HABERLER>POLİTİKA
3 Kasım 2012 Cumartesi - 19:48

Bornova’da açılış şov Kocaoğlu’na övgü yağmuru

Bornova’daki toplu açılışa katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hükümete hizmet nasıl yapılır kursu vermesi gerektiğini söyledi.

Bornova’da açılış şov Kocaoğlu’na övgü yağmuru

Fatih YAPAR-Cihan Durak/EGEDESONSÖZ - CHP Lideri yoğun temposunun son saatlerini Bornova ve Gaziemir’de geçirdi. Bornova Belediyesi tarafından açılışı yapılan 12 tesis ve 7 temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu, meydanda toplanan binlerce kişiye seslendi. Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarını övdüğü konuşmasında denetim ve müfettişleri eleştirdi. 

 
Kılıçdaroğlu, “Şunu unutmamamızı istiyoruz. İzmir sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın imrendiği bir kent. Tarihi, doğal güzellikleri, üniversitesi var. İzmir’i İzmir yapan bu kentte yaşayanlar, size hizmet eden belediyelerdir. O belediyeler insanı seven, insana hizmet etmek isteyen belediye başkanları var. Size hizmet ettikleri için onlara borçluyum. Güzel bir kentte yaşıyorsunuz. Huzurlu, sevgi dolu kentte yaşıyorsunuz. Bütün dileğim Türkiye’nin İzmir gibi olmasıdır. Her dinden insan var. Kin yok. Sevgi var. Gelin hep birlikte Cumhuriyet’i yüceltelim” dedi.
 
DENETİMDEN KORKMAYIZ!
CHP’li belediyeler üzerinde yoğun baskı olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Size hizmet etmek isteyen, gecesini gündüzüne katan bir anakent belediye başkanı var. Sayın Aziz Kocaoğlu. O, sadece sadece size hesap verir. Size hesap vermeyi de namuslu görev bilir. Belediyede 62 müfettiş görev yapıyor. Acaba Aziz Kocaoğlu’nun açığını bulabilir mi diye. Biz denetimden korkmayız. Yeter ki sadece engel çıkartmayın. Aziz Başkan sadece İzmir’e hizmet etmek istiyor” dedi.
 

AZİZ BAŞKAN DERS VERSİN!
İzmir’deki insanların mutlu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu “Türkiye’nin de mutlu olmasını istiyorum. Yeni şehitler gelmesin. Cumhuriyet’i yasaklamak istediler. Engel çıkarttılar. Ne yaparsa yapsınlar bizi kutlamalardan alıkoyamayacaklar. Sizleri seviyorum. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin istiyorum. İzmir’de 0-5 yaş gurubunda olan çocukların tümüne her sabah süt verilecek. Kapıları çalınacak. Anneler çocuklarını Büyükşehir Belediye Başkanımızın kendilerine getirdiği çocukları besleyecekler. Hükümet ders, kurs mu almak istiyor. Gelsin Aziz başkan onlara hizmet dersi versin. Onlar nasıl hizmet edilir, nasıl çalışılır onun dersini alsınlar” dedi. Başkan Kocaoğlu’na dönen Kılıçdaroğlu, “Aziz Başkan sen kurs vermeye hazır mısın?” sorusunu yöneltti. Kocaoğlu da kafasını sallayarak onayladı.
 
YATAĞA KİMSE AÇ GİRMESİN!
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır tören konuşmasına katılanlara teşekkür ederek başladı. Alanda bulunan belediye başkanlarından ‘tatlı biri yarış içinde hizmet için, sermayenin yararına değil halk yararına hizmet veren arkadaşlarım’ diyerek bahseden Sındır, toplanan insanların anlamsız kalabalık olmadığını, bilinçli bir şekilde geldiklerini söyledi.
 
Belediyenin çalışmalarını, bütçesini, hizmetlerini, gelirlerini ve 2009 yılında yaşanan değişimleri anlatan Sındır, “Projelere bakıldığında taş yığınları ve binalar bir anlam etmeyebilir ama önemli olan halka hizmet projeler geliştirirken okullarımıza sahip çıkıyoruz. Engellilerin önündeki tüm mimari engelleri yasanın gereği olarak kaldırdık. Deprem riski yüksek olan bir ilde yaşıyoruz. Belediye olarak deprem etüt merkezi kurduk ve analizler yapılıyor. Belediye olarak üreticiden tüketiciye doğrudan ürün gelmesi için organik Pazar kurduk. Bornova’nın en eski çarşısı olan bölgemizin yeniden düzenlemesini yapıyoruz. Van Depremi yaşandığında ilk olarak bölgeye yardım gönderen belediyeler arasındayız. Yardıma muhtaç öğrencilerimizi okutuyoruz. Biz mahalleden yönetim anlayışı esas aldık. Muhtarlarımızı yanımıza alıp belediyemizin ilgili müdürlerini alıp bölgede yerinde incelemeler yapıyoruz. İzmir’de ve Türkiye’de bir ilk olan projemiz olan evde yaşlı bakım hizmeti yapıyoruz. Her camiye girip oranın bakımını, temizliğini yapmayı görev olarak biliyoruz. Halkımız başını secdeye koyarken temiz yerlere koysun istiyoruz. Ayrıca e belediyecilik hizmetlerimiz de vatandaşlarımızın cep telefonlarına geliyor. Belediyedeki taşeronlaşmayı kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor. İşçi sendikası ile sadece ücret değil sosyal anlayışla anlaşmalar imzaladık. Yine Avrupalı belediyeler arasında ön sıralarda yer almak için çalışmamız sürüyor. Üreten kenti için, halk için çalışan bir anlayışla yürüyoruz. Yatağa bir kişinin bile aç girmesine vicdanı el vermeyen bir anlayışla çalışmaları sürdürüyoruz. Biz CHP’liyiz. Bu Cumhuriyet’e sahip çıkan halkımıza hizmet etmeyi şiar edindik” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yok ya 4 Kasım 2012 Pazar 14:36

kudela kuyrugu:)), yanilmiyorsam Basbakan bir defada 2400 tesisin acilisini yapmisti. Bunlarin arasinda, istinat duvari, umumi tuvalet, onarilmis devlet binasi ve bunun gibi sacmaliklar vardi. Sahi sen o zaman neredeydin ?

Yorumu oyla      12      7  
kurdela kuyruğu :)) 4 Kasım 2012 Pazar 12:57

yeni park ve bahçeler izmir e hayırlı olsun büyük bir iş başardınız. sizi gönülden tebrik ediyorum. park açılışı kurdelasını 8 kişi yapan cehepe siz kendinizle ne kadar övünseniz az alkışı hak ediyorsunuz.:)))

Yorumu oyla      12      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu o soruya yanıt verdi: Aday Kocaoğlu mu?
İzmir ziyaretlerinin ikinci gününe partisinin il başkanlığı ziyareti ile ...
‘Kale’de ikinci gün: Bornova'da açılış şov ve övgü yağmuru
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir turunun ikinci gününde ‘güneydey’di… ...
Kılıçdaroğlu’ndan ‘dönüşüm’ mesajı: Rantı halka veriyoruz
CHP Genel Başkanı, Narlıdere Belediyesi tarafında 12 yıldır sürdürülen ...
 
Kılıçdaroğlu’nun yollarında çiçek dilinde hükümet!
CHP Lideri Torbalı’ya giderken güzergah üzerindeki üreticilerin büyük ...
Kızılcahamam mesajları: Terörist başını çıkartmayız!
AK Parti’nin Kızılcahamam kampında konuşan Başbakan Erdoğan, ''Ölüm orucu ...
Bakan açıkladı: İzmir EXPO’ya ‘gizli’ hazırlanıyor!
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’in tarihi yürüyüşü üzerine ...
 
Kılıçdaroğlu iş dünyasıyla buluştu örgüte seçim mesajı verdi
İzmir’de iş dünyası ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
“Darbe komisyonu karalama peşinde!”
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş'ın mektupla ...
MHP'de kurultaya doğru: 10 adaylı dev yarış
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 10. Olağan Kurultayı bu hafta sonu toplanıyor. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva