HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2012 Pazar - 16:35

CHP İzmir bakışı: Kılıçdaroğlu Kocaoğlu’nu ilan mı etti?

CHP Genel Başkanı’nın İzmir’de ‘Adayınız Kocaoğlu mu?’ sorusuna verdiği yanıt kamuoyunda ‘malumun ilanı’ olarak nitelendi. CHP İzmir Milletvekilleri Genel Başkan’ın kent turunu ve o açıklamasını Egedesonsöz’e değerlendirdi.

CHP İzmir bakışı: Kılıçdaroğlu Kocaoğlu’nu ilan mı etti?

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ -  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki güren süren yoğun İzmir mesaisi CHP İzmir Örgütü’ne ve CHP’li başkanların yönettiği ilçelere bayram havası yaşatırken, Kılıçdaroğlu’nun çarpıcı açıklamaları da kentte gündem oldu.

CHP Genel Başkanı, ikinci günün sabahında İl Örgütü’ne sürpriz bir ziyaret yaparken bu arada kentin en merak ettiği soruya da yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, ‘Adayınız Kocaoğlu mu?’ sorusunu, “Soru gelmişse yanıtı siz de biliyorsunuz. Başkan Kocaoğlu’na güveniyoruz. Aziz Bey çalışıyor” sözleriyle cevapladı. Bu sözler kamuoyunda adaylık ilanı olarak yorumlanırken, CHP Lideri’nin gittiği her ilçede yaptığı konuşmada Aziz Kocaoğlu’nu yanına çağırarak övgüler yağdırması ise adaylık ihtimalini güçlendirdi.  

CHP İzmir Milletvekilleri Egedesonsöz’e bu sözleri ve Kılıçdaoğlu’nun iki günlük yoğun programını değerlendirdi.

AKSÜNGER: GEREKEN CEVABI VERMİŞTİR
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger coşkulu ve bayram havasında iki gün geçirdiklerini söyleyerek tüm etkinliklerin miting gibi düzenlendiğine dikkat çekti. İki günlük yoğun program ile CHP Lideri’nin tüm İzmir ile kucaklaştığını söyleyen Aksünger, “Çok güzel iki günlük bir program gerçekleştirdik. Tüm etkinliklere katılım medyada yansıdığı gibi ciddi halk katılımı ile gerçekleşti. Bu denli katılımın yoğun olması 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına olan tepkinin devamıydı. Halk burada da tepkisini göstermeye devam etti. İki gün boyunca bütün belediyelerimi tarafından temel ve tesislerin açılışları gerçekleşti. CHP yerel seçim hazırlığına başladığını gösterdi. Sadece açılışı yapılan ve temeli atılan tesis ile çok sayıda projenin varlığından haberdar olduk. Genel Başkanımız hem İzmirli vatandaşlar ile bir araya gelirken örgütte ile buluştu. Her iki kitle ile buluşması açısından iki günlük yoğun program çok başarılı bir şekilde sonlandı” diye konuştu. Aziz Kocaoğlu’na il başkanlığı buluşmasında Kılıçdaroğlu tarafından verilen adaylık sinyalini değerlendiren Aksünger, “Seçimlere daha bir olması sebebiyle bu konu genel bir konudur. Genel Başkanımız bütün belediye başkanlarımızı takdir etmiş ve başarılarından ötürü kutlamamıştır. Genel Başkanımız adaylık için memnuniyet ve eğilim yoklamasının yapılacağını söyledi. Tabi ki Başkan Kocaoğlu’na baktığımızda başarılı bir profil çizdiğini görüyoruz. Kılıçdaroğlu sorulan soru üzerine gereken cevabı vermiştir. Genel Başkan’ın bu konuda yorumu önemli olduğu gibi, aday belirlemede eğilim yoklaması da önem arz edecektir” diye konuştu.
 

YÜKSEL: ANLAŞILIYOR Kİ KOCAOĞLU’NUN ARKASINDA DURACAK
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel ise “Muhteşem bir iki gün geçirdik. Yorgunluğumuz genel başkanımızı göndermemiz ile ortaya çıktı. İki gün boyunca kentimize büyük katkı sağlayacak sosyal belediyecilik anlayışının ürünü eserlerin açılışları gerçekleşti. Bunun yanı sıra halk ile sık sık bir araya geldik. Halk Genel Başkanımızı ciddi şekilde sahiplendi. Biz miting yapmadık ama her organizasyon adeta bir miting havasında geçti. Halkın bu şekilde partimizi sahiplenmesi bizi cesaretlendirdi. Eğer halkımız her konuda bu şekilde bizi bu şekilde sahiplenirse önümüzde hiçbir set duramaz” dedi. Kocaoğlu’na il başkanlığı buluşmasında Kılıçdaroğlu tarafından verilen adaylık sinyalini değerlendiren Yüksel “İl başkanlığında Genel Başkanımız yöneltilen soru ardından verdiği cevaptan bende herkes gibi aynı yorumu çıkardım. Genel Başkanımızın açıklamasından anlaşılıyor ki Kocaoğlu’nun adaylığının arkasında duracaktır. İzmir ve İzmirliye önemli hizmetleri olan Aziz Başkanın adaylığı noktasında Genel Merkez gibi tüm örgütünde arkasında duracağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

ÇAM: SAYGI DUYARIZ
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise “Birinci gün Genel Başkanımızı takip edememe rağmen yaşanan coşkuyu bizzat partili arkadaşlarımdan duyarak hissettim. İkinci gün ise Genel Başkanımız ile Tire, Bayındır, Torbalı, Bornova, Narlıdere ve son olarak Gaziemir gezilerine katılım gösterdim. Kılıçdaroğlu gezisi boyunca tüm katıldığı etkinliklerde İzmirli’ye çok önemli katkılara sağlayacak tesislerin açılışını gerçekleştirdi. Geziler boyunca ben protokol alanında yer almak yerine vatandaşın içinde yer aldım. Halkımızın büyük bir canlılık ile etkinliklere katıldığını gördüm. Halkımız hükümetin politikalarından ve uygulamalarından rahatsız olduğunu ve CHP’yi daha çok sokakta halkın yanında görmek istediklerini bana iletti. Aldığımız tepkiler doğrultusunda AKP’nin iktidar koltuğunu sallanmaya başladığını da gördüm” dedi. Aziz Kocaoğlu’na yerel seçimler için adaylık sinyali verilmesini yorumlayan Çam, “Ben il başkanlığında gerçekleştirilen açıklamada yoktum. Ama Genel Başkanımız Aziz Bey’in aday gösterilmesi konusunda Genel Başkanımızın irade göstermesi durumunda saygı duyarız. Genel Başkanımız tüm etkinliklerde Aziz Bey’i yanına kürsüye çağırdı. Bütün konuşmalarında Aziz Bey’den övgü dolu sözlerle bahsetti. AKP tarafından Başkan Kocaoğlu’na uygulanan haksız ve anti demokratik uygulamalara değindi. Başarılı bir belediye başkanının önünün kesilmeye çalışıldığından bahsetti” diye konuştu.



MOROĞLU: KOCAOĞLU İSTERSE OLUR!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da Kılıçdaroğlu’nun ziyaretlerine beklenilen üzerinde bir katılım olduğunu belirterek, “Örgütün katılımının yanında halk da yaptığımız etkinliklere büyük ilgi gösterdi. Bunun sebebi de iktidarın son dönemde yaptığı uygulamalardır. Vatandaş bir çıkış arıyor. Bu çıkış ise CHP tarafından olacaktır. Genel Başkanımız herkesi CHP’ye davet etti. Bu çağrının da cevap bulduğunu düşünüyorum. Bu durum bize daha fazla sorumluluk yüklüyor. Daha çok mesai ve zaman harcayacağız. Belediye Başkanlarımızın da aynı mesajı aldıklarını düşünerek daha fazla çalışacaklarından eminim…” dedi. Moroğlu, Kocaoğlu’nun adaylığı üzerine Genel Başkan’ın cevabı hakkında ise, “Bu durum çözülmeyecek bir bilmece değildir. Başkan Kocaoğlu aday olmak istediği sürece Genel Başkanımızın, örgütümüzün ve bizim adayımızdır. Başkan Kocaoğlu dava süreciyle dürüstlüğünü kanıtlamıştır. Yaklaşık bir buçuk senedir denetçiler tarafından Büyükşehir Belediyesi didik didik edilmiştir. Bu araştırmaya rağmen en ufak bir şey bulunamamıştır. Bu da Kocaoğlu’nun dürüstlüğünün tescilidir. Bu durumu kenara atamayız” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Kasım 2012 Cuma 19:45

ben moroğlunu emek prtili biliyom adam chp gnl bşk gibi knşyo hayret

Yorumu oyla      11      6  
çiğli 5 Kasım 2012 Pazartesi 12:55

aziz başkan dürüst fakat başarılı değil arçelik bayii iken nasıl başka marka olamağı için oturduğu yerden kazanıyordu izmir de sosyal demokratları kalesi olduğu için ak parti gelmesin diyevatandaaş zorunlu olarak oyunu veriyor çiğlide alt geçit yaptı trafik eskisinden daha kötü daha sıkısık izmir aziz kalacak ama büyükbir köy olarak kalacak

Yorumu oyla      14      8  
5 Kasım 2012 Pazartesi 10:24

Benim anlamadığım şu, oy veren verir vermeyen vermez. Oraya buraya yazmanın, cümlenin orasına burasına gülücük öpücük koymanın keyfi nedir, gerçekten anlamıyorum. keşke sıkıntılarını yazıp daha iyi bir izmir için çözüm önerseler, yoksa kuru kuruya ona buna oy vermemde vermem diye tutturmanın anlamı yok. Akp yi sevmem ama oy vermicem vermicem diyede orada burada ağlamıyorum, seçim günü gider oyumu atar rahatlarım yani.

Yorumu oyla      14      5  
izmirli bir kardesiniz 5 Kasım 2012 Pazartesi 01:46

kocaoglu aday yapılırsa chp secimleri kaybedebilir. Zaten simdiden mersin ve antalyayı kaybetti diye bakılıyor. İzmiri de kaybederse chp artık partiyi kapatsın. Ama kaybetme orasılıgına bakınca suan durum %50 akp %50 chp dir. Ama kocaoglu tekrar aday olursa ve akp binali yıldırımı koyarsa cok rahat alır izmiri.. zaten bende bir chp li olarak binali yıldırıma oy vermeyi düsünüyorum..

Yorumu oyla      21      15  
kurdelaya yazık :)) 5 Kasım 2012 Pazartesi 01:35

kentimize büyük katkı sağlayacak parklar için teşekkür ediyoruz. helal olsun size park açılışını genelbaşkanınıza yaptırdınız yaa. dahada bir şey söylemeye gerek yok.

Yorumu oyla      16      11  
İZMİRLİ 4 Kasım 2012 Pazar 23:43

ANKET YAPTIRIN YİYORSA !! İZMİRLİ İSTİYORMU İSTEMİYORMU ? BEN SİZLERDE DAHA FAZLA CHP LİYİM AKP NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRENLERSİNİZ SAYIN MOROĞLU VE KILIÇDAROĞLU .BEN İZMİRLİ OLARAK SÖLÜYORUM KOCAOĞLU ADAY OLURSA İNAT UĞRUNA AKP YE OYUMU VERİCEM .İZMİRİ BİLEN BELEDİYECİLİĞİ BİLEN BAŞKAN İSTİYORUZ. ...

Yorumu oyla      22      14  
izmirli 4 Kasım 2012 Pazar 20:06

aziz kocaoğlu gibi dürüst çalışkan başka aday görebiliyorsanız eyvallah; ama adam gibi adamın da hakkını yemeyelim arkadaşlar bırakın da adam çalışsın başka bir aday gelirse elimizle akepeye veririz izmiri .bir düşünün ??

Yorumu oyla      36      29  
gürbüz gemecik 4 Kasım 2012 Pazar 20:05

Kemal Bey Kocaoğlu'nu aday gösterebilir. Ancak ön seçim olmazsa artık CHP'li üye kimse aramasın. A. Yüksel M. Moroğlu elbette Kocaoğlu'nu isteyeceklerdir. Bu sferde O'nlar Kocaoğlu aday olmazsa biz istifa ederiz diyecekler. Yani durumlarını Kocaoğluna borçlular. Yalnız Aziz Bey iyi bir belediye başkanı değil. Biz hem Aziz Beye yazık ediyoruz hem de partiye.

Yorumu oyla      38      17  
E.C. 4 Kasım 2012 Pazar 20:00

Aziz Kocaoğlu'nun gündeme getirilebilen tek meziyeti dürüstlüğünün olduğu anlaşılıyor...Kalburüstü yada büyükçe denebilecek yatırımlardaki başarısızlığı ortada...CHP'de hem dürüst hemde başarılı olabilecek birikimi olan bir başka aday yok ise vah geldi İzmir'in başına....

Yorumu oyla      27      16  
Aydın Aycan 4 Kasım 2012 Pazar 19:58

Kılıçdaaroğlu Aziz Kocaoğlu nu açıkladı ama KAmil Sındır ı da çizdi !!!

Yorumu oyla      30      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güler’den İzmirli başkanlara büyük övgü
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Güler, “İzmir’de sosyal belediyecilik ...
CHP’li Türeli Erdoğan’a ‘zeytinyağını’ sordu!
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
‘Kale’de iki gün: Kılıçdaroğlu’nun İzmir turu raporu
CHP Genel Başkanı kentte her anı renkli iki gün geçirdi. Kılıçdaroğlu ...
 
Ve Hakan Şükür’e yasak geliyor
Milletvekillerinin TV’lerde paralı yorumculuk yapması da dahil, bazı faaliyetlerde ...
“Bütçe’de ‘küçük’lere daha çok yer verelim!”
CHP’li Susam 2013 bütçesinde küçük işletmelere daha fazla yer verilmesini istedi.
Ve Bahçeli yeniden Genel Başkan: İşte yeni A Takımı
MHP'nin 10'uncu Olağan Kurultayı'nda, Devlet Bahçeli, en yakın rakibinin ...
 
‘Giderayak’ Erdoğan’a yüklendi: Benim gezdiğim gibi gezemez!
İki günlük İzmir turunun son ziyaretini Gaziemir’e yapan ve Gaziemir Belediyesi’nin ...
Bornova’da açılış şov Kocaoğlu’na övgü yağmuru
Bornova’daki toplu açılışa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Kılıçdaroğlu o soruya yanıt verdi: Aday Kocaoğlu mu?
İzmir ziyaretlerinin ikinci gününe partisinin il başkanlığı ziyareti ile ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva