HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 13:38

Büyükşehir’de işten çıkarma yöntemi bulundu: Deneme süresi formülü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın talimatıyla hazırlanan işten çıkartılacak isimler listesine yönelik çalışmalar sürüyor. Sendika ve işyeri temsilcilerinin tepki gösterdiği İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde görevli İZDOĞA Şirketi personeli için “deneme süresi” formülü uygulanmaya başlandı.  İşe başladıktan sonra tamamlaması gereken 60 günlük süreye yaklaşan 300 kişinin görevine ilk etapta son verilecek.

Büyükşehir’de işten çıkarma yöntemi bulundu: Deneme süresi formülü!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde sendikaların tepkisine neden olan işten çıkarma kararları ve hazırlanan listelere ilişkin süreç devam ediyor. Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın “seçimlerden önce 2 binin üzerinde kişi işe başlamış” diyerek duyurusunu yaptığı süreçte düğmeye basıldı.  Belediye üst yönetimi; şirketlerin tamamından işe giriş tarihleri ve görev alanlarına ilişkin bilgiler istedi. Seçim atmosferi dahil mazbata alınmasına kadar  geçen süreçte alınanların durumlarına ayrı çalışıldı.

İşten çıkarma kararları Türk-İş Sendikası’na bağlı Belediye İş Sendikası’nın örgütlü olduğu İZSU Genel Müdürlüğü’nde uygulanmaya başlandı. İlk olarak burada yapılan kadro değişimi sonrasında kurumda çalışanların işe girişinin yapıldığı İZDOĞA Şirketi’nin tüm personel durumu incelendi. İşten çıkarma tebligatları için yapılan davete sendika tepki gösterirken yöneticiler genel müdürlük makamında görevlilerle tartışmıştı.

KANUN MADDESİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ
İşçi ve işveren arasındaki çalışma şartlarını belirleyen kanunun ilgili maddelerini masaya yatıran belediye yönetimi 4857 Sayılı İş Kanunu’nun söz konusu maddesinde yer alan “deneme süresi” üzerinden işten çıkarma kararlarını uygulamaya başladı. Kanundaki, “Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini, bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir” ana gerekçe oldu.  Kanuna göre 60 günlük süreyi doldurmayan yaklaşık 300 kişinin işten çıkartılması için düğmeye basıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki işe bildirim tarihleri göz önüne alınarak 60 günü doldurmasına fırsat verilmeden parça parça çıkarmalar başladı.

Öte yandan, sendikanın konuyla ilgili yetkili isimlerle yeniden görüşme sağlayacağı ifade edilirken işe başlayan, bulunduğu işten çıkarak belediyeye gelen ya da yaşam koşullarını yeni işine göre düzenleyen mağdur vatandaşların da konuyu CHP Genel Merkezi’ne taşıyacakları öğrenildi. 

 
İzmir'de özel çocuklar bahar şenliğinde eğlendi
 
Erdoğan, Ali Yerlikaya'yı görüşmeye çağırdı
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.... 21 Mayıs 2024 Salı 13:14

Güvenlik birimlerinde Tunç soyer döneminde karı koca ne kadar işbaşı yapan varsa lütfen gözden geçirilsin, ali babanın çiftliği gibi olmuş. Bir masada 4-5 Güvenlik görevlisi var. Örneğin Oğuzlar ek hizmet binası ve ona benzer dış birimler. Nasıl olsa gözden uzak diye heryeri doldurmuşlar..

Yorumu oyla      0      0  
Bucalı... 20 Mayıs 2024 Pazartesi 19:43

İzmir büyükşehir belediyesi izsu da bence önce güvenlik birimini başkan denetleyin ve sorgulasın.kimin ne iş yaptığı.babalarimin maliymis gibi şefler amirler evlerinden araçlarla alınıyor.evlerine ve istedikleri yerlere bırakılıyor.devriyw adı altında hergun 400.500 km araçlar kullanılıyor.yazik günah degilmi.guvenlok amiri bu gücü kimden yada kimlerden alıyor.babasinon malı gibi kullanıyor kurum araçlarını.

Yorumu oyla      0      0  
AAA 20 Mayıs 2024 Pazartesi 16:31

Şimdi büyük şehire girmek için mobiyacilarda makam odası için araştırma yapanlar var okadar. Çok söz var

Yorumu oyla      0      0  
AAA 20 Mayıs 2024 Pazartesi 16:19

Bellediye

Yorumu oyla      0      0  
İşten çıkarılan 20 Mayıs 2024 Pazartesi 09:00

Yanlış bilgi var 60 gün değil 2 ay, 61.günde işten çıkarıldım ben. Helal haram bilen insanız. Tonla akrabalar içerde sesleri çıkmıyor, tonla oturan var sesleri çıkmıyor. Karşıyaka belediyesine icra geliyor sesleri çıkmıyor. Kendi aralarındaki hırs yüzünden Tunç başkan işe aldı diye bizden hırsını çıkarıyor. Bunun öbür tarafıda var illaki.

Yorumu oyla      0      0  
Kıro 18 Mayıs 2024 Cumartesi 20:02

İzmır Buyuksehir Belediyesi kekolarin geçim kaynagi olmus..ben olsam daha fazla kişiyi çıkartırım..%90 nı Tunç SOYER denen pisliğin son anda işe aldıkları..nasıl girdiler acaba..ne duyuru var..nede ilan..hayırdır oğlum.. Emekliliği gelenleri hemen sabah emekli edin.. Yerine liyakatle işsiz gerçek insanları alın..

Yorumu oyla      0      1  
izmirli vatandaş 17 Mayıs 2024 Cuma 15:56

belediye o kadar dolduruldu ki 10 bin kişi çıkarsalar hizmette bir aksama olmaz.

Yorumu oyla      0      2  
Yorgun arslan 16 Mayıs 2024 Perşembe 13:00

İzmir büyükşehir belediyesi Ali babanın çiftliği adamını bulan işini yaptırıyor tabi ki ben hakkımı helal etmiyorum seçime yakın işe alınanlar çıkarılsın kimse kusura bakmasın bu işin böyle olacağını biliyorlardı kaza Çiğli belediye side aynı bir evden en az iki kişi belediyede yani kısaca İzmir büyükşehir belediyesi ve Çiğli belediyesi ni yol geçen hanına çevirdiler

Yorumu oyla      0      0  
Cemal Altin 16 Mayıs 2024 Perşembe 11:00

Yeni alınanlara ihtiyaç yok mu? Kimin zamanında alindığının ne önemi var ki. Biraz da apolitik davransanız ya. O insanlara çukur kazdırıp cukur dolturtarak da para verseniz daha insancılolmaz mı?

Yorumu oyla      0      0  
Semih Kurtalan 16 Mayıs 2024 Perşembe 08:49

Ben Engelli kadrosundan girdim param yoktu 1250 sağlık raporu parasını başkasından buldum Engelli maaşım kesildi Engelli sigortam kesildi genel sağlık sigortası çıkacak belki Engelli maaşı 2800 600 de genel sağlık sigortası 3400 her ay irfan önalın açtığı yara şu anda sosyal hizmetlerden cevap beklediğimiz için sigortada yok hanım insülin ilaçlarını ben kalp haplarimi alamıyorum doktorlar kalp hastaları sıcağa çıkmasın derken ben akşama kadar güneşin altında çalışıyorum hemde omzumda malzeme taşıyarak kalp çekmediği belediyeye ise girerken sağlık raporunda efor sarfedecek iş yapamaz raporum olmasına rağmen ALLAH Şahit güneşin altında çalışıyorum marifet diye anlatmıyorum çocuklarım için fedakarlık yapmak mecburiyetindeyim elalemin elinemi baksınlar ama yıllardır İşçiler diğer illerden taşınırken 9 tane engelliye bakamayan bayraklı Belediyesi başkanına yazıklar olsun hizmete engellileri işten koymakla başladı

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay, Kariyer Günleri'ne katıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ortaokul ve liseyi ...
Hasan Tahsin unutulmadı
İzmir’in işgaline karşı ilk kurşunu atan gazeteci Hasan Tahsin, şehit ...
Konak’ta ‘Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor
Konak Belediyesi ve AÇEV iş birliğinde sürdürülen ‘Okuyan Bir Gelecek’ ...
 
Eski bürokrat yıkıma destek verdi: Gördükçe hatıralarım canlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis gündeminde yıkılması gündeme gelen ...
İtfaiye önünde eylem: Bu iş yerinde sendikal baskı var!
TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube, İzmir İtfaiye Dairesi’nde baskıya maruz ...
Kızının doğum gününde tutuklanmıştı… O isim yuvaya döndü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihinde önemli bir yer tutan davada ...
 
Başkan Eşki: Bornova’yı asfalta doyuracağız
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ...
Çiğli'de 19 Mayıs coşkuyla kutlanacak
Çiğli Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ...
'İki Yaka Livaneli Şarkıları' depremzede öğrenciler için söylenecek
İzmir’in Anadolu Kadınları Kültür ve Sanat Derneği tarafından İzmir Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva