HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2012 Pazartesi - 09:14

‘Bütünşehir’ etkisi: Erken seçim rafa mı kalkıyor?

AK Parti Kızılcahamam kampında 2014’te yapılacak yerel seçimlerin 2013’e çekilmesi konusu masaya yatırıldı. MHP’nin seçimlerin 27 Ekim 2013’te yapılmasını istediği belirtilirken, yasal düzenlemenin Büyükşehir Yasası’nın tehlikeye atılmaması için AK Parti gerekirse yerel seçimleri erkene almaktan vazgeçecek.

‘Bütünşehir’ etkisi: Erken seçim rafa mı kalkıyor?

ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan, MHP Kurultayı’nda 2023 söylemini ilk kez kendilerinin kullandığı belirterek, Erdoğan’ı taklitçilikle suçlayan Devlet Bahçeli’ye sert yanıt verdi. Başbakan'ı salonda karşı atak timi CAT ekipleri M16’lar ile korudu. Erdoğan, “Eğer patenti sizde ise bedelini ödeyelim” dedi. Erdoğan, Kızılcahamam Kampı’nın kapanışında özetle şunları söyledi:
 
YORUM YAPMAK BİLE ABES
“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongre konuşmasında 2023 vizyonu kavramını daha önce kendilerinin kullandığını söylüyor. Bir nevi mülkiyet iddiasında bulunuyor ve AK Parti’ye yönelik suçlamalarda bulunuyor. Doğrusu bu kadar yüzeysel ve sığ bir anlayışa yorum yapmak bile abestir. AK Parti’nin bugüne kadar somut projeler, icraatlar ve yatırımlarla ortaya koyduğu vizyona diğer partilerin hayalleri bile yetişemez. Ne kadar vizyona sahip oldukları geçmiş iktidar örneklerinde milletimizce çok iyi görülen bu partilerin AK Parti’nin 2023 hedefleri anlaması, algılaması, bunlarla yarışması da mümkün değil. DSP, ANAP yok oldu. MHP ehh. Şu anda ayakta durmaya gayret ediyor. Bir dönem parlamentoya dahi giremedi. Şimdi parlamentoda. Ama diyor ki ‘2023’ü çaldılar, kaptılar.’ Eğer bunun patenti sizde ise bedelini söyleyin ödeyelim.
 
120 BİN ÖĞRETMEN İHTİYACI
Bugüne kadar 358 bin, bu yıl ise 57 bin öğretmen ataması yaptık. Bazı beklentilere de noktayı koymak istiyorum. Yaklaşık 120 bin öğretmene daha ihtiyacımız var. Ancak ihtiyacın tamamen karşılanması başka şeydir, okuldan mezun olan veya atama bekleyenlerin hepsinin öğretmen atanması başka şeydir. Ne devletin böyle bir tahahhüdü olabilir ne de üniversiteyi bitirenler doğrudan kadroya atanır. Böyle şey yok.
 
GENSORU YARIŞINA GİRDİLER
Önceki gün enteresandır, MHP 6 tane gensoru önergesini birden verdi. Gensoru çok ciddi bir denetim mekanizması. Hükümetin düşmesine, genel seçimlere gidilmesine yol açacak kadar önemli bir denetim mekanizması. Muhalefet tarafından akıl almaz şekilde bu mekanizma sulandırılmış durumda. Geçtiğimiz 10 yılda muhalefet partileri tarafından 41 gensoru önergesi verildi. Bunlardan 3’ü geri çekildi. Bir tanesi düştü. 6 tanesi henüz görüşülmedi. Kalan 31 tanesi reddedildi. Bunlardan 20 tanesi CHP, 5 tanesi MHP tarafından verilmişti. MHP’nin CHP ile arasındaki farkı kapatmak için atağa geçtiği anlaşılıyor.”
Kızılcahamam Kampı’nda sözleşmeli belediye personelin durumu da gündeme geldi. Alınan bilgiye göre Başbakan Erdoğan, 18 bin sözleşmeli personelin kadroya alınması için çalışma başlatılması talimatını verdi.
 
10. YIL PASTASI
Başbakan Tayyip Erdoğan Kızılcahamam kampındaki açılış konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan’la birlikte Kızılcahamam İlçe Teşkilatı tarafından hazırlatılan “AK Parti iktidarının 10. yılı” yazılı pastayı alkışlar eşliğinde kesti. Başbakan Erdoğan kestiği pastadan eşi Emine Erdoğan’a ikram etti.
 
SEÇİM ÖNE ALINMAYACAK
AK Parti Kızılcahamam kampında 2014’te yapılacak yerel seçimlerin 2013’e çekilmesi konusu masaya yatırıldı. Basına kapalı yapılan bölümde MHP ile yürütülen süreçle ilgili olumsuz görüş ortaya çıktı. MHP’nin seçimlerin 27 Ekim 2013’te yapılmasını istediği belirtilirken, yasal düzenlemenin Büyükşehir Yasası’nın tehlikeye atılmaması için AK Parti gerekirse yerel seçimleri erkene almaktan vazgeçecek. Erdoğan, yerel seçimlerin öne çekilmesiyle firelerin bir daha yaşanmaması için vekillerin önümüzdeki iki hafta boyunca yurtdışına çıkışını yasakladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Güven ‘sağlıkta imza krizini’ sordu
Prof. Dr. Hülya Güven, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a “Kamu Hastaneleri ...
AK Partili vekillere yurt dışı yasağı!
Başbakan Erdoğan’ın getirdiği yasağın nedeni, muhalefet partilerinin gensoru önergeleri…
Karabağlar’dan AK Parti’ye ‘İnce’ mesajlar
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Karabağlar Belediyesi tarafından Çalıkuşu ...
 
BDP’den İzmir’de ‘açlık grevine’ destek eylemi
İzmir’de bir araya gelen yaklaşık 1500 BDP'li, açlık grevlerine destek ...
CHP İzmir bakışı: Kılıçdaroğlu Kocaoğlu’nu ilan mı etti?
CHP Genel Başkanı’nın İzmir’de ‘Adayınız Kocaoğlu mu?’ sorusuna verdiği ...
Güler’den İzmirli başkanlara büyük övgü
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Güler, “İzmir’de sosyal belediyecilik ...
 
CHP’li Türeli Erdoğan’a ‘zeytinyağını’ sordu!
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
‘Kale’de iki gün: Kılıçdaroğlu’nun İzmir turu raporu
CHP Genel Başkanı kentte her anı renkli iki gün geçirdi. Kılıçdaroğlu ...
Ve Hakan Şükür’e yasak geliyor
Milletvekillerinin TV’lerde paralı yorumculuk yapması da dahil, bazı faaliyetlerde ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva