HABERLER>POLİTİKA
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 11:07

CHP'li Kılıç'tan 'tasarruf' eleştirisi: Memurlar toplu ev tutuyor!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılının Mayıs ayında memurlara kira desteği yapılması için talimat verdiğini; Bakanların da memura kira desteği vaatleri verdiğini anımsatarak, “Hayaldi yapamadılar, memura kabusu yaşattılar…. Memura seçim öncesinde kira desteği vermeyi vaat edenler, seçimden sonra açıkladıkları tedbir paketiyle memurun lojmanına kira zammı yapacak” diye konuştu. 2023 yılının ilk dokuz ayında hizmet binası kiralama giderlerinin, lojman kiralama giderlerinin 8 katı olduğunu söyledi.

CHP li Kılıç tan  tasarruf  eleştirisi: Memurlar toplu ev tutuyor!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, tasarruf tedbirleri paketine tepki gösterdi. Kılıç, şunları söyledi:

'LOJMANLARA DEĞİL DEV BAKANLIK BİNALARINDAN TASARRUF ETSİNLER'
Tedbir paketinden yoksullukla mücadele eden memurun lojmanından tasarruf çıktı. Kendileri dev gökdelenlerin sahibi yandaşlarına milyarlarca lira kira öderken, memurun lojmanına zam yaparak ekonomiyi düzelteceklerini sanıyorlar.

Aile Bakanlığı Söğütözü’nde 33 katlı gökdelende kiraya oturuyor, Sağlık Bakanlığı durup dururken şehrin merkezinden şehrin dışına gökdelene taşınıyor. Tüm bakanlıklar ‘itibardan tasarruf etmeyip’ gökdelen, gökdelen geziyor. 2023 yılının ilk 9 ayında kamu hizmet binalarının kira gideri tam 1 milyar 657 milyon 659 bin TL. Sadece bir örnek vereyim, 2023 Sayıştay raporuna göre, 2022 yılında Ticaret Bakanlığı hizmet binası kiralama ve tadilat işlemleri için 11 milyon TL harcamış. Vatandaş oturacak ev bulamazken, bakanlıklar gökdelenlere milyonlar dökmüş.

2023 yılının ilk dokuz ayında lojmanların kira gideri ise 212 milyon 127 bin TL. Kamu emekçilerinin oturdukları lojmanların kira giderinin tam 8 katı Bakanlık ve diğer kamu kurumlarının binalarına kira olarak ödenmiş.

Mehmet Şimşek tasarruf paketini açıklıyor, ‘itibardan tasarruf olmaz’ anlayışıyla Bakanların gökdelenlerine dökülen milyonları görmüyor, gözünü lojmanlara dikmiş, lojmanlarda oturan emekçinin kirasına zam yaparak, ekonomiyi kurtaracakmış.

'HAYALDİ KABUS OLDU; YİNE İKTİDAR YAPTI'
Hayaller kira desteğiydi, gerçekler lojmanı bile zor bulacak memurlar oldu. AKP’nin böylece bir vaadi daha fos çıktı.

Tarih tarih ne oldu hatırlayalım:

CHP, 2023 genel seçimleri için hazırladığı beyannamede hanelere kira desteğini açıkladı. AKP apar topar o vaadi kopyaladı, memura kira desteği diye kamuoyuna duyurdu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılının Mayıs ayında memurlara kira yardımı için talimat verdi. Mayıs 2023’te Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, memurlara kira yardımı vereceğiz dedi; birkaç gün sonra Çevre Bakanı Murat Kurum TRT Haber’de memura kira desteği yolda dedi. Aralık ayında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İstanbul’da öğretmenlere kira müjdesi verdi….

Seçim oldu bitti. Memura kira desteği vaatlerinin üzerinden tam bir yıl geçti. Bırakın kira desteği vermeyi, AKP gözünü şimdi de memurun lojmanına dikti. Açıklanan tasarruf paketinden kamu emekçilerinin servisinden lojmanına kadar tüm özlük haklarına göz koyan, emekçinin kazanılmış haklarını gasp eden, tasarruf adı altında sadece emekçiden kemer sıkmasını isteyen, yetmedi, emekçinin boğazını sıkan bir dizi tedbir çıktı…

Aldığı maaş enflasyon karşısında eriyen, maaşını zaten doğrudan ve dolaylı vergilerle devlete veren memurların haklarını almak tam anlamıyla onlara yaşamayın demektir. İşsizler, işçiler, kadınlar ve emeklilerin ardından sıra şimdi memuru yoksulluk politikalarıyla yok etmeye geldi.

'MEMURLAR TOPLU EV TUTUYOR, KADINLAR BABAEVİNE DÖNÜYOR'
1 Nisan’da açıklanan sektör verilerine göre, Türkiye genelinde kiralar yüzde 65 arttı. Kentlerin durumu ise içler acısı. Diyarbakır’daki bir yıllık kira artışı yüzde 185, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta yüzde 184. Diğer yanda da tavan fiyatına ulaştığı halde hala uçuk artışlarla gündeme gelen büyükşehirler var, İstanbul’da geçen yıldan bu yana kiralara yüzde 59, İzmir’de yüzde 89, Ankara’da ise yüzde 143 zam gerçekleşti.

Memurların hayat standartları değişti. Memurlar iki üç kişi bir araya gelip öğrenciler gibi toplu ev tutuyorlar, kadın memurlar anne babalarının yaşadıkları yerlere tayin isteyerek, kent değiştirmek zorunda kalıyorlar. Memurların yaşadıkları barınma krizi karşısında bir de kazanılmış haklarını ellerinden almak barınma krizini daha da derinleştirir.

İktidara sesleniyorum: Elinizi, işsizin, işçinin, emeklinin, emekçinin, kadınların, memurların ve yoksulların üzerinden çekin. Bir an önce memurlara kira desteğini gündeminize alın. Emekliler, emekçiler, işçiler ve memurların yaşadığı barınma krizini sona erdirmek için acil politikaları hayata geçirin.

 
Sahte raporla tatile giden fizyoterapiste ceza!
 
'İki Yaka Livaneli Şarkıları' depremzede öğrenciler için söylenecek
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alen doğu gencer 15 Mayıs 2024 Çarşamba 18:00

kaçtane ilçe belediyesi patlamış yazsanıza allah aşkına ? MHP bile AKP den devraldığı belediyeye borç pankartı asıyor siz neyin patlamasından bahsediyorsunuz aktroller sizi.

Yorumu oyla      0      0  
İzmir çevre ilçelerde de memur var. Aktarma hakkı yok . 15 Mayıs 2024 Çarşamba 15:08

İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu taşınada ayrımcılık yapıyor . İzmir merkez ilçelerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda 120 dakika ücretli aktarma hakkı VAR. İzmir çevre ilçe ( 19 ilçe ) otobüslerinde 13.02.2016 tarihinden itibaren aktarma hakkı YOK . İzmir Milletvekili olarak bu ayrımcı uygulana için bugüne kadar ne yaptınız ? Laf olsun diye konuşmayın , belediyemize bakın . İzmir çevre ilçe otobüslerde 120 dakika ücretli aktarma hakkını iade edin .

Yorumu oyla      0      1  
izmir 15 Mayıs 2024 Çarşamba 14:39

belediyelerine bak..

Yorumu oyla      2      1  
15 Mayıs 2024 Çarşamba 12:35

Değil mi ya İzmir ilçe beld.leri patlıyor. O konuda da ahkam kesin biraz.

Yorumu oyla      3      0  
15 Mayıs 2024 Çarşamba 12:21

E o zaman sen de teklif ver deki bizim aylıklardan da % 30 kesinti yapılsın

Yorumu oyla      2      0  
izmirli 15 Mayıs 2024 Çarşamba 11:52

sayın millet vekili hükümetin tasarruf tedbirlerini eleştiriyorsunuz ama izmirde size ait olan bütün belediyelerde emekçilerin haklarını kısıtlıyor daha önceki belediye başkanlarının yaptıkları toplu sözleşmeleri yok sayıyorlar

Yorumu oyla      1      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dervişoğlu'ndan 'yeni anayasa' açıklaması
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı ...
TBMM'de 'Kamuda Tasarruf' tartışması
TBMM Genel Kurulu'nda, İYİ Parti Grubu'nun Meclis Başkanlığına sunduğu, ...
Gece yarısı Ankara'da kritik görüşme
Beştepe dün akşam dikkat çeken bir görüşmeye sahne oldu. Cumhurbaşkanı ...
 
Açıklamalarda bulundu... Ali Yerlikaya sessizliğini bozdu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında görevden ...
Bakan Şimşek'in yeni durağı belli oldu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen ...
Karar alındı... AK Parti kampa giriyor
AK Parti'de, genel merkez yöneticileri ve milletvekilleriyle 7-8 Haziran'da, ...
 
Erdoğan: 31 Mart sonrası siyasetin havası değişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda ...
AK Partili Kaya duyurdu: Karabağlar'a TOKİ için bakanlıktan hamle!
Karabağlar’da yapılması planlanan TOKİ Konutları ile ilgili yeni gelişme ...
İl Başkanı, Genel Merkez’e tepki verdi: Uşak'ta DSP tabelası indi!
Uşak Demokratik Sol Parti İl Başkanlığını 9 yıldır yürüten Yüksel Duygu, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva