HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2012 Pazartesi - 15:54

Rıfat Sait’ten Başbakan'a: İzmir nasıl alınır kitapçığı!

Son günlerde İzmir siyasetinin en renkli en popüler simalarından biri olan İzmir Milletvekili, AK Partili Rıfat Sait, yeni bir hamleyle Başbakan Erdoğan’ın karşısına çıkmaya hazırlanıyor. AK Parti İzmir’in potansiyel Büyükşehir adaylarından biri olarak kabul edilen ve ‘görevden kaçmam, verilirse layıkıyla yapar, İzmir’in anahtarını Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a veririm’ açıklamalarıyla dikkat çeken Milletvekili Rıfat Sait’ten tartışmalı Reina hamlesinden sonra yeni bir hamle daha geldi.

Rıfat Sait’ten Başbakan a: İzmir nasıl alınır kitapçığı!

EGEDESONSÖZ - Milletvekili Sait’in arkadaşlarıyla bir süredir üzerinde çalıştığı ve son şeklini vermek üzere olduğu ‘İzmir nasıl kazanılır’ başlıklı çalışmasını kitapçık haline getirip Başbakan Erdoğan’a sunmaya hazırlandığı öğrenildi. Bu sabah Ege TV ekranlarında konuk olduğu Güne Bakış programında yaklaşan seçimler öncesi İzmir Büyükşehir adaylığına aday olup olmadığı yönündeki soruya ‘görev verilirse alasını yaparım’ şeklinde yanıt veren Sait, tartışmalı Reina önerisinin de tam olarak anlaşılmadığını, faklı yönlere çekildiğini söyledi. İzmirlileri İstanbul’a götürüp AK Parti’ye yönelik algılarını değiştirme önerisinin arkasında duran Sait, program 17–18 Kasım tarihlerinde 30–35 kişilik bir kafileyle devam edecek. Zaten programın asıl sahibi Kordon İş Adamları Derneği’dir. Biz de onlarla birlikte İstanbul’a gidip hem eğlence yaşamını hem de yerel yönetimlerdeki AK Partili belediyecilik anlayışının örneklerini görme fırsatı yakalayacağız” dedi.

İYİ TAKIM, İYİ FUTBOL VE İYİ SONUÇ
Gün içinde egedesonsoz.com’a özel açıklamalar yapan Sait, İzmir’i kazanma ve AK Parti’nin yerel yönetim anlayışıyla kenti tanıştırma amacıyla uzun süredir bir proje üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Arkadaşlarımızla birlikte uzun süredir bir İzmir raporu üzerinde çalışıyoruz. İzmir’de partimizin neden belirli oy oranlarını geçemediği, nelerin doğru, nelerin yanlış yapıldığıyla ilgili çalışmalar, fikir toplantılarından söz ediyorum. Bu çalışmalar son aşamaya geldi. Ve sonucu rapor halinde kaleme almaya başladım. Sayın Başbakanımızın önüne kitapçık olarak koymayı düşündüğümüz bu raporda İzmir seçmeninin sosyolojik, siyasal analizinden İzmir’in kendine has reflekslerine kadar her şey var. Özellikle siyaseti futbol diliyle algılayıp takım ruhuna vurgu yaptığımız bu çalışmada yerel seçimlerdeki adayların futbolcu, Büyükşehir adayının teknik direktör, seyircininse seçmen olduğunu bir dille anlatıldı.

İZMİR’DE SEÇİM KAZANILABİLECEĞİNE BEN İNANIYORUM
Sonuçta iyi bir takım için öncelikle iyi bir teknik direktör sonra da her alanda (ilçe adayları) iyi birer futbolcu bulmak zorundasınız. Yerel seçimlerde teknik direktörüyle, futbolcusuyla yani Büyükşehir ve ilçe adaylarıyla iyi bir takım kurabilir, seyir zevki veren bir oyun (siyaset) sergileyebilirsek seyirciden alkış, destek yani oy alabiliriz. Ben İzmir’in partimiz açısından seçim kazanılabilecek bir kent olduğunu düşünüyorum. Buna da yürekten inanıyorum. Eğer Sayın Başbakan bana görev verirse doğru bir takım oluşturup seçimleri kazanacağıma da kamuoyu huzurunda söz veriyorum.
Basit bir mantığın üzerine bina edilmiş ama kentin tarihi misyonuyla, seçmen kitlelerinin analizleriyle dolu bir kitapçık olacak. Sayın Başbakanımız görüşmelerimizi benimserse İzmir’de ciddi mesafe kat edebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

HİÇBİR ŞEY YAPMAZSANIZ HATA DA YAPMAZSINIZ
Ortaya attığı ‘Reina önerisi’ nedeniyle kendi partisinden bile eleştiri aldığını bunu nasıl yorumladığını sorduğumuz Milletvekili Sait, “Doğruları yapmaya ve doğruyu söylemeye gayret ediyorum. Bazen elbette hata yaptığım da oluyor. Ancak takdir edersiniz ki çalışan insan hata yapar. Bazıları gibi hiçbir şey yapmazsanız hata da yapmamış olursunuz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kafileyi Emirgana götür 6 Kasım 2012 Salı 11:34

Kafileyi Emirgan da 2.Boğaz köprüsünün ayağında BİRA bile yasak olan mekanlara götür. İstersen Hidiv Kasrına, İstersen Eyüp'e istersen Sultanbeyliye götür. O ZAMAN İZMİR'İ KESİN ALIRSINIZ.

Yorumu oyla      12      7  
6 Kasım 2012 Salı 11:15

inancını yitirme rıfat sait başbakan bir daha gülerse sana kesin toptan alırsınız:))))

Yorumu oyla      13      7  
seferihisar kuşu 6 Kasım 2012 Salı 10:49

bu yönetimle seferihisar malesef CHP ye teslim oldu. asla ve asla seferihisarda bu kafileyle AKP olamaz. Çözüm yolu belli ama nafile

Yorumu oyla      15      7  
izmirli 6 Kasım 2012 Salı 10:36

kafileyi istanbula götürürsün istanbu eğlence mekanlarıyla ayakta duruyor mekanların hangi birini kapatıp içkiyi yasaklayacaksın ki millet ayaklansın ama izmir öyle değilki gövde gösterileri bunlar

Yorumu oyla      13      7  
SAit 6 Kasım 2012 Salı 08:56

Rifat abi, izmir nasıl alınır, 1-35 projeden 15 i biterse, 2-11 yıldır hizmet vermeyen merkezi hükümet halkın hükümeti oldugunu hatırlar izmire uygulana cezayı kaldırırsa, 3- Atatürk'e olan saygıyı içten ifade ederseniz 4-yapay göçü engellerseniz, suriyelileri getirmekten vazgecerseniz 5-izmire denizliye yaptıgınız, kayseriye yaptıgınız ulaşım yollarının sadece 1/10 nu yaparsanız.... çok zor be rifat abi... sizden ümit yok

Yorumu oyla      15      7  
Rifat Sait kesin alır 6 Kasım 2012 Salı 00:46

AKP Büyükşehir başkanlığına Rifat Saiy'i aday gösterirse RİFAT SAİT KESİN ALIR.

Yorumu oyla      15      12  
kazım unutmaz 5 Kasım 2012 Pazartesi 21:35

bucada göçmenlerin nefret oyunu alacak..yazık olan AKP OLDU..DİKKAT BU ADAMIN YÜZÜNDEN BÜTÜN OYLAR MHP CHP GİDECEK .. KENDİNİ NE ZANNEDİYOR... KENDİNİ YÖNETEMEYEN..İZMİRİ NASIL .ACABA ..YÖNETECEKKK....

Yorumu oyla      23      10  
ersin 5 Kasım 2012 Pazartesi 21:18

Aç tavuk kendisini buğday ambarında görürmüş,alırlar ama ne alırlar onu bilmem.

Yorumu oyla      26      9  
bucalı 5 Kasım 2012 Pazartesi 20:26

pıyangoyla secıldıgınızı unutmayın basbakanı bucaya getırdıgınızde kac kısıyle karsıladınız sayın vekılım bu ısler tabela derneklerı ıle olmaz gocmenler sızı sevmıyor sıze ınanmıyor sahı ekrem selımlerı,vahap savasanları bahatın beyı mehmet serbestı yanınızda goremıyoruz sız yanınızdakılerı tutamıyorsunuz ızmırı nasıl alacaksınız ızmırdekı balkan derneklerı sızınle degıl gelın bu ıslerden vazgecın gocmenlerı daha fazla uzmeyın

Yorumu oyla      27      9  
Işık Dikicigil 5 Kasım 2012 Pazartesi 20:26

CUMHURİYETİN ÖNÜNDE, ATATÜRK'ÜN ÖNÜNDE BARİKAT KURMAYIN YETER. GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ. KÖYDE KALSAK O KÖY BİZİM KÖYÜMÜZDÜR. SİZ ÖVÜNÜN BELEDİYEYİ NASIL BALTALIYORUZ. NASIL 52 TANE MÜFETTİŞ GÖNDERİYORUZ DİYE.

Yorumu oyla      27      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den İzmir’e markaj: Sıra metropol fotoğrafında!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yoğun İzmir ziyareti ardından CHP ...
Dağ’dan Kılıçdaroğlu’na: İzmir Türkiye gibi olsa…
İzmir’e gelerek iki gün boyunca temaslarda bulunan ve ilçe belediyelerin ...
İZDENİZ’de hem personele hem gemilere operasyon
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı deniz ulaşım şirketi İZDENİZ’de tarihi ...
 
Kılıçdaroğlu İzmir adayını sahiden açıkladı mı?
‘Yanıtı biliyorsunuz… Güvenimiz tam’ sözleri Kocaoğlu’nun adaylığının ...
Anadol’dan Darbe Komisyonu’na mektuplu ret!
CHP İzmir eski milletvekili Kemal Anadol, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma ...
“Türkiye anadilde eğitime hazır değil”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin anadilde eğitim konusunda ...
 
“Lütfen açlık grevlerini sona erdirin”
Cezaevlerinde açlık grevi yapanların dayandıkları konuların kendi konumlarıyla ...
‘Bütünşehir’ etkisi: Erken seçim rafa mı kalkıyor?
AK Parti Kızılcahamam kampında 2014’te yapılacak yerel seçimlerin 2013’e ...
CHP’li Güven ‘sağlıkta imza krizini’ sordu
Prof. Dr. Hülya Güven, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a “Kamu Hastaneleri ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva