HABERLER>OTOMOBİL
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 13:55

5 ayrı oto galeriye kurşun yağmuru… Kurtlar Vadisi İzmir!

Son bir ay içerisinde 5 ayrı oto galerinin kurşunlanması ile ilgili olarak açıklama yapan yönelik İzmir Oto Galericiler Odası Başkanı Zafer Dursun, “ Sağlıksız alışverişler sonucu birbirlerini korkutmaya yönelik olaylar olduğunu görüyoruz. Kayıt dışı iş yapan yerlerde bunlar oluyor maalesef. Bugün sektörümüzle ilgili davaların neredeyse tamamını sağlıksız yapılan alışverişleri ve kayıt dışı işletmeleri kapsıyor” dedi. Başkan Dursun, vatandaşları yetki belgesiz kişi ve işletmelerden alışveriş yapmamalarını tavsiye etti.

5 ayrı oto galeriye kurşun yağmuru… Kurtlar Vadisi İzmir!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’de son bir ay içerisinde 3 ayrı ilçede 5 oto galerisinin kurşunlara hedef olduğu öne sürüldü. Gaziemir, Karabağlar ve Güzelbahçe’de yaşanan olaylar, sektör çalışanlarını rahatsız ederken korku ve endişeye de yol açtı. Saldırıya uğrayan galerilerin, İzmir Oto Galericileri Odası’na kayıtlı, yetki belgeli galeriler olmadığı belirtilirken, kayıt dışı faaliyet gösteren yerlerden alınan araçlarla ilgili sorunlar nedeniyle silahlı saldırıların meydana geldiği iddia edildi.

İNTERNET ÜZERİNDEN ALIŞVERİŞ SORUNLU OLUYOR
Bir galerici esnafı, kurşunlama olayının meydana geldiği bir galericinin, satın aldığı otelcinin alacaklısının, parasını galericiden istemesi sonucu meydana geldiğini anlattı. Galericinin, “Ben otel sahibine ödemeyi yaparım, siz de oradan alırsınız. Ben size ödeme yapamam” demesi üzerine, işyerinin kurşunlandığı ifade edildi. Bunun dışında kayıt dışı çalışanların ve internet üzerinden satış yapanlarla gerçekleştirilen alışverişlerde de sorunlar yaşandığı dile getirildi.

DURSUN: YETKİ BELGESİ OLMAYAN YERLERLE ALIŞVERİŞ YAPMAYIN
İzmir Oto Galericiler Odası Başkanı Zafer Dursun, silahlı saldırılarla ilgili olarak, “Sağlıksız bir alışverişten kaynaklı, birbirlerini korkutmaya yönelik olaylar” nitelemesinde bulundu. Bu tür olayların, galerici camiasına yakışmadığını belirten Başkan Dursun, saldırıların, kayıt dışı çalışan galericilere yönelik olduğu iddiasında bulundu. Dursun, şunları söyledi:

“Böyle şeyler, galerici camiamıza yakışmıyor ve bizi mahcup ediyor. Saldırıların yapıldığı işletmeler, yetki belgesi olan, rekabet belgesine sahip, sabah bismillah deyip açılan yerler değil. Galericiye tavsiyede bulunmak, benim açımdan ayıptır, yakışık almaz. Ancak vatandaşlarımızın bu işi profesyonelce yapan, kurumsal yerlerden, yetki  belgesi olan işletmelerden alışveriş yapmalarını tavsiye edebilirim. Şu anda galerici esnafıyla vatandaşlar arasında devam eden davaların neredeyse tamamı, sağlıksız yapılan alışverişleri ve kayıt dışı işletmeleri kapsıyor. Siteye konulan arabanın fotoğrafı farklı, size gösterilen araç farklı çıkıyor. İnternet sitelerinden yapılan araba alışverişlerinin yüzde 80’i sağlıksız alışveriş oluyor ve sonunda ya mahkemelik oluyorlar ya da birbirlerine saldırıyorlar. Bizim esnafımız, gerçek galerici, yetki belgelidir, rekabet belgesi vardır ve güvenilirdir. Mesleğimize gölge düşüren, o kadar çok insan girip çıkıyor ki sahaya, takip etmekte zorlanır hale geldik.”

 
Aziz Yıldırım adaylığını resmen açıkladı
 
Baba-kızın acı sonu... Evlerinde ölü bulundular!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 15 Mayıs 2024 Çarşamba 20:27

İzmir de Otogar Nasil Ki İllegal İslerin Dönduğü Yer İse Otokent Binasi da Ayni Ozellikte Bir Yer... Otokent Her Gun 7 Gun 24 Saat Polis Operasyonlarinin Olmasi Gerekli Bir Alandir...

Yorumu oyla      1      0  
ANKARA 15 Mayıs 2024 Çarşamba 14:44

Oto Galerici Meslegi Diye Bir Sey Olamaz... Galericilik Kaldirilmali... Oto Galeri Binasi Kuruldugundan Gunumuze İllegal İsler Cogaldi... Oto Galerisi Binasi Yikilarak Yerine Yesil Alan Gelmeli... Nokta...

Yorumu oyla      7      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomotivde yeni regülasyon krizi
Geçmişte ABS, havayastığı, ESP, lastik basınç uyarı sistemi gibi güvenlik ...
İzmir'in 'Şoför Nebahat'i... 15 yıldır direksiyon başında!
Vefat eden babasının mesleğini sürdürmek için minibüs kullanmaya başlayan ...
Akaryakıt fiyatlarına çifte indirim!
Akaryakıt fiyatları zam ve indirim haberleriyle değişkenlik gösteriyor. ...
 
Araç satışları neden düştü?
Nisan ayında araç satışlarının yüzde 22,3 oranında azalmasını değerlendiren ...
Benzin ve motorine indirim geliyor
Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ...
Otomobil satışlarına sert tedbirler geliyor!
Otomotiv sektöründe stokçuluk ve fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında ...
 
Araç sahiplerine müjde: İndirim geliyor
Akaryakıt sektörü kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, LPG'nin (otogaz) ...
Trafik sigortasına yeni düzenleme geliyor
Zorunlu trafik sigortasında mayıs poliçeleri, Sigortacılık ve Özel Emeklilik ...
ABD'den Ford'a soruşturma: Kazaya neden oluyor
ABD, eller serbest teknolojisi nedeniyle 130.000 Ford aracı hakkında soruşturma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva