HABERLER>SEÇİM 2015
13 Ocak 2014 Pazartesi - 13:23

Genel Merkezden ‘sandık’ kararı: CHP İzmir’de 8 ilçede…

CHP Genel Merkezi yerel seçim öncesi meclis üyelerinin nasıl belirleneceği ile ilgili kararı verdi. Buna göre ilçelerde Karabağlar, Bayraklı ve Güzelbahçe hariç her yerde fermuar sistemi ile eğilim yoklaması yapılması kararı çıktı. Metropol dışı ilçelerde de sandık konulmayacak.

Genel Merkezden ‘sandık’ kararı: CHP İzmir’de 8 ilçede…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP’de uzun süredir merakla beklenen ilçe meclis üyeliklerinin nasıl belirleneceği konusu netleşti. Genel merkezin tüm ilçelerde sandık koyarak eğilim yoklaması yapmayı planladığı meclis listeleri için daha önce açıklanan ‘fermuar sistemine’ ilçe başkanları karşı çıkmıştı. İl Başkanı Ali Engin başkanlığında toplanan ilçe başkanları genel merkeze ‘fermuar sistemine karşıyız, ön seçim olsun, tüm meclis üyesi adayları parti örgütünün karşısına çıksın’ kararını göndermişti. Genel merkez değerlendirmeyi yaparak kararını verdi. İl Başkanlığı’na kararı gönderdi.
 
Genel merkezin gönderdiği karara göre metropolde bulunan Bayraklı, Karabağlar ve Güzelbahçe dışındaki tüm ilçelerde fermuar sistemi ile eğilim yoklaması yapılması kararı çıktı. Partinin genelgesine göre metropolde 8 ilçede parti örgütü sandığa gidecek. Buradan çıkan isimler meclis üyeliklerine yazılacak. Ayrıca fermuar sistemine göre genel merkez, parti il başkanlığı ve belediye başkan adayı da tercihlerini belirterek sonrasında listede boş kalan yerlere ekleme yapabilecek. Öte yandan parti metropol dışı ilçeler için de kararını verdi. Burada da sandıklar kurulmayacak.
 
İL BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI
Kararın genel merkezden gelmesinin ardından aynı saatlerde İl Başkanı Ali Engin başkanlığında il binasında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda ilçe başkanları hem kararı tartıştı, hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gidecekleri tarih konusunda görüş alışverişinde bulundu.



ENGİN: SANDIK 25 OCAK’TA KONULACAK
Partinin verdiği karar ile ilgili konuşan İl Başkanı Ali Engin, 25 Ocak’ta ilçelerde sandık kurulacağını ifade etti. Eğilim yoklamasının sağlıklı yapılması için hazırlıklara başladıklarını söyleyen Engin, “Karabağlar, Bayraklı ile ilgili alınan kararın arka planında seçim kazanmak var. Yani buranın yapısı, örgütün durumundan çok kazanacak listenin olması gerekiyor. Bu yüzden buradan eğilim çıkmadı. Güzelbahçe’de de örgüt içinde sıkıntı olduğu için genel merkez bu kararı almış olabilir. Karışıklık ve sorun yaşanmaması için bu ilçe de eklendi” dedi. Engin, adayların açıklanmasını beklediklerini ifade ederken, “Ocak sonu Şubat başı gibi adayların ilan edileceğini düşünüyoruz. Henüz kesin tarih belli değil. Şubat başında da olabilir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 35 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Muhtar bile olamazlar aslında 14 Ocak 2014 Salı 13:27

Bu başkan adaylarını çıkarın sokağa akrabaları bile oy vermez, geçmişler CHP nin arkasına saklanıp güya siyaset yapıyorlar güya demokrasiden bahsediyorlar, koyun üyelerin önüne sandığı en çok oy alan başkan olsun bu kadar basit...

Yorumu oyla      14      6  
YANLIŞŞŞŞ 14 Ocak 2014 Salı 12:48

Belediye Başkanları atamayla gelecek.Meclis üyeleri seçimle.Böyle yarım yamalak demokrasi olmaz.Belediye başkanları aslında önseçimle seçilmeli.Deniz baykal atama yapıyor diye kızardık partide demokrasi yok derdik şimdi demokrasi varmı ki partide Baykal hiç olmasa önseçim yapmayacağını açıkça ifade ederdi.Parti içerisinde demokrasi olmasa ülkeye nasıl demokrasi gelecek.Belediye başkan aday adayı olmak için süre geçtikten sonra dosya alıp aday adayı diye ortaya insanları çıkarmak partiye ihanet olduğu gibi partilileri de takmıyorum demek aslında.Herkes kendine kukla arıyor anlaşılan.Kukla belediye başkanı istiyorlar.Yazık Atatürkün Partisi bu zihniyeti haketmiyor.Kendi iradesi ile hareket edemeyenler belediyeyi nasıl yönetecek.GENEL BAŞKANDA KANDIRILIYOR.GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU GÖZÜNÜ AÇMALI İZMİRDE ONU YANILTIYORLAR.

Yorumu oyla      15      6  
misafir. 14 Ocak 2014 Salı 12:10

ya nasıl bir iştirki seçimden 6ay önce sahaya inen a.adayı aday yapılmazsa o arkadaş için yıkım olmmazmı.sosyal demokrat bir parti ön seçim yapmıyor.delege sağlıklı değilmiş sizler bu delegelerle seçilmediniz mi.meclis üyeleri başkan belli değil ön seçime gidiyorlar yaktınız aday adayı arkadaşları ya hayırlısı olsun.her seçimden önce önseçim olmazsa olmazz bizim partiye yakışmaz.ankara dakiler bu sözümüze kuak versinler..

Yorumu oyla      14      6  
İSABET OLMUŞ 14 Ocak 2014 Salı 11:56

BENCE GENEL MERKEZ FAZLA LAF DEYİL 5 YIL BOYUNCA İŞ YAPMIŞ PROJE ÜRETMİŞ BAŞKANLARLA DEVAM ETMELİ HA YAN GELİP YATMIŞ NASIL OLSA BU BENİM HEMŞERİM BENİ BİR DAHA ADAY GÖSTERİR DÜŞÜNCESİ VARSA MEVCUT YADA ADAY ADAYLARINDA AVUÇLARINI YALARLAR.!!İZMİR İŞ YAPAN PROJE ÜRETEN BAŞKANININ ARKASINDADIR HER ZAMAN İNŞALLAH HAYIRLI HABERLER ALIRIZ GENEL MERKEZDEN.

Yorumu oyla      14      6  
Siyasetin Gerçekleri 14 Ocak 2014 Salı 11:42

Aidatını ödeyen, üyeliği kendi isteği ile gerçekleştiren,Yığma üyelerin olmadığı aile,sülale ,hısım akraba ile doldurulmayan üyeliklerin olmadığı siyasi yapılarda tabii ki önseçim en doğrusu ve demokratik olanıdır. Ancak böyle bir yapılanma maalesef ülkemizde söz konusu bile değildir. İnsan onuruna ve siyaset etiğe yakışmayacak bir şekilde bizim adamımız zihniyetiyle oluşturulacak anahtar listelerde elbet ki bilgisi tecrübesi,siyasal deneyimi, liyakat derecesi olan kaburgalı aday adaylar devre dışı bırakılacaktır. Bu da hem belediye hemde parti için kazanç değil kayıp olacaktır. Ayrıca meclis aday adayları önseçimine kimse demokratik olan budur gibi bir yakıştırma yapmasın o zaman sorarlar demokratik olan bu ise Belediye başkanını niye önseçimle seçmiyorsunuz ? velhasıl sağduyu sahip yöneticiler dilerim ki bu olumsuzlukların önlemini alırlar ve gerçekten partiye emeği geçmiş, onurlu, kaburgalı ve kimsenin adamı olmayan deneyim sahibi insanların harcanmasının önüne geçerler..

Yorumu oyla      17      5  
MEHMET METİN 14 Ocak 2014 Salı 11:05

PARTİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN. 30 MART AKŞAMI BÜYÜK ŞEHİR VE TÜM İLÇELER CHP.

Yorumu oyla      15      8  
ali gürçl 14 Ocak 2014 Salı 10:01

bu saattemi aklınız başınıza geldi.. Aday belli değil meclis üyesi önseçimimi olur. HANGİ BAŞKANLA ÇALIŞACAĞINI BİLMEYEN MECLİS ÜYESİ GÖRÜLMÜŞ BİR ŞEY MİDİR?

Yorumu oyla      24      7  
gürbüz gemecik 13 Ocak 2014 Pazartesi 23:29

Bu kararları kim aldırıyor bir türlü anlamıyorum. Muhtar seçilirken "ihtiyar heyetini" seçimsiz belirler. Yani akil adamlarını kendisi seçer. Ön seçim bir ekip işidir. Belediye başkanıyla birlikte yapılırsa anlamı var. Bu yapılanın demokrasiyle zerre kadar ilgisi yok. Diyorlar ki; kralı seçtik soytarısını siz seçin. Bu kararı alanların parti yöneticisi olmaları haltan ne kadar uzak olduklarının bir belirtisidir.

Yorumu oyla      25      6  
ali haydar sunan 13 Ocak 2014 Pazartesi 22:42

ÖN SEÇİM YAPILACAK AMA GENELMERKEZİN BU ÇIKAN SONUCA NE KADAR SAYGI GÖSTERECEK MERAK İÇİNDEYİM. GÖRECEĞİZ HEP BERABER...

Yorumu oyla      25      5  
GUGUK KUŞU 13 Ocak 2014 Pazartesi 22:18

Belediyeler iş üretme yeridir. Belediye başkanları çalışma ekibini seçebilmeliydi. Farklı meslek gruplarından belediyeyi yönetme yeterliliğine sahip kişilerin meclis üyesi olması gerekirdi. Bu durumda çeşitli grupların adamları başkanları kıskaca alacaktır. Sen atandın biz seçildik diyeceklerdir. Bu karar CHP için tarihi hatadır.

Yorumu oyla      31      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’nin Denizli adayı İpek’ten Zeybekci’ye Pamukkale tepkisi
MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek, Pamukkale'nin işletmesinin ...
Çakmur kararını açıkladı: İP’nin İzmir adayı olacak mı?
İşçi Partisi Genel Başkanı Şen’in ‘İstiyoruz, cevap bekliyoruz’ sözleri ...
Akdemir gitti Kuruçeşme sel oldu aktı!
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı mimar Remzi Akdemir, Kuruçeşme mahallesinde ...
 
Güzelbahçe aday adayı Gürkan: Çarşıda yaprak kıpırdamıyor
CHP Güzelbahçe belediye başkan aday adayı Mustafa Gürkan saha çalışmalarını sürdürüyor.
'İzmir özlediği hizmete AK Parti'yle kavuşacak'
AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet ...
Buca aday adayı Piriştina’ya ‘göçmen morali’
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Piriştina, Makedonya Göçmenleri Birleştirme ...
 
AK Partili Baran'dan mahalle bazlı hizmet çıkışı!
Ak Parti Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı ve Ak Parti İzmir İl Engelliler ...
Bornova aday adayı Mimar Ulucan bir sıra dışı proje daha
Bornova’da aday adaları arasında sıra dışı projelerle gündeme gelen Mimar ...
Aliağa aday adayı Eroğlu'dan 'Hemşeri' ziyaretleri
CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Barış Eroğlu Aliağa da bulunan hemşeri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva