HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Mayıs 2024 Pazartesi - 14:44

Tugay sonrası rakamlar ortaya çıktı: Enkazın bedeli 3 milyar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın beş yıl boyunca görev yaptığı Karşıyaka’daki mali durumun rakamları ortaya çıktı. Uzun süredir yapılan inceleme ve değerlendirme sonrasında belediyenin borcunun şirketleriyle 3 milyar TL’yi bulduğu tespit edildi.

Tugay sonrası rakamlar ortaya çıktı: Enkazın bedeli 3 milyar!

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim sonrasında mali yapıda yaşanan sorunlarla gündeme gelen belediyeler çıkış yolu arıyor. Tasarruf tedbirleri genelgesi başta olmak üzere birçok konuda yeni çalışma yöntemi belirleyen yerel yönetimlerin ana gündem maddesi ise çalışanların maaşlarını ödeyebilmek. Seçim öncesi vaat edilen projeleri gündeme almaya başlayan belediyeler bir yandan memur ve işçilerin taleplerini karşılamaya çalışıyor.

Yerel seçim sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Cemil Tugay göreve gelir gelmez işçi ve personel sayısı üzerinden “tasarruf” mesajı vermişti.  Tüm birimlere talimat veren Tugay’ın hazırladığı 3 bin kişilik tasfiye listesine sendikalar tepki göstermişti.

Başkan Tugay’ın 5 yıl boyunca yönettiği Karşıyaka Belediyesi’nde ise mali sorunlar sürüyor. Belediyenin yeni başkanı Behice Yıldız Ünsal İşçimenler 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda belediye şantiyesini ziyaret ederek içinde bulundukları durumu anlatmıştı. Başkan Ünsal, dayanışma çağrısında bulunurken mali yapının toparlanması için büyük çaba sarf ettiğini ifade etmiş, kısa süre içinde sonuca ulaşacaklarını müjdelemişti.

HER YER İNCELENDİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Ünsal, göreve geldikten sonra ilk olarak belediyenin mali yapısını yakın markaja aldı. Cemil Tugay döneminin mali hizmetlerden sorumlu başkan yardımcısı Yurdanur Akgün’ü görevden alan Ünsal, bütçe ve mali konulara bakan ekibi yenileyerek güçlendirmeler yaptı. Belediye içinde ve dışında oluşturulan ekipler mali konularda raporlar hazırladı. Yapılan araştırmada, belediyenin ana yapısı başta olmak üzere şirketleri Kent A.Ş, Personel A.Ş ve Kordelion A.Ş’nin röntgeni çekildi. Belediyenin şirketleriyle birlikte 3 milyar TL’yi bulan borcu ortaya çıktı. Eski Başkan Tugay döneminde piyasaya ödenmeyen borçların da rakamları dikkat çekerken borçlar arasında ödenmeyen SGK ve vergi borçlarının da bulunduğu öğrenildi.

ÖZGÜR ÖZEL DEVREYE GİRMİŞTİ
Geçtiğimiz hafta İzmir’e gelerek Karşıyaka Belediyesi’nin Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda düzenlediği Anneler Günü etkinliğine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel son duruma ilişkin rapor almıştı. Belediye Başkanı Ünsal’ın Karşıyaka’nın son haline ilişkin verdiği bilgilerin ardından ise Cemil Tugay’a talimat vermiş, Karşıyaka’ya destek olunmasını istemişti. Mali krizin genel merkez boyutuna taşınmasından sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi ise Karşıyaka Yalı Mahallesi’nde bulunan, önceki yıllar TOKİ'den satın alınan Yalı Mahallesi’ndeki 8,5 dönüm arsayı satın almak için çalışma başlatmıştı. Karşıyaka’dan arsayı aldıktan sonra bedelini Büyükşehir kasasından ödemeyi planlayan Tugay, böylece geride bıraktığı mali tablonun toparlanması sürecinde 5 yıl görev yaptığı ilçeye katkı koymuş olacak.

Öte yandan imar planlarında Belediye Hizmet Alanı (BHZ) olarak görünen arsada yaşlı bakım merkezi projesi gündeme gelmişti. İmar planlarında “konut” ya da “ticaret” olmadığı için piyasa bedeli henüz netleşmeyen arsanın son değerleme raporu önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

 
Urla'nın kıyılarında temizlik seferberliği!
 
Yolcu otobüsüne zehir baskını!
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MKC 21 Mayıs 2024 Salı 10:16

Izmir geneli icin belediyelerin ekonomik goruntusu facia. Bu kadar siskin personel kadrosu olamaz. 34 bin kisilik kadro gun icinde ne yapiyor anlamak mumkun degil! Secimlerden sonra 50 gun oldu. Civi cakilmadi! Niye? Maas odemekten, hizmet yapmaya para kalmiyor da ondan!

Yorumu oyla      1      0  
İzmir İçin 21 Mayıs 2024 Salı 06:48

Bayraklı, Karşıyaka maddi olarak, Gaziemir ise yetersiz liyakatsiz personelin ilginç bir şekilde göreve getirilmesinden dolayı ölü doğmuş bir şekilde göreve başlamıştır, gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse gerisi yanlış gelir, bu belediyelerin sınırlarında oturanlar 5 yıl hizmet beklemeyin

Yorumu oyla      6      0  
Sallama diyenler 20 Mayıs 2024 Pazartesi 23:57

Tamda sistemden besleme

Yorumu oyla      1      1  
20 Mayıs 2024 Pazartesi 21:53

Beld. bankamatikçi soytarıları haklı yorumları dislike verip aldıkları maaşları helal sanırlar

Yorumu oyla      6      1  
AAA 20 Mayıs 2024 Pazartesi 21:51

Karşıyaka"nım gelmiş geçmiş en iyi başkanı HÜSEYİN MUTLU AKPINAR"dı.Ne çöp vardı , me maaşlar gecikiyordu... Adamı boşa eleştirmişiz. Okuyosa hakkını helal etsin.

Yorumu oyla      11      10  
20 Mayıs 2024 Pazartesi 21:16

Herkesin bu hizmet özürlü tiplere laf etmeye sonuna kadar eleştirmeye hakkı vardır. Ortada ne vaat kaldı ne saat. Seçim öncesi sanki masal anlatmılar gibi lafını bile etmiyorlar.

Yorumu oyla      2      0  
özgür özel intikam alıyor 20 Mayıs 2024 Pazartesi 21:13

Yıldız ünsal tek başına çıkıp hayali rakamlarla cemil tugay a savaş açabilecek kapasitede biri değil, anlaşılan özgür özel arkadaşı aykut erdoğdu genel sekreter yapılmayınca ünsal a talimat verdi, şişirilmiş rakamlarla cemil tugay yıpratılmaya çalışılıyor.

Yorumu oyla      0      7  
Yıldız hanım istifa et o zaman madem partine zarar verecektin 20 Mayıs 2024 Pazartesi 21:05

Yıldız hanım 3 milyarı nasıl hesapladı acaba merak ediyorum. bizde böyle kimse sormuyor bu 3 milyar nerelere borçlu diye, at bir laf ortaya çekil kenara, bravo chp ye iyi zarar veriyorsunuz, madem her şey kötü bu işi yapamayacaksın git evinde otur, bu işler size göre değil yanlış aday belli, birilerini suçlamakla bu iş olmaz. Sizin yaptığınız hesap bir şey yapmayacağımın hesabı, derhal ayrıl.

Yorumu oyla      1      5  
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20:57

İlker İlker güvenlikten güvenlik güçleri sorumludur belediyeler hizmet kamu hizmeti rahat mutlu,aç olmayan susuz kalmayandan sorumludur

Yorumu oyla      0      0  
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20:52

Hüseyin Mutlu sayesinde karşıyaka belediyesi battı, sonra 2 yıl pandemi oldu o kadar restoran kafe çalışamadı maaş verdi, deprem, ekonomik kriz vs derken akp nin müthiş ekonomistleri sayesinde çoğu belediye battı

Yorumu oyla      7      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'nın kıyılarında temizlik seferberliği!
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, denizden çıkan ve etrafa atılan şişelerin, ...
Ertuğrul Kumcuoğlu'ndan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
21. ve 23. dönem Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, Aydın Büyükşehir ...
Başkan Duman: Makamımız Buca’mızın güzel sokakları
Çalışma takviminin büyük kısmını saha çalışmalarına ayıran Buca Belediye ...
 
Belediye-İş Sendikası'ndan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve sendikanın Aydın ...
Bornova Belediyespor şampiyon
İzmir 1. Amatör Lig 4. Grup’ta mücadele eden Bornova Belediyespor futbol ...
Torbalı’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Torbalı'da coşkuyla kutlandı. ...
 
Karşıyaka’da 19 Mayıs'a özel yarış düzenlendi
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ...
Gaziemir Gençlik Festivali’ne muhteşem final
Gaziemir Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda ...
Konak Belediyesi’nden sağlık hizmeti
Konak Belediyesi’nin yürüttüğü hasta nakil ambulansı hizmeti kendi imkanlarıyla ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva