HABERLER>POLİTİKA
3 Kasım 2012 Cumartesi - 21:00

‘Giderayak’ Erdoğan’a yüklendi: Benim gezdiğim gibi gezemez!

İki günlük İzmir turunun son ziyaretini Gaziemir’e yapan ve Gaziemir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hizmet töreninde Başbakana yüklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Benim gezdiğim gibi Türkiye’de gezemez” dedi. Kılıçdaroğlu, “Samimi söylüyorum ellerinden gelse kefene cep yapacaklar” dedi.

‘Giderayak’ Erdoğan’a yüklendi: Benim gezdiğim gibi gezemez!

Fatih YAPAR-Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ -  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziemir’de belediye hizmet binasının temelini atarken bir de meydan açılışı gerçekleştirdi. Gaziemir Meydanı’nda toplanan binlerce kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, hükümete ve Başbakan Erdoğan’a yüklendi.

Demokrasilerde siyasetçinin tek güç kaynağının bulunduğunu onun da halk olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, kürsüye çıkmadan önce Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un konuşmasında söylediği ‘hem borç ödedim, hem yatırım yaptım’ sözlerine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu, “Az önce belediye başkanı kısa bir açıklama yaptı. Söylediği cümle çok önemli. Kendisi ‘ben belediye başkanı seçildim hem borç ödedim hem de yatırım yaptım’ diyor. Yani ‘Ben halka hesap veriyorum’ diyor. Sosyal demokratlar dini siyasette kullanmaz, kul hakkı yemezler. Herkesin hakkına saygı duyarlar. Sosyal demokratlar yurtseverdir, cumhuriyetçidir, devrimcidir, laiktir, halkçıdır, halka hizmet ederler. Onların yüreğinde insan sevgisi vardır. İnsanları ötekileştirmezler. Hangi partiden, kimlikten, inançtan olursa olsun bütün insanları kucaklarlar. Çünkü onlar bizim insanlarımızdır. Sosyal demokratlar örgütlü tohumdum, demokrasiden, kadın erkek eşitliğinden, insan haklarından yanadır. Özgürlükleri savunur, Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırırlar. Onlar Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi ile gurur duyarlar. Toplumu eğitmek, onlara insan sevgisini vermek isterler. Cennet Türkiyemizde herkesin huzur içinde yaşamasını isterler” dedi.
 
BARIŞIN YOLU CHP
Demokrasilerde en büyük gücün halk olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “İyi düşünün. Vatandaşlarımız sabah kalktıklarında ‘ne olacak bu memleketin hali? Diye soruyorlar. Bizim Suriye’de, Çin’de ne işimiz var. Dış politikada ülke yanlış yerlere sürükleniyor. Biz niye Cumhuriyet’i kutlayamıyoruz. Yanıtı çok basit... Dedelerimiz bu soruyu sorduklarında önce Kuvayi Milliye’yi kurdu. Mustafa Kemal Samsun’a çıktı. Amasya Genelgesi’ni yayınladı. Atatürk ‘herkes kardeştir’ dedi. Madem ki biz kardeşiz o zaman birlikte olacağız. Barışın yolu da CHP’den geçiyor” diye konuştu.

 
FIRSAT BULSALAR KEFENE CEP YAPACAKLAR!
CHP’li belediyeler üzerinde kurulan baskıya Gaziemir’de de değinen Kılıçdaroğlu, “Bizim belediye başkanlarımız üzerine baskı kuruyorlar. Onlar ‘CHP’li belediyeler hizmet üretemiyor’ algısını oluşturuyorlar. İki gündür İzmir’deyim. Her yere gidiyorum. Türkiye’nin 81 iline ben gidiyorum. Ama iddia ediyorum Recep Tayyip Erdoğan benim gezdiğim gibi gezemez. Onu halkın arasına karışmaktan men edeceğim. Bir yere gider 4 bin polis ile.. Bir ülkenin başbakanı bir ile 4 bin polis ile gider mi. Ben her yere gidiyorum. Çünkü ben samimiyim. Çünkü ben inancı ne olursa olsun halka hizmet etmeyi ibadet olarak biliyorum. Halka hizmet hakka hizmettir. İzmir’e baskı kuruyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde müfettişler çalışıyor. Bırak 52’yi istersen 5052 müfettiş gönder. Biz sadece halka hesap veririz. Halka hesap vermeyi de namuslu görev kabul ederiz. Cebini doldurmak, çıkar sağlamak değildir. Samimi söyleyeyim fırsat bulsalar kefenlerine cep yapacaklar. Öbür dünyaya para götürür müyüz diye. İlk metroyu getiren, yolu, kentsel dönüşümü sağlayan belediye sosyal demokrat belediyelerdir. Onların metrosu ve kentsel dönüşümü farklıdır. Aziz başkan 1 kilometre metroyu İstanbul’dan daha fazlaya yapıyor. Burada 100, İstanbul’da 300’e yapılıyor. Haramilerin iktidarını yıkacağız. Bundan endişe etmeyin. Biz, kurban parası yemeyiz. Deniz Feneri’ni unutmayın. Adına ‘başbakan’ denilen zat kapı gibi arkasında durdu bunların. Onları serbest bırakın dedi. Biz bunun hesabını sorarız. Bunu kesinlikle affetmeyiz” diye konuştu.
 
AMACIM VAR…
Kendisinin hayalleri ve amaçları bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bir amacım var.Suskun, susturulmuş medya değil özgür medyayı yeniden yaratmak. Barışı yeniden bu coğrafyada yeniden egemen kılmak. Yeni şehitlerimiz gelmesin. Diyarbakır ile İzmir’in, Hakkari ile Trabzon’un birlikte olduğu bir yapı kurmak istiyorum. Bunu kuracak olan parti unutmayın CHP’dir. Bir amacım daha var. Her 29 Ekim’de meydanlara çıkarak meydanlara yeniden çıkabilen bir Türkiye yapmak” dedi. Kılıçdaroğlu kürsüden bütün kadınlara çağrıda bulundu ve Cumhuriyet’e sahip çıkmalarını istedi.
 
BANA “GÖMÜ MÜ BULDUN” DİYORLAR!

Gaziemir’i 60 yıl sonra aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Biz farklı dünya görüşü ile geldik. Bunu aşılamaya çalışıyoruz. Bu kentte yaşayan insanlar olarak sorunları biliyorduk. Metropolün güney kapısındayız. Havalimanı ve serbest bölge bizim sınırlarımızda. Her yıl nüfusumuz 10 bin artıyor. Bu bölgede hastane yoktu. İnsanlarımız yollarda vefat ediyorlardı. Büyükşehir Belediyesi’nin de katkıları ile hayırseverlerin desteğiyle hastane yapıyoruz. Belediye olarak göreve geldiğimizde sağlık işleri müdürlüğü yoktu. Biz ‘eğitim’ dedik. İlçemize uçak teknolojisi üzerinde eğitim veren bir yüksekolulu kazandırdık. İzmir’in en yüksek öğrencisi olan dershaneyi çalıştırıyoruz. Okullarımıza her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. O çocuklar bizim geleceğimiz. Gaziemir’in yüzde 70‘i orman olmasına rağmen 50 bin ağaç diktik. Geri dönüşüm açısından çok iyi yerlerdeyiz. 300’e yakın geri dönüşüm kumbarası ile kağıt, cam, naylon ayrı ayrı toplanıyoruz. Biz hep ileriye baktık. Gaziemir’in 30 yılını planladık. Bizden sonra gelecek belediye başkanları bu kentin 25 yıl altyapısına hizmet etmeyecek. Belediyeyi altığımızda çok kötü durumdaydı. Bana ‘başkan gömü mü buldun’ diyorladı. Ben gömü bulmadım. Halkın parasını iyi kullandım. Hem borcumu ödedim hem de hizmetleri yaptım. Belediye olarak hizmetlerimiz o kadar iyi ki 20 aile başka buraya yerleşti. Gıda bankası aracılığıyla binlerce insana reklam etmeden, kimse görmeden her türlü yardımı yapıyoruz. Büyük başkanımız Aziz Başkan’a şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Bu kentin üst geçitlerini, yağmur kanallarını yapmasıyla ona minnettarız. Bize yeni fuar alanını da getirecek” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da açılış şov Kocaoğlu’na övgü yağmuru
Bornova’daki toplu açılışa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Kılıçdaroğlu o soruya yanıt verdi: Aday Kocaoğlu mu?
İzmir ziyaretlerinin ikinci gününe partisinin il başkanlığı ziyareti ile ...
‘Kale’de ikinci gün: Bornova'da açılış şov ve övgü yağmuru
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir turunun ikinci gününde ‘güneydey’di… ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan ‘dönüşüm’ mesajı: Rantı halka veriyoruz
CHP Genel Başkanı, Narlıdere Belediyesi tarafında 12 yıldır sürdürülen ...
Kılıçdaroğlu’nun yollarında çiçek dilinde hükümet!
CHP Lideri Torbalı’ya giderken güzergah üzerindeki üreticilerin büyük ...
Kızılcahamam mesajları: Terörist başını çıkartmayız!
AK Parti’nin Kızılcahamam kampında konuşan Başbakan Erdoğan, ''Ölüm orucu ...
 
Bakan açıkladı: İzmir EXPO’ya ‘gizli’ hazırlanıyor!
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’in tarihi yürüyüşü üzerine ...
Kılıçdaroğlu iş dünyasıyla buluştu örgüte seçim mesajı verdi
İzmir’de iş dünyası ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
“Darbe komisyonu karalama peşinde!”
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş'ın mektupla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva