yer almadığı, Yıldırım’ın milletvekilleri ve parti yöneticilerine Yılmaz’ı sorduğu ifade edildi.
 
Gaziemir’de Yıldırım listeye eski Belediye Başkanı Adnan Yüksel ve Belediye Meclis Üyesi Kerem Fahri Baykalmış’ı listeye alırken Menderes’te SGK İlçe eski Müdürü Bülent Soylu dışında kimse yazılmadı. Selçuk’ta Zeynel Bakıcı, Torbalı’da İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Kemalpaşa’da Arif Uğurlu ve Mustafa Köse, Tire’de Sıtkı İçelli, Ödemiş’te Mahmut Badem, Beydağ Fevzi Kaya’nın isimlerinin listede yer aldığı öğrenildi.
 
AK Parti’nin tek belediyeye sahip olduğu Bayındır’da partinin büyük bölümü mevcut Başkan Mehmet Kertiş ile yola devam edilmesini isteniyor.



Büyük hareketliliğin yaşandığı Yarımada Bölgesi’nde ise isimler üzerinde büyük oranda uzlaşı sağlandı. Çeşme’de Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger ile devam etme kararı aldığı belirtilen Yıldırım’ın Urla’da karar veremediği listesine Erşan Eroğlu’nu koyduğu dile getirildi. Karaburun’da partinin tanınmış isimleri arasında yer alan Konak-Urla eski İlçe Başkanı Latif Özkan’ın zorladığı listede Hüseyin Altın yer aldı.
 
Partide ismi birçok ilçe için geçen DYP Eski Milletvekili Yıldırım Ulupınar’a Narlıdere de önerilirken Aslan Bilgi’nin değerlendirme listesinde olduğu belirtildi. Balçova’da eski İlçe Başkanı Oktay Duru, Güzelbahçe’de ise Vali Yardımcısı Haydar Ballı’nın eşi Bahar Ballı ismi öne çıktı.
 
GENEL MERKEZ DE DEĞERLENDİRECEK
Yıldırım’ın sunduğu listenin ayrıca Genel Merkez Teşkilat ile Seçim İşleri Başkanlığı’nın kamuoyu anketleri, değerlendirmeler ve ilçe raporları ile de karşılaştırılması planlanıyor. İzmir Koordinatörü İstanbul Milletvekili Erol Kaya’nın da elinde bulunan bilgilerle karşılaştırılacak isimlerden en doğru isim tercih edilecek. Parti en fazla kiminle oy alacaksa o isimle yola devam edecek.
 
YENİDEN ALANA İNİYOR
Yıldırım, İstanbul’dan dönerek İzmir’deki çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Konvoy Denizcilik’e ait binanın ikinci katındaki seçim ofisinde çalışmalarını sürdüren Yıldırım, yarın Bakırçay Havzası’na çıkarma yapacak. Yıldırım, Kınık’tan başlayacağı gezisini Bergama ve Dikili ile ile sürdürecek. Buralarda ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek teşkilat mensupları ve vatandaşlarla bir araya gelecek. Ayrıca gittiği yerde esnaf ziyaretleri yaparak ülke ve İzmir gündemine ilişkin açıklamalarda bulunacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ulucak lı 19 Ocak 2014 Pazar 19:41

Kemalpaşa da Arif UĞURLU

Yorumu oyla      11      5  
17 Ocak 2014 Cuma 11:09

Tirede sıtkı içelli

Yorumu oyla      11      5  
necmi 15 Ocak 2014 Çarşamba 23:33

kemalpaşada mustafa köse tutar hakemlik yaptığı zamanlardan tanıyorum.güleç yüzlü sevecen biri yakışır.

Yorumu oyla      13      8  
Şirinyeliler 15 Ocak 2014 Çarşamba 14:01

Bucada tek Başkan Ercan TATI.Karşısına kim çıkarsa çıksın.Ercan TATI'yla 1 dönem daha devam edeceğiz.

Yorumu oyla      15      12  
Hasan Hüseyin 14 Ocak 2014 Salı 19:37

Maalesef AKP nin İzmirde hiç şansı yok.Gerçekleri görelim.Bucada Şeboy ne yapmışki 15 yılda.Şimdi tekrar aday gösterilecekmiş.Bana göre gösterilmez.Gerçi Bucada yine Ercan Başkan seçilir.İzmirde de Aziz başkan.Rakiplerin ismi önemli değil.sonuç belli.Kim aday olursa olsun.Hodri Meydan.

Yorumu oyla      20      16  
ASLI 14 Ocak 2014 Salı 15:23

Bucada tek başkan tek aday Ercan TATI.Karşısına kim çıkarsa çıksın.ezer geçer.Ercan Tatıyla devam.

Yorumu oyla      30      18  
göçmen 14 Ocak 2014 Salı 12:48

15 yılda hizmet mi hezimet mi bucada yaşayan biri olarak soruyorum

Yorumu oyla      37      10  
ersin 14 Ocak 2014 Salı 11:41

bucalı ya cevap. Bak buradan iddialı konuşuyorum Ercan Tatı aday olamayacak, yani CHP genel merkezi aday göstermeyecek.Ben biliyorum kimin olduğunu ama yazamıyorum.Bildiğim bir şey varsa Cemil Şeboy u iyi tanıyan biri yani defterini düzecek biri, biraz düşünürsen bucalı sende bulursun kim olduğunu.

Yorumu oyla      16      42  
Buca buca 14 Ocak 2014 Salı 11:39

Canım bucam...ilçemizi 30 ilçe arasında zirveye taşıyan ve örnek ve vizyon projeleri 15 yılda hayata geçiren cemil şeboylu günler için az kaldı...

Yorumu oyla      22      42  
Nafile Çabalar 14 Ocak 2014 Salı 11:08

İzmir'liden AKP'ye oy yok. Nafile çabalar. Boşuna uğraşıyorsunuz. Sonuçlar AKP İÇİN HEZİMET OLACAKTIR.

Yorumu oyla      28      28  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir aday adayı Daver çok iddialı
AK Parti Gazemir Belediye Başkan Adayı Selahattin Daver Gaziemir’de birinciliğini ...
Başkan Kocaoğlu için gönüllü ordusu!
CHP’den yeniden aday olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ...
Genel Merkezden ‘sandık’ kararı: CHP İzmir’de 8 ilçede…
CHP Genel Merkezi yerel seçim öncesi meclis üyelerinin nasıl belirleneceği ...
 
MHP’nin Denizli adayı İpek’ten Zeybekci’ye Pamukkale tepkisi
MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek, Pamukkale'nin işletmesinin ...
Çakmur kararını açıkladı: İP’nin İzmir adayı olacak mı?
İşçi Partisi Genel Başkanı Şen’in ‘İstiyoruz, cevap bekliyoruz’ sözleri ...
Akdemir gitti Kuruçeşme sel oldu aktı!
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı mimar Remzi Akdemir, Kuruçeşme mahallesinde ...
 
Güzelbahçe aday adayı Gürkan: Çarşıda yaprak kıpırdamıyor
CHP Güzelbahçe belediye başkan aday adayı Mustafa Gürkan saha çalışmalarını sürdürüyor.
'İzmir özlediği hizmete AK Parti'yle kavuşacak'
AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet ...
Buca aday adayı Piriştina’ya ‘göçmen morali’
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Piriştina, Makedonya Göçmenleri Birleştirme ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva